Manjak mb od ram-a

poruka: 18
|
čitano: 3.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Manjak mb od ram-a

Ne kuzim zasto mi windows xp-sp3 (nabavio sam verziju sa zadnjim zakrpama-2009. 10 mj.) ocitava samo 768 mb memorije, a imam 1 gb ddr-3 1333mhz - kingmax???

Isao sam - start, na my computer-desni klik, properties!

Na laptopu imam 2 gb i normalno mi tolko i prikaze (1,99), znam da na graficku odlazi 512 mb ako se ne varam il kolko vec, al svejedno bi mi trebalo prikazati - 1 gb of ram, pa ako neko zna u cem je problem, konfa je nova prekjuce slozena u adm-u!

martin
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 1:58 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Manjak mb od ram-a

pogledaj u task manager koliko ti pise.

15 godina
neaktivan

A sto ti POST kaze?

Edit: Power On Self Test (to ti je onaj tekst koji se prikazuje netom nakon paljenja racunala na ekranu prije nego se podignu windowsi)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 2:12 (rustweaver).
16 godina
Manjak mb od ram-a

Daj mi reci tocno di je taj task manager, poznato mi a nemrem se sijetit u pm, valda od umora Smijeh

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U task manager ulazis pritiskom na Ctrl+Alt+Del

16 godina

-integrirana VGA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Manjak mb od ram-a

Ako je to to, a brijem da je, varira, uglavnom vrti se oko 595 mb- par mb vise manje, kaj jel to u redu ili...?

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Manjak mb od ram-a

Ili imaš tri slota, pa jedan modul od 512 a dva od 256, ili četiri slota s 4X256,svejedno ali nekako mi miriši da su ti neispravni ili  jedan slot ili jedan modul od 256. Pokušaj ispuhati slotove i kontakte na modulima obrisati gumicom pa provaj onda. Ako ne ide,dijagnosticiraj slotove da li svi rade,ako rade u pitanju je memorijski modul.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marti kaže...

Ako je to to, a brijem da je, varira, uglavnom vrti se oko 595 mb- par mb vise manje, kaj jel to u redu ili...?

to ti je koliko trenutno trosis memorije.. a imas pise ti total to vidi.

16 godina
Manjak mb od ram-a

Ako je integrirana grafika,onda je sve normalno...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Manjak mb od ram-a

Evo ispod TOTALS pise: Handles 12665

Threads 580

Processes 46 - i normalno sve lagano varira Smijeh

Al nes mi je fakat sumnjivo gledam i u "Everest Ultimate Edition" i isto mi pise (na onom prvom - Informacije o memoriji- Ukupno 766 mb    

U upotrebi 539 mb

Slobodno 226 mb

Iskoristeno 71%

martin
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 2:30 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako ti je integrirana graficka onda je sve OK 

imas 768 +  graficka trosi 256 = 1024

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 2:36 (mario1990).
16 godina
Manjak mb od ram-a

Tako je, maticna je Gigabyte MA785GT - UD3H, integrirana graficka hd 4200, ja sam msilio da bi ona trebala uzeti 512 mb, al ocito ne posto je malo rama il koji vrag, kad dodam jos jedan modul od 2 gige, oce onda uzet maximum 512 mb, ili cu to ja trebati napraviti???

martin
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 2:52 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ovisi o BIOSu i driveru.

-S druge strane, integrirana grafika nema koristi od više RAMa, jer je preslaba da bijoj veća količina bila potrebna, tj potrebna količina RAMa ovisi o rezoluciji i ostalim opcijama. Tako je za integrirane cca 128-256, za srednju klasu 512, a tek za top modele 1GB (vidi nVidia količine...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 9:41 (ihush).
15 godina
Manjak mb od ram-a

nema li ta ploča 128MB za grafiku, dakle nije nužno da uopće krade RAM?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Manjak mb od ram-a

Ok decki, oprostite sto sam vas gnjavio kad je sve u redu Osmijeh al moro sam pitat zanimalo me!

Nego ja sam mislio da na graficku odpada 512 mb, i cuo sam da se navodno moze odabrati za graciku - 128mb, 256 mb ili 512 mb, ako se ne varam ovo je jedna od jacih integriranih hd 4200 i trebala bi koristiti 512 mb!

Evo link od graficke ak vas nes zanima http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3154&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

Kad dodam uskoro jos jedan modul al od 2 gige, oce li onda uzet 512 mb?

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Marti kaže...

Ok decki, oprostite sto sam vas gnjavio kad je sve u redu Osmijeh al moro sam pitat zanimalo me!

Nego ja sam mislio da na graficku odpada 512 mb, i cuo sam da se navodno moze odabrati za graciku - 128mb, 256 mb ili 512 mb, ako se ne varam ovo je jedna od jacih integriranih hd 4200 i trebala bi koristiti 512 mb!

Evo link od graficke ak vas nes zanima http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3154&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

Kad dodam uskoro jos jedan modul al od 2 gige, oce li onda uzet 512 mb?

Vijerujem da ti je u biosu namiješteno da si grafa sama uzme po potrebi 128 do 512 MB. Ja imam takvu integriranu grafu i razlike nema, preslaba je ona.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 17:57 (pinkskin).
16 godina
Manjak mb od ram-a

Sad sam bio u adm-u i uzeo sam si jos 2 gige ddr-3 od kingmax-a, i razlika se itekako osijeti Smijeh a graficka HD 4200 si je sama automatski uzela maximalno 512 mb, znaci vise nije 256 vec je 512, eto sad imam 3 gige ddr-3 1333 mhz - kigmax, i prezadovoljan sam...Namigiva

Eto valda sam nekome pomogao ako se pita- zasto mu integrirana graficka ne uzme maximalno 512 mb, znaci ako imate gigu ona automatski uzme manje - 256 mb i kad dodate jos rama sama ce uzeti maximum 512mb govorim o integriranoj HD 4200 grafickoj, znaci nije potrebno nista podesiti u biosu, tako je barem kod mene slucaj...pozz

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:54 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice