Magnat sub 300a
- poruka: 6
- |
- čitano: 6.133
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je active woofer (ima pojaćalo ugrađeno) onda može ako je pasivan onda nemože.
to mi je jasno
i woofer je aktivan ima pojačalo ugrađeno u sebi ali ne kužim kad spojim zvučnik u bilo koju rupu otraga nečuje se samo se woofer čuje
a woofer spojim sa kompom u line in
Da ti probam malo pojasniti.
Pojačalo ugrađeno u tvoj sub ne možeš koristiti za pogon drugih zvučnika. Crno-crveni konektori (buksne) služe za spajanje subwoofera na izlaze za zvučnike sa nekog drugog pojačala ili reveivera u slučaju da tvoj receiver nema pre-out.
Dupli konektori su zato jer ako bi na ranije opisani način spojio sub i pojačalo (receiver) ne bi mogao spojiti zvučnike na njega tj. receiver (mogao bi ali ako su neki deblji kablovi postojala bi mogućnost da ih ne uspiješ ugurat u utičnice).
ok sad mi je jasnije
hvala
imam još jedno pitanjce
frend misli kupovat dva samostojeća zvučnika i to spojit sa pojačalom a zanima ga dali će moć na to pojačalo spojit i woofer ili to sve zavisi od modela pojačala
hvala
ok sad mi je jasnije
hvala
imam još jedno pitanjce
frend misli kupovat dva samostojeća zvučnika i to spojit sa pojačalom a zanima ga dali će moć na to pojačalo spojit i woofer ili to sve zavisi od modela pojačala
hvala
Skoro svako pojačalo (receiver) ima pre-out za sub tako da neće imati problema. Sub spoji chincevima na pojačalo (a može i kabelom na izlaze za zvučnika kao što sam gore napisao) a zvučnike na pojačalo (reveiver).
Meni je Yamahin sub spojen chincevima na receiver (ima sub pre-out) a zvučnici normalnim kablovima na izlaze na receiveru.