Koji Linux instalirati na Pentium III

poruka: 16
|
čitano: 4.948
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koji Linux iinstalirati na Pentium III, 128 MB RAM-a, 6 GB HDD, a da bude bez već instaliranih Windowsa, i svakako da ova makinja može bez problema sve to i vrtiti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvi savijet je nadograditi na barem 256 MB RAM-a. Današnje distribucije idu u skladu sa tehnologijom pa nije logično očekivati da će nešto napravljeno 2008 godine glatko raditi na toj staroj kanti... GNOME, KDE, KDE4... svi su oni možda malo i pretjerano gladni hardverskih zahtjeva...

Uglavnom traži XFCE ili neko slično lightweight graf. okruženje. Što se tiče distribucije, probaj staviti Debian sa XFCE-om, VectorLinux, SimplyMEPIS... isprobaj pa vidi kako radi ali ja na tvome mjestu ne bih bio previše optimističan.

Probaj Linux! - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Debian 5.0 RC1 (Lenny) sa XFCE ili Xubuntu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Slax?

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji Linux instalirati na Pentium III

Hvala na savjetime, probat ću sa navedenim prijedlozima.

17 godina
neaktivan

Meni je prijatelj nedavno govorio da je MINT nezahtjevan.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
a kolko ti znas o linuxu? mozes bez bproblema staviti recimo ili debian net install ili archlinux. pa onda gore dodas recimo xfce ili nekaj jos lakse, mozda jwm ili openbox. ili neki tiling wm i letit ce.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
i jos nesto, 128mb rama je dovoljno,meni startup sa pokretenjam pidgina i transmissiona uzme svega 60-ak mb, znaci bez njih bi ispod 50 islo.
i nogom u guzicu je korak naprijed
16 godina
neaktivan

arch sa xfce-om ili icewm, fluxboxom ili ako ti se neda zajebavat sa archom uzmi zenwalk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

Meni je prijatelj rekao.... :) Ne, sorry, nije prijatelj, jednostavno je činjenica:

Mint je rađen i dalje se radi na temelju Ubuntua.

Tak da, ovisno o grafičkom sučelju (Xfce, KDE, Gnome...), nije među distribucijama koje čovjek želi instalirati na PC s 128 MB RAMa.

Preporuka za originalnog postera: Kupiti rabljeno još memorije, da se naći, a biti će ogroman pomak.

17 godina
neaktivan

Aha, našao sam jednu. Zove se Damn Small Linux. Pogledaj ovdje http://www.linuxzasve.com/clanak/damn_small_linux_4-2-5_recenzija_distrib/33

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

MINT u fluxbox ("najslabijoj") verziji preporuča 512 MB RAMa, tako da nezahtjevan nije riječ koja mi se čini prikladnom.

Nego, probaj antiX, vrtio sam ga neko vrijeme na Celeronu 400 s 192 MB rama i ponašao se čist pristojno.
17 godina
neaktivan

Dosta solucija je ovdje dobro, ali dok ti nekazes cemu ce tebi sluziti racunalo sva su nagadjanja uzaludna.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Surfanje po internetu, Office program za pisanje i možda antivirusni koji može ići na Linuxu

17 godina
neaktivan
Znaki kaže...

Surfanje po internetu, Office program za pisanje i možda antivirusni koji može ići na Linuxu

Za surfanje Firefox, Abiword za tekst a antivirus nije prijeko potreban.
Probaj Linux! - www.linuxzasve.com
17 godina
protjeran

Probaj Fluxbuntu. To je Ubuntu sa Fluxbox WM-om. Svakako se orijentiraj na lightweight window managere. Znači GNU/Linux sa Openboxom, BlackBoxom, Fluxboxom. AfterStep ili WindowMaker ako želiš Nextstep look and feel.

Ili probaj TinyMe (Baza PCLinuxOS ali sa OpenBoxom umjesto KDE žderača resursa).

XFCE, KDE i GNOME su prezahtjevni za računalo od 128 MB RAM-a.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 12:29 (the_tux).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice