HD 6770 - pregrijavanje

poruka: 27
|
čitano: 5.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Pozdrav, imam problem s pregrijavanjem graficke kartice.

Kartica je skroz nova, VTX3D HD6770 1GB GDDR5, stock cooler na njoj koji se dobije kod kupnje i sad kad igram npr. far cry 3, usage je 100%, a temperatura zna doci cak i do 97 stupnjeva, pa me zabrinjava da se nebi nesto desilo sto se nebi smjelo desiti :).

Ugl. moje je pitanje sta da radim? Ugradio sam jedan obican ventilator blizu graficke za bolji "air-flow", temperature se smanjile na 93 stupnjeva..

Ikakvih savjeta?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: HD 6770 - pregrijavanje

Puno previsoke temperature, na koliko se vrti vent u igrama? Prasine nema prepodstavljam jer je nova kartica?

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan
rshq kaže...

Pozdrav, imam problem s pregrijavanjem graficke kartice.

Kartica je skroz nova, VTX3D HD6770 1GB GDDR5, stock cooler na njoj koji se dobije kod kupnje i sad kad igram npr. far cry 3, usage je 100%, a temperatura zna doci cak i do 97 stupnjeva, pa me zabrinjava da se nebi nesto desilo sto se nebi smjelo desiti :).

Ugl. moje je pitanje sta da radim? Ugradio sam jedan obican ventilator blizu graficke za bolji "air-flow", temperature se smanjile na 93 stupnjeva..

Ikakvih savjeta?

Nosi ju nazad u trgovinu i traži drugu.

13 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Nema prasine, vent je bio na 90%-100%

Ali npr, sad dok imam otvoreno normalno aplikacije i te stvari.. sad je temperatura na 38 stupnjeva i fan je na 40%..

Mislio sam kupiti Accelero L2 Plus, jedino ako je greska u grafickoj kartici?

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

ako je grafa pod garancijom nemoj nista dirati.. samo je reklamiraj... dobit ces drugu i vozi dalje..

1 0 hvala 0
15 godina
HD 6770 - pregrijavanje

Nemoj kupovat nikakav Accelero ni šarafit po njoj dok je pod jamstvom ! Reklamiraj ju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Zvao sam u supernet di sam kupio graficku, kazu da nema reklamiranja zbog toga, reko oke, kupit cu bolji cooler i rjeseno..

Postavio Accelero za GPU, kupio jos 2 dodatna coolera (CoolerMaster i Arctic) sveukupno 209kn i sad radi perfektno, temperatura se penje na max. 72 stupnjeva, mislim da je to dosta okej?

0 0 hvala 0
17 godina
rshq kaže...

Zvao sam u supernet di sam kupio graficku, kazu da nema reklamiranja zbog toga, reko oke, kupit cu bolji cooler i rjeseno..

Postavio Accelero za GPU, kupio jos 2 dodatna coolera (CoolerMaster i Arctic) sveukupno 209kn i sad radi perfektno, temperatura se penje na max. 72 stupnjeva, mislim da je to dosta okej?

Kad se radi o pravilnom hlađenju kompa,Nevinašce na kučištu odozada/ili na gornjem djelu obavezno treba bit poželjno jedan 12cm ventilator.Njegova uloga je da izbacuje topli zrak van iz kučišta, znači da li ti imaš ili nemaš takav vent na svojem kučištu?Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
LOL nema reklamiranja radi tog?
Sa aftermarket hladnjakom 72 stupnjeva? pa trebalo bi i to nize bit...
Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan

Ah ja budala stavio da taj 120mm puse hladni zrak u kuciste a onaj mislim da 80mm puse van, taj 120mm je na zadnjoj strani kucista, dok je 80mm na bocnoj strani, takoder imam i cooler za hdd dodatni koji puse hladan zrak u hdd..

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 16:28 (rshq).
13 godina
rshq kaže...

Ah ja budala stavio da taj 120mm puse hladni zrak u kuciste a onaj mislim da 80mm puse van, taj 120mm je na zadnjoj strani kucista, dok je 80mm na bocnoj strani, takoder imam i cooler za hdd dodatni koji puse hladan zrak u hdd..

Ma okreni taj od 120mm da vuce van zrak!!!!!!!!

A ovaj na bocnoj stranici da puse unutra zrak

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan

Ma znam evo sad cu :) Hvala na informaciji :D

13 godina
HD 6770 - pregrijavanje

Ako si kupio ovu VTX HD 6770 već imaš na njoj AC L2 PRO tako da ak ti se zagrijava ili hladnjak na njoj nije dobro sjeo ili nešto ne valja s grafičkom jer ju taj hladnjak hladi bez ikakvih problema.

Trebao si to malo bolje provjeriti prije kupnje Accelera jer ti ni s njim nisu bajne temperature. Javi kakve su temperature kad okreneš ventove jer te VTX-ice se u zadnje vrijeme dosta reklamiraju.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
rshq kaže...

pajdo-ak nema reklamiranja za to lako se i to skemija kaj kartica krepa-pa ti budu onda morali dati drugu...to kaj si dal tih 210kn dodatno-bolje da si kupil jaču grafu tipa 7750-7770...

Što ga više lome-to ga više volim!
15 godina
HD 6770 - pregrijavanje

I najvjerojatnije se mozes pozdravit s jamstvom jer si mjenjao hladnjak !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Haf932 kaže...

I najvjerojatnije se mozes pozdravit s jamstvom jer si mjenjao hladnjak !

Ne najvjerojatnije nego se i moze pozdravit sa jamstvom! Steta 

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Jamstvo mi nije tako vazno, to nije graficka od 2000kn pa da bi mi bilo vazno, a morala bi drzat nekih 2 godine, pa cu onda svejedno novu kupit.

Sad su mi temperature okej, ako surfam i ne radim neke zahtjevne stvari koje ukljucuju usage graficke (usage se penje do 30%), onda su temperature do 30 stupnjeva s obzirom da je sobna temperatura oko 17 stupnjeva, dok mi je fan speed 40% cijelo vrijeme (postavljeno na automatski).

Dok je usage 99%, onda su mi temperature do 52 stupnjeva (benchmark test u 3DMarku 11).

Mislim da su to sad dobre temperature :)..

1 0 hvala 0
15 godina
HD 6770 - pregrijavanje

Pa zasad to jesu dobre temp. , treba malo popratit kakve su za vrijeme igranja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A dobro ako su kod 3DMarka bile okej temperature mislim da se za gaming nebi puno razlikovale..

15 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Na mojoj hd4850 je u full loadu temp 105, a u idle-u 79 i tako radi vec 2 god..

0 0 hvala 0
15 godina
HD 6770 - pregrijavanje

Ak nisi , pa daj ocisti hladnjak i promjeni pastu , grafa ce ti bit zahvalna :)

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Jesam :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imao sam problem sa vtx3d 5770 1bg, isto temperature. Kupio spire slimod dupli ventilator i mx-2 arctic termalnu i preporodio se.

Nekada aftermarket hladnjak cudno sjeda na graficku, probaj to provjeriti i staviti kvalitetnu termalnu pa temperature budu jos nize. Meni u full loadu nije prelazila 55C a prije je kuhala na 85-90C

Što hladnije to bolje :)
13 godina
neaktivan

Onda usputno imas i grijanje za sobu :)

16 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Samo da natipkam.

I u mene ovaj VTX. Kad dugo igram zna se dogoditi(ne često) da se komp 'zamrzne', na ekranu budu žuto smeđe linije.

Temperature 'ljeti' skaču i do 86oC. Kućište nema ventilator, pa sam otvorio stranu ispod matične, da ima zraka.

Znači, u 'sobi' mi bude 31oC, temperatura ide do 86oC, ali opet, radi normalo.

Kod rada u winsima oko 40oC i ventilator na 40%.

O da napomenem. Nije kartica za overclock. Uspio sam natjerat do 930MHz core i 1235MHz memorija. Znači, memorija je nekvalitetna, više od 35MHz(x4) ne podnosi. Otud valjda i 'zamrzavanja'. Al' kol'ko para, tol'ko muzike.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 19:55 (Žohar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 6770 - pregrijavanje

Ista grafička, drugačiji problem.

Svaka 3d igra mi se black screena. Ili dolje javi da su driveri prestali sa radom ali su uspiješno recoverani. 

Također zna i u desktop modu blackscreenati se i nakon 3 sec ponovno proradi. No doduše do prie par dana je sve radilo kako treba, dok nisam stavio još jedan hdd i stavio nove windowse.

Niti jedan driver ne radi tako da bi ona proradila. Mjenjao sam i windowse, odštekavao taj novi hdd, reko možda je zbog napajanja, ali i dalje isti problem.

Još mi je pod jamstvom, ali nadam se da je neću morat reklamirati, jer sam ju kupio u portiu, i to bi potrajalo.. pošta, pa čekanje...

Nemam jače napajanje, ni drugu grafičku da isprobam... i da nije clockana grafa!

Jel nešto predlažete?

Savjet svaki dobrodošo!

Edit: I ti isti problemi ko i kod Žohara, post iznad.

Samo njemu povremeno, meni stalno.

Shvatio sam da je taj VTX brutalno nekvalitetan.

EDIT 2: rješio problem. Trebao sam uninstallirati  Sound Blaster X-FI driver od zvučne!!!!!

toliko živaca zbog te sitnice..

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 13:46 (Bernard Huky Hux).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Bernard Huky Hux kaže...

{#}EDIT 2: rješio problem. Trebao sam uninstallirati  Sound Blaster X-FI driver od zvučne!!!!!

toliko živaca zbog te sitnice..

Nikad nebih rekao , meni nema veze s vezom ! No , glavno da sad grafa radi kak spada !

Music As A Weapon !!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice