[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 856.414
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
marinn95 kaže...
hamstercic kaže...

Evo, kupio sam tablet WM 8850-mid u tom dućanu. U tome tabletu je jedan softver bez kojega ja ne mogu, a NE MOŽE SE KUPITI (niti skinuti) preko interneta!!!

Znači ja sam kupio tablet i dobio sam taj program unutra (nije od googla). Taj program se nalazi u /system/apps/ . Što to znači? Znači li to da se ne može izbrisati? Hoće li se ta aplikacija izbrisati ako ja rootam tablet? Jer piše na internetu da se sve briše. To znači "System recovery"? Jer sam ja jedanput ugasio tablet i držao tipke "Volume up i down" i recoverao sam ga. Hoće li mi se ta aplikacija izbbrisati ako ga rootuam?

Misliš aplikacija, može se recimo ovako. Skineš si preko play storea Apk Extractor te si extractaš aplikaciju. Sada kad god reinstaliraš/instaliraš neki drugi rom, imaš apk. Kada je aplikacija sistemska ne može se izbrisati, ali i za to postoji /system/app mover, što ova aplikacija radi je da prebaci aplikaciju po želji iz sistemske u normalnu tako da ju u konačnici možeš normalno obrisati, no treba zahtjeva root pristup, tj. ne funkcionira bez njega.

Ne, root nema veze sa ikakvim brisanjem. Rootom omogućavaš aplikacijama koje ga zahtjevaju pristup sistemskoj particiji, u neku ruku si otključavaš pune sposobnosti svoga uređaja tj. imaš mogućnosti maknuti ograničenja postavljena od proizvođaća u taj pretpostavljam stock rom.

Ako se ne varam System Recovery je isto kao i u CWM-u nandroid backup. Ubiti zlu ne trebalo, radiš si backup trenutnog roma i svih podataka na njemu, pa ako si ga recimo soft brickaš - hard brickaš da jednostavno uđeš u CWM, pokreneš restoranje backupa te ti je sve opet u redu. 
Volume Up + Power = Flashmode, Volume Down + Power = Recovery Mode dok ne instaliraš CWM. 

EDIT: Zaboravih reći, ako i kada ga rootaš, obavezno si instaliraj Titanium Backup. On ti omogućava jednostavno backupiranje aplikacija te ih jednim klikom restoraš kad hoćeš natrag na telefon.

Evo, može li mi netko preporučiti dobar, ali BESPLATAN alat za backup androida? Vidio sam titanium backup, ali on zahtijeva root i on se plaća...

13 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

Kada se ide raditi root za cubot gt99 treba instairati program za drivere PDANET.Jel se treba instalirati na mobitel ili na kompjuter?

Malo gledam po YT i vidim da neki instaliraju na mobitel i na comp. PdaNet... 

Ništa na mobitel, nego na komp ih instaliraš.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

imam pitanje u vezi flash gapps. imam galaxy s i cm 10.1 i gapps za taj android i sad sam dobio update na cm 10.2 i skinuo sam gapps za cm 10.2 i zanima me jel ja samo uđem u recovery i flasham ga, ili moram ići wipe data/cache

Ne moraš ništa wipe data/cache samo flash.

"Just A Dream ".
15 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Radi koristenja tasker-a potreban mi je root uređaja Prestigio pap 5044duo  da mogu pristupiti airplane modu koji je nepristupačan u 4.2 verziji androida. Nemislim stavljati nikakav custom firmware već samo root. Dali mi sa tim prestaje garancija te dali je moguće vratiti na original prestigio firmware i kako. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
neno20st kaže...

Radi koristenja tasker-a potreban mi je root uređaja Prestigio pap 5044duo  da mogu pristupiti airplane modu koji je nepristupačan u 4.2 verziji androida. Nemislim stavljati nikakav custom firmware već samo root. Dali mi sa tim prestaje garancija te dali je moguće vratiti na original prestigio firmware i kako. Hvala

Root sam po sebi nije nikakav problem, a garancija nakon roota hm, to sve ovisi o servisu ako dođe do problema. Airplane mod na 4.2 bi trebao raditi, a prvi puta ćujem za taj  podatak.

http://www.prestigio.com/catalogue/MultiPhones/MultiPhone_5044_DUO#/product-support/faq ovdje ti je službeni support i sve možeš naći na linku, skini manuals pa si pogledaj, imaš i officielni firmware tako da ga možeš download i u manuals valjda stoji kako instalat na mob firmware.

"Just A Dream ".
15 godina

airplane mod radi kao takav ali pristup servisu odnosno tasku za izmjenu vrijednosti airplane moda je onemogućen bez roota. Hvala na linku. pogledat cu

11 godina
protjeran

jel ima razlike izmedu rom-ova galaxy s3 i s4 u izgledu

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

jel ima razlike izmedu rom-ova galaxy s3 i s4 u izgledu

Nešto sitno.

Axtross_Hr - Origin
14 godina

Prijatelj mj ima galaxy s i isli smo updateat cm 10.1 na 10.2 i flashali smo ga ih recoveryja i gapps, i mob ne zeli upaljtk android, vrti se onaj cyanogen mod logo, alj nejde, vratili smo i stock rom iz backupa ali nejde. Mobu se moze uc u recovery i download mod,  probao je i iz odina flashat stock rom alj nejde. Jedino pise- Copying media files...

E:failed to mount /dbdata (File exists)

E:copy_dbdata_media:Can't mount /dbdata

your storage not prepared yet. please use UI men u for format and reboot actions. Media files copy failed. I tako hislicno da nemoze ucitat E:

Imali mu spasa

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 15:36 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Itko? Fero ajde barem ti odgovori!
This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
14 godina
neaktivan

Ja sam bootloop znao riješit sa full wipe-anjem u recoveryu.

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...
Itko? Fero ajde barem ti odgovori!

ovo je sa xda foruma i u koliko bude problema ne odgovaram jer to nisam radio niti sam pisao tutorijal tako da je ovo možda pomoć za vaše probleme. Probaj prvo wipe data/ factory reset i wipe cache ako možeš u recovery.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2482807 ili http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2198341.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 18:10 (Fero).
14 godina

Meni treba hitno pomoc da stavim zasad bilo kakvi rom na htc evo 3d,bootloader je unlockan.

Respect to 191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!
otvorio sam jučer ovu temu i ona me odmah zaintrigirala. Čitam te postove i nikako se ne mogu snaći. Imam samsung galaxy 3 gt-i5800 i želio bih znati do koje android verzije ga mogu update-at??

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

2.2 ti je zadnji sluzbeni na Sammobilu, a na XDA imas cak i 4.2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zdravo svima!

Imam dosta problema sa svojim mobitelom, HTC Desire, Android 2.2.2.

Htio bih nekako, bilo kako nadograditi na neku visu verziju jer su pocele izlatiti neke aplikacije, no vise mi je za to da svi frendovi u razredu imaju nove mobitele pa tako i novije OS-ove te njima sve radi brze, bolje i mobiteli im nikad ne blokiraju, ne gase im se te im satovi rade normalno :P

Da li bi netko mogao odvojiti vremena te napraviti neki postupak, mozda nesto sa slikama ili da me kontaktira i pomogne to sloziti...?

Svi ste tu strucnjaci, ja se mucim guglanjem i na kraju nista ne saznam... Molim vas da mi netko pomogne pa da napokon i ja mogu imati "relativno" normalan mobitel...

Pozdrav, Lovro

15 godina
neaktivan
Pozdrav,
probao sam reparticionirati memoriju s ovim http://chinaphonearena.com/forum/Thr...nternal-memory, i nakon starta samo stoji prestigio logo, probao sam restore roma preko recoverya, instalacija novog custom i stock roma, ali ništa ne pomaže, nisam obračao pažnju za koji je model čipa ovaj alat, ne znam zašto sam to napravio. Moželi tko pomoći kako da ga vratim u žive... model je 4500, ne T. Probao sam flashati stock rom iz recoverija i izbaci mi neku gresku... Molim Vas pomagajte

0 1 hvala 0
11 godina
protjeran

kada dodem na 2. korak sa ovog linka od antonovog foruma
http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/
upali mi se recovery mode ali mi se prikaze android log (kao da je pokvaren)znaci sa crvenim trokutom i pise NO COMMAND
cini mi se da mi se nije instalirao CWM,jer nemam nemam opciju u recovery-u backup and restore
ali imam slicnu backup (nemogu se trenutno sjetiti) i ispod nje jos jednu restore
napravio sam backup sa tom opcijom ali nisam siguran jeli to dobro ispaloi ispalti li se riskirati

No Pain No Gain

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

kada dodem na 2. korak sa ovog linka od antonovog foruma
http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/
upali mi se recovery mode ali mi se prikaze android log (kao da je pokvaren)znaci sa crvenim trokutom i pise NO COMMAND
cini mi se da mi se nije instalirao CWM,jer nemam nemam opciju u recovery-u backup and restore
ali imam slicnu backup (nemogu se trenutno sjetiti) i ispod nje jos jednu restore
napravio sam backup sa tom opcijom ali nisam siguran jeli to dobro ispaloi ispalti li se riskirati

Moj savjet je da se ostaviš toga jer nemaš pojma što radiš, a kada naučiš temu flash, custom rom, root onda kreni u odrađivanje tih stvari.

"Just A Dream ".
11 godina
protjeran

zato sam i napisao u ovoj temi...ako netko uan nek pomogne...da ja znam kako ovo treba naprviti nebi ni pitao

No Pain No Gain

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

zato sam i napisao u ovoj temi...ako netko uan nek pomogne...da ja znam kako ovo treba naprviti nebi ni pitao

Prijatelju ti si to postavio pitanje i u temi Cubot GT99 i dobio neke odgovore, ali ne pratiš što ti piše i kako raditi i ne čitaš.

skineš sa google playa Unkle tool i instaliraš, skineš CWM recovery.img za svoj mobitel tamo sa Anton08 i staviš na sd karticu taj img. Pokreneš Unkle tool i ideš na update recovery i onda odabereš taj cwm. recovery.img i potvdiš instalaciju.

Onda će se mobitel restartati i sad nisam siguran da li u recovery ili normalno. Vidjet ćeš.

Drugo već ti je netko tamo onda napisao kako ćeš sa tipkama u recovery i napraviti backup trenutnog Roma, a kada napraviš backup to ti je sve. Ako budeš ikada iamo problema sa mobom ili ćeš stavljati druge romove pa se hoćeš vratiti na ovaj koji sada imaš odeš opet u Cwm recovery i odabereš u njemu Restore stavku, te poćinje povratak na prijašnji rom.

Čitaj sa razumijevanjem jer mi se čini da si brzoplet i ne povezan u tvojim pitanjima.

Lp !!!

"Just A Dream ".
11 godina
protjeran

problem je u tome sto sam tocno to napravio

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fabregas4 kaže...

problem je u tome sto sam tocno to napravio

onda ponovi, ali jesi li rootao mobitel i jesi siguran da izabereš taj cwm recovery. img jer mislim da ti uz taj tvoj ponudi i druge recovery-e pa ako si kojim slućajem izabrao krivi onda može biti problem.

"Just A Dream ".
11 godina
protjeran

je sve sam napravio kako treba

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

evo slika kako sam napravio
Kada se reboota dobijem izbornik koji ovako izgleda

Android system recovery <3e>
Volume up/down to move highlight;
enter button to select.
reboot system now
apply update from ADB
apply update from sd cart
apply update from cache
wipe data/factory reset
wipe cache partition
backup user data
restore user data

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
17 godina

imam pitanje vezano za root. zanima me da li se samim rootanjem gubi mogućnost stavljanja ovlaštenog rom-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
igy kaže...

imam pitanje vezano za root. zanima me da li se samim rootanjem gubi mogućnost stavljanja ovlaštenog rom-a

ne, ali postupak vraćanja je drugaćiji od službenog updat-ea. Postupak se razlikuje za svaki brand mobitela.

&quot;Just A Dream &quot;.
14 godina

Evo jos jedno pitanje u vezi update s cm 10.1 na cm 10.2 mogu li ja kad skinem cm 10.2 u postavkama stisnuti azururaj, ili moram ici u recovery pa flashat

i dali mi taj update brise sve podatke

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Evo jos jedno pitanje u vezi update s cm 10.1 na cm 10.2 mogu li ja kad skinem cm 10.2 u postavkama stisnuti azururaj, ili moram ici u recovery pa flashat

Iz recoverya ide flash, ako je to rom kojeg si skinuo na sd, a nije update 10.1 koji ide kroz OTA update kojji je ugrađen u 10.1 i ako je od developera navedeno da će update ići tako sa 10.1 na 10.2 bez da se radi full wipe.

Ali ako je to rom od drugog developera onda obavezno kroz recovery flashaš i full wipe ako je navedeno, a je sigurno. Data podatci se brišu, ako ide promjena roma ali ako je to OTA update onda se ništa ne briše, ali zato napravi backup podataka sa Titanium& root apk ili kroz recovery pa poslije napraviš restore apk+data.

&quot;Just A Dream &quot;.
14 godina
Fero kaže...
Tony1999 kaže...

Iz recoverya ide flash, ako je to rom kojeg si skinuo na sd, a nije update 10.1 koji ide kroz OTA update kojji je ugrađen u 10.1 i ako je od developera navedeno da će update ići tako sa 10.1 na 10.2 bez da se radi full wipe.

Ali ako je to rom od drugog developera onda obavezno kroz recovery flashaš i full wipe ako je navedeno, a je sigurno. Data podatci se brišu, ako ide promjena roma ali ako je to OTA update onda se ništa ne briše, ali zato napravi backup podataka sa Titanium& root apk ili kroz recovery pa poslije napraviš restore apk+data.

Skinuo sam putem ota, u postavkama iz cyanogenmod updates

Jel onda mogu stisnut azururaj ili moram u recovery

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice