Imao sam RC5 od Mur4ika i ASIS. Vrlo dobar ROM (neki se vraćaju sa ASIS na RC5), ali moja preporuka je oxygen ili još bolje PCFighterov v5 o kojem vidiš da pišem unazad par postova.
[Tutorial] LG GT540 GB & ICS
- poruka: 2.312
- |
- čitano: 581.319
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Preuzeto sa xda-developers. Hvala DameonAndMeagan
Postavke >> CyanogenMod Settings >> Lockscreen >> Style Options >> Lockscreen Style >> Ring Lock
Download:
- ICS_Lock_CM7.1_BlueRing-signed.zip
- ICS_Lock_CM7.1_GreenRing-signed.zip
- ICS_Lock_CM7.1_BluePressed-signed.zip
- ICS_Lock_CM7.1_GreenPressed-signed.zip
- ICS_Lock_CM7.1_WhitePressed-signed.zip
- ICS_Lock_Big_Rings_CM7.1-signed.zip
- ICS_Lock_Big_Rings_CM7.1_Morph.zip
- ICS_Lock_CM7.1_GreenPressed_Morph.zip
- ICS_Lock_CM7.1_BluePressed_Morph.zip
- ICS_Lock_CM7.1_Morph.zip
- ICS_Lock_CM7.1-signed.zip
Reboot recovery >> Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odaberite *.zip koji ste prebacili na SD karticu
Dakle doživih epic fail sa spomenutim romom.Prvo ne želi se instalirati iz clockworka.Stalno installation aborted.Formatirah sve,system,boot,cache,ext2,sd card.Wipe svega ostalog i tada pokrenem opet instalaciju koja se i dovrši.Ja se ponadah da je sve lijepo instalirano ali ode ja u Bootloop.Nakon toga pokušam sve kaj znam i pročačkam da se maknem iz tog začaranog kruga i da uspiješno instaliram ovaj rom ali ništa ne pali valjdas je file bio corrupt ili mu je nešto nedostajalo.Uglavnom stavim ja utopiu,flasham i eto stare dobre froyo utopije po meni najviše responzivnije u odnosu na druge romove,nema zajebancije sa clockovanjem i sve leti plus Navigon radi ;).
Možda u neko ne tako skorije vrijeme odlučim staviti ovo što si predložio ali brate više se ne usudim prčkat,nemam živaca.
Dakle doživih epic fail sa spomenutim romom. Prvo ne želi se instalirati iz clockworka. Stalno installation aborted. Formatirah sve, system, boot, cache, ext2, sd card. Wipe svega ostalog i tada pokrenem opet instalaciju koja se i dovrši. Ja se ponadah da je sve lijepo instalirano ali ode ja u Bootloop. Nakon toga pokušam sve kaj znam i pročačkam da se maknem iz tog začaranog kruga i da uspiješno instaliram ovaj rom ali ništa ne pali valjdas je file bio corrupt ili mu je nešto nedostajalo.
Ja sam testirao ICS od mikegapinski preko fastboot i recovery, nemam baš volju probati DevSwift-ov, bar dok jedan od njih ne riješi GSM:
Stavljanje Ice Cream Sandwich 4.0.1 na LG GT540 preko fastboot-a:
NAPOMENA: vrijedi i za ostale 2.3.7 ROM-ove
- Upisati:
cd C:\toolsfastboot.exe flash recovery C:\tools\recovery.imgfastboot flash APPSBL mbn_file.mbnfastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot flash boot boot.imgfastboot flash system system.imgfastboot -wfastboot reboot - Prebaciti ICS.zip na SD karticu
- Držeći tipke HOME + POWER ući u RECOVERY MODE
- Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> ICS.zip
- Reboot system now
Ako netko može probati testirati DevSwift-ov ICS neka napravi post posebno za to i bit će uvršten u prvi post tutorijala.
DODATAK: mikegapinski je napravio ICS 4.0.1 R3 i to izgleda funkcionalan. Sada cekam download link da ga prvi testiram :)
18.12 by MikeGapinski: to assume what I did today... usb storage,wifi with signal, pin unlock, gsm signal, keyboard, all accelerated by CPU( faster UI)
Znači ovako ja sad gore imam oxygen i sad želim staviti drugi rom što ja trebam napraviti? normalno backup aplikacija napravim i kako da stavim rom od kojeg koraka da počnem?
Znači ovako ja sad gore imam oxygen i sad želim staviti drugi rom što ja trebam napraviti? normalno backup aplikacija napravim i kako da stavim rom od kojeg koraka da počnem?
- Wipe data/factory reset
- Wipe cache
- Advanced >> wipe dalvik cache
- Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odaberi *.zip od custom ROM-a
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ukoliko želite probati drugi ROM, a da ne gubite podatke i aplikacije, pri tome da se možete vratiti na "stari" ROM, pratite ove korake:
NAPOMENA: nemojte 6. korak raditi ako se s 2.3.7 ROM-a prebacujete na ICS odnosno 4.0.x i obratno jer može doći do javljanja grešaka tokom pokretanja aplikacija ili samog rada na mobitelu! Sve se radi u recovery modu:
- Backup and restore - backup
Wipe data/factory reset
Wipe cache
Advanced >> wipe dalvik cache
- Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabireš *.zip od nekog drugog ROM-a
- Backup and restore - advanced restore - restore data - vraćaš aplikacije i podatke iz onog backupa od maloprije
Hvala za tutorial, za sada neću prelaziti na ICS, ali sam sa službenog 2.1 stigao na PCFighterov CM7 v5.
Jedno pitanje (nemojte se smejati): je l' normalno da posle ovoga telefon više neće da komunicira sa LG PC Suiteom? Pošto sam njime backupovao kontakte.
Takođe, je l' normalno da posle 16. koraka iz drugog posta (prelazak sa 2.1 na 2.3, neposredno pred samo flashanje 2.3) telefon bude skroz blesav (ne hvata GSM mrežu, ne može se isključiti osim vađenja baterije itd i nikakvo brisanje cacheova ne pomaže)? Jer mi se upravo to desilo i poprilično me je uplašilo.
PCFighterov CM7 v5.
Je l' normalno da posle ovoga telefon više neće da komunicira sa LG PC Suiteom? Pošto sam njime backupovao kontakte.
Takođe, je l' normalno da posle 16. koraka iz drugog posta (prelazak sa 2.1 na 2.3, neposredno pred samo flashanje 2.3) telefon bude skroz blesav (ne hvata GSM mrežu, ne može se isključiti osim vađenja baterije itd i nikakvo brisanje cacheova ne pomaže)? Jer mi se upravo to desilo i poprilično me je uplašilo.
Uživat ćeš u PCFighterovom ROM-u, preodličan je i jako hvaljen. LG PC Suite ne radi poslije prelaska na 2.2 ili 2.3 ROM. Stavit ću u početni post pošto sam zaboravio očito napomenuti. Ovo zadnje ne kužim, ali u biti sada nema nikakvih problema, sve radi?
Jeste, sad je sve normalno, hvala na odgovoru. Je l' bi oni Service Packovi trebalo da se instaliraju opcijom Install zip from SDCard? Pošto mi prvi nije prošao. I BTW video sam da je PCFighter na svom blogu precrtao SP3 i SP4, izgleda da su neki imali problema sa njima.
Jeste, sad je sve normalno, hvala na odgovoru. Je l' bi oni Service Packovi trebalo da se instaliraju opcijom Install zip from SDCard? Pošto mi prvi nije prošao. I BTW video sam da je PCFighter na svom blogu precrtao SP3 i SP4, izgleda da su neki imali problema sa njima.
Instaliraš ih redom, poslije svakoga napraviš reboot. Šta ti je javio kod prvog, kakvu grešku, ako možeš napravi SS. PCFighter je prekrižio jer jedan lik nije dobro napravio.
AIO aka ALL IN ONE - download
VERZIJE:
recovery_clockwork_2.5.1.8_swift
recovery_clockwork_3.0.2.8_swift
recovery_clockwork_5.0.2.7_swift
recovery_clockwork_5.5.0.4_swift
recovery_clockwork_6.0.0.0_swift - PREPORUKA
recovery_clockwork_6.0.1.0_swift - PREPORUKA
recovery_clockwork_6.0.1.3_swift - PREPORUKA
recovery_clockwork_6.0.2.7_swift - PREPORUKA
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Touch recovery TWRP v2.3.1.1 - download
Touch recovery TWRP v2.2 - download
Teme prebaciti u /sdcard/TWRP/theme
RZR recovery - download v2.1.4
STAVLJANJE: preimenovati skinutu datoteku u "recovery" i staviti via fastboot odnosno cmd komande:
cd C:\tools
fastboot flash recovery recovery.img NAPOMENA: preuzeti recovery preimenujte u "recovery" i prebacite u folder C:\tools
fastboot reboot
pitanje. te SP-ove sam instalirao normalno s moba. nisam isao u recovery. valja li tako. posto kad sam skidao, nisu bili u zip.
SP-ove sam instalirao normalno s moba. nisam isao u recovery. valja li tako. posto kad sam skidao, nisu bili u zip.
Tako sam ih i ja instalirao, preko moba.
oki doki. vec sam mislio da se moraju iz recovery.
SP-ove sam instalirao normalno s moba. nisam isao u recovery. valja li tako. posto kad sam skidao, nisu bili u zip.
Tako sam ih i ja instalirao, preko moba.
Pa što mi ne reče?! I, uzgred, kako bez restarta u recovery, da znam za ubuduće?
Mada, ja sam već stavio onaj Recovery koji si mi okačio i odradio preko njega (barem mislim da jesam, pošto se sve odradilo prilično brzo i nisam stigao da vidim šta piše). Hvala još jednom na trudu i strpljenju.
Mada, ja sam već stavio onaj Recovery koji si mi okačio i odradio preko njega (barem mislim da jesam, pošto se sve odradilo prilično brzo i nisam stigao da vidim šta piše). Hvala još jednom na trudu i strpljenju.
Ako nije bilo greške kod instalacije, onda imaš sva 4 SP-a. Kada ti je mob otključan, drži tipku za power off 2~3s, dobiješ izbornik gdje odaberešReboot >> Recovery. Inače nema bez restarta u recovery. Jedino nisam testirao RZR recovery, a ako tko ima neka napravi post posvećen tome.
Ima za GT540: xda-developers
Main screen Reboot android Reboot recovery Reboot bootloader Power off Wipe menu Mount menu Nandroid menu Nandroid Backup Nandroid restore Compress existing backup Delete backup Install from sdcard choose item to install: Perform install(s) Extras menu Custom Colors Show battery status - will show charge status, level, temperature if available Recovery overclocking
Trebaš koristiti ovaj recovery:
recovery_clockwork_2.5.1.8_swift.
Ostali:
recovery_clockwork_3.0.2.8_swift
recovery_clockwork_5.0.2.7_swift
Vidim da ljudi su uvijek podijeljenog mišljenja oko tih recovery-a.Neki su kompatibilni sa romom više od drugih dakle stabilniji,a nije li baš pravilo da treba updejtat i stavit najnoviji recovery radi stabilnosti?
Za rzr recovery nisam našao download link za naš mob da je podržan..?
Tutorial kako promijeniti bootanimation za Vaš android. Šta Vam je sve potrebno:
- kopirati bootanimation.zip na SD karticu
- root explorer >> system >> media
- gore desno odaberi "mount R/W"
- drži 2~3s na bootanimation.zip >> delete
- root explorer >> sdcard
- drži 2~3s na bootanimation.zip >> copy
- root explorer >> system >> media >> paste
- gore desno odaberi "mount R/O"
- reboot
NAPOMENA: datoteka MORA imati naziv bootanimation
LINK za naprednije korisnike koji žele napraviti svoj boot animation.
Ovo je trenutna boot animacija kod mene. Možete preuzeti ovdje:
BIOSbootanimation.zip, pogledajte GIF
Stavio taj boot animation, preodličan.
Hvala, naravno, stavi jos neke za koje mislis da su dobri.
Stranica za boot animations koja ce vas oduseviti.
http://www.wjddesigns.com/android/android-boot-animations/
Ako sam pomogao, stisni gumb HVALA.
Zbilja ovaj rzr recovery je zanimljiv sa toliko extra stvari koje CWM nema..
2k downloads PCFighterovog CM7 v5
2.3.7 CM7 v5 by PCFighter preko fastboot
Što se tiče ICS-a, MikeGapinski je preuzeo 10GB patch i radi na 3D.
Ja sam odustao od PCFighterovog ROM-a, previše glitcheva (sa punjenjem baterije, uključivanjem Wi-Fija, random upadanjem u download mode...). Nakon što sam probao druge ROM-ova, probao sam da se vratim na njega, ali je opet bilo isto, tako da sam sad na Swiftdroidu, gde, da kucnem u drvo, sve radi savršeno.
Ja sam odustao od PCFighterovog ROM-a, previše glitcheva (sa punjenjem baterije, uključivanjem Wi-Fija, random upadanjem u download mode...). Nakon što sam probao druge ROM-ova, probao sam da se vratim na njega, ali je opet bilo isto, tako da sam sad na Swiftdroidu, gde, da kucnem u drvo, sve radi savršeno.
Ja sam probao sa ovog linka rom i nisam ga mogao kako spada instalirat i bio sam u bootloopu.Probat ću opet u neko vrijeme jer čini se da nije do file-a koliko do nestabilnog ROM-a od Gapinskog gingerbread,i recovery-a koji nisu nikad bili kako spada na tom romu.Sad sam na Utopiji od Miroslava i to je super rom i sve je stabilno plus sve najbolje za rzr recovery,fercera ;).
U pogledu na cyanogenmod 6 koliko je sedmica bolja?
PCF-ov ROM-a, previše glitcheva - sa punjenjem baterije, uključivanjem Wi-Fija, random upadanjem u download mode..
Ja sam probao sa ovog linka rom i nisam ga mogao kako spada instalirat i bio sam u bootloopu.
@Ivan(4), jesi li instalirao sve SP-ove? Ja nemam takvih problema, baterija se puni do 100%, wi-fi ne koristim, download mode mi se nikad nije pojavio, jedino me smeta što, kada prebacujem datoteke s mobitela na laptop preko bluetooth-a, mogu samo jednu po jednu poslati. Ima li tko takav problem sa slanjem preko BT? I još jedan bug: kada slikam, mogu samo jedanput uslikati i moram ponovno pokreniti fotoaparat, ima li tko još taj problem?
@thomas moore, instaliraj ASIS preko recovery 5.0.2.7:
cd C:\tools
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot -w
fastboot erase boot
fastboot erase system
fastboot -w
fastboot reboot
U recovery napraviti:
Wipe data/factory reset
Wipe cache
Advanced >> wipe dalvik cache