Vaš YouTube channel
- poruka: 2.011
- |
- čitano: 532.766
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tako je , samo stavi ovu na početak 5 sekundi koja se ne može preskočiti. Zamisli da gledaš video od par minuta i svaku minutu ti iskoči ad. Vrlo brzo bi ga ugasio pretpostavljam.
Na video od 10 minuta mozda mozes stavit neki na sredinu recimo ali koji se vrti na samom videu, ne da ga izbaci.
To je sad stvar preferencija, osnovna stvar je da ne budes prepohlepan i nakrcas hrpetinu reklama, jako ce bit negativni komentari.
Mozes i vidjeti u youtube studiu, ima dosta materijala i videa koji ti mogu pomoci i naravno neki tutorial, sigurno je ekipa to diskutirala.
Sretno! :)
Btw, i meni jucer odobrili monetizaciju
Tako je , samo stavi ovu na početak 5 sekundi koja se ne može preskočiti. Zamisli da gledaš video od par minuta i svaku minutu ti iskoči ad. Vrlo brzo bi ga ugasio pretpostavljam.
Na video od 10 minuta mozda mozes stavit neki na sredinu recimo ali koji se vrti na samom videu, ne da ga izbaci.
To je sad stvar preferencija, osnovna stvar je da ne budes prepohlepan i nakrcas hrpetinu reklama, jako ce bit negativni komentari.
Mozes i vidjeti u youtube studiu, ima dosta materijala i videa koji ti mogu pomoci i naravno neki tutorial, sigurno je ekipa to diskutirala.
Sretno! :)
Btw, i meni jucer odobrili monetizaciju
Meni osobno su prihvatljive reklame na početku i na kraju, i to one koje se mogu preskočiti nakon 5 s.
Reklame koje su 30s i ne mogu se preskočit, ili kad su dvije jedan za drugom, apsolutno ne podnosim.
Reklame koje su na sredini video su mi tako tako, ako je samo jedna još ok.
Da li je moguće da neko nekada ne vidi moj komentar ili da se moj komentar "zagubi", odnosno da vlasnik kanala ne dobije notifikaciju za moj komentar? Pitam ovo zbog toga što su mi se nekada znali javljati nakon x sedmica i odgovoriti na komentar uz izvinjenje da nije bilo notifikacije. I meni se zna desiti da me YouTube ne obavjesti o novom videu mojih pretplatnika, ali vrlo rijetko.
Da li je moguće da neko nekada ne vidi moj komentar ili da se moj komentar "zagubi", odnosno da vlasnik kanala ne dobije notifikaciju za moj komentar? Pitam ovo zbog toga što su mi se nekada znali javljati nakon x sedmica i odgovoriti na komentar uz izvinjenje da nije bilo notifikacije. I meni se zna desiti da me YouTube ne obavjesti o novom videu mojih pretplatnika, ali vrlo rijetko.
Pa ne idu notifikacije za baš sve, tako da je moguće.
YouTube kanal kojeg pratim me obavijestio da je vidio moja zadnja dva komentara na svoja dva videa, ali kada je kliknuo na njih oni se nisu pojavili na YouTube stranici, tako da nije uspio pronćaći moj komentar niti je mogao odgovoriti. O čemu se radi?
To mi nije jasno kada sam napisao sasvim normalnu poruku, čak se i zahvalio na poruci, valjda je vidio početni dio.
Da li je moguće vidjeti izbrisanu poruku na YouTube-u? Dobio sam notifikaciju da mi je stigao odgovor na poruku i vidio sam samo određeni dio poruke. Kada sam ušao da vdim cijelu poruku, ona je već bila izbrisana. Da li postoji mogućnost da vidim tu izbrisanu poruku do kraja?
Za te "pohlepne" koji ti praktičku obezvrijede video najbolje je staviti neku royalty free muziku, ima ih hrpetina. Mogu misliti kako je tek sad ako je prije nekoliko godina izbor bio stvarno dobar. A kreatorima toga je to isto pak izvor zarade i mogućnost za probijanje ako imaju neke aspiracije.
Što se muzike tiče, toplo preporučam Epidemic Sounds. Mjesečna pretplata je nekih 100-njak Kn, a stvarno ima dobr mjuze, plus ono kaj je meni bitnije, imaju dobro složeno pretraživanje.
Treba li racun biti u eurima ili moze i hr? Sto je s onim mjesecnim trasholdom od 70€? Sto s mjesecom koji ima manje od 70 €, uopce ne dobijes te pare ili? Meni je bio monetiziran kanal tek 24og u mj.
Novci ti sjedaju na devizni račun 21. Da bi ti sjeli taj mjesec, moraš na AdSense računu imati dovoljno novaca za minimalnu isplatu (po defaultu je 70 eura i to je minimalni iznos, ti ga po želji možeš povećati). Ako taj mjesec nemaš dovoljno novaca, neće ti napraviti isplatu taj mjesec. Naravno, te novce nećeš izgubiti, nego ostaju na AdSense računu i ako zbrojeno s iznosom koji ostvariš drugi mjesec premašuju minimalnu svotu za isplatu, šalju ti pare na devizni. Npr. jedan mjesec si napravio 50 eura, ne isplaćuju ti. Drugi mjesec si napravio 30 eura. Na AdSense računu ti je 80 eura i isplaćuje ti se svih 80.
Da, otvoriš si devizni račun u eurima. Nema isplate na kunski račun.
Plaća li se na te isplate na devizni porez?
Prije sam bio pod Zoomin.tv koji mi je isplaćivao na paypal pa nisam morao brinuti o tome, ali s obzirom kako sam sad na adsense-u vidim da nema isplate putem paypala, samo devizni (nemam western union, a čekovi kod nas nisu opcija...).
Čim dobijaš uplate na neki od svojih računa, moraš to navesti na poreznoj prijavi.
Pozz dečki, čitam vaše poruke, zanimalo me koliko vam je trebalo do 1000subova, pa vam hvala na informacijama :)
otvorio sam youtube kanal, ima veze s jelom i kuhanjem, bacite pogled, možda lajk, sub! I pošaljite poruku, rado ću vam uzvratiti subscribe :)) -Cooking Center One
Na žalost, ne znam detalje. Samo sam pročitao o tome prije godinu dana.
Možda netko zna više.
Najgore je ako Porezna sazna da imaš dodatnu zaradu, a nisi prijavio.
Dal sami istražuju, daj banka javlja prihode, ne znam.
Porez bi morao platiti, nevezano koliko ti je zarada mala ili velika. Sjeda ti na devizni račun, tak da porezna može imati uvid.
Istrazivao sam malo o tome danas i da, sve se mora prijaviti. I na 100 dolara gamad uhljebska bi si uzela valjda skoro pola tog iznosa. Nema šanse da im išta dam.
Stoga sam u potrazi za nekim networkom, vidio sam Freedom ali nemaju bas povoljne uvjete, Union ne prima nove kanale, pa mi se mediacube cini dosta atraktivan sa svojom 90/10 podjelom.
Ima možda netko iskustva ili prijedloga gdje se prijaviti?
Unaprijed hvala ;)
Neznam koliko je ovo dobra ili losa zarada, ali iskreno ja sam ocekivao par centi dnevno tako da je ovo super. Racunajte oko 1 dolar po 1000 pogleda ako se pitate koliko cete zaraditi. Nadam se da ce nekome dobro doci ovaj uvid iz prve ruke.
Da, cca dolar po tisuću pregleda je neka uobičajena cifra.
Za koju publiku je kanal? Našu ili stranu?
Jer su ogromne razlike u prihodima.
Neznam koliko je ovo dobra ili losa zarada, ali iskreno ja sam ocekivao par centi dnevno tako da je ovo super. Racunajte oko 1 dolar po 1000 pogleda ako se pitate koliko cete zaraditi. Nadam se da ce nekome dobro doci ovaj uvid iz prve ruke.
Wow to je strašan napredak, svaka čast!
Pratim ti već neko vrijeme videe i super su kao što se i vidi po rezultatima. Samo tako guraj dalje!
Uglavnom radim video kad izlaze neke nove igre ili kad je neki sale na psnu, kad izade nova igra napravim Gameplay video i par guide videa kako napraviti nesto u igri. Ali uglavnom je to to. Sad pravim guideove za maneater, napravit cu i full game video i cinematic movie i to je to za maneater. Ovaj tjedan je novi sale pa i novi video
Eventualno indijski, ak ti bude malo 😅
Uglavnom radim video kad izlaze neke nove igre ili kad je neki sale na psnu, kad izade nova igra napravim Gameplay video i par guide videa kako napraviti nesto u igri. Ali uglavnom je to to. Sad pravim guideove za maneater, napravit cu i full game video i cinematic movie i to je to za maneater. Ovaj tjedan je novi sale pa i novi video
Ajd da ispričam svoju priču, ne znam dal sam do sad napisao na temu.
Jednom davno...
:)
Prije dosta godina sam napravio kanal na YouTubeu, samo radi fore, da se malo igram s tom platformom.
I tražim što da stavim gore, gledam svoje videje na disku, gledam što imaju drugi... i pronađem hrpu starih crtića s HTV-a na disku.
Za neke sam pronašao da ih ljudi stavljaju (na engleskom) na YouTube bez ikakvih posljedica. A moji su još k tome bili na HR.
Nisam se bavio Copyrightom. Reko, najgore što se može dogoditi da mi ukinu account.
I stavim jedan, drugi, cijelu kolekciju, pregledi počinju rasti... i nakon nekog vremena vidim svoj kanal na nekoj Facebook stranici vezanoj uz roditeljstvo!
Počne rasti broj pregleda, pretplatnika...
Za naše uvjete su brojke bile ogromne! Deseci tisuća pregleda po videju! Mislim da je nekoliko popularnijih imali i stotine tisuća pregleda.
I pronađem jednu stranicu koja prema broju pregleda i videja napravi procjenu o zaradi (ovo je bilo davno, zaboravio sam, zna netko o kojoj stranici govorim?)
A kad tamo, tjedna zarada procjenjena na 100 do 2000 dolara!!!
A sad pogodite koliko sam stvarno zaradio (btw, imao sam složene uplate preko Western Uniona, pa sam ih podizao na Pošti)
U godinu i pol sam dobio DVIJE uplate po 600-tinjak kuna
I onda me je algoritam pronašao ili netko prijavio i nestao cijeli account u roku od sat vremena.
Sad su poboljšali alogoritme, i nema više šanse da prođe nešto ovakvo.
Možda sad prijete i novčane kazne? Zna netko više o ovoj temi?
Poanta, samo ti nastavi raditi videje na engleskom jeziku!
Algoritmi su dobri i redovno demonetiziraju videe u kojima vrtiš u podlozi popularnu muziku. Dobiš obavijest i bok. Za jedan video sam uzeo par royalty free pjesema i sve je bilo OK jedno godinu i pol, a onda sam dobio poruku da mi je taj video demonetiziran jer pravo na tu pjesmu polaže taj i taj. Maknuo tu pjesmu s videa i za dan, dva je opet bio monetiziran. Što se tiče kopiranja samih videa, tu je situacija malo drugačija. Imam jedan video koji je iz nekog, meni nepoznatog razloga, popularan u Indiji. I zna se desiti da ga ekipa skine s YT, eventualno podlože neku drugu muziku i stave nekakve vjerske tekstove po njemu (moj video nema nikakvu vjersku tematiku, dashcam snimka vožnje po bregima u Švicarskoj). U YT studiu je jedna od opcija Copyright i jednom mjesečno bacim oko na nju i vidim tko mi eventualno koristi video i koliki postotak mog videa se koristi u njegovom. To uredno prijavim i u 2 dana ga maknu. Jedan drugi pa vole kopirati nautički kanali, ali njih ne skidam jer koriste do 30-ak posto videa.