Dinamički kontrast

poruka: 8
|
čitano: 12.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dinamički kontrast

Dakle zanima me taj dinamički kontrast.

Što je to uopće,kako ga podesiti.

I recimo ako kod monitora piše typique 1000:1 Dynamique 8000:1,koji je onda stvarni kontrast.

Inače se dvoumim između par monitora:Samsung SM 2243NW,Samsung SM 2243LNX,LG LCD W2242S,LG LCD W2242T.

Što mislite koji je najbolji.

I još jedno pitanje:Zašto kod nekih monitora piše 21,6˝ jel ima ikakve razlike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dinamički kontrast

Šta nitko ne zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Dinamički kontrast

Dinamicki kontrast.

Znaci, monitor ti smanjuje pozadinsko osvjetljenje.

16 godina
neaktivan
Dinamički kontrast

Jel to imaju svi monitori ili je kod nekih kontrast uvijek isti recimo 10000:1,ako piše samo to

I što misliš koji je najbolji monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Te jako velike brojke se najvjerovatnije odnose na dinamicki kontrast, ovaj stvarni je dosta manji.

Ne znam koji bi bio najbolji, imas razlicitih primjena, ali ja da kupujem, ne bi kupovao TN matricu.

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Te jako velike brojke se najvjerovatnije odnose na dinamicki kontrast, ovaj stvarni je dosta manji.

Ne znam koji bi bio najbolji, imas razlicitih primjena, ali ja da kupujem, ne bi kupovao TN matricu.

A šta je TN matrica
17 godina
moderator

Ah jbg sad... :)

Haj kad sam vec poceo o tome, evo u kratkim crtama:

LCD-i danas koriste 3 vrste matrica, TN, VA i IPS.

TN je najjeftinija i najbrza (mada moja je deklarirana na 2ms G-t-G, a opet ima ghosting, tako da je to marketing), koristi se kod vecine monitora, najrasprostranjenija je, ali mana joj je ocajan (kako kome, meni jest) prikaz boja i vidljivi kut, sto je narocito izrazeno ako je monitor veci.

Ove druge dvije su bolje i skuplje, pa nisu tliko zastupljene, vecinom ih koriste oni kojima je jako bitan prikaz boja i dobra slika (profesionalci - dizajn, obrada fotografija i sl).

16 godina
neaktivan
Dinamički kontrast

Ok hvala na pomoći,a od onih gore navedenih monitora mislim da ću najvjerovatnije uzet LG LCD W2242T,jer ima dvi sučelje koje je kompatibilno s grafom

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice