pozdrav svima,
čitam forum već duže vrijeme i konačno sam se udostojio regat i pokazat s čim se zabavljam u zadnje vrijeme :D
dakle, ko što nalsov kaže, radi se o totalno low budget projektu što ne znači da će bit fušareno :D ideja je potrošit što manje para a napravit *ebenu stvar u estetskom smislu naravno :D koja bi služila za download i pohranu smeća da ne "zagađujem" radni pc :D , neke komponente i kučište sam imo, neke treba tek nabavit :D
pa ajmo redom:) cpu je amd sempron 3000+ 1.8GHz Socket 754 iz prahistorije al ispravan, maticna neka asrock također stara i tužna al poslužit će :D, grafe, napjanja i harda još uvijek nema na vidiku al uskoro i to... u planu je neki hard od 1tb il neka dva po 500gb min...
nažalost slika prije farbanja i orginal stanja kučišta nemam, tad mi nije na kraj pameti bilo od toga napravit projekt a kamoli poslikat ga i predstavit nekom :D
evo slikica od ovog što sam do sad izveo... što više komponenti želim u mat crnu tako da je i dvd rom završio tako :D
sve zajedno nije ništa specijalno, nego eto :D da naučim malo rad s alatima i materijalima prije nego što se upustim u nešto ozbiljnije :D
iduce na popisu radova, izrezat bočnu stranicu i montirat staklo, izrezat prednji panel od pleksija (šablona priložena u slikama)
uskoro još slika :D
Zasad super izgleda, samo tako nastavi! I sam planiram moddat svoje jadno kućište (pod Moj PC), isto uz što manje potrošene love. Ako dođe do realizacije, također stavljam project log na forum.
Ovo će svakako biti zanimljiv mod, da vidimo što se može izvesti za siću krznenih životinjica.
Lijepo izgleda ! Steta sto nisi sliko prije modanja !
Zanimljivo....
Kakav je bio postupak bojanja DVD-drive-a? Što si sa naljepnicom?
Vjerojatno je preko nje nalijepio onu papirnatu zastitnu traku i onda sprejao bez problema ! Tako sam ja na svojim DVD citacima prekril naljepnice !
Možeš me poučit ako hoćeš, čime ćeš piliti pleksi, te ako ubodnom pilom - koji tip lista pilice koristiš te kako obrađuješ rubove? hvala
za pleksi (akrilno staklo) ubodna pila sa što sitnijim zubima jer lagano puca po rubovima dok režeš. a rubove sa šmirglom srednje fini i dosta dobre volje. obljepi ga da ga ne ogrebeš dok radiš a sa druge strane i onako bude dobio sitne ogrebotine sa vremenom od brisanja prašine.
Možeš me poučit ako hoćeš, čime ćeš piliti pleksi, te ako ubodnom pilom - koji tip lista pilice koristiš te kako obrađuješ rubove? hvala
Najbolji list pilice, a ujedno sa najmanjim zubicima ti je list za rezanje metala. Po meni najbolje pilice ima Bosch.
Rubove mozes sa brusnim papirom obradit ili ako hoces zrcalni efekt, otidji kod auto limara da ti ispjeskari rubove - ako patis na finocu :)
Evo, upravo si našao. Javi se na pp pa ćemo vidjeti što se može napraviti.
Nemoj nabavljati sam, ja ga imam na lageru, i to onaj koji se dobro reže. Ako ću ti ja raditi, radije bih sa svojim materijalom.
Ove neke kopije, razni hobbyglassi i slično iz Bauhausa se samo tope u stroju ili se zapale.
Zdravo,
jedno malo blesavo i offtopic pitanje: gdje si nabavio gumene "grommite" za pričvršćivanje ventova (3ća slika)? Thnx!
Nemoj nabavljati sam, ja ga imam na lageru, i to onaj koji se dobro reže. Ako ću ti ja raditi, radije bih sa svojim materijalom.
Ove neke kopije, razni hobbyglassi i slično iz Bauhausa se samo tope u stroju ili se zapale.
odlično! :D
Zdravo,
jedno malo blesavo i offtopic pitanje: gdje si nabavio gumene "grommite" za pričvršćivanje ventova (3ća slika)? Thnx!
poskidao sam ih sa starih ventova od napajanja i slično što sam imao doma, ali ima ih na ebayu za neku sitnu lovu-
To ti matična javlja da nešto nije u redu. Taj zvučni signal ti zapravo govori što nije u redu. Trebao bi pogledati u manualu od matične što znače ta dva zvuka. (nešto kao ovo: Klik)
Vidio sam još prije kada si otvorio temu ali nisam imao vremena napisati da si super krenuo, samo nastavi tako!
Vidim na slikama da nemas RAM jos uvijek, pa ti je vjerojatno zbog toga.
Svaka cast na projektu, izvjestavaj nas dalje.
EDIT : Zakasnio sam.
za sad je potrošeno svega 50 kn
od toga sprej 20kn, fanovi 30kn
ugl evo slika o svemu tome da ne drobim puno :D
samo naprijed,
e a s cim si rezo metal na kucistu?
šta misliš ocu s ovim moc rezat http://www.chipoteka.hr/artikl/10319/gravirka-gg-12-28-592 ..to mi je nekako najjeftinija opcija
da al neznam oce bit dosta jako da to izreze
Nece, to je za graviranje a ne za rezanje. Trebaš nešto jače.
Plus ovo ti radi na 12V a ne na 230V tako da još trebaš kupiti adapter. Znači ipak te nebi stajalo samo 150KN.
Zar nije jednostavnije kupiti tanki disk od 1mm za brusilicu i izrezati, nego kupovat te dremele ili šta več?(pretpostavljam da imaš brusilicu).
EDIT: To je ovakav disk, košta nekih 10-15KN
imam i 1. 2. i 3. treba eksperimentirat :D
edit: moja je 230v/ 130w tako da nevidim zašto nebi moglo s njom, ubiti probat cu pa cu znat iz prve ruke ;)
ali nece to ic tako dobro ko s onom malom..
a s cim si farbo i di si kupio?