Ako može mala pomoć....
Imam staru gramofon-liniju ITT ST 30 HI-FI koju koristim za slušanje ploća.
Tako reći dobio sam je novu, stajala u vikendici...
Na stražnjoj strani linije piše: 80W
Otvoria sam jedan zvućnik i piše za:
Visokotonac: 8 Oma
Niskotonac: 5.5 Oma
Pojačalo bi spoija na PC i liniju, ali linija nema aux.
Da spojim kabelom koj ide od izlaza za zvučnike na liniji ili od izlaza za slušalice u Phono na pojačalu?
http://i.imgur.com/W6YMeGR.jpg
Za spajanje pojačala na PC bi triba spoiti direkt u glavni Logitech zvučnik di se spajaju slušalice
ili da spojim u zvućnu (integriranu)
sa Audio 3.5 mm splitterom?
http://img.alibaba.com/photo/51943727/3_5_M_to_2_X_3_5mm_Splitter_F_Stereo_Cable_White.jpg
U Realtek-u bi šalta oću li koristiti 2.0 ili 5.1.
Imam Logitech X-530 (5.1) koje bi i dalje koristija za filmove, ali mislim da ću najvjerojatnije koristiti linijske zvučnike za starije filmove (stereo, mono).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam razumio zašto bi spajao liniju (koja ima vlastito pojačalo) na drugo pojačalo, no ako nema drugih izlaza onda možeš s izlaza za slušalice spojiti na ulaz za tuner (ne na phono jer phono ulaz smije primiti signal znatno niže razine nego tipični linijski ulaz).
Za spajanje PC-a koristi splitter, ako želiš da možeš istovremeno imati i PC zvučnike spojene.
Fala puno KaeR!
E sad dolazi najteže, moram kupiti zvučnike. Gleda sam na njuškalu i imaju ogromnu ponudu...
Što kažete na:
Iza na tom "Pojacalu" imas cinceve pod "aux", imas kabel koji ti je na jednom kraju cinc a na drugom 3.5mm muski i to bi ti trebao bit ulaz, kaj se tice spajanja drugih zvucnika zasto to radit? Ako si na kompu, imas negdje u driverima od zvucne da ti u isto vrijeme pusta zvuk na konektorima od maticne i na konektorima naprjed na kucistu od slusalica, ako te opcije nema kupis 3.5mm spliter. Kaj se ticne zvucnika treba ti pisati kod terminala na koliko ohma smije ici, ako ne pise nadji zvucnike od 4ohma jer ti je tako najsigurnije. Kaj se tice zvucnika, uzmi koje god oces, samo pazi koliko su oma i da su ispravni, za zvuk ti ne mogu reci jer nisam cuo niti jedan od navedenih, lp!