Monitori, novi BUG

poruka: 8
|
čitano: 3.997
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Monitori, novi BUG

Zanima me zašto iz tog cijelog testa monitora niste uključili one najbolje monitore tipa, HP, Dell ? vidim same Samsunge i LG-ove... a na stranici 97 ste mogli staviti Dell kao izgleda a niš drugo...

To je drugo da ste napisali test monitora za igrače ili do 2.000 kuna, ali pošto niste onda ne razumijem...

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Monitori, novi BUG
makopos kaže...

Zanima me zašto iz tog cijelog testa monitora niste uključili one najbolje monitore tipa, HP, Dell ? vidim same Samsunge i LG-ove... a na stranici 97 ste mogli staviti Dell kao izgleda a niš drugo...

To je drugo da ste napisali test monitora za igrače ili do 2.000 kuna, ali pošto niste onda ne razumijem...

Da i ja sam očekivao nešto od HP-a i Dell-a, a ispalo da je dvoboj samo 16:9 monitora za igranje i dizajnerska rješenja.

Istina naslov je bio da je test monitora 16:9, a HP koliko mi je poznato baš i nije zaplovio sa top modelima u te vode,

no svejedno sam bio malo razočaran modelima koji su bili testirani (čast par izuzetaka), no što je tu je..

Valjda je ona stara: "Nije se rodio tko bi svijetu udovoljio"

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina

Koga zanima odličan monitor vrhunskih kvaliteta za dobru cijenu evo jednog:

Dell UltraSharp U241 - $549:

http://accessories.us.dell.com/sna/products/Monitors/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=320-8277

To je najnoviji model koristi najnoviju matricu, trebao bi biti odličnih mogućnosti.

U Njemačkoj 515 Eura:

http://www.atendo.de/Dell-UltraSharp-U2410-24-Zoll-Breitbild-Flachbildschirm

Još čekamo da vidimo kolika će biti cijena kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 8:22 (makopos).
17 godina
moderator

Koliko god mi željeli imati ovaj ili onaj model na testu, realnost je takva da možemo testirati samo ono što je u datom trenutku raspoloživo na domaćem tržištu. Jedan HP-ov model (20") smo dobili nekoliko dana nakon što je Bug otišao u tiskaru (bit će obrađen u nadolazećem broju), a još poneki zanimljiv uređaj jednostavno nije bio dostupan. Ja osobno najviše žalim za Dellom S2309W (ali bez brige, nabavit ćemo ga već...) :)

Davor

Work is for people who suck at video games.
17 godina
neaktivan
Davor kaže...

Koliko god mi željeli imati ovaj ili onaj model na testu, realnost je takva da možemo testirati samo ono što je u datom trenutku raspoloživo na domaćem tržištu. Jedan HP-ov model (20") smo dobili nekoliko dana nakon što je Bug otišao u tiskaru (bit će obrađen u nadolazećem broju), a još poneki zanimljiv uređaj jednostavno nije bio dostupan. Ja osobno najviše žalim za Dellom S2309W (ali bez brige, nabavit ćemo ga već...) :)

Davor

Ma nisu tu kritike prema vama, tema je bila odlična, i vaš trud i rad je vrhunski!

No eto u fazi traženja monitora koji će me služiti dobro i pouzdano bacivši oko u Bug, nisam našao nešto što bi zadovoljilo moje potrebe. No kao što rekoh u prethodnom postu, ne može se svakome udovoljiti!

A i sklonost dobroj slici stare dobre CRT Belinee 106020, me jednostavno tjera da tražim dostojnu modernu zamjenu u vidu nečega poput HP LP2475W ili maloprije navedenog Dell-a U2410.

Nismo svi korisnici računala igrači i ne gledaju svi filmove na PC-u, ne trebaju nam sjajni okviri i vanzemaljske kontrole,

ali ima nas jednostavno onih koji traže više od opreme za koju daju novce, a koja treba odrađivati svoj posao vrhunski.

P.S. Dell S2309W je jednostavno Dell ;-)

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
moderator

Ne bih se usudio biti tako isključiv, Dell ima dobrih i manje dobrih monitora :) S obzirom na tvoje kriterije i monitore koje razmatraš, mislim da čitavu 16:9 gamu možeš komotno zaobići - 16:10 je za tebe (i mene i sve ostale koji računalo ne doživljavaju kao kućno kino).

Uglavnom, da zaključimo - točno je da neki zanimljivi uređaji u ovom testu fale, ali to je jednostavno odraz domaće ponude na polju 16:9 monitora, koji su bili tema testa, u trenutku njegove izrade. Druge modele ćemo nastaviti opisivati kako oni postaju dostupni.

Davor

Work is for people who suck at video games.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 13:35 (Davor).
17 godina
neaktivan
Monitori, novi BUG

Boook Booook ...

Sve u nadi, da mi ne biste nestali, da kazem neke stvari..sto pije, ne ...:O)

Jest svatko ima svoj model, kakav ce monitor uzeti. Nije to jeftino, ako trazis nesto stvarno sto trebas..

Ja sam prije tri godine kupio monitor HP LP2056 (4:3 format), mislim da ce prometej znati o cemu se radi..

To je monitor u ono vrijeme bio skup (4200 Kn a posto gotovinom placam, onda 3800Kn) ima u sebi S-IPS panel. Mogao sam za 2800 kn kupiti wide od Samsung , ali smtalo mi je nesto kod njih i opcenito kod monitora s TN panelom..

Monitor s glanz iliti staklom izbjegavam kao i laptope s takvim monitorom.

Tako da mogu reci da smo Prometej i ja slicni, po tom pitanju, kakav monitor i kakav panel bi trebao biti...

Kasnije sam saznao, a jel li tako,,nisam siguran, tesko je kad proizvodac kaze jedno a experti LCD tehnologije kazu drugo  da moj monitor ima Samsungov S-PVA, pa i tu mozemo uzeti u obzir,  da takav panel isto dobar za CAD i digitalne obrade....

sto se tice multimedije, kod mene je tako, dobro, ali ima i boljih,,, ali u svemu briljira, sirok je kut gledanja, lijepe su boje i .... dalje nisam razmisljao ....To poglavito govorim za sve modele s S-IPS- S.PVA i inih .. Tn nikako....

Za prometeja, dajem neke modele, koje si moze pogledati , da li mu se svidaju karakteristike.....

ViewSonic VP2365wb 250 eura S-IPS 45 W

Philips 240PW9ES 405 eura H-IPS 90 W

HP LP2475w 491 eura H-IPS 120W

LG Flatron W2600HP 502 eura S-IPS  90W

Dell U2410 520 eura H-IPS 75W

to su monitor s S-IPS i H-IPS panelima.. ima tu i S-PVA ali njihov je podugacak popis...

250 Viewsonic je najpovojnji, a pitanje sad,,, di je skrtareno..

Quatographic Intelli Proof 240 excellence LED 2500 eura S-IPS 5 god. garancija hehehehehe ma to je za profice

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Monitori, novi BUG

uuufff.oprostite, sto sam smotan..

Evo vam slike usporedbetih gore navedenih....

printscreenano je u portret  polozaju, pa tak malo ..lose izgleda...ne brinite ja sam ruzniji... printscreenano je u portret polozaju, pa tak malo ..lose izgleda...ne brinite ja sam ruzniji...
Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice