Virtual Linux Desktop iz IBM-a

poruka: 8
|
čitano: 2.468
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Virtual Linux Desktop iz IBM-a".
17 godina

Već postoje distribucije koje nudu ovakvu virtualnu okolinu. A sve klijente jednostavno instaliras preko usb-a, a mislim da čak i može preko floppy...

0 0 hvala 0
17 godina

Koncept mainframeova i glupih terminala/konzola je propao prije nekih 15-20 godina. Taj IBM nikako da nauci. Belji se

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Bez brige, zna IBM šta radi!

Neće samo gledati kako Micro$oft udara po linux-u preko SCO-a.

A sada kada su ih Novell i IBM sudski sredili, treba se malo dignuti tlak Microsoftu i naplatiti onu poveću 'donaciju' koju su dali SCO-u, zar ne?

Zar niste znali da i Microsoft koristi UNIX, pa treba platiti navodnim vlasnicima?

Ako je to tako, sada trebaju istu svotu novaca dati stvarnim vlasnicima, zar ne?

Vratio se 'bumerang' u glavu!

Jer se sudski pokazalo tko je stvarni vlasnik UNIX-a.

Ako su SCO-u morali platiti (jer su oni navodno pošteni), bilo bi sada logično da plate i stvarnim vlasnicima (Novell-u).

Zato je Novell-ov SuSE linux u prednosti prema drugim distribucijama (Microsoft je prisiljen da potpiše ugovore sa njima, što će dovesti do veće kompatibilnosti, ili da kešira lovu).

Kako se veliki Bill zeznuo...

A Novell to sa užitkom vraća Open Source zajednici kroz Mono projekt.

Novell i IBM, firme sa srcem!

To su danas veliki igrači. Igrači koji kreiraju budućnost...

Samo slijepci ne vide tko je pozitivac, a tko negativac u toj drami.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Virtual Linux Desktop iz IBM-a
SupremeCommander kaže...

Koncept mainframeova i glupih terminala/konzola je propao prije nekih 15-20 godina. Taj IBM nikako da nauci. Belji se

Ma sigurno...
U današnje vrime kad je virtualizacija nešto novo o čemu svak priča ( a ovo je jedan vid virtualizacije), kad se priča o Google OS-u preko weba, ti izjavljuješ ovo.  Prije 15-20 godina i danas je velika razlika. Vrijeme modema i početka komunikacije na daljinu i danas kad je propusnost podataka mnogo veća je velika razlika. Danas je ovo sasvim moguće, i infrastruktura može to podržati.

17 godina
neaktivan
branko kaže...

A Novell to sa užitkom vraća Open Source zajednici kroz Mono projekt.

Novell i IBM, firme sa srcem!

To su danas veliki igrači. Igrači koji kreiraju budućnost...

Samo slijepci ne vide tko je pozitivac, a tko negativac u toj drami.

Interesantno razmišljanje ... i moguće da je to prava istina zašto je Microsoft dao potporu Novellu. Nažalost i Novell je "dao guze" -- naime, Microsoft i dalje drži nepoznat broj patenata nad .Net frameworkom, te makar je projekt Mono (zbog navodne Microsoftove darežljivosti) legalan za Novellove korisnike, drugi korisnici koji ga koriste i modificiraju (zbog GPLa i sl.) svejedno to rade nelegalno. Naime, ako recimo IBM počne interno koristiti Mono koji nije kupio u sklopu Novellovog paketa, on sam krši zakon i Microsoft može tužiti IBM. Američki zakoni kažu da i korisnici patentiranih proizvoda proizvedenih bez patentne licence krše zakon.

Evo outline:

* Pero instalira Mono iz Debiana / Ubuntua / biločegaosimSuSEa.
* Mono koristi patentirane .Net tehnologije.
* Microsoft tuži Peru.

Naravno da neće tužiti Peru nego velike igrače: IBM, Google, kao i distributere: Red Hat, Canonical, etc.

Mogu Mono i Moonlight biti opensource koliko god žele, može Novell šakom i kapom ulagati novac u njihov razvoj (što i radi), no na kraju dana -- zbog MS-Novell ugovora -- bilo koji korisnik Mona i Moonlighta koji nije kupio SuSE ustvari krši zakon.

Na svu sreću, američki, jer su oni jedna od rijetkih, otužnih zemalja koje priznaju koncept softverskih patenata. Hrvatska i Europska unija nemaju takve zakone. Dao Bog da EU to niti ne uvede, jer kakvi su naši političari, oni bi odmah "uskladili" zakone...

Novell ni izbliza nije firma sa srcem! Ako netko u cijeloj priči ima srca, to su Sun, Intel i IBM. Intel radi drivere za Linux (kernel), Sun ima tri bitna OSS proizvoda u vlasništvu (OpenOffice.org, VirtualBox OSS, MySQL) od kojih je OOo bio komercijalan, te otvara još dva (OpenSolaris, Sun Java), a IBM je dao brojne doprinose.

Ballmer je jednom prilikom izjavio da je Linux "rak", zbog GPLa i copyleft principa. Trenutno takvu politiku provodi upravo Microsoft u suradnji s Novellom.

Moje dvije lipe.
17 godina
protjeran

Ni meni se ne sviđa što je Novell potpisao sporazum sa Microsoftom, ali budimo pošteni, spasio nas je od SCO-a.

Ipak su stvarni vlasnici UNIX kodova. A i sa SuSE linuxom su puno učinili. A i izdali su OpenSuse. YaST pod GPL-om i snažan doprinos Mono projektu. Ne vjerujem da će Wine ili Mono imati velikih problema sa Microsoftom.

Da korisnici mogu imati probleme (EULA sranje i slično). Ali zašto ih koristite kada vam nude 'ropstvo'?

Meni su veći problem codec-i kao mp3 i ostali (jer su masovno prihvaćeni), koji svojim patentima stvaraju lažnu sliku lošeg/boljeg operativnog sustava (nesmiju se staviti na linux potpuno legalno).

Kada bi vlade raznih zemalja bile mudrije, zabranile bi stvaranje ovisnosti o nekim patentiranim tehnologijama.

A čim narod počne masovno koristiti neki format, bio to mp3, flash i slično, morao bi postojati zakon o zabrani tuženja programera, koji nastoje omogućiti slobodne alternative tim codec-ima.

Ili natjerati proizvođače uređaja da uz mp3, obavezno mora biti podrška za ogg i slično.

To bi bila fer igra...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da se tu prica o mono-u. Kad smo vec kod njega dali netko zna neku vecu Linux kompaniju da koristi mono za razvoj svojih aplikacija?

Ja cak neznam ni korisnika, a kamoli kompaniju.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Vidim da se tu prica o mono-u. Kad smo vec kod njega dali netko zna neku vecu Linux kompaniju da koristi mono za razvoj svojih aplikacija?

Ja cak neznam ni korisnika, a kamoli kompaniju.

Mislim da je user interface za onaj desktop search (Strigi?) napravljen u Mono-u... Dakle Novell.

I pogledaj blog od Miguela de Icaze. Jest da je lik autor Monoa, ali zato i zna najbolje što se dešava. Eto recimo, Mono je način na koji se C# može vrtiti na iPhoneu, a to treba nekim game developerima.

(Jest, i C# i iPhone su gadni ... ali što se može :P )
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice