Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 602.299
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Firefox 4.0 beta
djdomi kaže...
escobar_ kaže...
djdomi kaže...
soundstream kaže...

Imam ja rjesenje obrisi chrome i ostavi firefox

e da je firefox brži ostavio bi... :)

ajde, jel zna neko? da bar ima neka fora...

sry što upadam al se živciram s tim...

kakvo je stanje s minefieldom?

A koliko je inače sporiji u poređenju sa Chromeom? 0,03 milisekunde?

ne govorim u očitavanju stranica nego browser općenito, čekam cijeli vijek da se samo otvori.

A inače imaš običaj preglednik pokretati svakih pet minuta, pa je to izuzetno bitna stavka? De sad reci i da puno RAM memorije uzima. Smijeh

17 godina
neaktivan
escobar_ kaže...
djdomi kaže...
escobar_ kaže...
djdomi kaže...
soundstream kaže...

Imam ja rjesenje obrisi chrome i ostavi firefox

e da je firefox brži ostavio bi... :)

ajde, jel zna neko? da bar ima neka fora...

sry što upadam al se živciram s tim...

A koliko je inače sporiji u poređenju sa Chromeom? 0,03 milisekunde?

ne govorim u očitavanju stranica nego browser općenito, čekam cijeli vijek da se samo otvori.

A inače imaš običaj preglednik pokretati svakih pet minuta, pa je to izuzetno bitna stavka? De sad reci i da puno RAM memorije uzima. Smijeh

zauzima puno ram memorije :)

firefox mi je uvijek bio draži, ali chrome je nekako brži, valjda taj startup daje taj dojam. a volim i minimalizam.

vidit ću firefox u finalnoj...

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

aaaah sta rec sad na ovo....

chrome je zakon on je brz trosi malo rama firefox nevalja trosi puno rama nije brz i onda malo malo pitanja zasto mi neradi ono nachromu zasto mi steka video zasto ono zasto ovo.....

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

TabCandy stiže sutra (danas petak) . Uskoro Sync i Yarr Port (ubrzanje u JS, valjda oko 10%) .

Uglavnom beta 4 se sprema polako.

http://redfoxyhead.blogspot.com
16 godina
icecold kaže...
djdomi kaže...

TabCandy stiže sutra (danas petak) . Uskoro Sync i Yarr Port (ubrzanje u JS, valjda oko 10%) .

App Tabs ni dalje nisu sređeni. Ccc...

17 godina
neaktivan
icecold kaže...
djdomi kaže...

šta je tabcandy?

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
16 godina
djdomi kaže...

šta je tabcandy?

Mozillin programer Aza Raskin objavio je detalje o nadolazećoj mogućnosti u Firefoxu 4 – Tab Candy. Sve tabove moguće je organizirati u grupe na posebnom sučelju koje nudi pogled iz "ptičje" perspektive.

Naravno, svakoj je grupi moguće dodijeliti atribute, te ih mijenjati prema vlastitim potrebama, tako je na jednostavan način moguće organizirati komunikaciju, rad, zabavu, te ostale poslove koji se tipično obavljaju u internetskom pregledniku, navode iz Mozille.

http://www.bug.hr/vijesti/tab-candy-firefoxu-4/103062.aspx

Atomska bubamara
16 godina
Dostupan Tab Sets aka Tab Candy

evo dostupan je Tab Candy u današnjem noćnom buildu (?) (nightly build) bete 4 preview. samo čini se da se zove Tab Sets

To invoke "Tab Sets", simply press "Ctrl+Alt+Space" keys together. You can also drag-n-drop its button to standard toolbar using toolbar customization window.

download:

windows

linux

mac

Atomska bubamara
17 godina
neaktivan
moderator
Firefox 4.0 beta

Ja ne bih da zapocinjem fight ali FF 4 beta me neodoljivo podsjeca(?) na Operu sa rasporedom tabova, prozirnost je tu...

Danas sam instalirao betu 3 i mogu da kazem nije lose. Primjecujem da je sucelje bugovito ali siguran sam da ce oni srediti ovo

Dosad nisam koristio FF pa me zanima kakve su razlike izmedu v3 i v4 beta u pogledu brzine ...pre svega mislim na pokretanje, mislim i na to kako se ponasa sa brdo tabova..jel curi memorija? Brzina otvoranja stranica je irelevantna za sada

██████████████████████

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokretanje jest brze, ali rad na tome nije jos gotov, bit ce to i brze do finalne verzije. A sto se memorije tice, taj problem je rijesen odavno, jos u verziji 3.0, ali se mit o curenju memorije provlaci do danas. Zalosno je vidjeti sto jedna losa verzija (2.0) moze uciniti reputaciji nekog softvera.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan

A čuj, meni sa 2 taba uzima 150 megabajta :/

hmda
15 godina
neaktivan

Sa flashem ili bez njega (ovo je bitno, osim ako nemas flasblock tesko ces skuziti flash na stranici)? Upali neki drugi browser i otvori posve identicne tabove u oba, pa usporedi.

Dok ovo pisem Firefox mi ima otvorena 4 taba i koristi sveukupno 75MB RAM-a (ali ja sam svoj fox malo tweakao).

I to sto ti sa 2 taba uzima 150MB ne znaci da ce ti sa 4 uzimati 300, to se ne skalira tako, i moras imati na umu da na pocetku postoji overhead, tj minimum koji browser moze zauzimati zbog same velicine programa, a za FF to iznosi nekih 50-ak MB neovisno o otvorenoj stranici.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 1:46 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

Chrome mi troši 25 megabajta :D

Firefox je zadnja beta, sa WOT-om, Adblockom i još nekim sitnijim add onovima, koji nisu aktivni.

EDIT: malo sam twekao Firefox, neke add-onove nepotrebne poisključivo, i sad zauzima 100 mega. Chrome se u međuvremenu na 35 popeo, ali na njemu nemam niti jedan add-on. Chrome je v5, btw.

hmda
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 1:50 (Slash 666).
15 godina
neaktivan

25MB je malo premalo, jesi li zbrojio sve chromeove procese?

Jos jednom ponavljam, ako bas zelis testirati ugasi browsere (i sve firefox prozore koji su ostali otvoreni npr. downloads, inace se firefox nece potpuno ugasiti), te ih nanovo upali i istim redoslijedom u oba otvori identicne linkove pa usporedi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 1:51 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

Evo, edito sam post. I zar chrome ima više procesa?

hmda
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

I zar chrome ima više procesa?

Svaki Chromeov tab dobiva zaseban proces koji se racuna kao odvojeni browser, znaci da bi dobio tocnu sliku koliko Chrome memorije zauzima moras zbrojiti memoriju svih njegovih procesa.

15 godina
neaktivan

Evo, isti tab, potpuno, kojeg je firefox puno brže otvorio btw. Chrome zauzima 35 MB, firefox 90. Katastrofa. Ne smeta, imam memorije al opet. 

Iako na Firefoxu imam hrpu bookmarksa. Možda i to utječe malo.

hmda
15 godina
neaktivan

Ne, bookmarksi ne utjecu. Ali kao sto rekoh Firefox na pocetku dobro odere memoriju, ali bi se trebao pokazati stedljivijim kako broj tabova raste.

Ne znam zasto dobivas takve brojke.

16 godina
odjavljen
Firefox 4.0 beta

Ja se fino vratim sa ljetovanja i imam što vidjet - došli do b4pre u Minefieldu ali ABP ne radi - dobijem "Object moved here"! Skinem najnoviju verziju, skinem beta build (zadnji koji sam našao) i opet ne radi. Isključim compatibility check i opet ništa. U čemu je kvaka? WOT radi normalno.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

hahahaha ovi su mi najjaci sto pljuju po firefoxu da trosi puno rama a nemaju pojma o chromenu ni procesima.....
Meni dok sam imo chrome je trosio kad sam zbrojio sve procese preko 100Mb samo sa jednim tabom dok je to kod firefoxa puno manje i zato nemojte pricat da chrome trosi 25 35 ili koliko vec mb jer to uopce nije istina

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gle, ne pljujem ja po ničemu, osobno koristim Firefox od 3x verzije, i najdraži mi je browser. Čovjek mi je rekao da usporedim procese sa nekim drugim browserom, i to sam učinio. Chrome mi je bio pri ruci. Oćeš screen task managera? Zašto imam razloga za lagat? I ako nemaš dokaza da ne troši 25 ili 35 MB ne spamaj bezveze.

hmda
15 godina
neaktivan

Pa sad kad si vec spomenuo mogao bi staviti taj screenshot da vidim kako firefox i chrome sa istim otvorenim tabom stoje. Ja sam nocas instalirao sebi chrome posebno da ga testiram, firefox je imao 10-ak addona, (adblock onemogucen) i koristio je personu, od plugina je bio samo flash dok je Chrome bio djevicanski cist. Otvorio sam 5 identicnih tabova na oba browsera i rezultat je bio slijedeci: Firefox 119MB (100 MB browser + 19 MB Plugin Container - flash), Chrome 229 MB (Mislim da je bilo 7 procesa, ne sjecam se sad tocno toga)

Isti sam test ponovio na drugom racunalu, oba imaju WinXP, rezultati su odstupali za nekih 5 MB sto je zanemarivo. Firefox je verzija 3.6.8, Chrome takoder najsvjezija verzija (sa googleovih stranica).

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:51 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
escobar_ kaže...

App Tabs ni dalje nisu sređeni. Ccc...

Ispravljeno u poslednjem nightly buildu (814) . Smijeh

Ako si mislio na to da kada isključiš Firefox i pokreneš ga ponovo AppTab nestaje.

Sum_of_all_fears kaže...

Ja se fino vratim sa ljetovanja i imam što vidjet - došli do b4pre u Minefieldu ali ABP ne radi - dobijem "Object moved here"! Skinem najnoviju verziju, skinem beta build (zadnji koji sam našao) i opet ne radi. Isključim compatibility check i opet ništa. U čemu je kvaka? WOT radi normalno.

Uradi ovo:
in line 395
under

// nsIChannelEventSink interface implementation

add this

asyncOnChannelRedirect: function(oldChan, newChan, flags, redirectCallback) {
this.onChannelRedirect(oldChan, newChan, flags);
redirectCallback.onRedirectVerifyCallback(0);
},

so it looks like

// nsIChannelEventSink interface implementation
//
asyncOnChannelRedirect: function(oldChan, newChan, flags, redirectCallback) {
this.onChannelRedirect(oldChan, newChan, flags);
redirectCallback.onRedirectVerifyCallback(0);
},
onChannelRedirect: function(oldChannel, newChannel, flags)
{

To bi trebalo da reši problem.

Koristi poslednji developer build ABPa.

Wladimir je na odmoru pa zbog toga nisu oficijalno rešeni problemi sa ABP.

Direct2D uključen po defaultu u novim buildovima.

U sledećem buildu će biti moguće isključiti.

15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ok, evo sad ću stavit. Chrome je v5, Firefox zadnja beta. Otvorit ću index.hr

Na plugin container moram isto pazit?

EDIT: Evo, za sve nevjerne Tome..

hmda
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 15:57 (Slash 666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, moras, to je flash. Probaj prvo sa jednim tabom i onda sa vise tabova pa zbrajaj procese od chromea. Firefox bi sa jednim tabom trebao vise memorije uzimati od Chromea, ali bi situacija trebala ici u Firefoxovu korist sa sve vecim brojem tabova, takva su barem moja iskustva bila. Nadam se da nitko nece zamjeriti mali offtopic.

EDIT: imas Win7, hmmm...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 16:04 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Sad još samo fali da dođe netko s OperomBelji se

Nijedan browser nije loš(osim IE-aBelji se), svatko ima nešto svoje ali tema je Firefox 4.0 beta i tiče se samo Firefox-a u novoj beti, ni rasprave o starom Firefoxu nisu dopušteneSmijeh

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Malo sam se zaigrao s olovkom. Okej, ovo nije normalno. Jedan tab, 160 MB, 5 tabova, 170 MB?

hmda
15 godina
neaktivan

To ti je onaj overhead o kojem sam pricao, dalje skalira jako dobro, sa jos vecim brojem tabova bi trebalo biti jos bolje. Ali mi nije jasno zasto dobivas bas tako velike pocetne brojke, a Chrome mi je jos nejasniji :S

Bolje da prestanemo o ovome dok jos nismo dobili kartone :)

15 godina
neaktivan

A čuj, ovo je zapravo rasprava o najnovijoj beti, i o njenoj potrošnji, tako da ;)

hmda
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Malo sam se zaigrao s olovkom. Okej, ovo nije normalno. Jedan tab, 160 MB, 5 tabova, 170 MB?

Build 814? Imaš DX10+ grafičku?

Pogledaj pod about:support i vidi da li je Direct2D true.

Potrošnja memorije je povećana sa Direct2D.

Što se treba optimizirati kao i spori start-up.

Edit: videh da si na beti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 16:29 (icecold).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice