Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.305
|
čitano: 14.184.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Octavia caravan. Ili obična verzija, što više voliš.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
12 godina
Auti - ultimativna tema

Moj stari je kao taksist natukao na tom autu u 5g 220ak k km. Ništa nekih neočekivanih popravaka, dsg, vozio ga nekidan, super prostran auto. Ja imam 204cm i mogu spojiti noge ispod volana, neviđeno dosad.

Dosadan, prostran, pouzdan i jednostavan auto za korištenje.

(Pričam o modelu karavan, 2018 redizajn) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2024 15:49 (maks0806).
15 godina
odes u prvi normalni servis i trazis da ti promjene.. nista lakse..

p.s vozim cx5 2014
Uzimao bih opet cx5 al noviji (2020+).

Al bi opet volio i neki prostraniji suv..
Osim kodijaka i Terraca, sta je jos prostrano iznutra? za premium..brendove neam love .
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2024 20:29 (R3nchi).
9 godina
Benzin ili dizel?

Imao jednom mazdu 2.2 sacuvaj me boze tog zla
11 godina
sporttest kaže...
Benzin ili dizel?

Imao jednom mazdu 2.2 sacuvaj me boze tog zla

Za taj 2.2 nonstop netko na mazda grupi, ili mu je dpf zastopan, ili mu je usisna zastopana, ili treba novi motor ili ovo.. jbt a svi ispod 150tkm 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Imao Mazdu 6 2013, bivši vlasnik mijenjao motor na 160 tkm, pomiješao ulje i naftu, Mazda je priznala grešku i zamijenili su motor besplatno, to mi je lik rekao i kad sam provjerio u servisu isto su mi rekli i zbog toga sam kupio i taj auto jer sam praktički dobio auto sa motorom od 55 t km, e ali na 225 t km se meni mjenjač sjebao, otišli sikroni druge brzine, drugi mjenjač + zamjena 1300€.

15 godina
Onda ja imam vise Srece nego pameti.
Cx5 2014 2.2d 150hp fwd ,kupljena 2018g u Belgiji sa 138k na satu, napravljen veliki servis kad je dotjerana (tipa mikro remen i jos nesto ne sjećam se) , prije godinu 2 napravljeno ciscenje tih erg ventila il' cega vec (500e kostalo) , trenutno na satu 202k km osim laka nemam nekih zamjerki.. Ovo mi treba mazda u životu,prva dizel..

koliko sam vidio tiguan ,terraco i kodiaq su prostrani, samo sam za terraco svasta cito,pa mi on lagano ispada iz kombinacije..
Kodiaq je i polovni dosta skup .
Pa opet mi nekako ostaje cx5 ili tiguan..
Ima li tko C5 aircross?
R33mba#2892
9 godina

Imam ja C5 Aircross. Uzeo ga krajem lipnja. Udoban. Lijepo se vozi.

Gepek je solidan ali stražnja sjedala (3 individualna) su mi preblizu prednjim i full visoko se sjedi. Prije C5 vozio sam Focusa (2019.) i on mi je imao puno više prostora za noge.

U ovih prvih 1000km, potrošnja je 6.5l.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Može neki prijedlog/savjet.

Tražim auto do nekih 7500 eura. Što veći gepek to bolje. Monovolumen ili hatchback. Karavane i limuzine nebi.

Prvo što sam gledao bio je C Max tamo 2012-2013, međutim većinom su 1.6 TDCi motori koji koliko čitam, nisu neka sreća.

Ništa ne ostavljam nezavrš
12 godina

Jedan od rijetkih automobila u koje stanem a da noge budu ispod volana, prijatelj ga ima i lampica za motor mu je upaljena od 2017e, tu i tamo uđe u limp mode ali radi 

Nisam naišao na gepek kakav Octavia ima u tom budžetu. Mogu reći samo da Civici imaju jako velike gepeke za svoju klasu i naspram konkurencije (plus sklopiva sjedala i odozdo i odozgo te su pouzdani), ali imaju svojih mana plus koštaju puno

13 godina
Kolika bi bila razlika u obveznom auto osiguranju za isti auto između starog vozača s 50 posto bonusa i mladog vozača (25.god.i 5.g.vozačke dozvole) također s 50. posto bonusa koji se dobije u startu?
Sve da i imam,otkud mi
13 godina
ZdravkoZ kaže...
Kolika bi bila razlika u obveznom auto osiguranju za isti auto između starog vozača s 50 posto bonusa i mladog vozača (25.god.i 5.g.vozačke dozvole) također s 50. posto bonusa koji se dobije u startu?

Za osiguranja si mladi vozač do 29, a razlika je 5%

12 godina
Uvozio tko polovne dijelove iz BiH i da zna postupak? Konkretno radi se o polovnim ALU felgama bez guma.
Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
13 godina
Auti - ultimativna tema

Jel imao, ima netko cls w218. 

Ili da se razumije u ovaj motor, mjenjač i zračni ovjes ove generacije. 

Razmišljam o Klik

11 godina
Auti - ultimativna tema

Holy shieeeeeeeeeeeeeeeeeet 

13 godina
Auti - ultimativna tema

15 godina
Hyundai i30 fb 1.4 tgdi benzinac od 140 ks.
Uskoro 100 000 km i bliži se servis.
Što očekivati, što preventivno možda zamijeniti?
Za sada me služi odlično, volio bi da tako i nastavi - pa da znam u što bi valjalo (dodatno) uložiti?

Hvala
13 godina
Auti - ultimativna tema

15 godina
x360gamer kaže...
Što očekivati,što preventivno možda zamijeniti?
Za sada me služi odlično, volio bi da tako i nastavi - pa da znam u što bi valjalo (dodatno) uložiti?

Hvala

Ponudu staro za novo

16 godina
Memphis kaže...
x360gamer kaže...

Hvala

Ponudu staro za novo

Da, preventivno je najbolje možda zamijeniti sve za novi auto s garancijom . Moj i30 1.4 atmosferac iz 2011. se na 103k km do prije mjesec dana kad sam ga prodao, što se tiće motora, mjenjača, pogona i pripadne elektronike ponašao isto ko i kad je bio izašao iz salona. Bez i jednog kvara u tom segmentu. U tih 13 godina i 103k km sam jednom mijenjao kočione pločice na cca 80k km, svjećice su mijenjali jednom (ili možda dvaput?), redovno ulje i filtre, filter goriva su mi rekli da se ne mijenja, prošle godine sam stavio treći akumulator. A ovaj je dosta noviji model, teško da treba išta specijalno dirati na 100k km. Uostalom ima u knjizi koja dođe s autom (ili servisnoj?) pobrojano što se mijenja i kad, ja izvan toga i onoga što im sustav izbaci na servisu ne bih ništa dirao. Što se tiće ponude staro za novo, šalu na stranu, neisplativo. Odokativno su mi spominjali cifru od 3k € s obzirom da sam redovno kod njih servisirao auto. Stavio sam 4,5k € u oglasnik i prodao ga za 4k € u roku sat vremena, htio sam ga se samo riješiti da nemam brige s dva auta pred zgradom. Vjerojatno bih dobio 5k da sam čekao. Hyundai poprilično gubi na cijeni, po meni i ljudima koje znam da voze Hyundai aute totalno neopravdano. Ali tako je kako je, ljudi i dalje puše VW i slične spike. Ipak, nakon gomile pročitnog svega i svačega po netu sad kad sam istraživao što kupiti, teško mi se više bilo odlučiti za Hyundai. Htio sam konkretno novog Tucsona, ili možda, ali samo možda ipak opet i30 sa svom opremom. Pa sam onda već doslovno išao u salon po Škodu Octaviu da bi se na kraju doma vratio s hibridnom Toyotom Corollom TS .

Deckard
14 godina

Kako si zadovoljan Corollom?

Jel zna netko zašto je karavan 10k skuplji od limuzine?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
11 godina
Auti - ultimativna tema

Po meni Corolla karavan ljepsi od HBa, a zasto je skuplji ne znam..

Inace tko sad kupuje ganc novi, ima audi a4 35tfsi dsg (edition 10, dosta dobra oprema...) za isto cca 35k €

7 godina
deckard kaže...

Odokativno su mi spominjali cifru od 3k € s obzirom da sam redovno kod njih servisirao auto. Stavio sam 4,5k € u oglasnik i prodao ga za 4k € u roku sat vremena.

Staro za novo u auto kućama je samo za ljude koji ili nemaju vremena i živaca natezati se s prodajom privatno, ili koji dobiju mastan popust u istoj toj auto kući na drugi auto. Auto kuće gledaju na tom što otkupe zaraditi što više, a sad, koliko je kome tolika razlika isplativa u živcima i vremenu je stvar individualca.

16 godina
kratos091 kaže...

Kako si zadovoljan Corollom?

Jel zna netko zašto je karavan 10k skuplji od limuzine?

Ovaj sedan za 10k manju cijenu nije hibrid i nema automatski mjenjač + osnovni paket opreme. Hibridi su u rangu cijene karavana. Mene je TS u paketu opreme SOL17 (17" kotači dodatno u odnosu na standardni SOL) i 1.8 140KS motorom izašao 33k na akciji jer su primjerci po salonima s kraja 2023. g. Razlika u odnosu na 2024. primjerke je jedino nešto sitno u softveru i kaj 2024. primjerci imaju otključan Android Auto wireless dok sam ja za wireless trebao adapter. E da, i moj ne cvili kod prekoračenja brzine za razliku od 2024. kojem kod svakog paljenja to treba deaktivirati u postavkama . Inače, auto je jedna druga priča u odnosu na sve što sam još gledao i vozio do tog cjenovnog ranga. Nisam mislio to kupovati, ali mi susjed ima Toyotin salon/servis u Varaždinu pa mi je tu ogromni benefit s održavanjem i svim ostalim oko servisa i supporta + isprobao sam dobro njegov sedan s istim motorom i stvar me odmah osvojila. A i žena se u tome najbolje osjećala od svega što smo gledali. Odradio sam sad nekih 1900km, prošli tjedan bio u Rovinju s njim, ide to jako fino. Ima dovoljno snage za moj stil vožnje, automatika mijenja brzine bez da se imalo osjeti, udoban i mekan, klima radi stvarno dobro, može se paliti grijanje/hlađenje remote preko aplikacije na mobu, adaptivni tempomat s radarom radi iznad svih očekivanja, nigdje nikakvih cvrčaka unutra, električni bunker s otvaranjem/zatvaranjem na nogu mi je zakon, 10g garancije... Hrpa tehnoloških čuda unutra, par puta me već spasilo prilikom izlijetanja biciklista i pješaka, kod parkinga kad mi je uletio šleper... Potrošnja mi je od Varaždina do Rovinja i natrag s lokalnom vožnjom dolje po nenormalnim gužvama, cca 800km, 4,6L. Oko grada 3-4L, imam jedan đir od cca 15km s 2,9L. Po gradu na kratkim relacijama zna odvoziti čak i samo na struji. S tim da mi je klima konstantno upaljena. Uglavnom, za moje potrebe i s obzirom da se vozim po gradu i oko grada na kratkim relacijama valjda 80-90% vremena, jako zadovoljan.

Deckard
15 godina
deckard kaže...
Memphis kaže...
x360gamer kaže...

Hvala

Ponudu staro za novo

Da, preventivno je najbolje možda zamijeniti sve za novi auto s garancijom . Moj i30 1.4 atmosferac iz 2011. se na 103k km do prije mjesec dana kad sam ga prodao, što se tiće motora, mjenjača, pogona i pripadne elektronike ponašao isto ko i kad je bio izašao iz salona. Bez i jednog kvara u tom segmentu. U tih 13 godina i 103k km sam jednom mijenjao kočione pločice na cca 80k km, svjećice su mijenjali jednom (ili možda dvaput?), redovno ulje i filtre, filter goriva su mi rekli da se ne mijenja, prošle godine sam stavio treći akumulator. A ovaj je dosta noviji model, teško da treba išta specijalno dirati na 100k km. Uostalom ima u knjizi koja dođe s autom (ili servisnoj?) pobrojano što se mijenja i kad, ja izvan toga i onoga što im sustav izbaci na servisu ne bih ništa dirao. Što se tiće ponude staro za novo, šalu na stranu, neisplativo. Odokativno su mi spominjali cifru od 3k € s obzirom da sam redovno kod njih servisirao auto. Stavio sam 4,5k € u oglasnik i prodao ga za 4k € u roku sat vremena, htio sam ga se samo riješiti da nemam brige s dva auta pred zgradom. Vjerojatno bih dobio 5k da sam čekao. Hyundai poprilično gubi na cijeni, po meni i ljudima koje znam da voze Hyundai aute totalno neopravdano. Ali tako je kako je, ljudi i dalje puše VW i slične spike. Ipak, nakon gomile pročitnog svega i svačega po netu sad kad sam istraživao što kupiti, teško mi se više bilo odlučiti za Hyundai. Htio sam konkretno novog Tucsona, ili možda, ali samo možda ipak opet i30 sa svom opremom. Pa sam onda već doslovno išao u salon po Škodu Octaviu da bi se na kraju doma vratio s hibridnom Toyotom Corollom TS .

Hvala na dužem odgovoru. 

Je, ovo je 2018. Model, trenutno sam prezadovoljan, pa se nadam da ću biti sreće kao i ti i da će sve raditi kao prvog dana uz "samo" redovne servise. 

14 godina

Hvala za info. Koliko vidim, taj Sol je minimum paket koji treba uzeti.. Luna nema ni parking senzore.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
16 godina
kratos091 kaže...

Hvala za info. Koliko vidim, taj Sol je minimum paket koji treba uzeti.. Luna nema ni parking senzore.

Definitivno. Luna nema ni automatski preklopive retrovizore, ni otključavanje/zaključavanje bez ključa (koji nije jeftin kad se potrga od klikanja, ovak ga držiš negdje u džepu/torbi i samo uhvatiš kvaku). Nema ni praćenje mrtvih kuteva (ovo mi je super stvar pogotovo na autocesti po mraku, skuži i kad ti se neko brzo približava na susjednoj traci + sam koči prije nego se negdje zabiješ u rikverc, to mi je odradio dvaput). Nema ni wireless punjač za mob, mislim da TS nema ni nožno otvaranje bunkera. Razlika u paketima je oko 2400€. Šteta da Sol standardno nema ni 17" kotače, auto bitno ljepše izgleda s većim kotačima makar kome to nije bitno dugoročno ipak nešto jeftinije prolazi sa 16". Sol17 im je samo akcijski paket, išla je i metalik boja u tom paketu.

Deckard
13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, dok ste na corolama, kakva bi ovo bila kupovina sa 2.0 motorom? koja bi bila realna cijena tog modela u top opremi, na primjer da vani tražim?

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-corolla-wagon-2.0-vvt-oglas-40285851

14 godina
Strm kaže...

Pozdrav, dok ste na corolama, kakva bi ovo bila kupovina sa 2.0 motorom? koja bi bila realna cijena tog modela u top opremi, na primjer da vani tražim?

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-corolla-wagon-2.0-vvt-oglas-40285851

Prejeftino izgleda u top opremi... Pogledaj ti samo te plastike 

11 godina
Auti - ultimativna tema

Meni bas top izgleda.. svaki danasnji auto je tak plasticam osim pravih dzipova i sl.. eto ti bmw g20, plastik fantastik...

Inace takve corolle imaju i u de ali 2022g sa cak gr opremom i ispod 20tkm za cca 30k ili manje, uvoz je normalno jeftiniji jer je hybrid.. Cak i ja tak nekaj pikiram ali neku srednju opremu i 2023

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice