Problem sa RAM-om i Hard Diskom

poruka: 12
|
čitano: 3.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo imam problem sa ramima i harddiskom.Danas sam iz jednog kucista izvadio harddisk(20gb) na kojem je bio instaliran win xp, i stavio sam jedan drugi hard disk(250 gb) na kojem je instaliran win 7(spojio ga preko sata kabela i jednog kabela za napajanje).I kad krenem upalit komp, krene se palit i krene ucitavat windows, i na pola ucitavanja samo se restartira, i tako stalno...

A problem sa ramima je sljedeci: u komp koji je radio sa 2 gb rama(izvadim tih 2 gb rama) i stavim samo 1 gb ram-a, i poslje se vise nece upali(tj. lampice gore al nema slike na monitoru), a kad vratim 2 gb rama komp se normalno pali...Znaci  nije crkla grafika(integrirana)...Molim vas da pomognete u ceme je problem u ova dva problema...

Music is our life-So live oure life
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim vas da neko pomogne plsss

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa RAM-om i Hard Diskom
Saro_Teklic kaže...

Evo imam problem sa ramima i harddiskom.Danas sam iz jednog kucista izvadio harddisk(20gb) na kojem je bio instaliran win xp, i stavio sam jedan drugi hard disk(250 gb) na kojem je instaliran win 7(spojio ga preko sata kabela i jednog kabela za napajanje).I kad krenem upalit komp, krene se palit i krene ucitavat windows, i na pola ucitavanja samo se restartira, i tako stalno...

A problem sa ramima je sljedeci: u komp koji je radio sa 2 gb rama(izvadim tih 2 gb rama) i stavim samo 1 gb ram-a, i poslje se vise nece upali(tj. lampice gore al nema slike na monitoru), a kad vratim 2 gb rama komp se normalno pali...Znaci  nije crkla grafika(integrirana)...Molim vas da pomognete u ceme je problem u ova dva problema...

Glede Windowsa: ako dobro razumijem ti si stavio novi disk sa Win7 na "novu" matičnu i procesor tako da ako želiš imati taj disk, moračeš ponovno instalirati Windowse. 

15 godina
neaktivan

Oke, a reci mi zasto mi se slika na ekranu nece prikaze kad umjesto 2 gb rama stavim 1 gb,a na kompu je hard disk sa instaliranim win 7 koji vec duze vrijeme stoji...Ali kad vratim 2 gb RAM-a, on radi...

16 godina
neaktivan

Koja matična? Koliko ima slotova za ram? Dali si probao jednu pa drugu pločicu?  Naime slotovi su označeni sa A1,B1,A2,B2 (primjer aku su 4 slota) pa keks (ako je samo jedan) mora biti u A1 ili B1, opet ne znam koja je matična pa samo nabadam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 18:32 (wolfen).
15 godina
neaktivan

Maticna je Asus P5GC-MX/1333 i ima 2 slota za ram. A plocica od 2 gb  je jedna..Nisu dvije nego jedna..Sa ovom od 2 gb radi normalno, a sa 1 gb nece da se prikaze slika na ekranu...Jel mozda ima veze sta mi je win 7 na kompu? Jel on trazi vise od 1 gb rama? Ili moram i zato reinstalirat windows?

16 godina
neaktivan
Saro_Teklic kaže...

Maticna je Asus P5GC-MX/1333 i ima 2 slota za ram. A plocica od 2 gb  je jedna..Nisu dvije nego jedna..Sa ovom od 2 gb radi normalno, a sa 1 gb nece da se prikaze slika na ekranu...Jel mozda ima veze sta mi je win 7 na kompu? Jel on trazi vise od 1 gb rama? Ili moram i zato reinstalirat windows?

Znači ta pločica od 1GB radi na kakvoj drugoj ploči? Moguče da je otišla u vječna lovišta. Ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 18:44 (wolfen).
15 godina
neaktivan

Aaa zeznuo sam se...Na ovoj gore navedenoj maticnoj ploci ova plocica od 1GB radi...Ali na maticnoj ploci od Biostara N61PB-M2S i na njoj neradi...Na njoj su 2 slota za ram...Znaci na ovoj maticnoj neradi ali na asusovoj radi...

15 godina
neaktivan

Jel zna neko u ceme je problem?

16 godina
moderator

dal je taj ram od 1gb iste frekvencije ko i onaj od 2gb? ako nije tu je problem...

i probaj resetirat bios pa vidi dal će radit...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

dal je taj ram od 1gb iste frekvencije ko i onaj od 2gb? ako nije tu je problem...

i probaj resetirat bios pa vidi dal će radit...

Jel mi mozes molim te rec kako da pogledam frekvencije i kako da resetiram bios(jel ima neki tutorial za restart biosa?)

16 godina
moderator

bios resetiraš vađenjem baterije ili premještenjem jumpera...pogledaj si u upute od matične...naravno, komp mora bit ištekan iz struje dok to radiš :)

a za frekvenciju rama, piše ti na naljepnici na pločici pa pogledaj...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice