Ovako imam problem.Išao sam stavit novi ram koji mi je frend dao.Ukljucio sam komp i na ekranu mi se prikazalo kao nesto da sam izgubio neeke podatke i da je neki problem u memoriji.
Sada skoro nijedan program nemogu pokrenuti a i ako ga pokrenem otvara ga pola sata.Nisam bas neki znalac o kompovima i memoriama pa bi vas zamolio za malu pomoc,sta bi to moglo to bit??
Problem u RAM-u ili?
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.450
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja ploča i koji RAM su u pitanju?
Koja ploča i koji RAM su u pitanju?
Moraš nam napisati koja MB i koji RAM da ti možemo lakše probati pomoći.
Javi nam i da li su ti postavke u biosu na auto ili manual.
Ako su na auto, prebaci na manual i postavi latencije na najlošije (najslabije) i vidi na kolikom naponu ti sada radi memorija??
Ako proradi stabilno sa lošijim latencijama, vraćaj ih na normalu, samo malo uz to i podigni napon.
Bilo bi dobro da to radiš u koracima polako dok ne dođeš na najoptimalnije postavke a da radi stabilno. Sretno.
Ovako maticna se zove MSI KT4AV(MS-6712) prvi ram mi se zove DDR 266 a drugi ram UNB PC3200 CL3
Izvadi novi RAM koji si ugradio i vidi kako će ti se tada računar ponašati, tj, dali će sve biti kao i prije ugradnje.
Vec saam probo izvadit taj novi ram koji sam dobio ali nema nikakve promjene !!
Resetiraj BIOS:
- Prebaci kratkospojnik na matičnoj sa prvog i drugog pina na drugi i treći, ostavi oko minute i vrati na prvi i drugi
- Stavi kratkospojnik na dva prazna pina, ostavi tako oko minute pa ukloni
- Izvadi bateriju koja napaja CMOS, ostavi ju vani oko minute pa ju vrati u ležište
Uđi u OS i vidi kako ti se ponaša.
Resetiraj BIOS:
- Prebaci kratkospojnik na matičnoj sa prvog i drugog pina na drugi i treći, ostavi oko minute i vrati na prvi i drugi
- Stavi kratkospojnik na dva prazna pina, ostavi tako oko minute pa ukloni
- Izvadi bateriju koja napaja CMOS, ostavi ju vani oko minute pa ju vrati u ležište
Uđi u OS i vidi kako ti se ponaša.
Ako s jednim od gore navedenih 3 načina ne uspiješ, možda su ti već windowsi dobili po registri bazi pa su oštećeni, ili da flešaš bios pa će vjerojatno novi bios dobro prepoznati novu memoriju.
Aha, evo uspio sam hvala vam puno!!!
Aha, evo uspio sam hvala vam puno!!!
To Majstore. Bit će od tebe manga. Samo se ne predaj.
Javi nam kojim načinom si riješio problem?