Problem pri instalaciji windowsa preko ubuntua

poruka: 6
|
čitano: 1.349
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

znaci, imam terabajtni disk, odvojio sam / particiju, swap, home, i odvojio 500gb, formatirao u ntfs, stavio boot flag, u unetbootinu slozio win7 ult x64 iso na usb, sve super, boota usb, kada dodem do custom install, odaberem particiju (ntfs 500gb koju sam prije toga slozio za vrijeme instalacije ubuntua) i govori windows cannot create or find the selected partition
pokusao sam sa drugim .iso windowsa, ponovno formatirao particiju u gpartedu itd, svaki put isti problem...

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Problem pri instalaciji windowsa preko ubuntua
1337Code_breaker kaže...

znaci, imam terabajtni disk, odvojio sam / particiju, swap, home, i odvojio 500gb, formatirao u ntfs, stavio boot flag, u unetbootinu slozio win7 ult x64 iso na usb, sve super, boota usb, kada dodem do custom install, odaberem particiju (ntfs 500gb koju sam prije toga slozio za vrijeme instalacije ubuntua) i govori windows cannot create or find the selected partition
pokusao sam sa drugim .iso windowsa, ponovno formatirao particiju u gpartedu itd, svaki put isti problem...

Probaj ostaviti unalocated space pa prepusti windowsima da si oni kreiraju potrebne radne i sistemske particije.

Posle napravi update grub-a u linuxu , jer bu ga win7 pregazio.

Win 10 nema taj feature ali win 7 bu to napravio.

Da si prvo instalirao win 7, a zatim linux, onda bi ti grub nudio oba os-a za boot.

11 godina
neaktivan

Update gruba u linuxu? pa u linux neće moć ni ući. Bootaj live cd ubuntua (ili live usb), u live-u instaliraj grub-repair i pokreni. To je to.

Evo i uputstva: http://ubuntuguide.net/how-to-restore-grub-2-after-reinstalling-windows-xpvistawin7

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 18:59 (dai53nja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Problem pri instalaciji windowsa preko ubuntua
Da, uopce nece moci uobicajeno do linuxa vec ce to morati ili live linuxom ili hirensom ili slicnim alatima...

0 0 hvala 0
16 godina

ili klikajući, easybcdom.. me-lajkit.

+ btw, od w8 win manager boota sve, grub ima par fičera koji su zgodni.. i tak, svatko može koristiti neki koji mu je zgodniji.. (w8 boot manager ne mora bootati samo win 8.. može i 7, xp.. itd)

naravno, kad se nešto desi, osnovno pravilo, boot nekog OSa se popravlja njegovim bootmedijem (ili liveom) .. ili easybcdom :)

+ @ brejker.. imaš par sitnica koje treba znati PRIJE instalacije OSa, npr podesiti BIOS/UEFI.. i neki okvirni cilj, koji OSevi, multiboot... i tad podesiš/instaliraš, radi. Ovako je velika šansa da ćeš više puta popravljati ili ponavljati sve od nule..

npr swap, .. može biti bilo gdje. Najzgodnije je kreirati malu primarnu aktivnu (boot) particiju i ostatak extended. Ostale particije se kreiraju po potrebi kroz samu instalaciju OSa ... ili odgovarajućim alatima ali tek kad imaš iskustva inače je rezultat kao prvi post..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 23:26 (ihush).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

problem rjesen, obrisao sam i ponovno napravio particiju, pa onda bootloader nije radio, na kraju sam palio linux preko virtual enviromenta i preko terminala radio bootloader repair..
previse za*ebancije u tjedan dana..
hvala na pomoci svima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice