Trebalo bi pomoć...
Trebalo bi pomoć...
Neće:
** (stub.exe:14171): WARNING **: Could not load file or assembly 'Microsoft.VisualBasic, Version=8.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies.
The entry point method could not be loaded
To i dođe direkt pod monom.
...
Je, moguće je. Skoro svaki od tih direktorija možeš napraviti kao zasebnu particiju. Kaj se tiče sustava, mislim da tu nemaš previše brige, vrtim svoju Karmic Koalu gotovo od kad je izašla, ni jednom reinstaliral, stavljal gore sve moguće i nemoguće programe, brisal ih, ponovno stavljal, bla bla i trenutno root particija zauzima cca 5.6 GB, tak da stvarno, kaj se toga tiče nemaš brige. Druga je stvar /home, gdje stavljaš svoje fajlove, podatke, pa se toga nakupi, to ti svakako preporučam na posebnu particiju staviti...
E tu je problem tih 5-6 gb je preveliko za ssd koji je nepuna 4 GB, pa sam mislio sve osim osnovnog sustava prebaciti na HDD.
...
svaki linux folder/direktorij moze predstavljati posebnu particiju. u principu se to ne radi tako cesto, jer za tim nema potrebe, osim odvajanja home particije od ostatka sustava da su podaci savrseno sigurni, te eventualno boot particije radi zastite kernela. to te, dakako, ne sprecava da radis nove particije te da na njih snimas pojedine dijelove sustava. tako mozes imati particiju za /usr direktorij, particiju za /var, /opt itd. samo je bitno da se sve te particije na pocetku startanja sustava pravilno montiraju da im sustav moze u nekom trenutku pristupiti. ako trenutno imas sve instalirano na jedno mjesto, niti tu ne moras ocajavati :-) ono sto napravis jest stvoris jednu novu particiju i sadrzaj direktorija koji hoces na zasebnoj particiji kopiras na to mjesto. nakon toga u /etc/fstab stavis mount point te nove particije kao folder koji ti treba (ako je to particija sa programima, onda je to /usr direktorij). nakon toga obrises stari direktorij, pazeci pritom da radis iskljucivo iz konzole (jos je bolje raditi to sa live CDa ili rescue medija. nakon brisanja slijedi restart sustava ili samo montiranje nove particije. ovaj postupak nosi i stanovite rizike: sve se mora raditi kao korisnik root i moraju se sacuvati sve privilegije + dozvole na datoteke. takodjer, moraju se kopirati svi fajlovi, pa cak i skriveni, ako ih ima. dosta mukotrpan posao i ako znas da si ogranicen prostorom, onda ti je najbolje vec pri instalaciji odrediti tko, sto i kako :-) manje problema kasnije.
Znam da svaki direktorij moze ici na zasebnu, ali me je zanimalo moze li se prilikom instalacije ikako natjerati instaler da instalira odredjene direktorije na jednu, a ostale na drugu particiju jer ne bih sada htio da bude 15 particija , parola je keep it simple
. Ako ne moze, onda nista, instalacija na HDD pa rucno micanje na SSD.
Aaaa, a to je taj sitni SSD. Ja mislio da je veći... Ma može se sve to srediti, stavi /usr direktorij kao zasebnu particiju i to je to...
Znam da svaki direktorij moze ici na zasebnu, ali me je zanimalo moze li se prilikom instalacije ikako natjerati instaler da instalira odredjene direktorije na jednu, a ostale na drugu particiju jer ne bih sada htio da bude 15 particija , parola je keep it simple
. Ako ne moze, onda nista, instalacija na HDD pa rucno micanje na SSD.
pa moguce je :-) recimo, odredis /usr kao jednu particiju, onda /usr/share kao drugu, /usr/local kao trecu itd. :-) ne mozes dobiti pola /usr direktorija na jednoj, pa onda pola na drugoj particiji, ako si to pitao.
Trazim nesto kao Connectify za linux, ako to postoji onda definitivno prelazim na linux!!
Trazim nesto kao Connectify za linux, ako to postoji onda definitivno prelazim na linux!!
Nisam baš skužio što je to, ali ako je to samo program za stvaranje bežičnih mreža s šeranim internetom, to u linuxu(gnomu) možeš bez ikakvih programa.
Kako?
Klik na ikonicu network appleta, create new wireless network, onda desni klik, edit connections, tab wireless, odabereš kreiranu mrežu, edit, tab ipv4 settings, method na shared to other computers
Google:
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Adhoc
http://askubuntu.com/questions/10502/create-a-wifi-hotspot-using-my-desktop
U virtualki pokusavam stavit Ubuntu 10.04 i izbaci mi error.
- koji host?
- koja virtualka? koje postavke...
- Koji ubuntu? .. live-desktop 386 (x32)
- s CDa ili ISO, vrlo često su problemi s lošim medijenm (visoke brzine snimanja..).
edit:
Pa za virtualku ne mora snimiti CD :P
.., može biti da se .iso nije dobro skinul...
-da (zar tvrdim drugačije)..
- ali količina datih infoa začuđuje..
Pa za virtualku ne mora snimiti CD :P
Ovo drugo se slažem, malo više informacija bi bilo u redu.
Također, provjeri md5sum jel su isti, može biti da se .iso nije dobro skinul...
Virtual box svježe instaliran na 7-icu, defaultne postavke. Ubuntu 10.04 desktop x32, probala i sa CD-a i deamonom, ista stvar. Prije je radio bez problema (na dual bootu).
-OK; Vbox (nova verzija?), host je 7 (koji? -32-64? odgovarajuća verzija VBoxa?).
-postavke VBoxa? Ne koristim ga već duže vrijeme pa neznam koje su sad opcije ali.. Hardware akceleracija? -zna raditi probleme za vrijeme instalacije, isključi.
Kad je luinux host, logično je koristiti VBox (ili VMware), dok na windowsu imaš i praktičniji (stabilniji) VPC2007 ili opet VMware (ima i directX90c).
-čemu Deamnon (smeće)? - direktno mountaš ISO u VBoxu. Pokušaj. Naravno, ISO uvjek skidaj s ubuntovih repoa (torrent). Privremeno (ili trajno) isključi DT.
Nije must, ali sam njega imala skinutog i već sam ga koristila pa nisam mislila da će biti problema.
Ma dobro ,ne shvaćaj sve doslovno!
Mene samo interesira kak maknuti taj jeeni ''mobitel GUI'' i vratiti normalni Gnome?
Jel Unity je stvarno bože sačuvaj!
Ma dobro ,ne shvaćaj sve doslovno!
Mene samo interesira kak maknuti taj jeeni ''mobitel GUI'' i vratiti normalni Gnome?
Jel Unity je stvarno bože sačuvaj!
Probaj:
Ok ,probat ćemo! Neko je dobro napisal u threadu - side panel je baš ko tumor!
. volio bi sad ja vidjeti tvoje skrinsotove - em od linux operativnog sustava, em od tvog famoznog kompajliranja. na slici 1 je desktop, na slici 2 je moj make.file a na slici 3 imas uname -a naredbu (znas li uopce sto ta naredba radi?) te izlistaj /boot direktorija gdje se ocito vidi kako je kernel self made, odnosno nije koristena genkernel skripta (znas li sto genkernel radi i kako radi?). eto, sad ti. i btw. pokusaj suvislo odgovoriti na gore postavljena pitanja. a buduci da se koristim gentoom vec par godina, znat cu govoris li gluposti ili ne.
cekam odgovor.
sorry zbog posta prije. nisi djete da bi imitirao gentoo, nisam ni mislio. Postao sam tek zbog boldanog. Grub conf sam te trazio jer, znas i sam da unutra pise genkernel, iako nema veze s njim.
Ostalima: ja sam barem u temi dok ostali pricajuci o mome trolanju trolaju...
evo odgovor:
tri self-made kernela. kernel_default: ko sto ime kaze, klasika. kernel_gaming: jos u izgradnji. kernel_buffalo: kad se zazelim surfati pa bez podrske za x i sl. u google iz init,
ko kak bi reko, direktno iz modema, non-force
Kernel gaming
Kernel gaming
da, bit ce bez neta, i svega osim potrebnog za awasome, wine.. minimalan
...znas i sam kolko ima opcija u kernelu i kolko se moze nabrijati za odredenu stvar
Edit. vidim da ne razumijete što če mi tri kernela. Ima i više nego koristi u tome. _deafault i _gaming su iz minimal sourcea.
_gaming će biti za awesome wm i wine u njemu, sve ostalo diseblano...radit če barem 14% brze od _defaulta.
_buffalo je graden iz hardened sourcea za razliku od prva dva, a ponajvise zbog SELinux, PaX, Bastille, Toolchain i slicnih stvari s kojima ko se je bavio zna jako dobro da se net moze optimizirati 30% najmanje...
i više nego ide elegantno, _default je stalno default, ne mijenjam grub. po potrebi se odlogiram eselektiram drugi kernel i opet logiram... bez restarta sam u totalno razlicitom sustavu...
uglavnom, uvjeren sam da če igre u _gamingu raditi 10% optimiziranije nego u _defaultu... čak bi i 20% da je kernel iz hardened source ali mi se stvarno neda..
iskreno, zivciraju me ovi koji se kao s tobom slazu, a neki od njih nemaju pojma o kernelu... umjesto da upisu u google "gentoo gaming source", pa ce vidjeti da je to nekad postojalo ali je mrtvo jer je
reportirano kao bug, sto ne znaci da se na osnovu toga ne moze napraviti self made, non-bug kernel
Aaaa, a to je taj sitni SSD. Ja mislio da je veći... Ma može se sve to srediti, stavi /usr direktorij kao zasebnu particiju i to je to...
Ok, pokusat cemo tako.
pa moguce je :-) recimo, odredis /usr kao jednu particiju, onda /usr/share kao drugu, /usr/local kao trecu itd. :-) ne mozes dobiti pola /usr direktorija na jednoj, pa onda pola na drugoj particiji, ako si to pitao.
Nisi me dobro shvatio, ja sam htio na drugu particiju staviti vise direktorija, tipa /usr, /opt, /home itd.
Hvala vam na pomoci
Ne znam, jel bi se moglo postaviti za jednu particiju postaviti vise mountpointova? Ako da, onda nije problem.
EDIT: Opa, otvorio 100. stranicu :D
Mislim da je dovoljno samo /usr postaviti na drugu particiju, pošto to čudo zauzima najviše. Od onih mojih (bivših :P) 5.6 GB koje sam spominjal, 4 i nekaj je bilo u /usr-u...