Sakrivanje IP adrese – Pravi način kako sakriti svoj IP
Ovdje u ovom postu ću pokušati dati sve moguće informacije za skrivanje IP adrese.Ako ozbiljno želite sakriti svoju IP adresu onda je ovaj post za vas!
Jedan od najčešće postavljanih pitanja od strane korisnika Interneta je kako sakriti IP adresu?. Često postaje potrebno sakriti pravu IP adresu radi privatnosti. Za ovo, ja sam pokušao mnogobrojne software, proxy poslužitelje i mnogo drugih alata koji garantiraju da će zasigurno sakriti moju IP adresu. Ali još uvijek ništa od njih nije radilo za mene. Mislim da većina od vas ima ista iskustva. Jeli vam dosta tih pseudo softwarea koji ne uspijevaju sakriti pravu IP adresu? Dali uopće postoji način da se sakrije IP adresa?
DA, vaš IP se može skriti.
Sada ću doći u srž posta, koji sadrži odgovor na tvoje pitanje Kako to sakriti IP adresu? Jedino rješenje za tvoj IP adresa je pomoću proxy servera. Ali čekaj! Priča tu ne završava. Iako proxy poslužitelji su u mogučnosti sakriti vašu IP adresu, postoji nekoliko načina povezivanja tvog PC-a na proxy server.Prije postavljanje veze s proxy serverom morate znati neke informacije o različitim vrstama proxy servera i njihove koristi.
1. Transparent Proxy Server
Ovaj tip proxy servera identificira sebe kao proxy poslužitelja i čini izvornu IP adresu dostupnu putem HTTP zaglavlja. Ovo se obično koristi da se ubrza pregledavanje web stranica jer imaju vrlo dobru sposobnost cachea web sstranica. Ali oni ne sakrivaju korisnikov IP. Oni su nadaleko poznati kao transparentni proxy jer će prikazati stvaranu IP adresu na webu. Ovaj tip proxy servera ne sakriva IP adresu.
2. Anonymous Proxy Server
Ovaj tip proxy servera identificira sebe kao proxy poslužitelja, ali ne stavljaju izvornu IP adresu na raspolaganje webu. Ovaj tip proxy poslužitelja je prepoznatljiv, ali pruža razumnu anonimnost za većinu korisnika. Ovaj tip proxy servera će sakriti tvoju IP adresu.
3. Distorting Proxy Server
Ovaj tip proxy servera identificira sebe kao proxy poslužitelja, ali omogućava netočnu originalnu IP adresu vidljivu i dostupnu putem http headera. Ovaj tip proxy servera će sakriti tvoju IP adresu.
4. High Anonymity Proxy Server ( Elite Proxy)
Ovaj tip proxy servera sebe ne identificirati kao proxy server i ne omogučava da se vidi tvoja izvorna IP adresa. Ovaj tip proxy servera će sakriti vašu IP adresu. Pa je ovo najbolji način da se sakrije vaš IP.
Koji je proxy najbolji za skrivanje IP-a ?
Znam, možete odgovoriti na to pitanje bolje nego ja. Očito je da će High Anonymity Proxy ili Elite Proxy najbolje sakriti tvoj IP. Ali nije lako dobiti popis radnih elita proxya. Akio ih potražite na Googleu, sigurno će te dobiti tone proxy lista. Dobiti će te popis proxya u sljedećem formatu:
IP:broj porta
Npr: 221.90.45.67:8080 (221.90.45.67 je IP proxy servera a 8080 je broj porta)
Ali većina njih ne radi. Ovo su neki od problema/rizika korištenja besplatnih proxya koji su dostupni na internetu.
Većina njih ne radi jer proxy serveri često mijenjaju IP / Port broj. Čak i ako nađete na proxy koji radi često je prespor. Vaša privatnost nije zajamčena jer sav svoj promet je preusmjeren preko proxy servera. Administratori proxy servera mogu ukrasti vaše vrijedne podatke poput lozinki, broja kreditnih kartica i dr. Na taj način sa svim tim rizicima kako pronaći radeći, brzi Anonymous Proxy server?
Sada ću dati popis softwarear koji će stvarno sakriti tvoju IP adresu. Pokušao sam mnogo takvih softwarea i otkrio da samo nekoliko njih radi savršeno. Ovdje je popis radnih softwarea za skrivanje IP-a koje možete isprobati.
O njima možete dobiti više informacija na njihovim stranicama.
Kako osigurati da je IP sakriven?
Prije nego sakrijete IP provjerite svoj pravi IP posjetivši sljedeću stranicu:
Jednom kad dobijete svoj pravi IP, pokrenite vaš software za skrivanje IP-a. Sada još jednom posjetite gore navedenu stranicu i provjerite svoju IP adresu. Ako vidite novui IP onda to znači da je vaš software radi pravi posao. Također stranica iznad (www.whatismyipaddress.com) je sposobana za otkrivanje mnogih proxya. Ako vidite riječi kao što su " Suspected proxy server or network sharing device " ili sličnim riječima onda to znači da proxy koji koristite nije Elite proxy.
Jedna konačna riječ prije nego što odete! Iako su Elite proxyi gotovo nedetektabilni to ne znači da možete pobjeći od online zločina skrivanjem IP. Postoje mnogo programa za otkrivanje proxy serevera koji će otkriti bilo koji proxy. Dakle, ako ste uključeni u bil koji cyber zločin onda će te svakako biti iza rešetaka. Korištenje proxya vam neće pomoći u ovom slučaju.
Još jedna stvar, a to je da je nesigurno koristiti proxy za vrijeme transakcija novca ili korištenja online bankarstva, kreditnih kartica, online plaćanja, itd. Pa molim da izbjegavate proxye tijekom tih okolnosti.