Hvala ljudi. Kupio sam ipak kabel 20 m. Nisam htio riskirati sa adapterom, pa da nemam dobru vezu.
USB wireless adapter
- poruka: 243
- |
- čitano: 166.107
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
hehe....a što je to AP?
http://protis.hr/products/details/wireless-adapter-usb-airlive-wl1700usb-long-range-11g-5dbi-dipole-antenna/27282
Uzmeš ovo i hvatat ce ti bez problema. znam da je stara tema ali možda još netko naleti na ovaj problem pa da zna sto kupiti.
Inače ovaj adapter ima realtekov chipset 8187l i savršeno radi na backtracku.
Koliki mu je output power i ima li AP mod
e ekipa trebam pomoć vezanu za wireless.
Radi se o tome da mi se susjed želi spojiti na moj ruter ja sam pristao jer bi povećao brzinu i račun djelili na dva djela što je super barem mislim e sad on je udaljen 50 metara od mene djele nas dva zida na kojim su prozori ako to ima kakve veze šta najbolje kupiti da bi on imao nesmetan signal financiski nema ograničenja samo da to radi kako treba znači da on ne gubi signel to je jedini uvjet
Hvala
e ekipa trebam pomoć vezanu za wireless.
Radi se o tome da mi se susjed želi spojiti na moj ruter ja sam pristao jer bi povećao brzinu i račun djelili na dva djela što je super barem mislim e sad on je udaljen 50 metara od mene djele nas dva zida na kojim su prozori ako to ima kakve veze šta najbolje kupiti da bi on imao nesmetan signal financiski nema ograničenja samo da to radi kako treba znači da on ne gubi signel to je jedini uvjet
Hvala
ima li tko kakav prejedlog???????
Ako imate optičku vezu između uredjaja nesto ovakvo će biti dovoljno s njegove strane. Uglavnom USB adapter s vanjskom antenom koja se može skidati pa eventualno staviti jača antena, 10 dBi bi trebalo biti dosta( cca 80 kn).
Ako imate optičku vezu između uredjaja nesto ovakvo će biti dovoljno s njegove strane. Uglavnom USB adapter s vanjskom antenom koja se može skidati pa eventualno staviti jača antena, 10 dBi bi trebalo biti dosta( cca 80 kn).
znači to bi bilo dovoljno za 50 metara udaljenosti,mislim hoće li imati dobar signal i dali će imati kakavi smetnji prilikom downloada
i kako se ta antena montira dali može ići vani
nešto slično sam našao http://hr.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1254346318078
Nema nikada garancije jer male sitnice odlučuju, ali mislim da taj adapter s ovom antenom može biti dovoljan. Ja sam spajao ruter s adapterom koji je imao tu antenu od 10 dBi na udaljenosti od 40 metara i to kroz barem dva zida od cigle, signal na nekih 33%. Mali pomaci od 5-10 centimetara jako utječu na prijem signala ali jednom kada se nadje dobro mjesto antena se fiksira i to je to.
bok
ja imam WIFI WIRELES 1500mW USB ADPATER (RTL CHIP) 2000mW, i ULTRA sam zadovoljan sa signalom (sada full 5 crtica a prije neko obično USB smeće-1 crta i stalni prekid veze), kupio preko e baya za 250 kn (kod nas na njuškalu cca 400-450 kn) baci pogled na njuškalu za eventualno kak se točno zove model pa si pogledaj na ebayu
evo linka sa njuškala (nije moj:) ali slično izgleda moj uređaj pa da znaš tra
it na ebayu
http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wifi-antena-modem-otkrivanje-enkriptivne-lozinke-oglas-2262043
Ovdje isprika što je puni link ali neznam ga onak sakrit pod skračeno tipa "link"
Pozdrav svima, znam da malo puno kasnim ali ne želim otvarati novu temu.
Imam slučaj kao što sam već kod nekoga tu vidio da želi dopustiti susjedu spajanje na internet, samo što je kod mene problem da je taj moj susjed udaljen od mene cca 200-250 m zračne linije + 1 zid u njegovoj kući + 1 u mojoj. Je li postoji uopće mogućnost da spojim to ikako ili mogu zaboraviti?
Još me zanima što mislite o ovom
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200562890109&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en#ht_3851wt_1185
Hoće li ovo uspiti zadovoljiti potrebe moje udaljenosti i što je još bitnije hoće li to biti problem spojiti i instalirati da uopće radi na računalo.
btw. moj router je iz t-coma thomson standardni.
Unaprijed hvala svima :))
Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu, a trebam istu stvar odlučio sam pitati ovdje. Koja je bolja opcija od ove dvije, sa jednom ili dvije antene:
I hoću li imati problema na carini ili nešto slično?
bok, imam jedan problem. nasla sam jedan stari komp acer TravelMate 527 TXV /windows XP/ i mislila sam staviti internet na njega. imam siemens gigaset usb adapter 54 i skinula sam drivere sa interneta. uspjela sam ih instalirati i spojiti se na mrezu. ali imam jedan problem,kada pokrenem internet explorer, pise mi da nije spojen na internet i ne mogu surfati ( u desnom kutu mi pise da sam spojena na mrezu). moram promjeniti postavke interneta ili u cemu je problem?
taj laptop je imao prije moj stric i on se spajao preko zice.
ja imam airlive wl-1600usb i hvatam signal na 50m sa jako dobrom brzinom.
bok, imam jedan problem. nasla sam jedan stari komp acer TravelMate 527 TXV /windows XP/ i mislila sam staviti internet na njega. imam siemens gigaset usb adapter 54 i skinula sam drivere sa interneta. uspjela sam ih instalirati i spojiti se na mrezu. ali imam jedan problem,kada pokrenem internet explorer, pise mi da nije spojen na internet i ne mogu surfati ( u desnom kutu mi pise da sam spojena na mrezu). moram promjeniti postavke interneta ili u cemu je problem?
taj laptop je imao prije moj stric i on se spajao preko zice.
ta signalizacija u desnom kutu ne mora značiti da imaš izlaz na internet;)
malo više informacija: jeli upisivaš neki ključ kad se spajaš na mrežu? koji ti je internet provider?bnet?
spoji se direktno kabelom da vidiom jesu li postavke interneta u routeru u redu! pa javi..
da ima kljuc kojeg sam upisala. vec sam se sa drugog laptopa spojila na tu mrezu - na faxu.ali ne znam koji je provider. mislim da su postavke ok. nasla sam upute na netu kako instalirati taj adapter i sve sam kako treba napravila.
a vidim upute su tipa: prvo stavite software ,onda kad vas pita da priključite uređaj _>priključite ga i samo dalje udaraj next
neide to uvik tako lagano kad je wlan u pitanju..
ne javlja ti ama baš nikakvu grešku tipa limited connectivity i tako to??
ja bi ovako seljački napravio:
1.pokušao se spojit sa tim starim notebook i uređajem na neku drugu mrežu kojoj znaš ključ(ne tu na faksu)
2.ako ne ide onda instalirat uređaj na druki laptop i pokušat se spojit na mrežu na faksu
javi rezultate ili zaključi sama do čega je; to ti je već pola posla gotovo
Pozdrav!
Ja sam trebao uzet neki usb wireless ali sam zavrsio sa 150 MINI wireless Router-om (http://www.lefen.com/products_detail.asp?id=966), naime uzet je na preporuku bratica za kojeg se ispostavilo da nema blage veze kako on radi i može li ispuniti funkciju koja meni treba.. pa eto me ovdje.
Uglavnom, znaci zaglavio sam s tim mini ruterom a trenutno koristim t-com-ov wireless speedtouch, e sad, mene zanima mogu li ja i kako učiniti da njih 2 rade kao router i receiver?
Taj mali mini router ide na modem (prema shemi koja je stigla uz njega) a ja posjedujem i staru, prvu t-comovu kasdu, sto dalje implicira da sam dobio ideju od stare kasde pomocu mini routera napravit wireless router, a speedtouch učinit receiverom, jeli moguće?
Znači te komponente imam, a cilj je da 2 računala u dvije različite sobe imaju wireless internet.
Ako ima netko kakav pametni savjer ili jos bolje rjesenje, bit cu ogromno zahvalan.
I zahvaljujem unaprijed!
Pozdrav, ovako imam tp-link wn321g jučer kupljen. Al je problem taj kaj kad se spojim na mrežu je užasno sporo i aktivnost je spora tj. poslano i primljeno ide jako polako. KAkva ideja? i btw riječ je o stanu, spajam se na ruter iz susjednog stana, cca13m i dva zida. Molim vas za neki savjet.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_32&products_id=10175
ili
http://www.konikom.hr/p8886/tp-link-usb-wlan-high-gain-tl-wn422g/product_info.html
ne kužim se baš u sve to, pa me zanima kaj bolje hvata jer trenutno imam ovaj drugi, al ne lovi do kraja(2 crte fale), hoće li prvi lovit bolje?
(inače, kupujem ovo za novi komp, wn422g ostaje na ovom)
ili
http://www.konikom.hr/p8886/tp-link-usb-wlan-high-gain-tl-wn422g/product_info.html
ne kužim se baš u sve to, pa me zanima kaj bolje hvata jer trenutno imam ovaj drugi, al ne lovi do kraja(2 crte fale), hoće li prvi lovit bolje?
Nije toliko stvar u tome koji je bolji nego USB verziju možeš premještati dok ne nadješ kvalitetan signal što s PCI adapterom ne možeš.
ili
Nije toliko stvar u tome koji je bolji nego USB verziju možeš premještati dok ne nadješ kvalitetan signal što s PCI adapterom ne možeš.
Premještati USB verziju? Kako to misliš ne kužim? USB wlan kartica se valjda ušteka u USB port i stoji tu gdje jest. Jedino što ovaj USB adapter koji si ti stavio ima mogućnost da se pojača antena. A naravno i na PCI wlan karticu možeš staviti jaču antenu. Možda bi ovakva omnica od 8dbi pomogla
malo sam u međuvremenu istraživao(googlao) i došao do ovoga:
usb-može se pomicati da se nađe signal(loše u mom slučaju jer je kabel premali)
pci-stoji na mjestu al bolje lovi
cijena je jednaka, a ako je ovo gore što sam napisao istina, mogao bi otić na pci.
ima li još netko koju korisnu riječ?
ili
Premještati USB verziju? Kako to misliš ne kužim? USB wlan kartica se valjda ušteka u USB port i stoji tu gdje jest. Jedino što ovaj USB adapter koji si ti stavio ima mogućnost da se pojača antena. A naravno i na PCI wlan karticu možeš staviti jaču antenu. Možda bi ovakva omnica od 8dbi pomogla
Kako ne možeš premještati, pa postoje USB produžni kabeli, do 5 metara ide bez problema, kod PCI verzije toga nema. Moj prijedlog je USB verzija plus dodatna antena od 10 dBi, već sam ju koristio i jako je dobra.
Kako ne možeš premještati, pa postoje USB produžni kabeli, do 5 metara ide bez problema, kod PCI verzije toga nema. Moj prijedlog je USB verzija plus dodatna antena od 10 dBi, već sam ju koristio i jako je dobra.
Pa može pronaći i antenu sa kablom. Ovakvu kao što sam ja postavio. Neće sad tražiti produžno USB kablo od neznam koliko metara. Uglavnom kako god okrene može pronaći rješenje za svoj problem. Može i tako a može i preko pci kartice. Ja bih radije odabrao pci karticu...
Pa može pronaći i antenu sa kablom. Ovakvu kao što sam ja postavio. Neće sad tražiti produžno USB kablo od neznam koliko metara. Uglavnom kako god okrene može pronaći rješenje za svoj problem. Može i tako a može i preko pci kartice. Ja bih radije odabrao pci karticu...
Da iznesem još dodatno svoje mišljenje pa neka autor teme sam presudi što mu više odgovara.
Antenski kablovi donose gubitak signala, nemam neke konkretne brojeve ali je popriličan, dovoljno je vidjeti njihove cijene, kod USB-a toga nema, produžni kabel je cca 20 kuna i ne unosi smetnju u prijem.
USB adapter je lakši i za prenošenje i korištenje na drugom računalu a i ulaganje koje neće brzo zastariti, neke matične ploče ni nemaju više PCI konektor.
Da iznesem još dodatno svoje mišljenje pa neka autor teme sam presudi što mu više odgovara.
Antenski kablovi donose gubitak signala, nemam neke konkretne brojeve ali je popriličan, dovoljno je vidjeti njihove cijene, kod USB-a toga nema, produžni kabel je cca 20 kuna i ne unosi smetnju u prijem.
USB adapter je lakši i za prenošenje i korištenje na drugom računalu a i ulaganje koje neće brzo zastariti, neke matične ploče ni nemaju više PCI konektor.
Kolika je duljina tog kabla od 20kn!? Reci mi kako bi bilo kad bi taj USB produžni kabal bio dugačak 20 metara? Kakav bi bio protok podataka kroz njega?
Kolika je duljina tog kabla od 20kn!? Reci mi kako bi bilo kad bi taj USB produžni kabal bio dugačak 20 metara? Kakav bi bio protok podataka kroz njega?
Evo primjer, uzeo prvo što mi je naletjelo:link
Citiram iz gornjeg cjenika a slično vrijedi za sve antenske kablove, naravno drukčije vrijednosti gubitaka:
Gubitak signala je ot prilike 0.5 do 0.7 dBi po metru. Gubitak signala po konektoru je obično 0.3 dBi, tako da je ukupni gubitak signala za 3m kabel sa dva konektora ot prilike 2.5 dBi
USB ide do 5 metara, dalje nije pouzdan.
EDIT: USB kabel od 5 metara košta i manje od 20 kuna, 17.46 u H2 Shopu.
kaj nije da PCI bolje lovi? imam ovaj drugi što sam napisao i signal nije nešto, tek je u boravku di je ruter pun signal.
sutra idem kupiti neki od ta dva, pa moram brzo odabrat.
nije važno dal se može prebacivat s kompa na komp jer će bit na jednom i neće dalje :D
koji je najbolji adapter(nije važno usb il pci) do 100kn u admu?
Evo ja sam se "usrećio" s usb adapterom. Platio sam ga 150kn i gle čuda, ruter je u dnevnoj sobi od kompa udaljen ne više od 4 metra i dijeli nas jedan zid... a meni signal 2/5! PA ja nevjerujem! Isplati li se uzeti onu klasičnu wifi mrežnu karticu za 30-40kn? Hoće biti bolji signal?