Thanks Button na Bug forumu

poruka: 27
|
čitano: 3.750
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, mislim da imam jedan dobar prijedlogSmijeh

Naime zanima me što mislite o tome da se na Forum uvede taj Thanks Button( ili dugme za zahvaljivanje)? tako da se nekome na pruženoj pomoći u riješavanju problema možemo i zahvaliti ako želimo.

Jer postoji tu dosta ljudi koji se aktivno trude da pomognu nekome i to bi trebalo nekako nagraditi, barem na taj način.

Tako bi broj zahvaljivanja bi bio jasno prikazan u profilu uz broj napisanih poruka...npr ovako

Ime:   Boris
Rođendan:   21.03.1988.
Spol:   muški
Član od:   11.1.2009.
Zadnja prijava:   danas u 14:08
Aktivnost:     online
Broj otvorenih tema:   18
Broj napisanih poruka:   450

Broj zahvaljivanja: xy( s tim da bi klikom na broj mogli vidjeti autore koji su se zahvalili)
Status:   biljna uš
Aktivni kartoni:     
Zadnja poruka:   danas u 14:30

Tražio sam po forumu dali je netko imao već sličan prijedlog ali nisam našao ništa.. stoga, moderatori, što mislite na mom prijedlogu?

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

I nakon 100 zahvala dobije bug majicu xD

Moja kanta: Intel Pentium DualCore E2180 2.00 GHz o/c 2.50 GHz, 2 GB rama, Gainward GeForce 8500GT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam inače velik fan HVALA buttona, ali nisam siguran kako bi se uklopio u koncept ovog foruma. Forum bi mutirao u social network ala fejsbuk XD

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 15:22 (Adisuki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Thanks Button na Bug forumu
Bellatrix kaže...

Pozdrav, mislim da imam jedan dobar prijedlogSmijeh

Naime zanima me što mislite o tome da se na Forum uvede taj Thanks Button( ili dugme za zahvaljivanje)? tako da se nekome na pruženoj pomoći u riješavanju problema možemo i zahvaliti ako želimo.

Jer postoji tu dosta ljudi koji se aktivno trude da pomognu nekome i to bi trebalo nekako nagraditi, barem na taj način.

Tako bi broj zahvaljivanja bi bio jasno prikazan u profilu uz broj napisanih poruka...npr ovako

Ime:   Boris
Rođendan:   21.03.1988.
Spol:   muški
Član od:   11.1.2009.
Zadnja prijava:   danas u 14:08
Aktivnost:     online
Broj otvorenih tema:   18
Broj napisanih poruka:   450

Broj zahvaljivanja: xy( s tim da bi klikom na broj mogli vidjeti autore koji su se zahvalili)
Status:   biljna uš
Aktivni kartoni:     
Zadnja poruka:   danas u 14:30

Tražio sam po forumu dali je netko imao već sličan prijedlog ali nisam našao ništa.. stoga, moderatori, što mislite na mom prijedlogu?

Točno to sam si i ja mislio

to bi prikazalo koji autori pomažu na forumu
i koje pitati za savjet

nadam se da će doći do tog
Q6600 3,25Ghz Corsair Dominator 4X1gb 1085mhz XFX 8800GTS 512mb OC
16 godina

Dobra ideja, ali isto tako bi mogli da ima i suprotno, pa da uđe u minus, i ko ima toliko i toliko minusa da dobije žuti, crveni al da prije mora vidit to moderator, nesto tako.
(Ma dobro je i samo thanks)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da se razumijemo, Thanks button se uvodi čisto zbog izbjegavanja spam postova poput jednoličnih "Hvala na pomoći" i slično. Pored toga može poslužiti kao statistika ko je nekom pmogao više i slično. Dakle, nije on oblik "nagrađivanja", niti "kažnjavanja" u slučaju "thubs down" ili "minus" varijanti :)

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ideja je OK, al za BUG majicu se ne slažem, budem ja otvoril 100 acc i 100 puta roknuo zahvali i eto majice, :P

Ne, fkt, ozbiljno, ideja je na mjestu ( iako nije ništa novo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma nisam ono mislio ozbiljno.

Ideja je u redu ali ne slažem se za onaj antithanks button, a pogotovo ne zato jer da dobiješ karton zbog nekoga tko se zafrkaje s tim.

Moja kanta: Intel Pentium DualCore E2180 2.00 GHz o/c 2.50 GHz, 2 GB rama, Gainward GeForce 8500GT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odlična ideja, ali ja bi uveo još 2 stvari: Na dan se može zahvaliti samo jedan ili dva puta (da bi se spriječilo preveliko pumpanje nekog prijatelja i slično) i da se bilježi osim osobe koja je zahvalila prikazuje tema i  poruka (da vidimo za koji konkretni savjet ili rješenje problema je taj čovjek pohvaljen).

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Adisuki kaže...

Da se razumijemo, Thanks button se uvodi čisto zbog izbjegavanja spam postova poput jednoličnih "Hvala na pomoći" i slično. Pored toga može poslužiti kao statistika ko je nekom pmogao više i slično. Dakle, nije on oblik "nagrađivanja", niti "kažnjavanja" u slučaju "thubs down" ili "minus" varijanti :)

Također sam mišljenja da  nebismo tako trebali " kažnjavati" nekoga i odlučivati nekome dali je za karton ili ne.. tu su moderatori i nek oni obavljaju taj dio posla... Nego čisto da se vide oni koji vole pomagati tu i dobro uspijevaju u tome.

Paolo2612 kaže...

Odlična ideja, ali ja bi uveo još 2 stvari: Na dan se može zahvaliti samo jedan ili dva puta (da bi se spriječilo preveliko pumpanje nekog prijatelja i slično) i da se bilježi osim osobe koja je zahvalila prikazuje tema i  poruka (da vidimo za koji konkretni savjet ili rješenje problema je taj čovjek pohvaljen).

To sam baš mislio nadopuniti sad. Apsolutno tako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 16:09 (Bellatrix).
17 godina
moderator

Oduševljeni ste "novom" idejom, no ona već postoji, samo što se jako rijetko pravilno koristi.

Naime, kad otvarate temu, a radi se o konkretnom problemu, možete ju označiti takvom. Zatim imate mogućnost odabrati "prihvaćeno rješenje" - što je funkcionalno vrlo slična stvar tom famoznom thanks buttonu. Samo što, kao što rekoh, to rijetko tko koristi, a i oni koji koriste, to čine bezveze i od toga nikakve koristi.

Domagoj

0 1 hvala 0
16 godina
xxxxx kaže...

Ma nisam ono mislio ozbiljno.

Ideja je u redu ali ne slažem se za onaj antithanks button, a pogotovo ne zato jer da dobiješ karton zbog nekoga tko se zafrkaje s tim.

Ma nisam bas ni ja za to antithanks nego sam naveo da bi mogli ubudućnosti nesto vezi toga, a ono sam naveo za primjer jer mi je prvo palo napamet.
A trebali bi stavit da je zabranjeno nagovaranje pomoću PM(PP na hr), i bilo kakvo nagovaranje u kojem neko želi više tih zahvala, jedino more npr. ako mu je (uspješno)pomogao oko necega kaze da mu dodjeli jedan thanks bod(kako li se već zove) ili da u Potpisu napise dont forget to say thanks, i sl.
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Oduševljeni ste "novom" idejom, no ona već postoji, samo što se jako rijetko pravilno koristi.

Naime, kad otvarate temu, a radi se o konkretnom problemu, možete ju označiti takvom. Zatim imate mogućnost odabrati "prihvaćeno rješenje" - što je funkcionalno vrlo slična stvar tom famoznom thanks buttonu. Samo što, kao što rekoh, to rijetko tko koristi, a i oni koji koriste, to čine bezveze i od toga nikakve koristi.

Ali to se odnosi na onoga koji pokreća temu. Žašto ja ne bih mogao zahvaliti nekome što je npr. napisao neki tutorial o C++ pa me zainteresirao za programiranje ili ako netko u nekoj temi preporuči neki komad hardvera ili program pa ga ja kupim i počnem koristiti? Šta treba biti 1000 tema koju grafička, fotoaparat, monitor..... da uzmem ja do xxxx kn?
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Možda to ne koriste oni slabije aktivni korisnici foruma, ili oni koji uglavnom uzmu informacije s foruma a da i nisu registrirani.
Mnogi forumi imaju tu opciju. I ljudi koriste, što se nemože zanijekati. Naravno postoji zlorabljenje ali to se lako da riješiti.
Gdje nam piše u profilu da je netko prihvatio naš post kao riješenje? Ne piše.
Jednostavno neki bi htjeli trunku satisfakcije za pomoć nekome vidljivu u statistici profila!
To je to...
16 godina

slažem se s idejom. a nije ni loše da se napravi nešto kao ovo na drugom forumu. ispod posta piše pitanje Did this solve your problem? i kraj toga se nalaze gumbi yes i no.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

slažem se s idejom. a nije ni loše da se napravi nešto kao ovo na drugom forumu. ispod posta piše pitanje Did this solve your problem? i kraj toga se nalaze gumbi yes i no.

Čini mi se kako bi forum bio neuredniji ako se to stavi. Ako sam te dobro razumio ispod svakog posta bi bila ta dva gumba? Najbolje da ostane ovako kako je, "prihvačeno rješenje" (ako je to post takvog tipa koji traži rješenje) je sasvim dovoljno.
Ništa ne ostavljaj nedvrš
16 godina
username kaže...
jurluk kaže...

Čini mi se kako bi forum bio neuredniji ako se to stavi. Ako sam te dobro razumio ispod svakog posta bi bila ta dva gumba? Najbolje da ostane ovako kako je, "prihvačeno rješenje" (ako je to post takvog tipa koji traži rješenje) je sasvim dovoljno.
 a ne mora bit baš onako kao na onom forumu, ali ovako ne bi bilo loše i nije upadno. pogl sliku
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 18:16 (jurluk).
16 godina
neaktivan

Mozda bi ovako mogao thanks gumbić (ovaj prvi mi se nekako vise svidja).

Postavljen lijevo Postavljen lijevo
Postavljen desno Postavljen desno
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni isto

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Ovo uopće nije loše! + za ideju
Ništa ne ostavljaj nedvrš
17 godina

Po meni je to nepotrebno...

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
username kaže...
Ovo uopće nije loše! + za ideju
 Thx, iako nije moja ideja, ja sam napravio gumb i nalijepio ga u paintu kako bih ja volio da izgleda, ali ideja nije moja, nego Bellatrixova (napravio je temu).
16 godina

Ja se slazem sa ovime, trebalo bi ovo uvest ili ovako nesto slicno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Dobro si ovo ukombinirao, tako bi to otprilike i trebalo biti.
17 godina
neaktivan
a ovaj sistem reputacije....svaki korisnik dobije u startu 100poena...svaki thanks daje svoj poen tom useru ...tako da nece biti zloupotrebe....tj bice je manje....a thanks bi bio obavezan (ko napise post hvala, dobije ban...) ...ha? sta mislite?
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan

Fora ideja, ali mi se malo taj ban cini okrutan, prvo zuti i onda po procjeni moderatora eventualno crveni ako ponavlja jedno te isto. Iako mislim da Bugovci nece pristati na to...

17 godina
neaktivan

odlična ideja. za zloupotrebu bi se mogli zaštititi da vidimo na koji je post hvala i ako je na neki glupi dobije žuti.

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice