Već postoje distribucije koje nudu ovakvu virtualnu okolinu. A sve klijente jednostavno instaliras preko usb-a, a mislim da čak i može preko floppy...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koncept mainframeova i glupih terminala/konzola je propao prije nekih 15-20 godina. Taj IBM nikako da nauci.
Bez brige, zna IBM šta radi!
Neće samo gledati kako Micro$oft udara po linux-u preko SCO-a.
A sada kada su ih Novell i IBM sudski sredili, treba se malo dignuti tlak Microsoftu i naplatiti onu poveću 'donaciju' koju su dali SCO-u, zar ne?
Zar niste znali da i Microsoft koristi UNIX, pa treba platiti navodnim vlasnicima?
Ako je to tako, sada trebaju istu svotu novaca dati stvarnim vlasnicima, zar ne?
Vratio se 'bumerang' u glavu!
Jer se sudski pokazalo tko je stvarni vlasnik UNIX-a.
Ako su SCO-u morali platiti (jer su oni navodno pošteni), bilo bi sada logično da plate i stvarnim vlasnicima (Novell-u).
Zato je Novell-ov SuSE linux u prednosti prema drugim distribucijama (Microsoft je prisiljen da potpiše ugovore sa njima, što će dovesti do veće kompatibilnosti, ili da kešira lovu).
Kako se veliki Bill zeznuo...
A Novell to sa užitkom vraća Open Source zajednici kroz Mono projekt.
Novell i IBM, firme sa srcem!
To su danas veliki igrači. Igrači koji kreiraju budućnost...
Samo slijepci ne vide tko je pozitivac, a tko negativac u toj drami.
Koncept mainframeova i glupih terminala/konzola je propao prije nekih 15-20 godina. Taj IBM nikako da nauci.
A Novell to sa užitkom vraća Open Source zajednici kroz Mono projekt.
Novell i IBM, firme sa srcem!
To su danas veliki igrači. Igrači koji kreiraju budućnost...
Samo slijepci ne vide tko je pozitivac, a tko negativac u toj drami.
Ni meni se ne sviđa što je Novell potpisao sporazum sa Microsoftom, ali budimo pošteni, spasio nas je od SCO-a.
Ipak su stvarni vlasnici UNIX kodova. A i sa SuSE linuxom su puno učinili. A i izdali su OpenSuse. YaST pod GPL-om i snažan doprinos Mono projektu. Ne vjerujem da će Wine ili Mono imati velikih problema sa Microsoftom.
Da korisnici mogu imati probleme (EULA sranje i slično). Ali zašto ih koristite kada vam nude 'ropstvo'?
Meni su veći problem codec-i kao mp3 i ostali (jer su masovno prihvaćeni), koji svojim patentima stvaraju lažnu sliku lošeg/boljeg operativnog sustava (nesmiju se staviti na linux potpuno legalno).
Kada bi vlade raznih zemalja bile mudrije, zabranile bi stvaranje ovisnosti o nekim patentiranim tehnologijama.
A čim narod počne masovno koristiti neki format, bio to mp3, flash i slično, morao bi postojati zakon o zabrani tuženja programera, koji nastoje omogućiti slobodne alternative tim codec-ima.
Ili natjerati proizvođače uređaja da uz mp3, obavezno mora biti podrška za ogg i slično.
To bi bila fer igra...
Vidim da se tu prica o mono-u. Kad smo vec kod njega dali netko zna neku vecu Linux kompaniju da koristi mono za razvoj svojih aplikacija?
Ja cak neznam ni korisnika, a kamoli kompaniju.
Vidim da se tu prica o mono-u. Kad smo vec kod njega dali netko zna neku vecu Linux kompaniju da koristi mono za razvoj svojih aplikacija?
Ja cak neznam ni korisnika, a kamoli kompaniju.