"Rug pull" je bio najunosniji tip prevare u kripto

poruka: 55
|
čitano: 11.257
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Rug pull" je bio najunosniji tip prevare u kripto".
17 godina
Re: "Rug pull" je bio najunosniji tip prevare u kr
wyks kaže...
segregator kaže...
Šef mi može odlučiti ne dati novac ni preko banke...kao što su se tisuće Hrvata imale priliku uvjeriti

Međutim, kad bi prilikom zapošljavanja aktivirali smart contract kojim bi plaća legla automatski, onda ne bi mogao ne isplatiti

I kakve to veze ima sa Bitcoinom?

Takav ugovor se može napraviti i danas, pa se to ne čini - zašto?

I što se onda čini kad te netko odluči prevariti?

Nema veze sa bitcoinom, ali ima veze sa ethereumom. Ne čini se zato što su većina šefova poput tebe i nemaju pojma o kriptu.

Ne može me prevariti jer je smart contract nepromjenjiv

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 19:02 (segregator).
17 godina
picajzla0707 kaže...
Bereš trešnje. Najviše transakcija s novcem radimo na sitno i u vlastitoj zemlji. Kažeš xrp, a koliko ti uzmu na najpopularnijim kriptovalutama bitkonju i eth?
Trgujem preko binance, ostane mi 'sića' od 50-ak usd vrijednosti i mogu se jebat s tim, jer mi naknada pojede više od toga.
Ono što je negativno kod kripta postaje pravilo nažalost, a pozitivno je izuzetak koji sektaši uvijek izvlače kao da je obrnuto

Hint: pretvori u XRP, XLM ili DOGE pa prebaci

17 godina
segregator kaže...
Nema veze sa bitcoinom, ali ima veze sa ethereumom.

Koja je onda poanta Bitcoina?

segregator kaže...
Ne čini se zato što su većina šefova poput tebe i nemaju pojma o kriptu.

Postoji trajni nalog. Ne postoji zakonska obaveza automatske isplate plaća. Nije bitna tehnologija.

segregator kaže...

I trajni nalog je nepromjenjiv. Otkazivanje nije promjenjivost.

Znaš zašto je uvedena obaveza plaćanja preko banke?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...
segregator kaže...
Nema veze sa bitcoinom, ali ima veze sa ethereumom.

Koja je onda poanta Bitcoina?

segregator kaže...
Ne čini se zato što su većina šefova poput tebe i nemaju pojma o kriptu.

Postoji trajni nalog. Ne postoji zakonska obaveza automatske isplate plaća. Nije bitna tehnologija.

segregator kaže...

I trajni nalog je nepromjenjiv. Otkazivanje nije promjenjivost.

Znaš zašto je uvedena obaveza plaćanja preko banke?

Ekvivalent Bitcoina je zlato, a ne cash...isto kao da si me pitao "koja je poanta zlata"
Trajni nalog nije isto što i smart contract. Postoji obaveza isplate plaće, "automatska" ne znači

ništa, u smart contract se naravno može staviti i tvoja obaveza, npr registracija dolaska i odlaska s posla,

dovršetak nekog posla i slično
Obaveza plaćanja preko banke je uvedena jer je ukinut SDK kako bi se lakše opljačkala društvena imovina

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 19:12 (segregator).
17 godina

Meni se nekako čini da smo sve dalje od "decentralizirane i deregulirane valute koja će zamjeniti dolar", a sve bliže istom sustavu kojeg imamo sada samo sa tehnobable kindžurijama.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja totalno ne kuzim tu mrznju spram banaka. Daleko od toga da ih ja volim ali da li vi mislite da bi tete na salterima i IT ekipa koja odrzava njihove servere to trebali raditi besplatno ili sta? Pa koliko vam banka mjesecno naplati uopce?? Uostalom, sta te sprijecava da onaj dan kad ti sjedne placa odes na salter i podignes sve?

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ja totalno ne kuzim tu mrznju spram banaka. Daleko od toga da ih ja volim ali da li vi mislite da bi tete na salterima i IT ekipa koja odrzava njihove servere to trebali raditi besplatno ili sta? Pa koliko vam banka mjesecno naplati uopce?? Uostalom, sta te sprijecava da onaj dan kad ti sjedne placa odes na salter i podignes sve?

Ne znam, ja samo postavljam pitanja, a odgovori mi daju na znanje da ekipa koja gura kripto bi "oslobodila" ljude, ali bi linčovala ljude.

A u slobodnom kriptosvijetu zle banke će biti poštene pa neće varati na kriptu.

Kao što se plaća isplaćuje na račun jer Amazon, pošteno, sa 10 godina zaostatka plati 70 milijuna dolara ukradenih od radnika.

Kao što se prati tijek novca jer netko kupuje dildo, a ne zato jer je Mamić prenio 150 milijuna eura iz Dinama na otočja. Koja neće prenjeti u kriptu časna riječ. Kritpo je anoniman, ali možemo naći Mamića.

I kripto je sasvim siguran i bolji od sustava opterećenog sa 17 različitih regulacija, ali samo ako slijediš 17 koraka kako osigurati kripto.

Inače tko ti je kriv što nisi slijedio tih 17 koraka.

A najčešće u ovim raspravama, neki nisu ni inteligentni povezati elementalnu tautologiju - kao što je ova brojka 17.

Moramo deregulirati tržište zbog "poštenih firmi" - a poštene firme su___________________ - nabroji 3.

I onda pitaš što će Bitcoin - pa ti neko iz hrvatske kaže da je Bitcoin zlato - a na stranici ctrl-f pa nigdje ne piše gold.

Kao i što Bitcoin revolucionira poslovanje tako da je ful sigurno - kad posluješ sa firmama kojima vjeruješ.

Jer da. Firme kojima vjeruješ su odmah iza svakog ugla. To je osnova. Svi smo pošteni. Bankarstvo je to što nas tjera da krademo.

Nisam još vidio skupine koje su tako šizofrenične.

Bitcoin je novac koji će postati siguran kad postane valuta, ali to nije novac nego zlato, novac je Bitocin Cash koji je nešto sasvim treće.

Bitcoin je siguran kad posluješ na sigurnim mjenjačnicama, ako mjenjačnica nije sigurna onda je nesigurna, kao što leti avion koji leti, a ne leti onaj koji ne leti.

Ti si jalan jer nisi zaradio na masovnoj volatilnosti, ali Bitcoin će biti stabilan pa ćemo svi uživati u stabilnosti, a ne u dizanju para.

12 godina
segregator kaže...

Hint: pretvori u XRP, XLM ili DOGE pa prebaci

hint: najznačajniji i najpoznatiji kripto nisu xrp, xlm ili doge

isto kao što najpoznatije i najzastupljenije svjetske valute nisu argentinski pezos niti bangladeška taka

zato je kripto još uvijek daleko od fiat valuta, odnosno daleko od onoga što bi trebao biti jer sau najzastupljenije i najpoznatije kripto valute ujedno i najgore, bilo po nestabilnosti, nesigurnosti, potrošnji energije, manipulacijama, itd itd itd

EDIT

kad musk prosere ujutro natašte neku pizdariju bitkonj leti posvakuda, za njim eth i simultano sve ostale valutice

kad je tako pokušao manipulirati sa tesla dionicama dobio je po pichki od regulatornih agencija, ako se ne varam dvaput po 20 milja dolara kazne i morao je dati ostavku na čelno mjesto firme

a što sve izvode kitovi kod kojih je veća centralizacija bitkonja nego što je to slučaj kod dolara, bolje i ne spominjati

sve ono što se civilizacija mučila stoljećima da smanji manipulacije i kriminal, to je sve gotovo potpuno slobodno raditi u kripto svijetu

sve one manje i veće manipulacije i prevare, koje su inače donekle obuzdane, u kriptu se obavljaju neobuzdano i velika većina involviranih su žrtve

e sad, to što neki ovdje misle da su pametni, a zapravo su samo ranije uletili, pa su donekle u plusu, isto tako popuše jorinu kad kitovi strmopizde bitkonj dole i zarađuju prodajući ga, a kasnije ga vrate kupujući po nižoj cijeni jer sami to ne stignu napraviti niti znaju u kojem će smjeru i kad krenuti cijena, mogu se samo pokušati provozati na valu, pa što bude

da, neki ovdje hodlaju i zasad im se isplatilo, no kad malo jače zaigra mečka, bit ćete opet kao prije koju gopdinu kad se o kriptu nije moglo na forumu pročitat nit slova, svi ste se usrali i čkomili mjesecima grizući nokte, a bogme bi se usrali opet da tako rokne i da sve što ste ulagali na neodređeno vrijeme počne vrijediti nekoliko puta manje nego ste uložili i svakim danom sve manje

lako je srat kad uložiš par tisuća dolara, ali zamisli kad vam ulozi budu vrijedili par desetaka ili stotina tisuća, pa kad krene padež, kako će i aktualni mudraci i stručnjaci odjednom biti smeđih gaća

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 20:48 (picajzla0707).
17 godina
wyks kaže...
Friday kaže...

Ne znam, ja samo postavljam pitanja, a odgovori mi daju na znanje da ekipa koja gura kripto bi "oslobodila" ljude, ali bi linčovala ljude.

A u slobodnom kriptosvijetu zle banke će biti poštene pa neće varati na kriptu.

Kao što se plaća isplaćuje na račun jer Amazon, pošteno, sa 10 godina zaostatka plati 70 milijuna dolara ukradenih od radnika.

Kao što se prati tijek novca jer netko kupuje dildo, a ne zato jer je Mamić prenio 150 milijuna eura iz Dinama na otočja. Koja neće prenjeti u kriptu časna riječ. Kritpo je anoniman, ali možemo naći Mamića.

I kripto je sasvim siguran i bolji od sustava opterećenog sa 17 različitih regulacija, ali samo ako slijediš 17 koraka kako osigurati kripto.

Inače tko ti je kriv što nisi slijedio tih 17 koraka.

A najčešće u ovim raspravama, neki nisu ni inteligentni povezati elementalnu tautologiju - kao što je ova brojka 17.

Moramo deregulirati tržište zbog "poštenih firmi" - a poštene firme su___________________ - nabroji 3.

I onda pitaš što će Bitcoin - pa ti neko iz hrvatske kaže da je Bitcoin zlato - a na stranici ctrl-f pa nigdje ne piše gold.

Kao i što Bitcoin revolucionira poslovanje tako da je ful sigurno - kad posluješ sa firmama kojima vjeruješ.

Jer da. Firme kojima vjeruješ su odmah iza svakog ugla. To je osnova. Svi smo pošteni. Bankarstvo je to što nas tjera da krademo.

Nisam još vidio skupine koje su tako šizofrenične.

Bitcoin je novac koji će postati siguran kad postane valuta, ali to nije novac nego zlato, novac je Bitocin Cash koji je nešto sasvim treće.

Bitcoin je siguran kad posluješ na sigurnim mjenjačnicama, ako mjenjačnica nije sigurna onda je nesigurna, kao što leti avion koji leti, a ne leti onaj koji ne leti.

Ti si jalan jer nisi zaradio na masovnoj volatilnosti, ali Bitcoin će biti stabilan pa ćemo svi uživati u stabilnosti, a ne u dizanju para.

Niko ne bi linčovao ljude, to si sad izmislio.

Mamić je ukrao novce i oprao ih kako, preko crypta ili preko banaka i keša?

Nema nikakvih 17 koraka nego samo jedan...znati svoj privatni ključ i nikome ga ne davati

Nisi čuo za zlato koje je ekvivalent Bitcoina, znači ulaganje na kojem možeš i dobiti i izgubiti,

nasuprot stable coinima kao što je npr USDT...znači sve isto kao i prije, samo što npr ne 

moraš ići sa 10 tjelohranitelja i oklopnim kombijem po svoj BTC, kao što moraš po svoju tonu zlata

nego fino od doma prebaciš gdje želiš

17 godina
segregator kaže...
Niko ne bi linčovao ljude, to si sad izmislio.

Mamić je ukrao novce i oprao ih kako, preko crypta ili preko banaka i keša?

Hmm, ja za Mamića znam da je ukro jer _________________________.

A za ovu pljačku ne znam tko je ukro jer _________________________.

A što bi ti sa bankama?

17 godina

Ništa...banke neka ostanu na tržištu, pa ko pobijedi

Neka i dalje naplaćuju SEPA transfer 50 dolara, pa da

vidimo da li će izdržati konkurenciju Rippleneta i sličnih

zamjena za SWIFT

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 21:50 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Smiješno je čitati komentare jer stvorili ste neku svoju sliku bez da ste se imalo educirali. A kad vam netko pokuša objasniti onda ga izrugujete. Inteligentna osoba će sagledati obje strane i donijeti svoj zaključak, dok će manje inteligenta osoba vam reći da se odete liječiti.

Crypto dopušta anonimnost, koriste ga kriminalci. - Guess what, Dikembe Mutombo iz somalije će kupiti pošiljku oružja sa i bez crypta. Kriminalaca je bilo i bit će ih, bez obzira na crypto.

Crypto je najobičniji ponzi - At the same time svaka ozbiljnija firma i ulagač posjeduje značajniju količinu BTC/ETH. Jedna država je uvela BTC kao državnu valutu, dok još par razmatra isto.

Crypto je volatile - Gleda li itko od vas kako tečaj raste i pada FIAT valutama? Pratite li što se dešava sa Turskom lirom? Jučer down 40% , sad je up 25%. To nije ista stvar?

Cryptu je dovoljno da Elon Musk tweeta nešto da poleti u nebo. - Prvo, manipuliranje tržištem postoji i na FIAT strani. Drugo, cijena će poletiti shit coinovima i to je čista lutrija. Doge je explodirao ali se i vrlo brzo stabilizirao nakon posljednjeg Elonovog tweeta.

U cryptu danas imaš za lambo, sutra jedeš paštetu bez kruha. - Da ako ti je sva lova u meme i shit coinovima. To nisu ozbiljni ulagači već kockari. Onaj tko malo prati i radi svoje istraživanje većinu portfolija će imati u ETH i BTC.

Zaključak je da je crypto smeće i da smo mi svi ludi jer ulažemo u nešto što nema budućnost. At the same time banke vas pljačkaju silnim nametima, a inflacija vam jede ušteđevinu. Danas Joe Biden napadne rusiju, sutra sa svojim dolarom možeš guzicu obrisati. Ovo zadnje je malo vjerojatna jer razne interesne skupine to neće dozvoliti. Ne zato da vaš dolar ne propadne, već njihov.

Crypto je daleko od savršenog, ali bome ni ovaj monetarni sustav koji imamo nije med i mlijeko.

Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
quickr kaže...

Crypto je daleko od savršenog, ali bome ni ovaj monetarni sustav koji imamo nije med i mlijeko.

zadnja bankarska prevara u USA sa napuhavanjem nekretninskog tržišta je uzela amerikancima više novaca nego što čitavo crypto tržište trenutno vrijedi

17 godina

Eto, pametni argumenti su nam:

1. CIAina prčija u kojoj su na vlasti diktatori debili

2. Turska - kojoj je na vlasti diktator debil

3. Elonovi tvitovi

4. Financijska makinacija bogatih koja je prošla nekažnjeno.

Bitcoin - kojeg slobodno koriste svi - rješiti će nas takvih debila, neće Erdi u kripto časna rječ.

Baka sa placa svako jutro plijevi kukuruz i čita Fanajnšl Tajms u koju će valutu danas pretvorit KKRZ kojn - malo jeni, pa do ručka juani, pa malu na paund sterling. Tako se biznisuje.

I obrazuje se u Algerbi da ne bi nasjela na šitkojn, osim dakako ako je Šitkojn za gnjojivo.

Kripto je lak za korištenje!

- Ivan 17, koji 18 sati dnevno trguje kriptom i zna po okusu je li nešto šitkojn ili educirani kojn.

Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
segregator kaže...
quickr kaže...

Crypto je daleko od savršenog, ali bome ni ovaj monetarni sustav koji imamo nije med i mlijeko

zadnja bankarska prevara u USA sa napuhavanjem nekretninskog tržišta je uzela amerikancima više novaca nego što čitavo crypto tržište trenutno vrijedi

Tako je!

Zamjenit ćemo uhvaćenu prevaru, neuhvatljivom prevarom. Jer prevaranti koji su jednom izmislisli prevaru to neće dvaput, mesta su numerisana, tiket vrijedi za jednu (1) prevaru.

12 godina
quickr kaže...

Smiješno je čitati komentare jer stvorili ste neku svoju sliku bez da ste se imalo educirali. 

zanimljivo kako ti misliš da nitko ništa ne zna jer se ne slaže s tvojim uvjerenjima

quickr kaže...

Crypto dopušta anonimnost, koriste ga kriminalci. - Guess what, Dikembe Mutombo iz somalije će kupiti pošiljku oružja sa i bez crypta. Kriminalaca je bilo i bit će ih, bez obzira na crypto.

guess what, upravo je sprječavanje anonimnosti kod financijskih transakcija jedno od najvažnijih oruđa u borbi protiv kriminala i terorizma, stotine i tisuće su uhvaćene zahvaljujući tome

a to što se netko tu i tamo provuče ne znači da ta ne-anonimnost ne vrijedi ništa, dapače

i zanimljivo kako je odjednom svima važna anonimnost plaćanja, kao da svi na svijetu, uključujući susjede, ženu i punicu, mogu pratiti tvoj račun kad plaćaš ili primaš lovu

quickr kaže...

Crypto je najobičniji ponzi - At the same time svaka ozbiljnija firma i ulagač posjeduje značajniju količinu BTC/ETH. Jedna država je uvela BTC kao državnu valutu, dok još par razmatra isto.

da 'svaka ozbiljna' firma i ulagač posjeduju značajniju količinu btc/eth onda bi to tržište vrijedilo puno više nego sad

međutim, obzirom na hajp sasvim je normalno da investitori ulažu u kripto, kao i u sva ostala rizična ulaganja, netko manje, netko više, a koliko je značajno ovisi od ulagača do ulagača

ovako bubnuti 'značaju količinu' možda može impresionirati dječicu u priči za laku noć, no zapravo nema bogzna kakvu argumentaciju u ovoj raspravi

a ta jedna država, ajme majko, zar doista to uzimaš kao argument 

quickr kaže...

Crypto je volatile - Gleda li itko od vas kako tečaj raste i pada FIAT valutama? Pratite li što se dešava sa Turskom lirom? Jučer down 40% , sad je up 25%. To nije ista stvar?

opsa, turska lira, mhm

naravno da je isto, birkonj skoči 40+ ili 25- i sve ostale valute skaču isto tako

turska lira utječe na koje još valute i koliko?

isto, jelda

majko mila argumenata i priče 

quickr kaže...

Cryptu je dovoljno da Elon Musk tweeta nešto da poleti u nebo. - Prvo, manipuliranje tržištem postoji i na FIAT strani. Drugo, cijena će poletiti shit coinovima i to je čista lutrija. Doge je explodirao ali se i vrlo brzo stabilizirao nakon posljednjeg Elonovog tweeta.

manipuliraje tržištem postoji na svim tržištima, samo na drugima musk dobije toliku kaznu da mu više ne pada na pamet srat, osim kad ga uhvati mazohizam pa proba još malo

o kriptu sere nekažnjeno i neprestano, bez ikakve kontrole

opet je to isto, jelda 

quickr kaže...

Zaključak je da je crypto smeće i da smo mi svi ludi jer ulažemo u nešto što nema budućnost

zaključak je da ti brzaš sa zaključcima, pogotovo kad mislip da znaš sve, a drugi ništa samo zato jer se ne slažu s tobom

kripto je jako frišak fenomen i trenutno ponajviše služi kao money grab, potpuno neregulirano tržište na kojem vlada divlji zapad i zakon jačega, ponajviše odgovara kriminalu, muljatorima i špekulantima, sudaraju se mišljenja daleko znanjem potkovanijih ljudi od nas na forumu, ne samo 'znanjem o kriptovalutama' koje stalno ističete, a koje je često više mantra sektaša nego znanje, nego znanjem općenito o raznim tržištima i onome što se događa na njima kroz duži niz godina

i na koncu - zbog iznimno ubrzanog rasta potrošnje energije koja je troši na to mogla bi se priča završiti puno ranije nego očekujete

17 godina
wyks kaže...
segregator kaže...
quickr kaže...

Crypto je daleko od savršenog, ali bome ni ovaj monetarni sustav koji imamo nije med i mlijeko

Tako je!

Zamjenit ćemo uhvaćenu prevaru, neuhvatljivom prevarom. Jer prevaranti koji su jednom izmislisli prevaru to neće dvaput, mesta su numerisana, tiket vrijedi za jednu (1) prevaru.

LOL; naivac.

Nikakva prevara nije "uhvaćena" nego je pukla sama od sebe kao i svaki, zamisli...PONZI.
Za koji nije kažnjen apsolutno niko osim, zamisli, poreznih obveznika

A kad pate USA porezni obveznici, onda ide inflacija i ratovi po čitavom svijetu, jer 

https://www.investopedia.com/terms/b/brettonwoodsagreement.asp#:~:text=The%20Bretton%20Woods%20System%20required,the%20IMF%20and%20World%20Bank.

treba održati.

Ali što bi jedan anticrypto pravednik poput tebe znao o tome?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 23:27 (segregator).
13 godina

Zanimljiva kolicina protivnika cryptu na IT forumu. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
SimeKZ kaže...

Nisam ja protivnik kripta.

Meni je samo zanimljivo kako svatko ovdje ima svoje viđenje što kripto jest. A onda je zanimljivo kako se te tvrdnje međusobno pobijaju.

Al svi su za!

12 godina
wyks kaže...

Meni je samo zanimljivo kako svatko ovdje ima svoje viđenje što kripto jest. A onda je zanimljivo kako se te tvrdnje međusobno pobijaju.

Al svi su za!

ma meni uopće nije zanimljivo, nego me iritira što sasvim dovoljno inteligentni ljudi idu pričati pizdarije koje graniče s najgorim mantrama vjerskih sekti

uspoređuju tursku liru s bitkojnom, jer kao i turska lira skače +-20 ili 40% i onda izvede zaključak da je to isto?!

drugi uspoređuje volatilnost tržišta kapitala izvlačeći nekoliko dionica koje padaju ili rastu, pa je to isto?!

ili - manipulacije se događaju svugdje, pa je to isto?!

čekaj malo, jel stvarno možeš uspoređivat takve stvari i ostati ozbiljan?

jel toliko ograničeno znanje i logiku imaš ili samo trolaš?

i onda drugima sereš da nemaju pojam i da su needucirani?!!

i nije to samo kolega s kojim sam maloprije raspravljao, takvih ima hrpetina na forumu koji misle da su pokupili sve znanje svijeta o financijama i tržištu samo zato jer par godina investiraju/majnaju i onda s visoka seru

katastrofa, mene osobno to razjebe do kraja toliko da bi najrađe vrištao od nemoćnog bijesa

i to na informatičkom forumu gdje su navodno ljudi nešto pametniji od prosjeka

13 godina
wyks kaže...
SimeKZ kaže...

Al svi su za!

Problem je u tome kaj se crypto ne gleda iz smjera tehnologije nego iz smjera zarade. Nekako je to ta situacija koja buni ljude. Svi su culi za ljude koji su se obogatili kupujuci BTC, ETH... po novome SOL. Na kraju, najtuznije je sta mainstream izade Dogcoin i ShibaInu koji su tehnicki coinovi bez tehnologije. 

Kad bi svatko, prije komentiranja, samo unio dio vremena da prouci tehnologiju iza Harmony One, Cardana, Solane, VeChaina, Ziliqua, PolkaDot, COTI, Rune, MATIC nebi ovdje sad imali raspravu oko ''rugpullova'' nego oko tih tehnologija i nacina primjene u svakodnevnom zivotu. 

Crypto trenutno, kao tehnologija, nije siroko dostupan javnosti. No, siroko dostupno je trgovanje njime. O tome se konstantno pise i onda ljudi slazu sliku oko crypta kao novcu koji pada s neba. Slozi si account na jednoj od mjenjacnica, kupi shitcoin ( jer su vecinom 0.0000000X ) jer je niske vrijednosti pa misli da ce zaradit trilijune kad naraste... a nece narast jer mu sam marketcap ne dopusta to... i tu nastane kaoticno razmisljanje oko toga. 

Kaj se tice rugpullova. Tehnicki moras bit munjen da nasjednes na to. Situacija sa Squid Game tokenom. Ljudi kupovali, makar su svjesni bili da ga prodat ne mogu. Skocila mu cijena na 2500$, rugpull se dogodio i ode keš. Zanimljiva situacija se dogodila par dana poslije, kad je opet token narastao na kojih 500$ ako se ne varam, jer je opet dosao novi val ulaganja. 

Moje misljenje je da je crypto revolucija, ne samo u bankarskom sustavu... nego i u mnogim drugim sustavima gdje se razlicite tehnologije koju razvijaj crypto svijet mogu primjeniti.

Biti jalan jer je netko zaradio ili ce zaraditi je totalna glupost. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
12 godina
Realno, 99% ljudi ne zanima tehnologija iza svakog pojedinog kojna, a situacija s kriptom i rasprave koje se vode oko njega nisu takve zato jer ljudi nisu proučili tehnologije, nego zato jer kripto trenutno jest takav da se o njemu raspravlja u svjetlu prekomjerne potrošnje energije, špekulacija i kriminala. To je ono što kripto uglavnom danas jest, ne čini ga takvim rasprava i neinformiranost o tehnologiji. I rasprave se pokreću na ovakvim temama gdje vijest nije tehnologija, nego zloupotreba pa skretanje na tehnologiju i nema nekog smisla osim skretanja pozornosti.
A što se tiče educiranja i znanja, isto tako masa kripto fanatika bez problema uspoređuje financijska i tržišta kapitala iako o njima očito nemaju pojma, a 'samo' malo trebaju pročitati povijest tih tržišta i malo se educirati oa im neće oadat na pamet ovakve bedaste usporedbe koje stalno bacaju kao nekakav argument - vi'š kako se može fino docirati s visoka i s druge strane :)

EDIT
e da, te priče o jalnušima su stvarno već isfurana fora
Zar stvarno misliš da su svi koji kripto ne gledaju kroz ružičaste naočale ustvari jalni na nekoga? Jesu li onda kriptaši zapravo jalni na bankare, jel jal zapravo pokrenuo razvoj te tehnologije ili kritika bankarskog sustava i želja da se nešto promjeni
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2021 7:00 (picajzla0707).
14 godina
neaktivan
Visak kaže...

i ove su godine u kriptosvijetu bile aktive uvijek popularne Ponzi sheme

Naravno, kad je kriptosvijet jedna velika Ponzi shema.

a vidi ovih bedaka iz dojče telekoma, ulažu u Ponzi sheme i još to javno objave. 

https://finance.yahoo.com/news/polkadot-deutsche-telekom-latest-crypto-111916064.html

17 godina
Friday kaže...

Ja i žena im ostavimo oko 200kn mjesečno na razne naknade

(znači paušal, SEPA nalozi i slične stvari su dodatno)

Centralizirane kriptomjenjačnice nisu ništa bolje, da se razumijemo

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2021 12:08 (segregator).
3 godine
protjeran
Friday kaže...
quickr kaže...

Najlakše je pljuvat i odmahivat rukom "to je bezveze", a istovremeno gledaš kako ti kune i eure jede inflacija. Ja osobno sam ušao u crypto jer želim da mojih 10 000kn danas vrijedi, u najmanju ruku, isto i za 10 godina. Ne ciljam na "quick buck", lambo u garaži, x100 coinove, shooting for the moon.

Pa ovo je komedija... Bas ono sto kripto ne nudi - ti navodis kao benefit?? Pa tih tvojih 10.000 kuna u kriptu ce vec iduci tjedan mozda vrijediti isto toliko, mozda ces moci kupiti novu C klasu a mozda ces imati taman dovoljno da si kupis uze da se objesis.

Kako vama ljudi nije jasno da na ovom svijetu apsolutno nista nije iznad love? Zar vi mislite da ce drzave pustiti da ih saka revolucionara-foteljasa izbaci iz njihove igre? Kripto kao nekakva paralelna opcija placanja sigurno ima svoju ulogu. Kao primarna - NIKADA!! A funkcionirat ce i biti dobar onoliko koliko mu drzave dozvole. Potezom pera mu mogu srusiti cijenu u bezdan isto kao sto napuseni Elon moze napuhati tu istu cijenu.

I s obzirom na to sve - ti kazes da se drzis kripta zbog njegove stabilnosti? To je kao da kazes da glasas za HDZ zato sto zelis pravednu drzavu i borbu protiv korupcije.

Ti moras pod hitno kod neurologa, mozda nije prekasno...

Pa budimno realni, ovaj FIAT financijski sustav trenutno pada. Irak-ov CBI tj centralna banka je vec krenula.

Nadam se da shvacas da ovaj financijski sustav je propao, washington corporacija je propala, a svjetske banke ce krenuti sa novim sustavom uskoro baziran na zlatu i XRP-u. 

Problem je sto takvi kao TI zivite u iluziji i nevidite sto se svodi iza pozornice. 

Postoji razlika izmedju XRP-a i XLM-a recimo od ostalog crypto svijeta ili kako ja to zoven kina shit novcici. 99% crypta ce biti danas-sutra ilegalno, sto su isto neke drzave vec krenule sa banovima. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2021 16:23 (UltrasVinkovci).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice