Mandriva 2011 - jako šteka pod Vmware 8

poruka: 2
|
čitano: 1.151
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mandriva 2011 - jako šteka pod Vmware 8

Pozdrav,

testiram razne distre preko vmwarea, za sada sam na Kubuntu, povrh svega jer postoje knjige za Ubuntu pa ću se lakše snaći.
I tako, između ostaloga došla je i Mandriva na red za koju sam na youtubeu vidio da je predivna, i stvarno jest dizajn za svaku pohvalu.

Ali ono što me muči kod nje, čak i kad ju instaliram (dakle nije preko CDa) jest nevjerojatno sporo korištenje, aplikacije se neki puta neće pokrenuti, a nekoliko puta mi se dogodilo da mi cijeli OS se zablokira i jedino pomaže restart virtualne mašine.

Recimo, otvorim onaj "Start" i prikaže mi se preko cijelog ekrana lista aplikacija, ja kliknem na "Konsole" (terminal) i čekam, čekam, čekam. Mislim nisam dobro kliknuo - ali ne, OS se zablokira i ne mogu ništa više klikati.

Jesam li u manjini ? Stvar je možda bolja ako se ide instalirati kao dual boot ?

P.S.

Phenom X4 955 (Quad Core na 3.2 Ghz)

8 Gb Kingston 1600 Mhz (2 Gb u virtualnoj mašini)

20 GB sam stavio veličinu virtualnog diska

P.S.S.

Mandriva 2011 je teška kopija Windowsa 7, i to je još jedna boljka - jer ako koristim Linux, ne očekujem Windowse. Da očekujem Windowse, koristio bih Windowse.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mandriva 2011 - jako šteka pod Vmware 8

Nažalost je mandriva 2011 dosta zbugirana.Glasine su takve da se vjeruje da problem radi kombinacija rosa panel-a i kde-a.

Meni npr. nakon 3 mjeseca rada se sistem morao dizati pola sata,onda sam napravio reinstall.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice