4g stara astra,100 000km,bila u leasingu,da li bi uzeli auto iz leasinga?

Pozdrav forumaši.
U planu sam kupovine nekog većeg automobila (karavan, velika limuzina). Za oko mi je zapeo Audi A6 C6 redizajn 2.7TDI od 190 KS.
Nisam baš dobar poznavatelj Audija. Trenutno vlasnik Mercedesa w203 c220 cdi..
Zanima me kako su se pokazali kod vas ukoliko netko posjeduje istog?
Na što treba pripaziti?
Isto tako gledam potrošnju goriva koja ispada skoro pa ista kod 2.7 TDI I 2.0 TDI 2009-2010 Dal je to realno?
Pripazi na lanac i injektore kod 2.7tdi, nisu nesto bajni. Bolje 3.0
I uzeo sam ga iz lizinga, barem si siguran da je održavan i da su kilometri stvarni uz pretpostavku da uzimaš od lizing kuće a ne preprodavača
Moj je imao sve servise odrađene u ovlaštenom, filtri su svi bili original i 2022. godište kad sam ga kupio, a za sitne kvarove neće ni većina privatnih vlasnika mariti... Ja pričam o privatnom vozilu koje je bilo u lizingu i samo se u tom slučaju isplati kupiti auto, vozila koja su bila dio flote bilo službena vozila ili rent a car naravno da se ne isplati i ta će vozila biti u 90% slučajeva ubijena do bola
Upravo obrnuto, lasing vozila imaju u pravilu uračunate servise, gume i sve ostalo u cijeni, takva vozila se najčešće održavaju "by the book".
Tu se u servis ide na mijenjanje žarulja, kamoli na redovan servis. K tome leasing kuće inzistiraju na praćenju servisnih potreba.
Druga stvar je kad su firme vlasnici. tad može biti "štednje".
N47 i lanac iako ima 80tkm...
I lose i dobro, ovisi dal je vozen i odrzavan kak treba u tih 80tkm, ako se cuje lanac onda racunaj 700-800€ na zamjenu istog (uz sve ostale popratne dijelove jel), ovak ostalo je ok, trebalo bi vjerovatno sve tekucine promijenit jer vjv nisu zbog kilometraze...
Pozdrav narode, polagano sam krenuo u pretraživanje za kupnju drugog automobila.
Kakav je recimo ovaj Volvo iz 2013 s ovim motorom što se tiče pouzdanosti?
Pozdrav narode, polagano sam krenuo u pretraživanje za kupnju drugog automobila.
Kakav je recimo ovaj Volvo iz 2013 s ovim motorom što se tiče pouzdanosti?
Isao sam gledat taj auto i po meni konkretni primjerak preskoci. Preskup za stanje u kojem je.
Isao sam gledat taj auto i po meni konkretni primjerak preskoci. Preskup za stanje u kojem je.
Ok, hvala, a inače kakvi su ti motori u Volvu i na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju pri gledanju? Nisam do sada gledao tu marku auta, a s obzirom na stanje tržišta nekako mi se Volvo čini kao nekakva ok opcija.
Vjerovatno rent-a-car. Ne bi. (Ako je 1.6 ili 1.5 dizel, onda je sigurno rent neki jer je nase trziste preplavljeno sada autima iz 2019-2020 koji su koristeni u rentama, jer se do prosle godine nitko nije usudio mjenjat flotu. Zato je sad hrpa Clia, Astri i ostalih auta na oglasima.
Uz to, od tud i rekordna prodaja auta u Hrvatskoj ove godine jer se flote napokon obnavljaju.)
Auto iz rente ne bih kupio da je 20% jeftiniji, jer servisi znaju ne mjenjat ulje, jeftino popravljat samo da se vozi i sve ostalo. Znaju da ce se auto vratit na sljedeci interval i da ih nitko nece provjeravat.
100k km u renti je kao 200-250k km kod nekog normalnog.
vozila u flotama, i da nisu renta, su poprilično loše održavana, intervali ulja se rade tvornički na 30-40k km šta nikako ne valja, auto se ganjao na hladno i bog zna koliko dugo.. Osobno znam dosta astri i meganova sta su izdahnuli do 150k km jer su svakodnevno voženi na relaciji split-zagreb-split preko 160kmh u komadu a ti motori koliko god da su kvalitetni jednostavno nisu dizajnirani za toliko klanje
Vjerovatno rent-a-car. Ne bi. (Ako je 1.6 ili 1.5 dizel, onda je sigurno rent neki jer je nase trziste preplavljeno sada autima iz 2019-2020 koji su koristeni u rentama, jer se do prosle godine nitko nije usudio mjenjat flotu. Zato je sad hrpa Clia, Astri i ostalih auta na oglasima.
Uz to, od tud i rekordna prodaja auta u Hrvatskoj ove godine jer se flote napokon obnavljaju.)
Auto iz rente ne bih kupio da je 20% jeftiniji, jer servisi znaju ne mjenjat ulje, jeftino popravljat samo da se vozi i sve ostalo. Znaju da ce se auto vratit na sljedeci interval i da ih nitko nece provjeravat.
Baš me zanima koju logiku vidite u ovoj rečenici koju sam više puta čuo. Pa na šta bi to ulje ličilo kad se nebi toliko dugo mijenjalo a intervali su im po 30k km i što ti servisi imaju od toga? Eventualno da netko pokušava ukrasti to ulje za sebi doma što je opet teško ostvarivo kad je sve pod kamerama a sad da servis na taj način nastoji zaraditi opet nema smisla jer riskiraju tužbu i posao
Baš me zanima koju logiku vidite u ovoj rečenici koju sam više puta čuo. Pa na šta bi to ulje ličilo kad se nebi toliko dugo mijenjalo a intervali su im po 30k km i što ti servisi imaju od toga? Eventualno da netko pokušava ukrasti to ulje za sebi doma što je opet teško ostvarivo kad je sve pod kamerama a sad da servis na taj način nastoji zaraditi opet nema smisla jer riskiraju tužbu i posao
Imao sam Audi A3 2014.god. Kupljen direktno kod Audi ovlaštenog trgovca, naravno pod garancijom i to sve 5. Doplatio sam servisni paket tako da u prve 2god troškove servisa pokriva Audi (Zamjena ulja, svih filtera, kočione tekućine itd) tu sam napravio grešku ali eto čovjek se uči dok je živ. Međutim isto tako mi je bilo suludo za čuti da će se izmjena ulja izvršiti tek nakon 30 000km ili 2 Godine ovisno o tome što prvo dospije. Međutim kada sam tražio da se izmjena ulja u motoru napravi ranije npr. max do 15 000km rekli su da to ne spada u plan održavanja nego da bih to trebao platiti sam onda sam odustao. Isto smatram da je to prevelik interval 30 000km i svakako mijenjam ulje ranije na max 15 000 prijeđenih kilometara. Mnogi stručnjaci u auto servisima čak i u auto magazinima tvrde da današnja Long Life ulja mogu bez problema izdržati 30 000km ali opet sam sumnjičav prema tome, obzirom da proizvođači gledaju samo vlastitu uštedu i mogućnost zarade na svemu mogućem pa tako ponajviše i na autodijelovima. Dakle mijenjam ulje svakih max 15 000km i do sada nisam imao problema s motorom ili turbopunjačem ni s jednim automobilom.
Kad ti dođe sezona u rent-a-caru, samo ti se resetira servisni interval i auto šalje dalje jer je gubitak poslat ga na servis. Jedan Clio u renti di sam radio je tvorničko ulje vozio do 67k km.
Kad ti dođe sezona u rent-a-caru, samo ti se resetira servisni interval i auto šalje dalje jer je gubitak poslat ga na servis. Jedan Clio u renti di sam radio je tvorničko ulje vozio do 67k km.
To je drugo kad u samom rentacaru rade takve stvari, ja pitam za servise jer svi njih spominju... I kakvo je bilo ulje?
Servisi znaju često zamijeniti samo filter ulja, a možda ni njega. Jebiga flota od 20 auta puta to ulje ispadne fin iznos ako se jednom preskoči, a ulje crno na 30 ili 60 nema razlike i teško je dokazati da nisu nešta narpavili
Nekad mislim da nismo ni svjesni kakve se tu sve prevare i zmijarenja izvode.
Zato treba dobro paziti sa kime se surađije, gdje god je lova u pitanju...
Kupio sam si felgice sa gumama za mazdu sa postojecih orginalnih 17" presao na 18"
Felge su dobre, ravne, uscuvane, sjajne, cjena mi bila ok.....bla bla bla
Orginal su mi 205/50/17 - upisane u prometnu naravno, ove koje sam kupio su 225/40/18
Pitanje je sljedece, ako netko ima takav auto i kemijao je sa istim...dali da uzmem iste dimenzije guma,
kao na novim felgama 225/40/18 ili da za njih uzmem 215/45/18
Zasto to pitam, zato sto bih iste htio upisati u prometnu, a neznam uopce jel to moguce.
I htio bih jos malo popuniti rub izmedu blatobrana i kotaca, i da nije moguce upisati svakako uzimam nove gume i koristim 18"
Samo nisam siguran koje dimenzije kupiti, 225/40/18 ili 215/45/18 ( ljetne )
A razlika u cijeni izmedu te dvije dimenzije guma je poprilicna, gume koje sam dobio sa felgama su lose zato i kupujem nove.
Zahvaljujem na pomoci
Pozzz
Kupio sam si felgice sa gumama za mazdu sa postojecih orginalnih 17" presao na 18"
Felge su dobre, ravne, uscuvane, sjajne, cjena mi bila ok.....bla bla bla
Orginal su mi 205/50/17 - upisane u prometnu naravno, ove koje sam kupio su 225/40/18
Pitanje je sljedece, ako netko ima takav auto i kemijao je sa istim...dali da uzme iste dimenzije guma,
kao na novim felgama 225/40/18 ili da za njih uzmem 215/45/18
Zasto to pitam, zato sto bih iste htio upisati u prometnu, a neznam uopce jel to moguce.
I htio bih jos malo popuniti rub izmedu blatobrana i kotaca, i da nije moguce upisati svakako uzimam nove gume i koristim 18"
Samo nisam siguran koje dimenzije kupiti, 225/40/18 ili 215/45/18 ( ljetne )
A razlika izmedu te dvije dimenzije guma je poprilicna, gume koje sam dobio sa felgama su lose zato i kupujem nove.
Zahvaljujem na pomoci
Pozzz
215/45 ti izađu skuplje od 225/40 18 jer nije "standardna dimenzija"
A uz atest se sve moze upisat.
Ili si pogledaj kod vozacevih vrata koje dimenzije mozes upisat bez atesta.
Ja imam Mazdu 6 i kod mene pise kod vrata koje dimenzije idu na auto.
Ja kad sam pitao na tehnickom prije 2 god za upis guma koje nejdu na auto.Atest je bio oko 500 kn
Ma 18" mi ne ide "tvornicki" zato i pitam, jos i dimenzije guma jedno sa drugim kaos.
Mail ( odgovor ) koji sam dobio od mazde po broju modela i sasije je taj da tvornicki odgovaraju 15" 16" i 17"
Kako si ti uspio onda upisat svoje dimenzije?
Kakav je protokol za to?
Hvala ti na odogovoru
Kakva je razlika u golf vii 2.0 i ako gledam GTD verziju sto se tice motora, dali su GTD manje trajnji posto je sportska verzija u pitanju, skuplje odrzavanje?
Naisao sam na taj primjerak s time da je malo skuplji nego 2.0 verzije koje idu oko 14.000 do 15000e https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=366951747&cn=DE&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=DIESEL&gn=60306%2C+Westend%2C+Frankfurt+am+Main%2C+Hessen&grossPrice=true&isSearchRequest=true&ll=50.12024790235603%2C8.66769790649414&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14&maxMileage=150000&maxPrice=16000&minFirstRegistrationDate=2012-01-01&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&pageNumber=1&rd=110&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=DESCENDING&transmissions=MANUAL_GEAR&searchId=8335543f-9ff2-4814-7040-72746cdfd51b&ref=srp
Na oko 200k km im nekada znaju otici bregaste.
Ma 18" mi ne ide "tvornicki" zato i pitam, jos i dimenzije guma jedno sa drugim kaos.
Mail ( odgovor ) koji sam dobio od mazde po broju modela i sasije je taj da tvornicki odgovaraju 15" 16" i 17"
Kako si ti uspio onda upisat svoje dimenzije?
Kakav je protokol za to?
Hvala ti na odogovoru
Ako se dobro sjecam,ovaj na tehnickom mi je rekao da dimenzija ne smije odstupat 3% od tvornicke dimenzije da bi mogao atestirat.Najbolje odi pitaj na tehnicki,ali trebao bi moci atestirat 18" felgu na Mazdu 3 kad je 17" standard.
Ja nisam atestiro jer prolazim sa zimskim setom tehnicki.