Xiaomi Redmi Note 5 Pro

poruka: 2.739
|
čitano: 850.889
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Definitivno se grije pri punjenju. Usporedba - note 3 25c , note 5 35-38c (originalni charger).

1 0 hvala 0
7 godina
Meni to ne zvuči tako strašno što se tiče temperatura ,ali ne znam taj procesor kakav je. Daj probaj ugasiti ono što sam u gornjem linku poslao ako imaš vremena pa javi rezultate.
14 godina
Ugasio, javim.

Inace, xiaomi je ugasio themes app i face detection za sve regije osim indije i kine (prebaciti regiju na indiju ako vam treba).

Inace broj 2, verzija miuija koju sam dobio je 9.5.6.0 global stable. Na miui.com je zadnja global stable 9.2.7.0, kineska 9.5.4.0
14 godina
Eto, proguglao sam, 9.5.6.0 je LEAKED, oreo, verzija roma, koja jos nije sluzbeno izdana.

Mislim da cu instalirati sluzbeni rom (nugat) i pricekati sluzbeni update :)

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Zanima me kad izaberem da mi se kontakti spreme na SIM karticu što mi najbolje odgovara...zašto je Ante Marusic dugacko i neče da spremi? Mislim koji k..? Bez kvačica još..

0 0 hvala 0
14 godina
Zasto bi uopce spremala kontakte na karticu, ako nije tajna?
14 godina
Bah, ne mogu updejtati origigi verziju roma preko updatera (jer je starija od postojece). Valjalo bi preko miflasha..

0 0 hvala 0
13 godina
mcf kaže...

S obzirom da često mjenjam mobitele volim da su mi na SIM kartici, i opet da ih sa tel na sim kopiram pola neće da spremi jer je predugačko ime i et nedaj bože mobu se nešt desi bar je to čitavo xD

7 godina
Miki_16 kaže...
mcf kaže...

S obzirom da često mjenjam mobitele volim da su mi na SIM kartici, i opet da ih sa tel na sim kopiram pola neće da spremi jer je predugačko ime i et nedaj bože mobu se nešt desi bar je to čitavo xD

Offtopic, ali na google najsigurnije. Ako se bojiš privatnosti i toga vjeruj da već tako i tako imaju sve brojeve tvoje 

14 godina
@miki er.. cloud? :) Google sync automatski synca sve kontakte, kakva crna kartica? :)
11 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
mcf kaže...

Kartica za brojeve je prošlost prvo jer nema dovoljno veliku memoriju i bolje je definitivno preko googlea. Uvjek sikroniziras sa novim mobom, i kontaktir nisu samo za mob nego i dio maila. Ako moras brzo pogledati koji broj netko ima mozes to i unutar gmaila :)  iznimka je jedino ako koristis stariji glupi telefon koji nema mogučnost sikronizracije :)

mcf kaže...
Definitivno se grije pri punjenju. Usporedba - note 3 25c , note 5 35-38c (originalni charger).

Znaš,  ja imam Asus zenfone 2 koji podrzava QC 2.0 kao i redmi note 5 i kada ga stavim puniti napiše mi na dnu poruku da je moguče da se bude više grijao, da je to normalno pa isto vrijedi i za Redmi note 5 :)  Pa ako ne želis da se grije onda stavi slabiji punjač, sporije bude punio (to ti nebi smetalo ako ima dovoljno vremena kroz cijelu noć i manje se bude grijao :)

14 godina
Pff.. pokusavam staviti zadnji official global rom i nejde (recovery, mi suite, flash tool). Morat cu unlock napraviti izgleda.

Inace, nisam bas zadovoljan, zapinje kod browsanja, nije fluidan u luncheru, sve skupa lagovitije nego note 3 koji mi je pri ruci trenutno. Nadajmo se da je do roma, neki prijavljuju silne bugove sa kamerom i jako lose fotke..

@markic 1A punjac vulgaris

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
protest431 kaže...

Jesi našao to negdje provjereno? Jer ništa ne mogu naći. Na sadašnjem sam imao GG 3 i ni ogrebotine jedne u 3 godine. 

U moru video recenzija koje sam do sada odgledao u vezi ovog telefona, nekoliko njih je spomenulo da se radi o GG3. Moj 4+ godine LG G2 ima GG2 :)

17 godina
mcf kaže...
Pff.. pokusavam staviti zadnji official global rom i nejde (recovery, mi suite, flash tool). Morat cu unlock napraviti izgleda.

Inace, nisam bas zadovoljan, zapinje kod browsanja, nije fluidan u luncheru, sve skupa lagovitije nego note 3 koji mi je pri ruci trenutno. Nadajmo se da je do roma, neki prijavljuju silne bugove sa kamerom i jako lose fotke..

hmmm zanimljivo...telefon bi trebao doslovno letjeti...dakle zaključujem da bi bilo pametno još pričekati...

Problemi sa zvučnikom, trajanjem baterije, lošim slikama kamere pa sad i problemi sa fluidnosti....hmmm nije dobro 

15 godina
amd freak kaže...
mcf kaže...

hmmm zanimljivo...telefon bi trebao doslovno letjeti...dakle zaključujem da bi bilo pametno još pričekati...

Problemi sa zvučnikom, trajanjem baterije, lošim slikama kamere pa sad i problemi sa fluidnosti....hmmm nije dobro 

Da, u serijskoj proizvodnji sve je moguće, a i Gaussova funkcija nam veli to da nije moguće napraviti 1000 uređaja 100% ispravno (od tuda i MTBF tj. nisu svi uređaji 100% isti, identični).

Opet evo, kao što se može vidjeti iz prijašnjih postova, kod mene je trenutno dva takova uređaja. Razlika je samo u tome što jedan ima 4 Gb RAM-a, a jedan 6 Gb. Ovaj od 6 Gb je naravno kod mene. I što reći osim toga da nema ništa od gore navedenog!!! Ali baš ništa! Nema lagova, sve je fluidno, kamera radi fantastično, zvučnik moram često utišati (slušam radio), a i kada je glasan distorzije jednostavno nema. Vibra je taman, nit' preslaba nit' prejaka iako bih voljeo da se može podesiti, senzor svjetline radi fantastično, GPS također... Eto, ja mu jednostavno nisam našao ili ajmo reći nisam nabasao nit' na jednu od tih grešaka-mana.

Također, sve je isto i kod supruge, a jedino što sam primjetio je to da kod nje, kada se onako brže scrolla zna malo "štucnut" al' to je ono baš kada se stvari tjeraju do apsurda. Kod mene nema niti toga tako da eto, to je neka razlika između imanja 4 Gb ili 6 Gb RAM-a. Ostalo sve radi identično! Opet, to će se vjerujem riješiti nekom novijom iteracijom ROM-a, ako ne stock onda custom jer mobitel ima Treble "certifikat", a što značajno olakšava izbacivanje novih ROM-ova bilo koje vrste.

Ja bih osobno bio sretniji da Xiaomi ima dvije "grane" ROM-ova. Jednu s MIUI sučeljem, a drugu sa stock android sučeljem.

Al' opet, to sam ja tako da...

10 godina
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Mobitel moze samo stekati ako je neki VENDOR ROM na njemu, uvjerio sam se u ovo vise puta, mozete provjeriti tako sto cete pokusati preuzeti update za svoj mobitel koji updater aplikacija nece htjeti instalirati. Ako je to slucaj vjerovatno imate vendor rom koji vecinom ima bloatware i reklame ugradjene u sam rom. Procedure na prebacivanje na official rom mozete naci na internetu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

Koji rom imaš ti Jehonan? Ja se nadam da kad meni dođe da bude već nekih AOSP romova koji rade. Vidim da su kernel pustili neki dan samo mi se čini da još nitko nije portao kameru.

14 godina
neaktivan
Jehonan kaže...

Također, sve je isto i kod supruge, a jedino što sam primjetio je to da kod nje, kada se onako brže scrolla zna malo "štucnut" al' to je ono baš kada se stvari tjeraju do apsurda. Kod mene nema niti toga tako da eto, to je neka razlika... 

Pošto samo kineske i indijske verzije postoje u 6GB verziji, zanima me da li je ova od 4GB isto kineska (vjerujem da nisi uzeo indijsku) ili global (misleći pritom na hardver, ne na global ROM). Isto tako, koji ROM imaš na 4GB verziji?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 11:58 (dutkan).
14 godina
- sto se tice problemcica, oni su tipicni za novi model i novi rom, obicnio xiaomi to ispravi brzo.

Ja sam wipeao cijeli mob, nisam selio sistemske postavke preko mi movera kao prvi put, i sve radi bolje sada. Jos sam na leaked oreo romu.

Kako je kolega rekao gore, provjerite koji rom ste dobili, sluzbeni global je 9.2.nesto, ima na miui download.

@jonatan nemamo istu verziju moba ni roma.
14 godina
- i jos malo .. :)

Nakon wipe i reinstalla, temperatura u radu se drzi oko 30c. Na forumu kazu da ce oreo update biti uskoro. Zvucnik je ok, kamera nema bugova, ali cini mi se da ima mjesta za poboljsanja putem buducih romova. Uglavnom, za te pare odlican izbor , koji ce nakon updejta biti jos bolji :)

0 0 hvala 0
15 godina
protest431 kaže...

Koji rom imaš ti Jehonan? Ja se nadam da kad meni dođe da bude već nekih AOSP romova koji rade. Vidim da su kernel pustili neki dan samo mi se čini da još nitko nije portao kameru.

Imam ovaj koji je kao "slučajno" iscurio, dakle miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.6.0.OEIMIFA_3b50aa3537_8.1. To ti je stock ROM koji sada svi i stavljaju na mobitele, a kada ih prodaju na EU tržište (aliexpress, honorbuy, ...) samo što kad oni stavljaju taj ROM, ne moraju otključati bootloader, a ti moraš, da bi ga stavio. Iako, sada vidim da postoji postupak s kojim se to može obaviti i bez orklučavanja bootloadera.

Što se tiče samog ROM-a, jedini je nedostatak to što su namjerno onemogućili za sve ostale zemoljopisne širine tj. dužine onemogućiti Face Unlock, VoLTE i Carousel Wallpaper. Sad, ako ti to nešto znači, morao odabrati indiju kao "regiju".

Ostalo sve radi baš onako kako bi trebalo!

Inače, postoji Lineage OS 15.1 i još dok sam ja isporbavao (dok mi se dalo) radilo je sve relativno dobro al' budući je to onda još bilo u debeloj beti, znalo je biti čudnih manifestacija (fontovi se ludno renderiraju, ne radi notifikacijsko svjetlo, problemi s kamerom, bluetooth u odrešenim situacijama mušičav, ... ono, početne boljke. E kada to dođe u neku zrelu fazu, onda ga prebacujem na to jer tek tu se vidi što ovaj SOC može i koliko lijepo radi na "čistom" androidu, uglavnom milina jedna...

Eto, nadam se da sam pomogao, ako imaš još koje pitanje...

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

jel netko narucio taj mob sa mi global storea?

0 0 hvala 0
14 godina
@jehonan vec sam napisao gore, to nije sluzbeni rom (ok, leakani sluzbeni), mogao je tko je htio prckati po njemu, u svakom slucaju je sigurnosni rizik (ne znas dal nema neki backdoor/logger).

Plus, gotovo sigurno nece raditi buduci ota updateovi na njemu (kada izadje, origigi rom nece imati isti crc (potpis) ) pa ces opet morat flashat prije ili posle :)
15 godina
dutkan kaže...
Jehonan kaže...

Također, sve je isto i kod supruge, a jedino što sam primjetio je to da kod nje, kada se onako brže scrolla zna malo "štucnut" al' to je ono baš kada se stvari tjeraju do apsurda. Kod mene nema niti toga tako da eto, to je neka razlika... 

Pošto samo kineske i indijske verzije postoje u 6GB verziji, zanima me da li je ova od 4GB isto kineska (vjerujem da nisi uzeo indijsku) ili global (misleći pritom na hardver, ne na global ROM). Isto tako, koji ROM imaš na 4GB verziji?

Uzeo sam kineske verzije mobitela!

Dakle, ako baš hoćeš točan model, onda koliko sam shvatio to bi bilo Xiaomi Redmi Note 5 AI!

Kao što vidiš, ima ekstenziju AI, štob' bilo kao Artificial Intelligence.

Kada sam ih uzimao, global verzije nije bilo ni u tragovima, a vidim da je još uvijek, realno govoreći, nedostupna (ovo uzmi s rezervom jer sam mobitele riješio i život ide dalje tj. više ne proučavam forume ).

Da, jasno mi je što želiš reći. Global verzija nije verzija s Global ROM-om već s otključanim b20 LTE bandom (ovo istina i Bog masa ljudi ne razumije i miješa tako da...daje se na znanje ).

I na mojoj 6 Gb verziji i na supruginoj 4 Gb verziji mobitela izvedena je ista procedura otključavanja bootloadera te upgrade identičnog  ROM-a, zbog toga i mogu raditi komparacije.

Radi se o miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V9.5.6.0.OEIMIFA_3b50aa3537_8.1 ROM-u, kao što sam napisao u prijašnjem postu tako da se ne ponavljam ad nauseam!

Post instalirani software je također skoro pa identičan tako da ni ta varijabla ne bi trebala u svemu tome biti nešto jako značajna.

Eto...ako još mogu pomoći...reci...

P.S.

Ova kutija od ovog 6 Gb modela je malo kao "blijedija" boja. ŠTo, kako, zbog čega, zašto, Boga dragog pitaj.

15 godina

Vidi, po toj logici jedini "službeni" ROM-ovi su tzv. fastboot ROM-ovi, a ne tzv. dirtflash ROM-ovi koji se flashaju iz recovery-a.

Dakle, ovo je definitivno "službeni" ROM, jer evo, ako baš idemo tjerati stvari do apsurda, ovo je ROM koji ima oficijelni, dakle stock Mi recovery, sve autorizacije prolaze u komunikaciji s Kineskim poslužiteljima (koristim njihov račun), sva autorizacija je aktivna, dakle sve! Također uredno prolazi Google SafetyNet! Nudi autorizaciju za korištenje u transakcijama....

Sad, možda ti znaš nešto više al' meni ovo zvuči kao prilično sigurno...

Osim toga, i sam znaš, ako je netko nešto petljao po bootloader datoteci (slici, image-u, kako hoćeš) ode sve u kupus!

Dakle, i što se toga tiče, možeš biti prilično siguran!

Dagušče, sigurniji je od xiaomi.eu ROM-ova jer ga oni "potpisuju" opće dostupnim i poznatim ključem!

Jel', poznato ono: java -jar signapk.jar testkey.x509.pem testkey.pk8 nepotpisani.zip potpisani.zip

SELinux je također čini mi se "onemogućen", dakle ono -rw-rw-rw-. , e ta točkica.....itd.

Eto, to je ono što ja mislim da je, a bazirano na informacijama koje znam.

Sad, budući sam razuman čovjek, nadam se bar, ako ti znaš više, shodno tome promijeniti ću mišljenje!

To je kao odlika "intelektualca" i razumnog bića.

Ergo, peri-deri dalje!

14 godina
A gle.. sluzbeni rom je onaj sa miui.com/download, ili fastboot sekcije.

Ovaj leakani nema sluzbeni certifikat, jer ne postoji taj sluzbeni rom, koliko vidim, ima tipicni xiaomi beta "potpis". Ako je negdje zakodiran nekakav backdoor, to nece trigerirati sumnju.

Sto se tice bootloadera, xiaomi pc suite ga ne prepoznaje u fastbootu, odbija se spojiti na njega i trazi da updateam originalni xiaomijev softver.

Unlock tool se spoji na mob, ali ga ne zeli otkljucati (imam dozvolu) - ovo bi vec mogao biti problem.

U svakom slucaju, nisam paranoican, samo upozoravam na potencijalne probleme, 90% da bu sve ok, osim sto se vjerojatno nece htjet ota updejtati.
15 godina
mcf kaže...
A gle.. sluzbeni rom je onaj sa miui.com/download, ili fastboot sekcije.

Ovaj leakani nema sluzbeni certifikat, jer ne postoji taj sluzbeni rom, koliko vidim, ima tipicni xiaomi beta "potpis". Ako je negdje zakodiran nekakav backdoor, to nece trigerirati sumnju.

Sto se tice bootloadera, xiaomi pc suite ga ne prepoznaje u fastbootu, odbija se spojiti na njega i trazi da updateam originalni xiaomijev softver.

Unlock tool se spoji na mob, ali ga ne zeli otkljucati (imam dozvolu) - ovo bi vec mogao biti problem.

U svakom slucaju, nisam paranoican, samo upozoravam na potencijalne probleme, 90% da bu sve ok, osim sto se vjerojatno nece htjet ota updejtati.

He, he, znaš, nikada neću zaboraviti, kako ti je meni jedan profesor rekao: "...eh kolega, kako je krhko znanje našeg puka..."

Dakle, ako slučajno odeš u direktorij gdje ti se instalirao pc suite, po lgogu ćeš vidjeti da, pazi sad, imaš staru verziju unlock alata!!!

Zbog toga ti Xiaomi PC suite tj. unlock alat unutar njega ne želi otključati bootloader te ti se čini da je nešto petljano, a ono nije!

Dakle, lijepo odeš i skineš "miflash_unlock-en-3.3.418.37", njega pokreneš, i onda ćeš vidjeti neku drugu pjesmu!

E sad, ovo samo govori nešto, a to je da su Kinezi maximalno zakomplicirali stvar iz njima znanih razloga te da uvijek moraš biti oprezan što i kako, ne srljati, ne beštimat unaprijed, jer gotovo uvijek sam si kriv što nešto ne ide...

Opet naravno, ako ja griješim, moja isprika

Kaj se dotikavle priče o ROM-ovima, ma vidi,

, daklem ako Ti tako misliš, ama tvoje je pravo misliti tako, jer opet tko sam ja da tebi namećem neko svoje mišljenje, opet malo to vuče i na ....

14 godina
Ne znam napamet verziju unlock toola, ali skinuo sam je jucer preko linka na mom mi accountu, tako da pretpostavljam da je nova. Pc suite je isto zadnja verzija.

Sto se tice roma, vjerojatno cu i ja ostati na njemu, bar do sluzbenog orea. Nakon dva wipea za sad radi bez greske , na 1A se vise ne grije jako :)
15 godina
mcf kaže...
Ne znam napamet verziju unlock toola, ali skinuo sam je jucer preko linka na mom mi accountu, tako da pretpostavljam da je nova. Pc suite je isto zadnja verzija.

Sto se tice roma, vjerojatno cu i ja ostati na njemu, bar do sluzbenog orea. Nakon dva wipea za sad radi bez greske , na 1A se vise ne grije jako :)

Na tvome mjestu, pogledao bih verziju unlock tool-a, a ti kako hoćeš.

Uz suite ne dolazi ta , zadanja verzija!

Dakle, nisam niti ja to isisao iz ... jel' prsta!

Isto sam naletio na to, na čega si i ti, išao gledati logove i tamo mi je lijepo pisalo "prika, ako oš to otključat, lijepo ti skini baš tu spomenutu verziju unlock tool-a, pokreni i voila, stvar radi!

Što se tiče ROM-a, naravno, nisam niti sumnjao u tebe !

Hajd'!

7 godina

Aj super da već ima kakvi takvi LOS. Ne znam baš kako će mi MIUI sjesti pa ajde da bar ima neka alternativa. Vidio sam da ima isto oficiall cRdroid ,ali vince(to je indijska verzija ne?)

Koje staklo naručiti? 

Gledam ovo ,ali mi je preskupo nekako za to? 

https://www.ebay.com/itm/Nillkin-9H-Pro-2-5D-0-2-mm-Tempered-Glass-Protectors-XIAOMI-RedMi-Note-5-Pro-/202262959021

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice