Low Budget Case Mod [by Ribadesign]

poruka: 46
|
čitano: 14.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

pozdrav svima,

čitam forum već duže vrijeme i konačno sam se udostojio regat i pokazat s čim se zabavljam u zadnje vrijeme :D

dakle, ko što nalsov kaže, radi se o totalno low budget projektu što ne znači da će bit fušareno :D ideja je potrošit što manje para a napravit *ebenu stvar u estetskom smislu naravno :D koja bi služila za download i pohranu smeća da ne "zagađujem" radni pc :D , neke komponente i kučište sam imo, neke treba tek nabavit :D

pa ajmo redom:) cpu je amd sempron 3000+ 1.8GHz Socket 754 iz prahistorije al ispravan, maticna neka asrock također stara i tužna al poslužit će :D, grafe, napjanja i harda još uvijek nema na vidiku al uskoro i to... u planu je neki hard od 1tb il neka dva po 500gb min...

nažalost slika prije farbanja i orginal stanja kučišta nemam, tad mi nije na kraj pameti bilo od toga napravit projekt a kamoli poslikat ga i predstavit nekom :D

evo slikica od ovog što sam do sad izveo... što više komponenti želim u mat crnu tako da je i dvd rom završio tako :D

sve zajedno nije ništa specijalno, nego eto :D da naučim malo rad s alatima i materijalima prije nego što se upustim u nešto ozbiljnije :D

iduce na popisu radova, izrezat bočnu stranicu i montirat staklo, izrezat prednji panel od pleksija (šablona priložena u slikama)

uskoro još slika :D

plavi led fanovi plavi led fanovi
šablona šablona
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 20:01 (RibaDesign).
Moj PC  
23 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

Zasad super izgleda, samo tako nastavi!  {#} I sam planiram moddat svoje jadno kućište (pod Moj PC), isto uz što manje potrošene love. Ako dođe do realizacije, također stavljam project log na forum.
Ovo će svakako biti zanimljiv mod, da vidimo što se može izvesti za siću krznenih životinjica.{#}

2 0 hvala 1
15 godina

Lijepo izgleda ! Steta sto nisi sliko prije modanja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Low Budget Case Mod [by Ribadesign]

Zanimljivo....

Kakav je bio postupak bojanja DVD-drive-a? Što si sa naljepnicom?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina

Vjerojatno je preko nje nalijepio onu papirnatu zastitnu traku i onda sprejao bez problema ! Tako sam ja na svojim DVD citacima prekril naljepnice !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dakle prvo lagano pobrusio sa finim brusnim, odmastio alkoholom, primer, i na kraju mat crni auto lak....naljepnica je riješena običnim selotejpom, nisam imo krep traku pri ruci :D, i odrezo višak skalperom :D rezultat je da izgleda ko tvornički :D hvala svima na kom, uskoro još slika i svega samo da se skupi materijala :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Možeš me poučit ako hoćeš, čime ćeš piliti pleksi, te ako ubodnom pilom - koji tip lista pilice koristiš te kako obrađuješ rubove? hvala

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za pleksi (akrilno staklo) ubodna pila sa što sitnijim zubima jer lagano puca po rubovima dok režeš. a rubove sa šmirglom srednje fini i dosta dobre volje. obljepi ga da ga ne ogrebeš dok radiš a sa druge strane i onako bude dobio sitne ogrebotine sa vremenom od brisanja prašine.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Asta kaže...

Možeš me poučit ako hoćeš, čime ćeš piliti pleksi, te ako ubodnom pilom - koji tip lista pilice koristiš te kako obrađuješ rubove? hvala

Najbolji list pilice, a ujedno sa najmanjim zubicima ti je list za rezanje metala. Po meni najbolje pilice ima Bosch.

Rubove mozes sa brusnim papirom obradit ili ako hoces zrcalni efekt, otidji kod auto limara da ti ispjeskari rubove - ako patis na finocu :)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 12:08 (Batista).
12 godina
neaktivan
ako ne nađem nekog sa cnc strojem, razmišljo sam sa onom školskom luk pilicom- http://www.sumoopskrba.hr/_katalogslike/SAEW702000005.430x270.jpg , s njom se lako barata i dosta je precizna, a za neke vece povrsine ubodna majka 8)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RibaDesign kaže...
ako ne nađem nekog sa cnc strojem, razmišljo sam sa onom školskom luk pilicom- http://www.sumoopskrba.hr/_katalogslike/SAEW702000005.430x270.jpg , s njom se lako barata i dosta je precizna, a za neke vece povrsine ubodna majka 8)

Evo, upravo si našao. Javi se na pp pa ćemo vidjeti što se može napraviti.

12 godina
neaktivan
odlično, kad nabavim plexi i sve osmlislim do kraja, javljam se :)
ribadesign.deviantart.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj nabavljati sam, ja ga imam na lageru, i to onaj koji se dobro reže. Ako ću ti ja raditi, radije bih sa svojim materijalom.

Ove neke kopije, razni hobbyglassi i slično iz Bauhausa se samo tope u stroju ili se zapale.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zdravo,

jedno malo blesavo i offtopic pitanje: gdje si nabavio gumene "grommite" za pričvršćivanje ventova (3ća slika)? Thnx!

12 godina
neaktivan
izith kaže...

Nemoj nabavljati sam, ja ga imam na lageru, i to onaj koji se dobro reže. Ako ću ti ja raditi, radije bih sa svojim materijalom.

Ove neke kopije, razni hobbyglassi i slično iz Bauhausa se samo tope u stroju ili se zapale.

odlično! :D

Bogna2 kaže...

Zdravo,

jedno malo blesavo i offtopic pitanje: gdje si nabavio gumene "grommite" za pričvršćivanje ventova (3ća slika)? Thnx!

poskidao sam ih sa starih ventova od napajanja i slično što sam imao doma, ali ima ih na ebayu za neku sitnu lovu-

http://www.ebay.co.uk/itm/8pcs-Silicone-Rivet-PC-Cooling-Fan-Mounts-Anti-Vibration-Dampening-Case-/110973367072?pt=US_Computer_Case_Fans&hash=item19d6873320

12 godina
neaktivan
našo danas neko napajanje i uspio pokrenut komp, al tu nastaje problem... pali se neki "alarm" 3x bip bip i tako cijelo vrijeme, dali je razlog možda što fali pol komponenti, neznam, ja nikad nisam cuo slican zvuk.. molim pomoc :D ako treba snimit ću :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
RibaDesign kaže...
našo danas neko napajanje i uspio pokrenut komp, al tu nastaje problem... pali se neki "alarm" 3x bip bip i tako cijelo vrijeme, dali je razlog možda što fali pol komponenti, neznam, ja nikad nisam cuo slican zvuk.. molim pomoc :D ako treba snimit ću :D

To ti matična javlja da nešto nije u redu. Taj zvučni signal ti zapravo govori što nije u redu. Trebao bi pogledati u manualu od matične što znače ta dva zvuka. (nešto kao ovo: Klik)

Vidio sam još prije kada si otvorio temu ali nisam imao vremena napisati da si super krenuo, samo nastavi tako! {#}

elCid
12 godina
neaktivan
e super, hvala puno... po ovoj stranici sto si mi dao piše da je problem vezan uz rame, ja ih uopče nemam hehe, uskoro stižu pa kad ih montiram cu vidit na čem sam :D hvala još jednom! sad sljedi farbanje napajanja pa šta bude :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vidim na slikama da nemas RAM jos uvijek, pa ti je vjerojatno zbog toga. {#}

Svaka cast na projektu, izvjestavaj nas dalje. {#}

EDIT : Zakasnio sam. 

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 11:04 (Tomek.Klc).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zadnjih par dana se neš radilo, danas pogotovo, ugl našo neko staro napajanje kao "400w" lol , ugl za ovu kramu dosta, rastavio ga, očistio, pa farbanje u mat crnu, možda sam se i za*ebo jer sam zaštitio ovu šugavu naljepnicu, trebo sam ju skinut ili i ofarbat :D ugl nema veze sad ok je, iz*ebo sam se kad sam moro zalemit nazad ove žice,ubiti to mi je najviše vremena oduzelo, onda sam namontiro još jedan fan naped, provuko vecinu kabela sto se dalo iza ploče, tako da sad zadnji poklopac smao što ne eksplodira :D prst u oko mi je ovaj IDE kabel al i njega sam nekako uspio ugurat iza tako da minimalno smeta..

za sad je potrošeno svega 50 kn
od toga sprej 20kn, fanovi 30kn

ugl evo slika o svemu tome da ne drobim puno :D
Moj PC  
18 0 hvala 1
15 godina

samo naprijed,{#}

2 0 hvala 0
12 godina

e a s cim si rezo metal na kucistu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
nisam još ništa rezo, na ovim slikama nema bočne stranice, al imam spreman dremel sa malom reznom za metal za to

ovako bi to trebalo izgledat, i onda zaoblit rubove..
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

šta misliš ocu s ovim moc rezat http://www.chipoteka.hr/artikl/10319/gravirka-gg-12-28-592 ..to mi je nekako najjeftinija opcija

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
o tom ti pricam, to je to :D

i ovakav nastavak ce ti trebat..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

da al neznam oce bit dosta jako da to izreze

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Nece, to je za graviranje a ne za rezanje. Trebaš nešto jače.

Plus ovo ti radi na 12V a ne na 230V tako da još trebaš kupiti adapter. Znači ipak te nebi stajalo samo 150KN.

Zar nije jednostavnije kupiti tanki disk od 1mm za brusilicu i izrezati, nego kupovat te dremele ili šta več?(pretpostavljam da imaš brusilicu).

EDIT: To je ovakav disk, košta nekih 10-15KN

elCid
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 17:22 (elCid).
12 godina
neaktivan

imam i 1. 2. i 3. treba eksperimentirat :D

edit: moja je 230v/ 130w tako da nevidim zašto nebi moglo s njom, ubiti probat cu pa cu znat iz prve ruke ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 22:43 (RibaDesign).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ali nece to ic tako dobro ko s onom malom..

a s cim si farbo i di si kupio?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 19:20 (logi510).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mat crni ilitiga "nero opaco" auto lak, neka srednja klasa sprejeva, tipa happy color, 22kn u najobičnijoj prodavaonici boja i lakova... slikam ti ga ako te zanima ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice