Tko je za C++ u BUG-u

poruka: 35
|
čitano: 5.908
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

želio bi ovu temu iznesti kao peticiju da BUG stavi tutorial za početnike kako se radi u C++ ako će Enter napravit o Pascalu bio bi red i na vama da napravite za one koji žele više.

Osmijeh

MIslim da bi to bila dobra tema u dvobroju kako bi se mogli u slobodno vrijeme malo zabvljati kao Bill Gates.

FORUMAŠI: samo napišite jeste za a ako niste nemojt mi spammat u ovoj temi.

Što je cigara? Cigara je smotak dima koji na jednoj strani ima vatru, a na drugoj budalu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Slažem se. To bi svakako bilo dobro.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tko je za C++ u BUG-u

Može, nek se stavi

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Protiv. Bespotrebno je trošiti prostor na to. Jezik je star 25 godina, Internet je dakle pun - prepun tutoriala. Pa i na ovom forumu ima odlična tema s tutorijalom za C++. A na kraju ćeš, čak i da učiš iz Bug tutoriala, nezadovoljan količinom, jer budimo realni - programski jezik se ne uči iz časopisa, kupiti knjigu, koristiti Google itd.

A da ne komentiram uopče ovu glupost da bi učio programski jezik iz dvobroja. Ako ti je do zabave, kupi loptu i piči.

Predlažem bolje da se napravi izbor za g33k ljepoticu, primjerice svaki mjesec shooting s nekom ferovkom hahahaha. To bi mogao gospodin Petric da se konačno makne s one šarene koke.

Poljubac

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2008 20:15 (RaLe).

0 0 hvala 0
17 godina
Tko je za C++ u BUG-u

Djelomicno se slazem, iako sam malo prestar za citanje Entera.

C++ svakako mislim da ne bi trebalo uciti, nego prije nesto od cega ce imati direktne koristi, znaci moguce zaposlenje jednog dana; znaci ili .NET (VB/C#). ili Javu.

Za osnove je dobro poceti sa nekim proceduralnim i strukturnim jezikom, ali poslje je C++ vise-manje gubitak vremena, barem za 95% ljudi. Onaj tko zeli i kome trebaju mogucnosto C++ nek ga uci...

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tko je za C++ u BUG-u
Ma nisam ja mislio da nam prodaju tu neku nuklearnu fiziku,već osnove, a naprednije bi stvari razumio (ako stave) tražio s googla.
Što je cigara? Cigara je smotak dima koji na jednoj strani ima vatru, a na drugoj budalu.
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

S nečim treba početi. Svakako se slažem!

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sub_zero kaže...
Ma nisam ja mislio da nam prodaju tu neku nuklearnu fiziku,već osnove, a naprednije bi stvari razumio (ako stave) tražio s googla.
 Pa evo vam, pocnite, tri puta je opsirnije nego sto bi bilo u Bug-u:

http://forum.bug.hr/forum/topic/c-tutorijali/2052.aspx?jumpto=63767&sort=act&view=flat#p63767
17 godina
neaktivan
Ma to sam vidio i ništa mi nije pomoglo to je napisano tako šturo, a razumijeli bi samo oni koji su upozati s programskim jezikom.
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Pa ajd zamisli kako bi to onda bilo u Bug-u. Neizvedivo je. Kupi si neku knjigu. Ili skini prvih 100 stranica demistificiranog c++ (legalno, s njihove stranice) da vidis zelis li ti to uopce uciti

http://free-zg.htnet.hr/jsribar/download.html

pa ak ti se svida kupi knjigu, ak ti se ne svida odustani.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Potpuno se slažem. Takvi tutorial nisu za časopise nikako. Ako bi nešto trebalo, to bi bilo u vezi sigurnosti. Mislim da 90% korisnika kompjutera misli da su sigurni, neznaju da je danas opasno i komp upalit, a kamo li se spojit na mrežu :)

0 0 hvala 0
17 godina
Ajde jazzfan ne govori gluposti. I ne govori čega se drugi ljudi boje.

Ja sam za ovaj prijedlog
i želim ga čitat odma sutra bugovci jer jasno !!!??
:=)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Smrt PASCALu! ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Tko je za C++ u BUG-u

možda je spam,ali ja bi radije c# inače može i c++

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma tko govori gluposti? Malo straha dobro dođe..... he he :)

17 godina
neaktivan
sub_zero kaže...
Ma to sam vidio i ništa mi nije pomoglo to je napisano tako šturo, a razumijeli bi samo oni koji su upozati s programskim jezikom.
 Eto..heh...malo sam i prozvan ali stvarno sam se trudio pojednostaviti pristup c++-u koliko sam mogao.Ako Bug odluči pisati o
c++...bilo to u Enteru ili Bug-u rado ću im se pridružiti u pisanju članaka, a ovim govorim da se rado pridružujem svemu tome bez naknade.
Istina da ima puno tut-a o c++-u ali nema baš puno na hrvatskom jeziku,možda dvije stranice na netu koje obuhvaćaju bar
osnove c++-a(da ne navodim link-ove ali negdje su i na ovom forumu).naravno uz kombinaciju s knjigama i tut-ovima
mislim da se može steći solidno znanje.A naravno da za pošteno učenje c++-a ako vam je on prvi jezik treba sigurno dvije godine učenja
ali ako vam on neće biti prvi izbor nije zgoreg proći osnove koje su navedene na ovom forumu ili sličnim tutorijalima i onda se prihvatiti
drugih navedenih jezika navedenih na ovim postovima.Naravno ne slažem se da je jezik "star" kako netko navede ovdje jer je još uvijek
itekeko moćan.Ako se svlada c++,svaki drugi jezik je po meni "mačiji kašalj" za svladati.C je proceduralni a po meni treba one koji počinju
odmah učiti OOP načinu programiranja a c++ ima oba načina u sebi.Nije mi prvi put da sam se susreo s onima koji znaju procedure u c-u
a OOP im je malo "teško pao" a kod obrnutog (iz c++-a u c je sve glatko proteklo).Zato možda jesam više za Pascal tamo u Enteru
od jeseni jer ipak je jednostavniji od c-a ,a što se tiče c++-a ,ovisi o autorima jer to je ipak malo veći zalogaj.A što se tiče drugih tutorijala(C#)
o tome u drgoj temi kad se otvori.
v_maxcpp
17 godina
Tko je za C++ u BUG-u

Pa bilo bi dobro da se snečim jednostavnim počne i vidi interes ljudi.

Vidio sam  da spominjete knjigu "Demistificirani C++". Stvarno bih je svakome preporučio.

0 0 hvala 0
17 godina
Ja bi htio glas BUG-ovca da čujemo što oni imaju za reći,neka se i oni malo uključe.Netrebaju djelit samo žute i crvene :=)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran
unknown kaže...
Ja bi htio glas BUG-ovca da čujemo što oni imaju za reći,neka se i oni malo uključe.Netrebaju djelit samo žute i crvene :=)
 XD Slažem se.
U vezi tutoriala, mislim da je vrlo dobra ideja jer mnogo ljudi ne zna C++ jer im se ne da učiti ili čitati hrpu teksta u tutorijalima. Osobno bih radije čitao nešto na hrvatskom što je napisala poznata ekipa, nego neki tutorial iz desete galaksije.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
Tko je za C++ u BUG-u

Nisam za C++ ali bih rado na forumu ili u časopisu pročitao neki tutor o Rubyu.

0 0 hvala 0
17 godina
i? jeste Bugovci odlućili hoćete staviti
hoćete,hoćete,hoćetehoćete,hoćete,hoćete
hoćete,hoćete,hoćetehoćete,hoćete,hoćete
17 godina
Tko je za C++ u BUG-u

Mislim da se bugovci ne obaziru na naše pokušaje da nesto promijenimo,ja sam učio u 2 razredu srednje c++,i to puno i nisam puno toga razumio,al bi mi bilo drago vidjeti nesto o tome u BUG-u!

0 0 hvala 0
17 godina

Vjerujem da bi im se to isplatilo,ali ne razumijem dali oni to upće znaju ? Do sada uopće nisam vidio da komentiraju ikakav tutorial C++

Viva la vida
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

čitao sam jednom stari bug iz '99

bilo je nešto o c++, ne kužim baš taj c++ (učim ga u školi) al bilo je zanimljivo čitat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
unknown kaže...
 Mišljenja smo da nema smisla raditi "školu u nastavcima" iz koje bi se učilo programiranje u jeziku poput C++ (ili nekog sličnog).

Takvi prilozi su bili normalan sadržaj IT časopisa prije 20 ili 15 godina. Jednom smo (prije 14 godina!) cijelu godinu održavali školu Pascala u Bugu i publika je to dosta mlako primila.

Slažem se s onima koji savjetuju kupnju knjige (i to našeg bivšeg suradnika Šribara :) ili korištenje nekog od tutoriala na webu.

Bug je namijenjen brojnoj i vrlo šarolikoj publici, i dobar bi dio kao "smrtni davež" doživio duge i suhoparne nastavke "školskog" sadržaja.

Nije nam namjera, a ni praksa, protjerivanje programerskih tema - nedavno smo imali seriju tekstova "Izrada gadgeta za Vistu". Upravo takvi prilozi, koji se bave suvremnim tehnikama programiranja, a i izravno su primjenjivi, mogu pronaći interes kod šire publike i na taj način "opravdati" prostor koji im se dodjeli.

Nadam se da je ovim sve razjašnjeno! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 20:52 (Miro).
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Osobno ne vidim potrebu stavljanja c++  BUG.Zašto?

1.Kako je i prije spomenuto net je prepun tutoriala.

2.Ovdje na forumu već postoji c++ tutorial koji je započeo kolega v_maxcpp. Umjesto da trošimo prostor u BUG-u (koji se može i puno bolje iskoristit) bilo bi bolje da se koncentriramo na već postojeći tutorial. Oni koji nešto ne shvaćaju (mislim da je dobro napisan,čitljiv i razumljiv) neka napišu pa ćemo vidjeti šta se može napraviti. Ostalo je još dosta toga za obraditi i mislim da bi bilo dobro odraditi taj tutorial do kraja a onda postupno popravljati pogreške te eventualno nadopunjavati. Time bi početnici mogli dobivati novi materijal i na tjednoj bazi (ovisi o vremenu samog autora i onih koji bi se uključili) te nebi morali čekati BUG svaki mjesec. Greške bi se mogle popravljati u hodu kao i odgovori na eventualna pitanja. Sve ovo zvuči lijepo na papiru ali nije nemoguće.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 20:24 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

Osobno ne vidim potrebu stavljanja c++  BUG.Zašto?

1.Kako je i prije spomenuto net je prepun tutoriala.

2.Ovdje na forumu već postoji c++ tutorial koji je započeo kolega v_maxcpp. Umjesto da trošimo prostor u BUG-u (koji se može i puno bolje iskoristit) bilo bi bolje da se koncentriramo na već postojeći tutorial. Oni koji nešto ne shvaćaju (mislim da je dobro napisan,čitljiv i razumljiv) neka napišu pa ćemo vidjeti šta se može napraviti. Ostalo je još dosta toga za obraditi i mislim da bi bilo dobro odraditi taj tutorial do kraja a onda postupno popravljati pogreške te eventualno nadopunjavati. Time bi početnici mogli dobivati novi materijal i na tjednoj bazi (ovisi o vremenu samog autora i onih koji bi se uključili) te nebi morali čekati BUG svaki mjesec. Greške bi se mogle popravljati u hodu kao i odgovori na eventualna pitanja. Sve ovo zvuči lijepo na papiru ali nije nemoguće.

Slažem se da tut na forumu možemo još dorađivati i svaki nedostatak koji se potkrade ispraviti,naravno ima još dosta toga što želim staviti na tut ali jednostavno
sad malo pauziram ,a vidim da su se i drugi lijepo priključili.mislim da početnici imaju dobar početak na ovom forumu što se tiče c++-a,a biti će još.Hvala PROTECTORU na pozitivnom mišljenju.Svakako kad imam i budem imao više vremena,nastavim s pisanjem,naravno i svi drugi koji žele doprinjeti.Naravno ,Bug kao časopis bi mogao uputiti početnike ili oni koji žele nešto naučiti(bar početke) o c++-u na svoj forum i na tutorijal,ali to spada u domenu redakcije.Smatram da je to možda i previše jer na netu se lako može tut (Bug-ov)pronaći.
Istina je takva da svi žele programirati i odmah raditi aplikacije i Bug kao časopis gura takve ideje jer je zanimljivije od mukotrpnog učenja c++-a korak po korak,i tu su u pravu.
I nije nemoguće tutorijal još bolje zaokružiti u neku malo veću cjelinu,samo malo strpljenja i naravno dobre volje od svih koji žele pisati tut.

v_maxcpp
16 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

potppuno se slažem sa tim. i mislim da bi trebalo još više različitih tutorijala za samogradnju i razne hakerske stvari:)

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tko je za C++ u BUG-u
Iako sam i ja pocetnik i to ne u C++, vec u C-u. Ja sam u potpunosti protiv toga da se stavi i jedan tutorijal za C++. Zasto? Odgovor je jasan... svako ko se zeli bavit time moze naci hrpu tutorijala na Internetu putem Google-a... a sada trosit prostor skupocjenih novina na tutorijale kao "Hello world" nema smisla, a vi kako hocete... ak sam ja kao početnik protiv toga, onda se valjda nema sta vise rec...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko je za C++ u BUG-u

Ako ti je stvarno do programiranja, uzmi demistificirani c++ i čitaj, bolje od toga ne možeš naći, to su ipak pisali programeri(ferovci mislim). Naravno, to je samo sintaksa c++-a, kasnije kreneš na win32 api i sve ostalo. Što se tiće toga da je c++ prošlost, to su gluposti, NET framework(c#) puno zaostaje za win32 api-jem, jako puno toga fali. Ja koristim c# ali za svaki malo kompliciraniji program moram koristit i win32 api tj. c++ jer jednostavno dosta stvari nije moguće napraviti koristeći samo .NET framework(npr. direct show ni danas nije dio net frameworka).

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice