Problemi sa Samsungom T220

poruka: 73
|
čitano: 20.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam Samsunga T220(22-inca) LCD monitor. Kada igram neku igru ili kada gledam film na monitoru se prikazuju neke boje(vecinom roza). Ja bi to opisao kao da mi je u postavkama grafike prikaz boje postavljen na 16 bita, a ne na 32 bita. Ali u postavkama je postavljeno na 32 bita...

Dakle, kao da fali boja, jer pri bilo kojem brzom pokretu misa u igri  ili pri brzim scenama u filmu se pojavljuje ta anomalija. Napominjem da graficka(GTS 250 1 GB) nije problem i ispravna je.

Dakle, ili je monitor ili je kabel(DVI). Imate kakav savjet i dali mislite da je problem u kabelu(nisam u mogucnosti probati drugi kabel, jedina opcija je da ga kupim).

Hvala unaprijed!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Problemi sa Samsungom T220
Curle kaže...

Imam Samsunga T220(22-inca) LCD monitor. Kada igram neku igru ili kada gledam film na monitoru se prikazuju neke boje(vecinom roza). Ja bi to opisao kao da mi je u postavkama grafike prikaz boje postavljen na 16 bita, a ne na 32 bita. Ali u postavkama je postavljeno na 32 bita...

Dakle, kao da fali boja, jer pri bilo kojem brzom pokretu misa u igri  ili pri brzim scenama u filmu se pojavljuje ta anomalija. Napominjem da graficka(GTS 250 1 GB) nije problem i ispravna je.

Dakle, ili je monitor ili je kabel(DVI). Imate kakav savjet i dali mislite da je problem u kabelu(nisam u mogucnosti probati drugi kabel, jedina opcija je da ga kupim).

Hvala unaprijed!

Mislim da si dobio loš panel, tj. nije samsungov nego neki loši kineski. Ja imam samsungov panel na T220 i prikazuje sve boje odlično, probijanja svijetlosti skoro i nema, nikakvih problema osim dvije stvari :

Zuji osim ako brightness nije na iznad 90%, i ako se gleda previše odozdola ili odozgora javlja se onaj efekt kod TN matrica.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina

Što nemaju svi samsung t220 orginal panel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nebi rekao da sam dobio los panel jer ni kod mene nema probijanja svijetla i slicnih anomalija, nego je prikaz boja jedini problem. Probati cu kupiti novi kabel pa mozda rijesim problem. Dal znate mozda cijene DVI kabela i dali ima puno razlike u kvaliteti izmedu najskupljih i najjeftinijih.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Curle kaže...

Nebi rekao da sam dobio los panel jer ni kod mene nema probijanja svijetla i slicnih anomalija, nego je prikaz boja jedini problem. Probati cu kupiti novi kabel pa mozda rijesim problem. Dal znate mozda cijene DVI kabela i dali ima puno razlike u kvaliteti izmedu najskupljih i najjeftinijih.

Jednom liku sa T220 je vuklo na plavu boju, i nakraju je ispalo da nema samsungov panel

Provjeri si koji imaš.

Nemaju svi T220 samsungov panel.

Access the "Hidden Service Menu" to check for your panel:
1. Set the Brightness and Contrast to 0
2. Close the menu
3. Open the menu again
4. Hold the "SWITCH" button for 5 seconds.

* X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
* X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
* X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
* X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 17:09 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Panel je Samsungov. Valjda je problem u kabelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Curle kaže...

Jednom liku sa T220 je vuklo na plavu boju, i nakraju je ispalo da nema samsungov panel

Provjeri si koji imaš.

Nemaju svi T220 samsungov panel.

Access the "Hidden Service Menu" to check for your panel:
1. Set the Brightness and Contrast to 0
2. Close the menu
3. Open the menu again
4. Hold the "SWITCH" button for 5 seconds.

* X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
* X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
* X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
* X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.

probao sam ovo i dobio service function meni.

nako vraćanja iz tog sve opcije su mi zaključane osimbrightnes i contrast.

magicbright, color opcije, image, osd, setup. i auto adjust.

ne mogu ni resetirat iz menija. kako da ga vratim na tvorničke postavke.

''how yes no''
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 17:41 (mierda-del-torro).
17 godina
mierda-del-torro kaže...
Hyperion kaže...
Curle kaže...

probao sam ovo i dobio service function meni.

nako vraćanja iz tog sve opcije su mi zaključane osimbrightnes i contrast.

magicbright, color opcije, image, osd, setup. i auto adjust.

ne mogu ni resetirat iz menija. kako da ga vratim na tvorničke postavke.

Koristiš magicbright koji će ti to vrag?

Probaj promjenit profile, znaš ono GAMES,INTERNET,TEXT...

17 godina
protjeran

ne mogu, sve je locked.

koja tipka je SWITCH

''how yes no''
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 17:51 (mierda-del-torro).
17 godina
mierda-del-torro kaže...

ne mogu, sve je locked.

koja tipka je SWITCH

Mislim da je četvrta odozgo (source).

17 godina

Al' me pocinje zivcirat ova stvar sa panelima!

Evo planiram uzeti sebi T220 i sad ga trebam naruciti iz Hrvatske jer je jeftiniji i kako sad da ja objasnim rodici na daljinu koja se ne razumije u tehniku da mi nabavi T220 sa originalnim Samsung panelom?!

Bemti vise i Samsung!

There are three sides of an arguement -- your side, my side and the right side...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

instalirao magictune i opcije rade, al isto ne mogu iz osd-a, još je zaključano.

s...t, još ću morat zvat servis.

''how yes no''
17 godina

Čim je izašao taj T220 počeo se masovno prodavat zbog kvalitete i izgleda, nakon nekog vremena samsung nije mogao više isporučivat toliku količinu panela pa je morao i drugdje radit panele budući da su im svi pogoni opterećeni onda optoelectronics i još 2 proizvođača dolaze u igru da namire tržište. Šta se dobije? Lošija kvaliteta slike, optoelectronicsova vele da je još i dobra,ali od ova ostala 2 slika je koma navodno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hyperion, daj mi reci od kuda si dosao do te informacije o service panelu? Dal ima negdje da je objasnjeno sve kaj se nalazi u tom panelu? To me zanima jer nemam pojma kaj sve te opcije znace, kao stp je Auto auto, DHPC hotplug itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja nisam uspio skužit tko je proizvođač matrice. gdje to piše.

''how yes no''
17 godina

T200 serija ima Samsungove panele i svi novi modeli Samsunga tj oni koji su napravljeni u Europi Rumunjskoj zapravo i tam se rade svi koji su namjenjeni za evropsko trziste. Ja kad sam kupoval svoj 2232BW onda je bilo raznih panela i tu su bili problemi ali sam se potrudil i pokupil informacije s raznih strana i ovaj moj kojeg sam kupil je bio iz Rumunjske i sa Samsungovim panelom normalno trud se isplatio normalno i slika je odlicna. A s ovim danas novim modelima Samsunga nema tih problema vise tj ne bi trebalo bit ako dolaze iz ove gore navedene tvornice zapravo pise na kutiji izvana Made In Romania a i moze se provjerit u ducanu preko servisnog meni-a. Nisu oni u Samsungu bedasti znaju da su se malo zeznuli s zbrkom oko panela na prijasnjim serijama monitora pa sad se vise ne kockaju s tim na evropskom trzistu sigurno a izvan Europe nemam poima kak stvari stoje. Ne treba previse prckat po tim podesenjima monitora malo detaljnije jer ak ne znas kaj delas mozes poremetit boju  pa onda je joj. Ima preko MagicBright gumba 7 modova slike koju se mijenja i to je to ili se podesi preko Custom modela detalnjije to osobno podesenje jos kak kome pase. Inace jedan dio Samsung monitora za evropsko trziste se radi i u Slovackoj!Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novu temu,pitacu ovdje !  Skoro sam uzeo ovaj monitor i odlican je nemam nikakve primjedbe na njega...medjutim od kada sam ga kupio bio mi je prikljucen preko DVI kabla i danas stavi VGA kabal da nesto isprobam i on mi je suzio sliku malo...sa strana. Mislio sam kad vratim DVI da ce se to sve vratiti na staro ali nije ostalo je isto...pa ako neko zna kako da vratim sliku neka kaze...hvala unapred

0 0 hvala 0
16 godina
Mking4ever kaže...

evo da ne otvaram novu temu,pitacu ovdje ! Skoro sam uzeo ovaj monitor i odlican je nemam nikakve primjedbe na njega...medjutim od kada sam ga kupio bio mi je prikljucen preko DVI kabla i danas stavi VGA kabal da nesto isprobam i on mi je suzio sliku malo...sa strana. Mislio sam kad vratim DVI da ce se to sve vratiti na staro ali nije ostalo je isto...pa ako neko zna kako da vratim sliku neka kaze...hvala unapred

ako si ga skoro uzeo kako onda imas problema s njim?!

btw, imam T220HD, same rijeci hvale.. a sa širinom slike probaj otić na tools i pod veličina slike mijenjat ili smanji rezoluciju(btw,neznam kako kod vas,ali ja sve to obavljam sa daljinskim..)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
16 godina
neaktivan

Sječam se ovo ljeto kad sam radio u eurotrade-u, da se od 6 prodanih T220HD pet vratilo zbog bed-piksela.

Lijep monitor, ali ova činjenica ( ja vidio i probao monitore) me zabrinula.

9A3BMQ
15 godina
neaktivan

ma nisi me dobro razumio,nemam ja nikakvih problema sa njim,nije slika suzena u smislu da se ne moze gledati ili nesto slicno nego je oko 1 milimetar sa jedne strane ima ona crna linija, tj nije preko citavog monitora ako me razumijes....posto je to normalno kad je prikljucen preko VGA kabla a kad je na DVI on je razvuce preko citavog ekrana e samo to je....ako mogu reci problem. Inace monitor je i vise nego odlican nemam rjeci stvarno me je odusevio...jedino ne mogu da vidim koji je panel u njemu...uradim sve kako treba al mi nista ne pokaze...da nema neki fazon ili nesto slicno ? :)

0 0 hvala 0
16 godina
Katana kaže...

Sječam se ovo ljeto kad sam radio u eurotrade-u, da se od 6 prodanih T220HD pet vratilo zbog bed-piksela.

Lijep monitor, ali ova činjenica ( ja vidio i probao monitore) me zabrinula.

neznam, ja sam uzeo u protisu, radi odlicno, ali svi kazu da je malo bucmast :D meni ne smeta :D:D

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
15 godina
neaktivan

e da li bih ja mogao ovaj monitor prikljuciti preko HDMI-a, i ima li kakve razlike u odnodi na DVI...da li je slika bolja i tako to ?? :D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mking4ever kaže...

e da li bih ja mogao ovaj monitor prikljuciti preko HDMI-a, i ima li kakve razlike u odnodi na DVI...da li je slika bolja i tako to ?? :D

T220 ne jer nema HDMI priključak,ima samo VGA i DVI

Ustvari treći najnoviji priključak za spajanje monitora i grafe je DisplayPort koji ti omogućava da npr. spojiš 6 monitora na jednu grafičku karticu(npr.ati 5870 koja na sebi ima 6 DisplayPort-ova)

15 godina
neaktivan

ja imam samsung t220hd i imam 2 HDMI prikljucka,pa zato pitam ima li neke razlike u kvaliteti slike u odnosu na DVI prikljucak...??

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mking4ever kaže...

ja imam samsung t220hd i imam 2 HDMI prikljucka,pa zato pitam ima li neke razlike u kvaliteti slike u odnosu na DVI prikljucak...??

nema,taj HDMI ti ustvari omogućuje da povežeš monitor sa nekim vanjskim uređajem(PS3,xbox...)

16 godina

Prikljucio bi se samo ovoj temi jer i ja imam jedan po meni cudni problem " vise manje problem zapravo"

Radi se o tome, da mi se monitor zna izgasiti sam od sebe, i nemogu ga upalit sljedecih 10 sek nakon cega ga opet normalno upalim i normalno radi

To se ne dogada nekim kontinuiranim redosljedom, imam ga vec godinu dana i jedno vrijeme je bilo 2 puta mj, pa onda nista 3 mj i sad neki dan opet.

Do cega bi to moglo biti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 17:13 (Ivche).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ivche kaže...

Prikljucio bi se samo ovoj temi jer i ja imam jedan po meni cudni problem " vise manje problem zapravo"

Radi se o tome, da mi se monitor zna izgasiti sam od sebe, i nemogu ga upalit sljedecih 10 sek nakon cega ga opet normalno upalim i normalno radi

To se ne dogada nekim kontinuiranim redosljedom, imam ga vec godinu dana i jedno vrijeme je bilo 2 puta mj, pa onda nista 3 mj i sad neki dan opet.

Do cega bi to moglo biti?

Napajanje monitora? Ako nije u pitanju graficka kartica, onda je monitor - a ako je monitor, ne mozes nista napraviti, osim trpjeti ili odnijeti ga na servis. Ja sam imao problema s 226BW - nakon ukljucivanja treperila slika, nakon koju minutu sve bilo OK. To razdoblje se produljivalo i cesto sam se pitao hocu li uopce uspjeti "upaliti" monitor - dogadjalo se da sam ga tijekom deset minuta morao ukljucivati i iskljucivati i tek tad bih dobio sliku. Mislio sam da su problem zarulje (pozadinsko osvjetljenje). Odnio sam ga na servis, popravili, rekli "trafo" (ilitiga integrirano napajanje).

15 godina
neaktivan

jel moze neko da mi objasni kako da vidim koji je panel kod samsunga t220 HD??? pitam zato sto nije isti princip ulaska u service menu kao kod t220 ? :D

0 0 hvala 0
17 godina
M4X kaže...

Ustvari treći najnoviji priključak za spajanje monitora i grafe je DisplayPort koji ti omogućava da npr. spojiš 6 monitora na jednu grafičku karticu(npr.ati 5870 koja na sebi ima 6 DisplayPort-ova)

Ajde molim te daj mi link na tu ati 5870 karticu sa 6 display portova lol.

17 godina
odjavljen
zoka kaže...
M4X kaže...

Ajde molim te daj mi link na tu ati 5870 karticu sa 6 display portova lol.

ovako,pogledaj BUG broj 203,str. 39

tu 1 radeon 5870 tjera 6 samsung 24" monitora i demo igre Battleforge

ako ne vjeruješ pitaj bugovce

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice