Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 520.103
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 4
jel imas mtk ili sd varijantu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Moje stanje na sd verziji od malo prije:

http://i.imgur.com/7pwgxFq.png

(punio sam u noći s petka na subotu)

Uglavnom, koliko vidim po netu, mtk verzija ima puno lošiju autonomiju, tak da nije ništa čudno.

Rastrošan SOC i eto odmah baterija curi ko luda.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 11:52 (fer-de-lance).

1 0 hvala 0
8 godina
nažalost mediatek procesor nije baš štedljiv
nadam se da u idućem note 5 neće ga biti
13 godina
imam SD verziju s 3/32Gb
jesus_tm1
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
I ja ću danas prebaciti na Lineage OS, nema druge.
8 godina
neaktivan

Naravno sad kad treba napravi bootloader unlock, naravno ne mogu.

Stalno mi izbacuje nešto s IP problem i vidim da to i ostali imaju.

EDIT: ipak proradilo i odrađeno, sad čekam odobrenje za unlock.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 11:01 (robert993).
11 godina
Evo jutros mi stigla i SD 4/64 varijanta sa honorbuya. Takodjer doslo i zastitno staklo.
Za razliku od geekbuyinga, honorbuy mi je poslao vakumiranu kutiju.
Okacio sam i screenshot da se vidi sta je unutra.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

ekipa, imam slijedeći problem i neznam kako ga riješiti...svako malo mi iskoči poruka "internal storage too low" ili tako nešto. Gledao sam u postavkama pod "storage" i tamo je situacija slijedeća - apps&data = 2.85GB, Pictures, videos = 3.13MB, audio = 528.61KB, Cached data = 49.72MD, other files = 7.09GB.

namjerno sam pobrisao sve slike i glazbu koju sam imao, misliće da su one uzrok problemu, ali vidim da nisu. To mi se već desilo prije 3-4mjeseca pa sam napravio reset uređaja i bilo je ok do ovihdana kada se opet pojavilo

Što spada pod "other files" i da li se to može nekako riješiti bez Hard reseta uređaja? probao sam sa cleanerom koji dolazi po defaultu, probao sam da Es file explorerom, ali ne pomaže. prošao sam sve foldere preko Explorera, ali niti jedan nije tako veliki 

p.s od aplikacija imam instalirani fejs, messenger viber, whatsupp, tapatalk, ebay, njuškalo, aliexpress, kore, aplikaciju mzabe, automatag, te aplikacija potrošnja goriva ( ako je to bitno za tu priču )

0 0 hvala 0
15 godina
Majstore, kakvo ti se staklo čini?
Ja sam kupio slično tom tvome i užasno je na suncu i uz to mi se čini da uopće nije staklo već neka platila.
9 godina
@thebatman

S kojim romom je došao ?
Inače moja dva Xiaomi-ja s Honorbuy-a nisu došla vakumirana ( Mi4c i Max).
Mi 4c je bio otključan sa eu romom, a Max je bio sa global stable mislim, a ja sam ga službeno otključao i sad je na miui 9 eu.beta.
13 godina
neaktivan
nemam nikakav trash folder u galeriji

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Pozdrav

Da li se uopće isplati napraviti update na Version: V8.5.4.0.NCFMIED (MIUI8)

trenutno sam na V8.2.10.0.MCFMIDL i sve radi fluidno,sa kamerom sam i više nego zadovoljan,koristim kameru FV-5,baterija super

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja sam napravio update razliku neku nisam primjetio,slobodno povuci update

Što se tiče mobitela sve je super i kamera je ok

Ja imam problem sa mikrofonom dosta je prigušen zvuk,a čitajući po netu problem je softwerske prirode,čekam update po tom pitanju

13 godina
odjavljen
mali od foruma kaže...
Majstore, kakvo ti se staklo čini?
Ja sam kupio slično tom tvome i užasno je na suncu i uz to mi se čini da uopće nije staklo već neka platila.

Imam i ja takvo isto sa honorbuy-a uzeto. Staklo jeste ali ne priljubi se direktno na ekran, vec samo po rubovima tako da je zbog toga problem kad je na suncu.. ima mali razmak izmedju. Naravno ne koristim ga.

11 godina
Ma da odlijepio ga odmah, bas nakaradno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
thebatman kaže...
Evo jutros mi stigla i SD 4/64 varijanta sa honorbuya. Takodjer doslo i zastitno staklo.
Za razliku od geekbuyinga, honorbuy mi je poslao vakumiranu kutiju.
Okacio sam i screenshot da se vidi sta je unutra.

Bilo bi super da napraviš full usporedbu SD i MTK verzije, da znamo iz prve ruke na čemu smo.

11 godina
Budem kroz par dana. Ovako na prvu mtk nesto brzi, ali se vise grije i puno baterije trosi. SD konstantno hladan i baterija, bar ovako na prvu, puno bolja. Kamera jednako dobra/losa.
8 godina
protjeran
thebatman kaže...
Budem kroz par dana. Ovako na prvu mtk nesto brzi, ali se vise grije i puno baterije trosi. SD konstantno hladan i baterija, bar ovako na prvu, puno bolja. Kamera jednako dobra/losa.

Ja čekam pedere iz PBZ da odrade karticu i planiram uzet SD 3/32 note 4x sa goldwaya, vidim prodaješ za 1100kn MTK 4/64 veržn pa sam se zaintrigirao kad sam vidio, no malo sam čitao recenzije neki kažu 30-40% lošija baterija no kod SD, a za iste pare ide 3/32 SD goldway, korisniku poput mene su razlike u performansama između ta dva modela nebitne, a trajanje baterije me najviše i privlači kod tog telefona pa nekako ipak ne bih MTK.

11 godina
Prati li netko situaciju pa da je upucen, kad bi mogli doit miui9 global stable ota?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Za Stable ROM valja pričekati još barem mjesec i pol ako ne i više kako sada situacija stoji.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja uzeo neko na njemačkom eBayu i isto nije nalijegalo cijelo, ali je puuuuno bolje od ove kineske plastike. To je baš staklo. Mana mu je da se pod rubove uvlači prljavština. S ovim zadnjim, koje je kao kod kolege i koje sam uzeo s aliexpreas, se vide neke točkice i stvarno je loše na suncu, ali zato leži 100% na ekranu, za razliku od onog stakla s njemačkog eBaya.
12 godina
neaktivan

Ja sam kupio ovo staklo:

http://www.ebay.com/itm/2Pcs-9H-Premium-Tempered-Glass-Screen-Protectors-For-Xiaomi-Redmi-Note-4-4X/262928375773?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Prekriva vidljivi dio ekrana, no to znači da rubnih cca 2 mm nije pokriveno.

Rubnih cca 1.5 mm stakla je malo nadignuto, no kako imam i onu silikonsku futrolu, manje prljavštine će ulaziti.

15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Informacija ako vec nije bila...najnoviji MIUI 9 beta moze se instalirati i bez otkljucanog bootloader-a preko stabilne verzije! Skine se zip dadoteka...kopira na sd karticu i iz updater-a odabere kopirani zip :) Upravo instalirano na Note 4x...javim dojmove! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 20:57 (Saky22).

0 0 hvala 0
15 godina
MrleRi kaže...

Pozdrav

Da li se uopće isplati napraviti update na Version: V8.5.4.0.NCFMIED (MIUI8)

trenutno sam na V8.2.10.0.MCFMIDL i sve radi fluidno,sa kamerom sam i više nego zadovoljan,koristim kameru FV-5,baterija super

Ostani na V8.2.10.0.MCFMIDL...osobno nisam imao bug-ova ni na V8.5.4.0.NCFMIED ali na 8.2.10.0. je bolja baterija...SOT 8 sati dok na potonijem max 6,5 sati

11 godina
Saky22 kaže...

Informacija ako vec nije bila...najnoviji MIUI 9 beta moze se instalirati i bez otkljucanog bootloader-a preko stabilne verzije! Skine se zip dadoteka...kopira na sd karticu i iz updater-a odabere kopirani zip :) Upravo instalirano na Note 4x...javim dojmove! 

link?

13 godina
odjavljen
thebatman kaže...
Saky22 kaže...

link?

http://en.miui.com/download.html

Tu izaberes sto zelis

Jos treba nadodati da se prilikom nadogradnje na miui9 beta birsu data podaci, pa je potrebno raditi backup prije same instalacije (ako se zele sacuvati datoteke iz aplikacija).

EDIT: Btw sad vidim sliku koji si postao..dobio si odlicnu kombinaciju. samsung kamere i tianma lcd panel 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 2:39 (Robilad).
17 godina
moderator
Robilad kaže...
EDIT: Btw sad vidim sliku koji si postao..dobio si odlicnu kombinaciju. samsung kamere i tianma lcd panel 

Odlična (iako je teško i za Sonyjevu kameru vezati taj epitet) kombinacija je Sonyjeva kamera i Tianma LCD panel. Samsung i Tianma su za stupanj niža kombinacija. OmniVision i BOE su najgora moguća. 

9 godina
@Robilad

Ako radiš dirty flash sa 8 na 9 nema nikakvog brisanja podataka i postavki.
Ja sam radio preko TWRP-a i sve je prošlo bez problema.
Znači NE radiš nikakav wipe i factory reset.
13 godina
odjavljen
Gogo222 kaže...
@Robilad

Ako radiš dirty flash sa 8 na 9 nema nikakvog brisanja podataka i postavki.
Ja sam radio preko TWRP-a i sve je prošlo bez problema.
Znači NE radiš nikakav wipe i factory reset.

Ako vec dajes TD eto ga i tebi  

procitaj ponovo ali i ono sto sam quote-o... dakle prica je sa zakljucanim bootloaderom (na zakljucanom bootloaderu nemozes imati twrp ) znaci officialna manualna metoda updatea sa miui 8 stable na miui 9 beta verziju zahtjeva data reset o cemu budes obavijesten prije instalacije.. eto toliko.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 8:02 (Robilad).
13 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Robilad kaže...

Odlična (iako je teško i za Sonyjevu kameru vezati taj epitet) kombinacija je Sonyjeva kamera i Tianma LCD panel. Samsung i Tianma su za stupanj niža kombinacija. OmniVision i BOE su najgora moguća. 

Da znam da je sony bolja ali negdje sam procitao da na verziji 4/64 SD,  pa mozda cak i za sve international sd verzije (sa B20 frekvencijom) su koristili samsung i omni senzore tako da je za ovaj slucaj odlicno. kod mene npr 4/64 verzija, obje kamere samsung dok je ekran BOA sa jednim mrtvim pikselom out of box..cak je mob uzet sa istog linka kao i kolega gore.

EDIT: Slazem se.. ne stoji bas epitet ni za jednu od navedenih ☺️

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 8:23 (Robilad).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice