GrapheneOS – Android orijentiran na sigurnost

poruka: 45
|
čitano: 7.694
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GrapheneOS – Android orijentiran na sigurnost".
18 godina
Re: GrapheneOS – Android orijentiran na sigurnost
Mikeyy kaže...
knight kaže...

aoemarkyPunti 

Treba mi mala pomoc, posto ste relativno dugo na GOS.

Da li ste uspjeli podesiti kod sebe typing suggestions/dictionary za hrvatski jezik? Meni to radi za engleski, ali kada prebacim na HRV, doslovno moram svako slovo otkucati na tastaturi, niti sta uci od prethodnih tipkanja, niti ima ugradjen dictionary.

Nije mi bitan auto correct, nego samo da imam gore na traci ponudjene rijeci.

Skini si Heliboard i hrvatski. Radi.

Zahvaljujem. Ovo je bas odlicno. Ranije sam na nekom telefonu koristio neki open source offline tastaturu, ali nije bila bas nesto. Ova heliboard mi je promakla.

14 godina
Na samsungu onda vise ne radi google wallet, bankovne aplikacije
Galaxy S24 Ultra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
knight kaže...

aoemarkyPunti 

Treba mi mala pomoc, posto ste relativno dugo na GOS.

Da li ste uspjeli podesiti kod sebe typing suggestions/dictionary za hrvatski jezik? Meni to radi za engleski, ali kada prebacim na HRV, doslovno moram svako slovo otkucati na tastaturi, niti sta uci od prethodnih tipkanja, niti ima ugradjen dictionary.

Nije mi bitan auto correct, nego samo da imam gore na traci ponudjene rijeci.

Vidim da je kolega odgovorio, samo da dodam da ja koristim Gboard.

16 godina
ivanm75 kaže...
Na samsungu onda vise ne radi google wallet, bankovne aplikacije

Ne kužim, grapheneos ne ide na samsung?

16 godina
knight kaže...
sirka666 kaže...
Najveća boljka Graphena je što opet Googleu moraš dat pare…. Tako da zarade od tebe bar 500€…

Meni to nije nikakav problem, cak i ako su otisle pare google-u, mada ni blizu toliko. Ali to je normalna kupoprodaja u kojoj ti das novac za konkretnu stvar koja je nakon toga tvoja. Znas sta si dobio za taj novac.

Problem je kad ga kupis od Google-a ili Samsunga ili bilo koga, a onda mobitel i dalje nije tvoj, niti ti imas kontrolu.

Vec duze vrijeme imam taj osjecaj, kao sto kolega rece, gadjenja - imam mobitel i prinudjen sam, zbog autentikatora i par slicnih gluposti, a doslovno ga mrzim i gadi mi se.

Rade ti Google Authenticator i njegov brat Microsoft također.

16 godina
sirka666 kaže...
Punti kaže...

@sirka666 Molim te, elaboriraj, ja Guglu nikakve pare morao dati nisam.

Telefon sam, na kraju ciklusa, kupio za nekih 200tinjak €.

To ako si uzeo mobitel sa njuškala znači da je samo netko drugi dao novce Googleu.

nije nikakav problem, cak i ako su otisle pare google-u, mada ni blizu toliko. Ali to je normalna kupoprodaja u kojoj ti das novac za konkretnu stvar koja je nakon toga tvoja. Znas sta si dobio za taj novac.

Ma kužim sad šta si mislio. Apsolutno se slažem. Imao sam sreću da ih je bilo u AloAlo, pa sam uhvatio zadnji voz i kupio ga za male pare. Boja mente .

16 godina
GrapheneOS – Android orijentiran na sigurnost

Eto od mene tolko.

0 0 hvala 0
18 godina
Punti kaže...

Rade ti Google Authenticator i njegov brat Microsoft također.

Ma da, Google-ov drzim u Private space za company stvari, a u defaultnom gdje nemam google services, svakako koristim Proton Auth.  Mislim cak da je google authenticator ranije mogao bez google services, ali sada ne moze.

14 godina

ako treba odključati bootloader, ne rade google pay, google wallet niti ijedna bankovna aplikacija.

Galaxy S24 Ultra
17 godina
ivanm75 kaže...

ako treba odključati bootloader, ne rade google pay, google wallet niti ijedna bankovna aplikacija.

-možda je potrebno napomenuti, već objašnjeno..

-bootloader se zaključava, normalno, defaultno.. nakon što se bilo koji os instalira. .. ne miješati potrebu za otklučavanjem da bi se os instalirao-zamijenio kao dio postupka odnosno da bi se sam bootloader-boot promijenio-postavio.. a za to je uvjet-preduvijet da uređaj to podržava, ne da je otključan.. nego da za instalaciju-podešavanje moramo moći otključati, dok će na kraju opet biti zaključan.. odnosno ako netko iz nekog razloga želi, može ga otključati.. no tad normalno apps koje to uvjetuju ne žele raditi itd.

+kao btw.. za eu, bilo bi zgodno :) .. da eu napravi nešto kao standard-pravilo-uvjet.. da uređaji moraju podržavati, kao što je to i npr usb-c.. kao i uvjet appsima da moraju raditi neovisno o osu, tj da ne smiju umjetno ograničiti na googleov android ili ios i onemogućiti neko korištenje na pixelu-graphenosu iz biznis-ograničenja-interesa.. kao način kako bi eu omogućila neovisnost o usa kompanijama ili softu-licencama.. npr da banke i sve ostale apps-institucije moraju uskladiti svoje apps-apije-štoveć.. s takvim radom, certifikacija itd.. jer ako to ostane pod kontrolom googlea ili applea opet smo na istom mjestu.. tj svejedno promijeniti brand-mobitel kao i boju maskice ako radi identično.. nešto što bi eu birokracija trebala barem najaviti kao plan-ideju..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ivanm75 kaže...

Kao što rekoh, bootloader se otključa i zaključa. Google wallet radi, osim NFC plaćanja. Umjesto Google Pay koristi se Curve Pay. Bankovne aplikacije obično rade. Revolut radi. Ako nemaš iskustva sa GrapheneOS, molim te, ne brljaj.

19 mjeseci
Dali bi nfc na satu radio u suradnji s mobitelom i grafen OSa, hvala na odgovoru?
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
18 godina

Ne razumijem pitanje. NFC na satu je na satu, nema veze s OS-om na mobitelu.

Ako ga možeš namjestiti da radi na satu, raditi će...

Konkretno, ako te zanima Garmin, meni radi NFC plaćanje satom uz GOS na mobitelu.

Gledam te!
19 mjeseci
Pitam zato što neku aplikaciju (aircash, kurve, zaba) moraš instalirati na mobitel i u nju podatke postaviti da bi mogao na satu osposobiti NFC plaćanje.

Recimo imam aircash na garminu.

Znači imaš garmin Connect apl. na grafen osu, onda se može 👍
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
16 godina

Kod mene je situacija sljedeća:

S25

Pixel6a

SG Watch 3

(i više kartica sa istim brojem)

Plaćam sa bilo kojim od ta 3 uređaja.

SG W3 je usinkroniziran preko S25. Za plaćanje satom ne trebam imati telefon pored sebe.

(za Garmin stvarno nemam iskustava)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice