HIS 6970 kvar

poruka: 39
|
čitano: 5.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HIS 6970 2GB kvar

Ludi kupio sam ovu graficku HIS 6970 2GB ali kad je prikljucim instaliram drivere slika se trese kao da je more citav ekran, podsjeca malo na linije koje e pojave na tv-u.

Tako svremena na vrijeme se desi i nestane ... Prvi put kad sam je prikopcao bila je slaba napojna 400 wati ali sam sad kupio 550 W forton dosta jaca i skuplja.

Nez ucemu je kvaka :/  Temperatura u loadu 37 -38 pod opterecenjem 57 ...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: HIS 6970 2GB kvar
Znam da zvuči apsurdno ali jesi li je uštekao kako treba?

To mi se znalo događati kada kabel nije prikladno uštekan.
Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
14 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
Znam da zvuči apsurdno ali jesi li je uštekao kako treba?

To mi se znalo događati kada kabel nije prikladno uštekan.

Dva puta sam je montirao provjerit cu a jel u maticnu ili kabal iz monitora u nju ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 2:26 (Pokerboy11).
17 godina
protjeran
HIS 6970 kvar

Napisi ostatak kompa ... moze biti i do maticne ... ako je stariji model s PCIE 1.1 ... ali ja mislim da je do napajanja ... kvalitetno 550W ti je minimum minimuma, tipa Corsair ili XFX ili OCZ, ova ostala su jednostavno preslaba za tu graficku, ali moze biti i memorija da je u banani ... puno toga moze biti krivo ...

Probaj VGA da odneses kod frenda nekog, isprobaj na jos jednom kompu, ako iste stvari se desavaju VGA na servis ... nema drugog ...

.. kolega gore misli na PCIE napajanje, imas dva prikljucka na VGA i to 6pin i 8pin ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 2:26 (JozicA).

0 8 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: HIS 6970 kvar
JozicA kaže...

Napisi ostatak kompa ... moze biti i do maticne ... ako je stariji model s PCIE 1.1 ... ali ja mislim da je do napajanja ... kvalitetno 550W ti je minimum minimuma, tipa Corsair ili XFX ili OCZ, ova ostala su jednostavno preslaba za tu graficku, ali moze biti i memorija da je u banani ... puno toga moze biti krivo ...

Probaj VGA da odneses kod frenda nekog, isprobaj na jos jednom kompu, ako iste stvari se desavaju VGA na servis ... nema drugog ...

.. kolega gore misli na PCIE napajanje, imas dva prikljucka na VGA i to 6pin i 8pin ...

Maticna je EP45-DS35 PCIE je 2.0  . http://www.gigabyte.co.nz/products/product-page.aspx?pid=2841#ov Onda je 100% do napojne jer je ona 500 wati kao peak 550 w 60 eura placena.

CPU E6300 2.8 GHZ

RAM 2x 1GB 664 mhz

Monitor 19 incha widesrceen

EDIT: Dodatna napajanj su prikljucena fino 6 - pinsko i  8 pinsko .

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 2:33 (Pokerboy11).
14 godina
neaktivan
HIS 6970 kvar

Nez vrijedi li napomenuti kad stavim 800/ 600 rezoluciju da se to vise ne desava .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
JozicA kaže...

tu grafu mogu držat i SS430W i VX450W, trebali bi i XFX 450W i LC GP3 460W to držat, pogotovo na njegovom (E6300) procesoru koji je btw. bottleneck za tu grafičku. Taj njegov Fortron bi to trebao držat bez problema.

@Pokerboy11 da li si obrisao stare drivere? probaj ponovo stavit nove drivere.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 2:42 (Balvan8).
14 godina
neaktivan
HIS 6970 kvar

@ Balvan8 ovo je moja trenutna,

A planirao sam uzeti neku CM 550W

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 2:47 (Pokerboy11).

0 0 hvala 0
15 godina

da mi je znati sta radis sa tom grafom na 19" monitoru i tom procesoru... 

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

da mi je znati sta radis sa tom grafom na 19" monitoru i tom procesoru... 

Tek je kupio nakon toga planiram novu maticnu pa i5 procesor.  I vec sam pripremio ram 4 gb ddr3 1330 mhz .... jbg

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 2:51 (Pokerboy11).
17 godina
protjeran
HIS 6970 kvar

e ... koje si prije drivere imao ? mozda je do njih, makni stare skini nove, potrazi i beta drivere za ATI ... ako i to ne pomogne, makni sve i instaliraj one s CDa, probaj i prikljucak na VGA da promjenis, pretpostavljam da ima dva DVI , promjeni, spoji na drugi ... stvarno mi nist pametno ne pada na pamet ... ovako sto si napisao moralo bi da radi sve ... pa javi ...

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
JozicA kaže...

e ... koje si prije drivere imao ? mozda je do njih, makni stare skini nove, potrazi i beta drivere za ATI ... ako i to ne pomogne, makni sve i instaliraj one s CDa, probaj i prikljucak na VGA da promjenis, pretpostavljam da ima dva DVI , promjeni, spoji na drugi ... stvarno mi nist pametno ne pada na pamet ... ovako sto si napisao moralo bi da radi sve ... pa javi ...

Ok sad cu to uraditi hvala.

Ma najvise mislim da je do onog prikljucka nesto oko VGA  ili DVI.

Jer se vidi da treperi kad se ucitava windows pa me to nekako odbija od drivera.

Prije ove graficke je bila 5770 pa nakon toga kao privremena 7300 GS ali joj nisam instaliravao drivere nego pustio da je sistem instalira sam.

14 godina
protjeran

I meni je to upalo u oko taj CPU i memorija i monitor na 6970. Jel to ona grejalica referentna???

Sta mozes da uradis kao i svi 5 drivera skines. Zadnja 3, prvi za nju i onaj sa diska koji si dobio.

Sve drivere stavis na desktop, pa Driver Cleaner Pro, Driver Sweaper zadnja verzija instalacija pa uninstal drivera pa u SAFE modu ba obrises sve sa oba ova programa prvo Cleaner pa Sweaper, pa Uninstal Display Driver iz Device managera pa restart.

Pa instalicja prvo drivera sa diska pa kako to vec ide obavis pa  vidis ako i dalje daje to isto uninstall pa safe mod i ciscenje. Pre toga proveris sve kablove, sve konekcije, cak porobas da instaliras i driver preko windows updata. Ako nista ne uspe pronadjes nekog ko ima jaci komp oi probas kod njega ako i tamo to daje nazad u radnju grafiku.

Ovaj savet ce ti svi reci da probas i to je i jedino sto mozes da uradis sem da prebrises kontakte mada do njih nije, ja ne bi ni dirao to nego samo lepo oborio kuciste na stranu i lepo polozio grafiku u slot da nalegne stegao je, ubacio kablove od napajanja, proverio nazad kako nalezu konektori, eventualno probao onaj drugi kabl hdmi, koji je je, mada ne verujem. Ili novi OS. Ali lako je moguce da se nastavi.

Narqavno ukoliko je bila Nvida moze svasta da bude ali su male sanse. Ako nisi menjao sistem u safe modu cekiraj sve sto pise Nvidia u cleanerima i to ocisti, kasnije ako uspes da namestis instaliraj samo physix paket bice potreban za neke igrce.

A sto neko kaze to se desava kada je i kontakt los. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 8:15 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
HIS 6970 kvar

damn.. za tvoju konfu uber gtx 460 ili 6850 ...

xfact
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
HIS 6970 kvar

pokusaj prikopcat drugi monitor, ostalo si vec dobio savjet.

najgora solucija je da ti polako rikava memorija jer simptomi su tu , pod manjim opterecenjem , na manjoj rezoluciji graficka se ponasa ok.

odvrti nekakakav test 3dmark11, pa onda vidi nakon sto si sve mehanicko pregledao.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HIS 6970 kvar

Ev kupio neku novu napojnu Gigabyte 720 w platio je 100 eura ali opet isto kupio sam takodje novI DVI ona ima jedan  a ovaj dole je malo drugaciji nema propust za dvije igle.

Nista ne pomaze ako ne moze sa ovom napojnom koja ima sigurno 610w onda tu opciju izbacujem da je do napojne.

Najvjerovatnije je govno pokvareno odnjecu komp na servis, nemam vise sta da uradim ...

Nez da li bi mi pomoglo da uzmem od jarana Monitor 22 " da probam ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 16:50 (Pokerboy11).

0 0 hvala 0
15 godina
HIS 6970 kvar

Pa mozes probat na drugom monitoru, al po procitanome mislim da je grafa krivac !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Pa mozes probat na drugom monitoru, al po procitanome mislim da je grafa krivac !

Ev sad vidim na kutiji da je  ona PCI express 2.1 a moja maticna je 2.0 pa sad.. sumnjam da je to.

15 godina
Pokerboy11 kaže...

Ev sad vidim na kutiji da je  ona PCI express 2.1 a moja maticna je 2.0 pa sad.. sumnjam da je to.

Ja mislim da nije do toga!

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
HIS 6970 kvar

Jesi provjerio kabel za monitor? Neznam kak spajaš VGA, DVI ili nešto treće. Svakako provjeri jesu li konektori dobro sjeli, jer ako npr jedan kontakt fali, onda ces imat sliku ali nekak sj*banu, npr crvene boje.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
yeo kaže...

Jesi provjerio kabel za monitor? Neznam kak spajaš VGA, DVI ili nešto treće. Svakako provjeri jesu li konektori dobro sjeli, jer ako npr jedan kontakt fali, onda ces imat sliku ali nekak sj*banu, npr crvene boje.

Imam taj konvertor sa DVI-I na VGA adapter jer mi je monitor VGA..

Pas sam kupio drugi konvertor ali isto :S

14 godina
odjavljen
HIS 6970 kvar

Ti se sigurno šališ? Prvo mi je u oko upao CPU koji je teški bottleneck za ovu karticu, a onda kažeš da imaš monitor sa VGA izlazom?

Ne želim te uznemiriti, ali čemu ta kartica na 19'' monitor? Bila bi ti i HD 4850 dostatna.

E8400 3.0GHz, XFX 8800gt alpha dog, Kingmax 4gb DDR2 800MHz, Chieftec 450w, MS vesper, Asus P5KPL-AM ,

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Dobro sada sta je dosta nema veze mozda ide upgrade po redu. Sada sta je tu je, bolje da je ima nego da je nema. Skupice 150e i uzeti Dell od 23" i gotovo, treba da vidi da li je grafika ispravna.

Osim monitora treba da resi pitanje mobo/cpu/ram bar 4GB da bi to radilo ekstra. A to vec nek vidi sta je moze da uzmem i polono i da prodje jeftino. Nek radi postepeni upgrade a prvo da se vidi sta je sa kartom. 

U svakom slucaju da bi to radilo kako treba bez sa minitorom kostace ga jos 300e. Ali sta je tu je. Ovako ce mu raditi na nivou GTX460 kada bude radilo.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ti se sigurno šališ? Prvo mi je u oko upao CPU koji je teški bottleneck za ovu karticu, a onda kažeš da imaš monitor sa VGA izlazom?

Ne želim te uznemiriti, ali čemu ta kartica na 19'' monitor? Bila bi ti i HD 4850 dostatna.

Ne kupujem odmah citav kompjuter nego brate kupujem dio po dio koji ja hocu i sastavim sebi masinu kakvu ocu. Tek sam nekoliko djelova promjenio al nisam jos sve pa je u tome kvaka :S

Ispalo je da sam prvio kupio grafu pa ocu da je podesim al sumnjam da ovakav problem moze izazivati ostala konfiguracija jer nije toliko smece ;D

14 godina
protjeran

Obavezno probaj na drugom monitoru u 1920x1080 rezoluciju na normalno DVI adapteru.

14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Obavezno probaj na drugom monitoru u 1920x1080 rezoluciju na normalno DVI adapteru.

Probat cu to kod nekog drugog dok ne uzmem novi monitor .. uglavnom hvala vam svima koji pokusavate pomoci .

Odnjet cu na servis pa sta budu rekli javim vam .

13 godina
protjeran
HIS 6970 kvar

sretno, i javi sto je bilo.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HIS 6970 kvar

Evo sam skinuo program FurMark, nez je li ko od vas prije "przio" testirao svoju graficku.

Uglavnom vratim sa manje rez na svoju prirodnu rezoluciju i pocne test u 6 min je dostigla 91 c i nije mi se ni jednom desavalo da se slika remeti.

Izgasim nakon 6 min prodje minut dva dok ovo pisem poce opet da se remeti slika ja odmah upali ponovo i evo je sad 84 c i prestade se tresti slika.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/849/capturezf.png/][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/3421/capturezf.png[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Dok pisem ona se jos testira i nema naznaka treskanja i kvara... :S

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 19:55 (Pokerboy11).

0 0 hvala 0
15 godina
HIS 6970 kvar

Koliko sam skuzio, kad je grafa pod opterećenjem  slika se ne trese i onda je OK ,  čudno {#} !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Koliko sam skuzio, kad je grafa pod opterećenjem  slika se ne trese i onda je OK ,  čudno {#} !

Bas tako i to sam je drzao 12 minuta na 1600 rez  90 c i nijednom se nije desio onaj kvar znaci radila ko heftarica :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 20:13 (Pokerboy11).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice