Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 598.246
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Ako si imao problema sa 3.6, mogao si probati i 3.6.2 ili 3.7 alpha 3.

Ili ipak ostati na 3.5.x

Ili čak ostati na 3.6 i pokušati kroz navedene sugestije da rešiš problem.Osmijeh

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Firefox 3.7 alpha2

Ugodno iznenađenje sa novim buildom - promjena izgleda sučelja. Sada boja ovisi o trenuto zadanoj shemi boja u Windowsima Vista ili Win7 - promijenite recimo iz Graphite u Frost, FF mijenja boju. Jako lijepo izgleda.

Graphite Graphite
Frost Frost
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Vidim da si na alpha 2.

Prebaci se na alpha 3.

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/3.7a3-candidates/build1/win32/en-US/MozillaDeveloperPreview%20Setup%203.7%20Alpha%203.exe

A evo šta sadrži:

• Performance An experimental Direct2D rendering backend on Windows is available, turned off by default.
  • JavaScript Significant API improvements are available for JS-ctypes, a foreign function interface for extensions. ctypes.jsm now supports complex types including structures, pointers, and arrays.
  • Stability Mozilla now uses an infallible allocator: if a request for memory cannot be fulfilled, the allocator aborts. This allows for simplification of the Mozilla code, as well as preventing a class of security errors with unchecked null pointers.
  • Plugins Additional fixes for multi-process plugins:

* crash and hang fixes;
    * the Foxit Reader and Octoshape plugins work correctly;
    * Performance improvements in the delivery of network streams.

Oko 13000 na 3.7a3 verziji.

I oko 13000 na 3.7a4pre verziji.

Sledeća alpha 4 verzija se očekuje danas, a ako ne onda od nedelje. (ponedeljak)

A donosi sledeće:

• resizable textareas by default
  • more asynchronous I/O (cookies)
  • faster x86-Linux builds with -fomit-frame-pointer (pending)
  • download progress shown in Windows 7 taskbar

Kada izađe, znaćemo šta je tačno popravljeno i dodano.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Firefox 3.7 alpha2

Kakva alpha 2 Namigiva

Mislim da je ovo a4pre ;) Mislim da je ovo a4pre ;)
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Au, nešto sam ja tu gadno onda pobrkao.Izlanuo se Smijeh

Inače mnogo mi je lepši Firefox sada sa novim dugmićima.

Uglavnom vizuelne promene će se nastaviti.Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 18:19 (icecold).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Da li se i vama koji koristite Direct2D dešavaju problemi sa novim drajverom od Nvidia-e (197.13) ?

Sa 196.21 je redovno radilo, nakon što sm instalirao novi drajver počela je zbrka sa prikazivanjem stranica.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
icecold kaže...

Da li se i vama koji koristite Direct2D dešavaju problemi sa novim drajverom od Nvidia-e (197.13) ?

Sa 196.21 je redovno radilo, nakon što sm instalirao novi drajver počela je zbrka sa prikazivanjem stranica.

Meni je počeo štekati - klik na link, otvara stranicu, zblokira se na 3-4sec (nekad napiše "Not responding" u naslovnoj traci) i onda opet sve ok do idućeg klika... Čudno Neodlučan. A nisam ništa instalirao nit kakve drivere mijenjao. Samo odjednom...

16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Uključen Direct2D?

Inače Direct2D i Aero se trenutno ne podnose.

Tako ako nemaš personas ili neku temu već koristiš običnu aero a imaš uključen Direct2D zna biti problema. Mada i bez toga zna biti problema.

Pokušaj da postaviš neku personas temu.

Inače radi se na ovim bugovima.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Ostavio sam Alphu 3 kao jedini preglednik na računalu. Odlična je! Smijeh  Jedino, smeta me što mi rade samo dva add- ona. FlasGot i WOT. Ostali ne rade.

EDIT: Sada koristim pre- release Alphu 4, odnosno Minefield. Nemam riječi. Sada radi i Adblock Plus. Možete ju skinuti ovdje: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla-central/firefox-3.7a4pre.en-US.win32.installer.exe

Firefox 3.7 Alpha 4 Firefox 3.7 Alpha 4
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 12:33 (XP Master).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
icecold kaže...

Uključen Direct2D?

Inače Direct2D i Aero se trenutno ne podnose.

Tako ako nemaš personas ili neku temu već koristiš običnu aero a imaš uključen Direct2D zna biti problema. Mada i bez toga zna biti problema.

Pokušaj da postaviš neku personas temu.

Inače radi se na ovim bugovima.

Evo sad sam uključio Direct2D (bio je isključen) i opet ista stvar. Zaledi se na točno 5sec nakon loadanja stranice (ili refresha), odmrzne se i dalje radi bez ijednog problema.

16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Evo ti jedan trik.

Staviš temu na Windows 7 Basic (znači ne Aero) .

Instaliraš frišku (fresh xD) instalaciju Minefield-a, postaviš neki personas.

I onda uključiš Aero temu nakon što postaviš personas.

To bi trebalo da radi.

Alpha 4 bi trebala ove nedelje, više detalja uveče.Osmijeh

Inače pretpostavljam da će biti jedno 6 alpha verzija. :D

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Stvarno sam impresioniran. Ako je ovo alpha kakva će tek biti beta. Inače, ne vidim puno poboljšanja u Alphi 4 u odnosu na Alphu 3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 17:13 (XP Master).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Ma polako pa će biti sve sređeno.

Nadam se da će sa nekom od alpha verzija biti ubrzana JavaScripta.

Jer im je 30% ubrzanja u planu za 3.7.

No videćemo još.

Kao što rekoh, večeras ćemo znati par detalja kako i šta se odvija.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Instalirao sam novi nightly update. Stranice mi se nekako brže otvaraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

evo baš sam instalirao a4 zbog problema sa 3.6.2 koji se nije htio zatvoriti kako treba nego svaki puta task mgr pa end proces. moram reći da sam iznenađen kako brzo otvara, jedino što mi fali je download statusbar, ali nadam se da će i to biti skoro...

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dark_wizz kaže...

evo baš sam instalirao a4 zbog problema sa 3.6.2 koji se nije htio zatvoriti kako treba nego svaki puta task mgr pa end proces. moram reći da sam iznenađen kako brzo otvara, jedino što mi fali je download statusbar, ali nadam se da će i to biti skoro...

Dodaj Add On Compatibility Reporter. Download Statusbar radi, samo je blokiran jer nije potvrđen od tipa koji ga je napravio da radi sa 3.7alpha :)

16 godina
protjeran
Morag kaže...

Dodaj Add On Compatibility Reporter. Download Statusbar radi, samo je blokiran jer nije potvrđen od tipa koji ga je napravio da radi sa 3.7alpha :)

Isprobao sam to i ovo i- radi!!!!! Istina, ne rade svi i ne rade baš najbolje, ali ipak neki funkcioniraju. Samo, nikako nemojte ostaviti aktivan Tab Mix Plus, jer će te dobiti veliki glitch. 

16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Nikakvih detalja o 3.7 alpha 4 nema još.

Jedino što navode je da bi trebalo biti ove nedelje.

Izgleda da će 3.7 verzija biti 4.0.

Sudeći po novom izgledu koji žele da ubace u 3.7 verziju (a taj izgled je planiran za 4.0)

To ćemo još videti.

Najavljuju i bržu JS nego što će IE9 izbaciti.

Trenutni rad na JaegerMonkey-u polako napreduje.

Za betu kažu da još nije vreme  i da je beta još daleko.

Stvari sa Direct2D polako se popravljaju i OpenGL napreduje.

OOPP sada radi i na Mac OS-u. (jedino flash 10.1 radi, 10 ne radi)

Aero glass bi trebao biti isključen sa novim buildovima zbog bugova koji su nađeni.

Sve u svemu polako napreduje, i ono što možemo očekivati jesu poboljšanja i poboljšanja.Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
icecold kaže...

Sudeći po novom izgledu koji žele da ubace u 3.7 verziju (a taj izgled je planiran za 4.0)

To ćemo još videti.

Aero glass bi trebao biti isključen sa novim buildovima zbog bugova koji su nađeni.

Tako je bilo i s verzijom 3.5. Po svemu sudeći oni će izdati 4.1, a ne 4.0. Šteta zbog Aero Glassa, baš mi se je sviđao.

17 godina
XP Master kaže...
Morag kaže...

Isprobao sam to i ovo i- radi!!!!! Istina, ne rade svi i ne rade baš najbolje, ali ipak neki funkcioniraju. Samo, nikako nemojte ostaviti aktivan Tab Mix Plus, jer će te dobiti veliki glitch. 

Radi i TabMixPlus :) , samo treba otići na njihove stranice i skinuti 0.3.8.3pre100319 Osmijeh

16 godina
neaktivan
XP Master kaže...
icecold kaže...

To ćemo još videti.

Tako je bilo i s verzijom 3.5. Po svemu sudeći oni će izdati 4.1, a ne 4.0. Šteta zbog Aero Glassa, baš mi se je sviđao.

Aero glass će biti uključen ponovo, samo da reše bugove i probleme.Osmijeh

16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Instalirao sam najnoviji update. Firefox je sve brži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Najnovija verzija opet pravi probleme s Tab Mix Plusom.

EDIT: Riješeno updateom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 13:36 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XP Master kaže...

Najnovija verzija opet pravi probleme s Tab Mix Plusom.

EDIT: Riješeno updateom.

zabrinuo se i ja, ali prate stanje iz TBM-a i rješavaju instant Osmijeh

16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Opet novi update. (Sada vjerojatno stižu na dnevnoj bazi.) Čini se da se sve više fokusiraju na brzinu. Neke mi stranice otvara brže nego Chrome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Opet novi update. (Sada vjerojatno stižu na dnevnoj bazi.) Čini se da se sve više fokusiraju na brzinu. Neke mi stranice otvara brže nego Chrome.

Nightly buildovi (pre alpha) se svaki dan updejtuju :)

Ja čekam 3.7a5pre.Osmijeh

16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Novi update je stigao. Ne vidim ništa novo. Prošli put je barem bila brža.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 20:25 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Alpha 4 treba da se pojavi posle ponedeljka.

Ono što je usporilo alphu 4 jesu problemi sa Aero i GPU video.

A sada ima neki bug sa memorijom na Windows 7.

Mada ja ništa ne primećujem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.7 alpha2

Stigla 3.7 alpha 4.

A evo šta donosi: http://mozilla-stage.smedbergs.us/projects/devpreview/releasenotes/

Pre-alpha 5 se kuva.Cool

Mozilla popravila sigurnosni propust koji je prisutan u svim browserima oko 10 godina.

I za 8 dana popravila sigurnosni propust koji se pojavio na Pw2own takmičenju.

Sad neka neko priča kako Firefox ima lošu sigurnost.

Neka je probojan, važno je da oni za brzo vreme poprave!

Jedva čekam JeagerMonkey da ubace.

A startup browsera popravljaju. (stalno se radi na tome)

Svesna je Mozilla konkurencije.Smijeh

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firefox 3.7 alpha2

Stigla prerelease Alpha 5. Odlična je. Neusporedivo je brža. Prebacivanje slika na BOL Forum je odlično! Smijeh

Firefox 3.7 Alpha 5 Firefox 3.7 Alpha 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice