Stigao je: KDE 4.3.0 "Caizen"

poruka: 8
|
čitano: 1.605
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kada se prvi puta pojavila nova generacija KDE radnog okruženja, ostavila je šok i nevjericu među vjernim korisnicima, velikim dijelom zahvaljujući okrugloj brojčanoj oznaci 4.0, iako je sve nalikovalo na nekakvu pre-alphu. KDE 4.1 je malo "popravio" stvari i pokazao da se cijela stvar razvija u dobrom smjeru, ali još uvijek nije bio "za mase". Čekalo se na KDE 4.2, verziju koja se kasnije pokazala upotrebljivom - usudili bi se reći čak i prilično stabilnom, iako smo znali da je dugi put pred nama. I napokon, jučer je sa tjedan dana zakašnjenja, objavljeno sljedeće "point" izdanje - KDE 4.3.0.

http://www.linuxzasve.com/clanak/kde_4-3-0_caizen/65

www.linuxzasve.com

2 0 hvala 2
17 godina

Lijepo... Nadam se da će ova inkarnacija KDE interfacea biti upotrebljivija nego prethodne iz četvrte generacije KDE-a.

Inače, svoj linuxaški put počeo sam s KDE-om i uvijek mi je bilo drago to sučelje ali su brate zeznuli četvorku pravo. Viče

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Malkice offtopic, iako zapravo i nije:

? :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Stigao je: KDE 4.3.0 "Caizen"
cro_blue kaže...

Lijepo... Nadam se da će ova inkarnacija KDE interfacea biti upotrebljivija nego prethodne iz četvrte generacije KDE-a.

Inače, svoj linuxaški put počeo sam s KDE-om i uvijek mi je bilo drago to sučelje ali su brate zeznuli četvorku pravo. Viče

I ja se isto nadam, ali koliko sam vidio napravili su dosta poboljšanja i naravno "ušminkavanja" pa vjerujem da bi ovaj KDE napokon mogao biti stabilan, na razini   kakav je dobri stari KDE 3.5

Evo jedan video o novom KDE 4.3 koji sam našao na YouTube

Hočemo više Linux tema :-)
17 godina

Meni je 3.5 bio zakon.. Na 4.0 sam prešao nakon nekoliko tjedana, ali sam se vratio nakon samo dva dana jer je bio neupotrebljiv i trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na nove stvari... Danas pičim 4.2 + compiz i mogu reći da sam pre pre zadovoljan... 4.3 cu isprobati nakon par tjedana, kad popravu još sitnih bugova koji će se javiti ove dane.... 

KDE rulez!!!!! ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 8:22 (daseparo).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jako lijepo. Mada sam Gnome fan, sviđa mi se ovo novo sučelje i mislim da će korisnici koji vole grafiku zaista uživati u novom KDE-u.

-security expert-
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel mi može netko dati instrukcije kako da instaliram kde 4.3? Htio bih to instalirati , a ne znam baš kako. Imam Kubuntu 9.04

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Mislim da ga možeš istalirati preko backporta:

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu jaunty main

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice