bok svima!
evo imam nesto sto me muci. dakle tjedan dana vec pregovaram s jednim talijanskim ducanom za wacom bamboo pen and touch. zadnje kaj bi on htio je da platim preko paypala a ne preko ebay checkout - pay now. poslao mi je payment request s invoicom na kojem pise da placam "goods" u vrijednosti 97 eu (to je cijena sa postarinom za sloveniju). kao seller ima oko 6500 - zelena zvjezdica. ima samo 3 neg fidbeka. i cini mi se da zeli na ovaj nacin prodat jer ne mora platit fee za ebay. i ovo je zatrazio nakon kaj mi je smanjio shipping cost za 10eu.
pitanje je: u slucaju da me taljan zezne, kako cu dokazat paypalu da sam platio wacom bamboo (kad ga nema nigdje na invoice) i da ga nisam dobio? da li se moze nekako njegov paypal account dovest u vezu s itemom koji mi je prodao na ebayu odnosno za koji sam ja kliknuo buy now ali jos nisam platio? i koliko sam zapravo osiguran od scamova na ovaj nacin? citao sam o buyers protection na paypalu za iteme off-ebay (https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing/popup/UAeBay-outside) ali nisu mi jasni ovi uvjeti:
In addition, for items purchased off eBay, you must meet all of these requirements:
Send the payment to the seller through:
- The Send Money tab on the PayPal website by clicking the Purchase tab and selecting Goods
- The seller's PayPal checkout flow
The item you purchase must be a physical, tangible good that can be shipped
on je meni poslao payment request, dal da ja sad njemu posaljem lovu preko "send money tab"? i kaj je to "sellers paypal checkout flow"
ovo mi je prva kupnja preko ebaya. prijatelji, molim vas za pomoc