| 40 | HTC ONE X |
|---|---|
| 12 | Sony Xperia S |
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nakon kaj dobiješ dovoljno glasova, moja preporuka ti je da otiđeš pogledati oba mobitela jer budes tak sam najbolje videl kaj ti paše jer na kraju krajeva ti budes završil s tim mobom!
.
Za X, činjenice, dizajnom ipak ljepši, subjektivno, više volim Sense, makar ga "pljuju", osobno mi je leglo hermetički zatvoren, logički gledano logičnije izvedene funkcijske "tipke",
Protiv X, nemogućnos fizički staviti mob u y os a da ne padne, maksimalno subjektivno, ali što reć!
Za S, dizajn kao trokutom, maximalno jednostavan, pravi fengshui, i nažalost to je to, makar S ima "the biggest" PPI, to je po meni not enough,
Protiv S, poklopac na stražnjem dijelu kućišta ipak malo prešlampavo napravljen, uopće u tom stilu izvedbe nepotrebit, "donja" zona/šestina moba "efektna" ali SUMNJIVE funkcionalnosti, odnosno, provjereno u praksi, subjektivno priznajem zbog možda veličine moje ruke, skorom po pet puta trebam taknuti onu light točkicu da ju pogodim, puuuno previše po meni, Sony ako sam dobro pokopčao ima TouchWizz, ni on mi ne leži isti, više bih onda volio čisti ICS recimo, usput budi rečeno, niti kod S se bakterija ne može mijenjati!
Da budem krajnje iskren i jasan, od 1997 i SONY Z1 do danas sam imao oko 12 mobitela, ali sam uvijek gledao na dizajn i funkcionalnost istovremeno, novac je bio najmanji problem, a ako imam pogodnost popusta kod produljenja tarife, hvala, zašto ne??
U zadnjih 5 godina kada sam bio na NOKII N80, N95 8GB pa i IPhone 3GS, uvijek sam pratio i pasao HTC mobove, uvijek su mi dobro parili!!
U trenutku izlaska DHD modela, ta je priča počela dobivati smisao, glavu i rep, a ONE X sivi, tamno sivi će ju na moje veeeeeeliko zadovoljstvo nastaviti, u to sam više nego siguran, vrlo uskoro!!
BTW, nisi uzeo u obzir SGS3, što mi je u jednu ruku i drago, onima kojima baš on pari, sve najbolje, ali, po mom subjektivnom mišljenju ima pre, hmmmmmmm, razočaravajući ukupno dizajn, stražnja strana posebice, što da su drukčije izveli, možda bi se drukčije mi vidilo, ovako mi nikako ne pari!
I naglasak na neresponzivne tipje
max
---mjenjam stan od 20 kvadrata za dva manja---
max
Evo usporedba velicina
http://www.sizeall.com/compare/HTC-One-X-Sony-Xperia-S-b/108
Ponavljam kamera mi nije bitna ona od one x je dovoljno dobra čak i predobra tako da na to ne gledam kao na prednost kod xperie Edit:iša san u City centar one i vidia san oba mobitela i radia s njima. Htc mi se vise sviđa tako da cu ga kupit čim budem moga. I hvala svima na odgovorima
Kako si ti to krasno sažeo, mogao bih i ja kazati da je xperia s bolja i to je to kao što i je. Za današnje softvere xperia s ima i više nego odličan procesor ali posvetimo se svemu ostalome. Xperia s ima bolju kameru od htc-a, ima daleko bolju sliku po jakom suncu kao i na normalnom svjetlu. O dizajnu ne bih puno trošio riječi jer sam se u xperiu zaljubio na prvi pogled. Nakon nadogradnje na ICS xperia je strelovito brza što se nebi moglo reći za htc koji još uvijek trza, prijatelj ga ima pa znam. Stoga XPERIA RULZ!!!!
p.s. sony je radio mobitele dok htc nije ni znao što je to
evo nacrtat cu ovaj put. Htc ima prednost samo u procesoru koji ionako nema gdje doći do izražaja. Xperia ima prednost u slici(veća gustoća pixela 342 - 312) što je velika razlika, kamera radi još veću razliku ali to svi znamo jel, bolje ugrađene senzore, ljepši dizajn, lakši rad s jednom rukom i još puno puno pojedinosti i sitnica. Japanci znaju što rade za razliku od odmetnutih kineza izbjeglica na tajvan :-))
Imao sam dve xperie s i dva one x-a i znam iz prve ruke kaj govorim
Ti si jedini koji se žali na xperiu s, dok na one x forumu se više manje svi žale na one x da ima puno problema i kvarova.
E, ali on je imao 2 Xperie S i 2 One X-a, on zna o čemu priča 
po meni trenutni poredak smartfona je 1. galaxy s3, 2. xperia s sa ugrađenim ics-om, 3. htc one x, 4. nokia n9, 5. galaxy note itd.
Ti si jedini koji se žali na xperiu s, dok na one x forumu se više manje svi žale na one x da ima puno problema i kvarova.
Evo, moj nema niti jedan. Već tri mjeseca pegla bez greške.
Da imo sam dvije. Obje sam nosio u futroli i plastika mi se izlizala niodceg,one tipke su katastrofa,mob malo lagga i ima zaostali hardver... mob je zasebno gledano super,ali bemre konkurirat one xu,iako mi se xperia subjektivno vise svida od s3 kojeg sam isto imo al objektivno sony se bezveze pozurio i izdao nedoradeni mob. crash bandicoot mi steka na xperii stpga nemojte o tome da je stari dualcore dovoljan....
htc desire z vip s garancijom 1100kn
Da imo sam dvije. Obje sam nosio u futroli i plastika mi se izlizala niodceg,one tipke su katastrofa,mob malo lagga i ima zaostali hardver... mob je zasebno gledano super,ali bemre konkurirat one xu,iako mi se xperia subjektivno vise svida od s3 kojeg sam isto imo al objektivno sony se bezveze pozurio i izdao nedoradeni mob. crash bandicoot mi steka na xperii stpga nemojte o tome da je stari dualcore dovoljan....
haha imao je dvije xperie, dva htc-a i samsung s3 vjerojatno ima i dva tenka i dva boinga 747. Imamo čast razgovarati sa princem od dubaia.
Pozdrav, vidim da je rasprava žustra pa rekoh da se uključim. Koji od ova dva super moba je bolji i nije tako lako odgovoriti jer prije svega mnoge Xperie S još nisu prešle na ICS. Nadogradnjim na ICS po meni je Xperia S postala punu, puno boljom. Imao sam je priliku testirati nekoliko tjedana prije i nakon nadogradnje na ICS pa znam što govorim. Sve je brže i fluidnije i jednostavno bolje. One X je na ICS-u od samog starta i imao je već ako se ne varam 3 nadogradnje u međuvremenu. Trenutno ga imam na testu pa ću ovaj tjedan objavit recenziju. Hardverski je dosta jači i to se primijeti. Koji zaslon je bolji je praktički nemoguće reći. Oštrinom su isti, rekao bih ali One X pobjeđuje veličinom. Razliku u gustoći piksela nećete primijetiti. Kamere su obje izvrsne. Opet ovisi što vam je bitnije. Super kvalitetne fotke Xperie S ili super brza kamera One X-a. To ne znači da One X ne radi dobre fotke i video. Dapače, ali Xperia S je ipak bolja u tom segmentu. Pardon ako sam vas udavio:-) Uglavnom kao što rekoh recenziju Xperie S sa hrpom fotki i svega pronađite ovdje, a isto za One X će biti ovaj tjedan gore. Pozdrav
Da ja imam po 2 mobitela tjedno u prosjeku ne zato kaj sam bogat nego zato kaj mi dosade pa ih mjenjam i tak se igram, to mi je hobi, zato znam o cemu pricam i mogu o tom pricat... Okani se glupih komentara i uzivaj :*
haha imao je dvije xperie, dva htc-a i samsung s3 vjerojatno ima i dva tenka i dva boinga 747. Imamo čast razgovarati sa princem od dubaia.
Lol
Da ja imam po 2 mobitela tjedno u prosjeku ne zato kaj sam bogat nego zato kaj mi dosade pa ih mjenjam i tak se igram, to mi je hobi, zato znam o cemu pricam i mogu o tom pricat... Okani se glupih komentara i uzivaj :*
Nikad nismo vidjeli neki proof od tebe, kad god smo trazili otisao si iz teme.
One X je daleko bolji mobitel, imao sam One X osobno, sad imam SGS3.
Mogu priznat da mi je One X bolji od SGS3 po pitanju Romova, ljepsi UI, ekran je tu negdje, performanse su neupitno na strani SGS3, ali sa JB romom na One X je pravi gust.
SGS3 je daleko losije napravljen od One X-a, uzasno je krhak i znojim se svaki put kad ga imam u ruci da mi ne padne na pod i razvali ekran.
Kod One X-a je drukcija situacija, puno je ljepse ga drzat, osjeca se cvrstoca, jedino je power button malo zeznut jer je gore, ali mobitel je i ljepsi.
Xperia S je druga klasa uredaja, lijep je uredaj, sa ICS-om je ok (ima ga prijatelj), ali vidi se da nema kvalitetu One X-a.