Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.797
|
čitano: 2.027.809
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
zvonac kaže...

https://www.gsmarena.com/sony_demo_iso_51200_dual_cam_module_isp_mwc_2018-news-29824.php

Sony ima odlične inovacije a za senzore da ne pričam...

ISO 51 200 low light.. Cool..

Nego, Sony XZ2, niš posebno, kamera ista ko i lani...

Sony nikak da se mrdne od f2.0 a OIS mu je i dalje nepoznanica..

Tom IMX400 senzoru ne treba niti OIS niti siri otvor blende. Treba mu samo dobro procesiranje fotki. Iako mogu tek zamisliti kad bi se na taj senzor ubacio OIS i otvor blende recimo F1.8 uz dobar post processing, pomeo bi citavu konkurenciju. Ali Sony kao Sony, uvijek ista prica

12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
zvonac kaže...

https://www.gsmarena.com/sony_demo_iso_51200_dual_cam_module_isp_mwc_2018-news-29824.php

Tom IMX400 senzoru ne treba niti OIS niti siri otvor blende. Treba mu samo dobro procesiranje fotki. Iako mogu tek zamisliti kad bi se na taj senzor ubacio OIS i otvor blende recimo F1.8 uz dobar post processing, pomeo bi citavu konkurenciju. Ali Sony kao Sony, uvijek ista prica

Ne žele kanibalizirat. A ubili bi konkurenciju. Pogotovo sa tim custom made senzorima, korak ispred najljuće konkurencije. Ali njima biznis sa mobitelima ionako nije prioritet već poligon za inovacije za dalje.

10 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
zvonac kaže...

čeka se da apple to odradi

12 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

https://www.gsmarena.com/check_out_the_nokia_7_plus_camera_samples-news-29828.php

Nokia 7+ ovako na prvu ima dosta dobru kvalitetu fotki...zanimljiv mob opcenito.

Android One, 18:9 ekran, dvostruka kamera sa Zeiss lecama, relativno veliki 1.4um pixeli, procesor kao i u Mi Note 3 sto znaci dovoljno brz i ultra stedljiv i jos 3800 mah baterija...jedino mi se video cini malo previse drmusav...ocito nema stabilizaciju dok slika videa izgleda jako dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 18:10 (ocean77).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Koje postavke koristite na gcam? Ak može neko napisat. Baš sam maloprije instalirao na S7 pa da vidim razliku, na G6 je bila vidljiva.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
kbenzema kaže...
Koje postavke koristite na gcam? Ak može neko napisat. Baš sam maloprije instalirao na S7 pa da vidim razliku, na G6 je bila vidljiva.

Evo mojih, imam Note 8 sa Exynos chipom, probaj staviti ovako kao ja trebalo bi ti biti dobro. 

12 godina

Evo jos malo fotki sa Xiaomi Mi Note 3 s kojim sam zaglavio duze nego sam mislio. 

Fotke su nastale u slabom svjetlu, neke fotke su cak ISO 6400 i sve su fotkane na auto mode...nikakav gcam, Xiaomi stock kamera.

Neki mogu to malo i bolje, ali ovo je korektno obzirom da mob ne kosta 6000 Kn.

Sve ovo bi bilo jos i bolje da sam koristio manualni mode.

Visoke ISO vrijednosti nisu neki problem za ovaj mob.

https://www.flickr.com/photos/91060809@N05/shares/578Whg

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 22:20 (ocean77).

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A vidis senzor nije nista posebno , 1/2.9" . Sa gcamom bi 30% rezultati bili bolji

14 godina

Mi Note 3, jednostavno me očarava!

Još kad si nabavim neki mali tripod bit će super, ovako se naslanjam na ruke ili nagnem na neki kamen 

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 22:55 (Cromaki).
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav,

da li psotoji gcam verzija za Huawei mate 10 pro možda?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da ima verzija 5.1.081 i je lomalo nestabilna.
Odi na XDA forum pa pročitaj o temi mate 10 gcam
9 godina
neaktivan
bgang @
Evo jedna sa gcam mate10 onako bez podešavanja sad uslikao

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
gbang@
Gcam mate10

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ova je stock mate 10 pro za usporedbu

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Baci usporedbe u lošijim uvjetima, a ne dnevne slike, nema smisla
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Mi Note 3, jednostavno me očarava!

Još kad si nabavim neki mali tripod bit će super, ovako se naslanjam na ruke ili nagnem na neki kamen 

Predivno, ali kako? :D

Uploadaj na flickr next time

14 godina
Deutsch kaže...

Predivno, ali kako? :D

Uploadaj na flickr next time

32 sec exposure, ISO - 200 i puzanje po podu 

Naručio sam si neki mali tripod za prvu ruku s aliexpress-a pa čekam da doleti, nakon toga možda bude nešto boljih slika od mene.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
12 godina

Dolazi nam jos jedan mobitel koji bi mogao imati dobru kameru po povoljnoj cijeni...Asus Zenfone 5.

IMX 363 sa 1.4um pikselima slicno kao i bolje drustvo.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Dolazi nam jos jedan mobitel koji bi mogao imati dobru kameru po povoljnoj cijeni...Asus Zenfone 5.

bas gledam, doduse 5Z verziju, specifikacije vrhunske SD 845 itd, pise da ima i video 4k u 60fps, za 500 EUR

10 godina
neaktivan

Samo sto nema ois..

18 godina
ocean77 kaže...

Čekamo pravu stvar, imx380

9 godina
neaktivan
Deutsch kaže...

Samo sto nema ois..

jedni izvori govore da ima OIS, drugi da ima EIS, neki vrag ima sigurno 

ovaj 5Z je fenomenalan i onda naprave taj procjep na vrhu 

isto tako nisam siguran za 4K 60fps, jer svi ostali mobiteli, sto su bili predstavljeni sa 845 SoC, jos uvijek u speckama imaju 4K 30fps, iako 845 podrzava 4K 60 fps, to je bio i jedan od bitnijih noviteta na predstavljanju procesora, cudno

18 godina

Nego oni koji prate DxOMark

https://twitter.com/DxOMark/status/969138013098905601?s=19

Ode pixel 2 u povijest sa kamerom

S9 ga je skinuo sa trona, 99 bodova

Godina je tek počela, pixelima se ne piše dobro

Šalu na stranu, ima još dost modela koji čekaju svoje vrijeme da pokažu fotomogućnosti,  Nokia, LG, HTC, One+, Huawei..

https://www.gsmarena.com/iphone_x_has_best_smartphone_camera_consumer_reports-news-29897.php

Ajfon X, daj molim te

Ovo je živi smijeh!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 14:23 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Nego oni koji prate DxOMark

https://twitter.com/DxOMark/status/969138013098905601?s=19

Ode pixel 2 u povijest sa kamerom

S9 ga je skinuo sa trona, 99 bodova

Godina je tek počela, pixelima se ne piše dobro

Šalu na stranu, ima još dost modela koji čekaju svoje vrijeme da pokažu fotomogućnosti,  Nokia, LG, HTC, One+, Huawei..

https://www.gsmarena.com/iphone_x_has_best_smartphone_camera_consumer_reports-news-29897.php

Ajfon X, daj molim te

Ovo je živi smijeh!

Koliko su uložili u kameru i da se cijela prezentacija tj mobitel bazirao na kameri bilo bi žalosno da nisu dobili bod više od Pixela ili 2 boda više od X-a.

I po tome se vidi koliko su to male (nevidljive za običnog korisnika) razlike u kameri.

Jedva čekam recenzije naših forumaša oko kamere na S9. Da li će se i dalje zalit na softwaresku obradu slike...

Zanimljivo da je video na S9 lošiji nego na Pixelu po DxO

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 14:58 (R36).
16 godina
Tak DXo je za mene prestao biti mjerodavan prošle godine.
Od iste ocjene S8 i S7 kamere, do nerazumljivo mi velike ocjene za ip8/X i Huawei Mate 10.
Cak i pixel ima preveliku ocjenu ako ćemo tako.
Mislim da S8 ima bolju kameru od gore navedenih (izuzev Pixela), posebice u low light uvjetima. Ustvari, ovo mislim mogu zamjeniti s znam iz prve ruke barem što se tiče s8 vs i8 /Huawei. Možda da sam se duže igrao i radio veće analize bi bilo kontra, ali čitam i po forumu da je to tako. Pogotovo od kada sam malo prokuzio S8 PRO mode, mislim da je RAW jako jako dobar!
Kako god, razlike su nijanse, ali zbog gore navedenog otpisao sam objektivnost DXO, jer mislim da su nakon sve veće popularnosti te stranice brendovi ala Apple itd počeli plaćati recenzije. Možda sam u krivu, možda nešto sam predvidio, ali eto. Ne znači da nisam pročitao recenziju S9, ali mislim da se moram u sve uvjeriti preko ovog foruma ili osobno.
12 godina

Gledam malo taj DxO test S9+ i opet mi se ne svidja post processing.

Gledam sliku one cure gdje su testirali bokeh efekt i lice je opet razmuljano od pretjerane obrade u samom mobitelu sto znaci da ce opet trebati zaobilaziti default app ili probati sa RAW.

Pixel je tu istu sliku odradio bolje.

Pixelova slika i lice te iste cure ima vise šuma sto je svakako dobro i bolje od Samsung post processinga gdje taj isti šum pokusavaju zagladiti...kako god, nisam impresioniran vidjenim.

DxO neka daje svoje ocjene, a ja znam sto trebam gledati i sto meni odgovara, a sto ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 18:10 (ocean77).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po tom reviewu kamere, razlike su toliko minorne i zanemarive da je totalno svejedno slikali sa iPX, Pixelom 2 ili S9+...u sva 3 slučaja fotografije će ispasti vrh onoga što kamera mobitela može ponuditi. Što se tiče post processinga ni meni se to ne sviđa, ali mislim da bi RAW format trebao biti lišen toga...to opet svar ukusa, ali ima i ekipa kojoj se post processing sviđa, koja to podržava...očito jer im je bitnije da je fotka "ljepša", a ne realnija..

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ocean77 kaže...

Gledam malo taj DxO test S9+ i opet mi se ne svidja post processing.

Gledam sliku one cure gdje su testirali bokeh efekt i lice je opet razmuljano od pretjerane obrade u samom mobitelu sto znaci da ce opet trebati zaobilaziti default app ili probati sa RAW.

Pixel je tu istu sliku odradio bolje.

Pixelova slika i lice te iste cure ima vise šuma sto je svakako dobro i bolje od Samsung post processinga gdje taj isti šum pokusavaju zagladiti...kako god, nisam impresioniran vidjenim.

DxO neka daje svoje ocjene, a ja znam sto trebam gledati i sto meni odgovara, a sto ne.

1. slika - ono kad ju upoznas sa sminkom

2. slika - kad ju vidis jutro poslije 

Salu na stranu, takoder nikad ne gledam ocjene nego prodem kroz slike da vidim kako sto izgleda. Samsung ima takav post processing vec dugo vremena i sumnjam da ce se ista promijeniti jos neko vrijeme

12 godina
FanBoy kaže...

Po tom reviewu kamere, razlike su toliko minorne i zanemarive da je totalno svejedno slikali sa iPX, Pixelom 2 ili S9+...u sva 3 slučaja fotografije će ispasti vrh onoga što kamera mobitela može ponuditi. Što se tiče post processinga ni meni se to ne sviđa, ali mislim da bi RAW format trebao biti lišen toga...to opet svar ukusa, ali ima i ekipa kojoj se post processing sviđa, koja to podržava...očito jer im je bitnije da je fotka "ljepša", a ne realnija..

Meni to nikako nisu minorne razlike sto slika koju sam stavio iznad i potvrdjuje.

Sve zavisi sto zelis...ako imas niske kriterije onda je to ok stav.

Mene je recimo i bokeh efekt iznenadio na S9+ jer vidim da poprilicno gresaka radi sto je za mob od preko 6000 Kn neprihvatljivo.

15 godina
odjavljen
FanBoy kaže...

Meni je ovo velika razlika u kvaliteti slike, pogotovo gledajuci na vecem ekranu 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice