Jel ikad itko reklamirao nešto s Honorbuy shopa ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne nego gledas dva potpuno razlicita modela !
Xiaomi Redmi 4x (5")
Xiaomi Redmi Note 4x (5.5")
Skužio sam sad da to nisu isti telefoni.
Znači ovo je najbolji link za kupovinu.
https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD-3GB-RAM/32792320034.html?trace=msiteDetail2pcDetail
Pošto mi ne igra uloga dal je 16GB ili 32GB ima li bilo koja razlika između modela od 16GB i 32GB sem u memoriji ?
procitaj par stranica iza..imas objasnjeno razlike izmedju redmi note 4 mtk, redmi note 4x i redmi note 4 international.
Ukratko, frekvencija za 4g mrezu ne radi u potpunosti kod nas na redmi note 4 mtk i redmi note 4x. (t-com) dok kod redmi note 4 international sve radi.
3G/4G za Tele2?
Samo je pitanje koliko je to sigurno(prvi link)? Jel to kao neki seller, ili kao firma? Što s garancijom? Nevjerovatno da tak "dobar" mobitel dođe 150$
Dakle, Aliexpress ti je u biti kineski pandan eBay-u, a Goldway je "trgovina" na Aliexpress-u.
Dakle, sve funkcionira kao i eBay, ali ne možeš plaćati putem PayPal-a, već karticama ili AliPay-em (nešto kao kineski PayPal).
Ja sam platio svojom VISA Electron karticom od deviznog računa i nakon jedno 3 dana je transakcija bila provedena.
Sve u svemu je od trenutka narudžbe do dostave na kućni prag prošlo 14 dana.
Da bi ostvario garanciju, mislim da moraš slati u trgovinu iz koje si kupio - dakle pravac Kina.
Moram priznati da sam do sada promjenio nekih 4 mobitela, od kojih je svaki bio kod mene cca 3 godine, i niti jedanput nisam trebao usluge servisa, tako da me je, izgleda, sreća pomazila, jer mi se uopće ne dopada ideja da šaljem mob u Kinu, a za to vrijeme (cca mjesec dana u najboljem slučaju) se moram snalaziti s drugim mobitelom.
Na ovih 150$ još računaj i nekih 30$ DHL Express uslugu slanja, ali si onda miran s plaćanjem PDV-a kod nas, jer taj paket ide prvo u UK, i od tamo s naznakom pošiljatelja iz UK ide kod nas - dakle tretira se kao promet unutar EU.
3G/4G za Tele2?
Za tele2 neznam jel koriste B20 kanal (mislim da oni samo B40 koriste, tako da za tele 2 bi bilo ok al neka jos netko potvrdi tko zna sigurno )
Za t-com sam siguran da koriste i B20 i B40 kanale.
procitaj par stranica iza..imas objasnjeno razlike izmedju redmi note 4 mtk, redmi note 4x i redmi note 4 international.
Ukratko, frekvencija za 4g mrezu ne radi u potpunosti kod nas na redmi note 4 mtk i redmi note 4x. (t-com) dok kod redmi note 4 international sve radi.
Čitao sam.
4X mi se više sviđa zbog štedljivijeg proca ili ti ga duže traje baterija.
Nego gledao sam na aliexpress i ima ih više linkova pa ne znam koje su razlike među modelima, buni me samo taj 4g jer sam na vip, jezik mi nije bitan, sučelje na engleskom mi se i više sviđa nego na hr.
Ne želim naručit krivi model pa ajde pls neko nek okači link sa kojeg svi uzimaju sa aliexpress-a.
Pretpostavljam da je to to.
Čitao sam.
4X mi se više sviđa zbog štedljivijeg proca ili ti ga duže traje baterija.
Nego gledao sam na aliexpress i ima ih više linkova pa ne znam koje su razlike među modelima, buni me samo taj 4g jer sam na vip, jezik mi nije bitan, sučelje na engleskom mi se i više sviđa nego na hr.
Ne želim naručit krivi model pa ajde pls neko nek okači link sa kojeg svi uzimaju sa aliexpress-a.
Pretpostavljam da je to to.
https://nl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD-3GB-RAM/32792320034.html?trace=msiteDetail2pcDetail
Ocito onda nisi dobro procitao... Redmi note 4x i redmi note 4 international nemaju razlike u procu...niti imaju razlike u trajanju baterije
3G/4G za Tele2?
Za tele2 neznam jel koriste B20 kanal (mislim da oni samo B40 koriste, tako da za tele 2 bi bilo ok al neka jos netko potvrdi tko zna sigurno )
Za t-com sam siguran da koriste i B20 i B40 kanale.
Tele 2 jedini nema B20 i kod njega radi mob na svim frekvencijama.

Kako stoji MUI 8(to je valjda najnoviji) s baterijom? Koliko je stabilan? CPU/RAM usage?
I da, jel ima hrpu onih bespotrebnih aplikacija kao što ostali Androidi imaju? Ak ima, barem se nadam da se mogu pobrisat.

Trenutno imam moto G prve geracije i konačno bi ga promjenio (nije čak ni loš s obzirom da je star 3 godine, al počeo je štekati sve više).
Nisam zahtjevan korisnik, igral se vrlo malo, večinom fb, messinger, chrome...
Budžet mi je 1500kn i malo sam gledal po netu i vidim da se dosta hvali ovaj Redmi Note 4 (4X), pa me zanima jel to besbuy za te novce?
Ako da, vjerovatno bi uzeo s ove stranice https://www.wowshop.hr/xiaomi-redmi-note-4pro-gray.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
jer je iz Varaždina dućan, a i ja sam od tamo pa mi je blizu ako bude potreba koristiti garanciju i to.
Sad me zanima jel to previše dati za taj model, tj dal se prek neta može uštedjeti više od 200kn za taj model?
I da li je taj model iz mog link Global verzija (jer onaj koji nije ima problema s 4g signalom?), jer vidim po netu da ima svakakvih verzija, note 4 mediatek, note 4 snapdragon, note 4x mediatek, note 4x snapdragon, pa onda još verzije koje su global i koje nisu, pa sam se pogubio malo u tim svim modelima. Pa ako neko može ukratko reći razlike i preporuke od kud naručiti, hvala! :)
To je to.
Lumia će za koji mjesec otić u povijest.
Sam da skupim keša za mobitel.
Btw. netko mi je rekao da idem preko DHLa jer će se slat za UK prvo pa carinu neću morat platit.
UK više nije u EU, jel to i dalje znači da se carina ne plaća iz UK?
To je to.
Lumia će za koji mjesec otić u povijest.
Sam da skupim keša za mobitel.
Btw. netko mi je rekao da idem preko DHLa jer će se slat za UK prvo pa carinu neću morat platit.
UK više nije u EU, jel to i dalje znači da se carina ne plaća iz UK?
Uk je dio EU i bit ce jos jedno 18 mjeseci sigurno, kako to ljudi ne razumije mene zapanjuje.
Edit: Nisam osobno kupovao na taj naci ali svi koji jesu su prosli bez carine, tako pise i na njihovoj starnici (prodavaca ne DHL-a)
Vidim da je verzija s mtk procesorom, jesam li se zajebao? Jel bolja s qualcomovim?
Znači uzeo bi iz WOW shopa redmi note 4 pro (kolko sam shvatio to je zapravo redmi note 4X) https://www.wowshop.hr/xiaomi-redmi-note-4pro-gray.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click .
Vidim da ljudi imaju problema s 4g signalom s note 4X modelom, pa me zanima hoću li (u tcomu) imati 4g svugdje/nigdje/ponegdje?
Pozdrav drustvo
Procitao sam zadnjih 20-tak stranica pa moguce da sam previdio odgovore. Uglavnom, izbor je Xiaomi Redmi Note 4GB 64 GB.
Dilema je dali uzeti model sa Snapdragon 625 ili Helio X20 procesorom ? Koji je od ta dva modela bolji i zasto ?
Nacuo sam da verzija Helio X20 procesor nije namjenjena za EU trziste vec za kinesko i da vise trosi bateriju u odnosu na Snapdragon 625 ? Jedni kazu da je bolja opcija uzeti SD625, drugi vele uzmi brzi i bolji Helio X20 proc i da su to gluposti ? Prednosti i nedostaci ? Razlike ?
Ne kuzim se bas u druge softvere, vec bi koristio orginalni, a obe verzije imaju menu na HR.
Sto uzeti, pomagajte...
SOT mi je 8-9h sa mobilnim internetom

u igrama se vidi neka sitna razlika u vidu par FPS i zo je to

Pozdrav drustvo
Procitao sam zadnjih 20-tak stranica pa moguce da sam previdio odgovore. Uglavnom, izbor je Xiaomi Redmi Note 4GB 64 GB.
Dilema je dali uzeti model sa Snapdragon 625 ili Helio X20 procesorom ? Koji je od ta dva modela bolji i zasto ?
Nacuo sam da verzija Helio X20 procesor nije namjenjena za EU trziste vec za kinesko i da vise trosi bateriju u odnosu na Snapdragon 625 ? Jedni kazu da je bolja opcija uzeti SD625, drugi vele uzmi brzi i bolji Helio X20 proc i da su to gluposti ? Prednosti i nedostaci ? Razlike ?
Ne kuzim se bas u druge softvere, vec bi koristio orginalni, a obe verzije imaju menu na HR.
Sto uzeti, pomagajte...
Što se tiče baterije, mislim da ne trebaš brinuti pretjerano između MTK i SD verzije - razlike su mjerljive ali ne baš i toliko primjetne.
Ok, ja baš nisam neki "power user", tako da mi razlike u performansama MTK (10 jezgri) ili SD (8 jezgri) i nisu presudne.
Sebi sam prvo uzeo 4 MTK verziju, no tada se još nisam raspitao o svim mogućim kombinacijama, no da opet kupujem, odabrao bih 4 SD International verziju - čisto zbog B20 kanala za 4G.
Recimo ovaj ovdje:
https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html
Ili malo jeftinije:
https://www.honorbuy.com/1068-xiaomi-redmi-note-4-international-version-32gb-black.html
Općenito, SD verzije malo ranije dobivaju upgrade OS-a u odnosu na MTK verzije.
I ja koristim MIUI, a kako stvari sada stoje mislim da neću niti isprobavati druge ROM-ove (mislim na custom ROM-ove).
Sve u svemu, razlika između MTK i SD verzije (s istom količinom memorije, naravno), ti je u:
-preformansama (MTK je ipak nešto brži od SD)
-potrošnji baterije (SD je nešto štedljiviji)
-dostupnost 4G (SD International podržava B20 kanal, dakle u potpunosti iskorištava dostupan 4G, dok MTK ne podržava B20 kanal, a s time i u nekim područjima nema 4G dostupnost)
Sve ostalo ti je isto na mobitelima.
Osobno bih razlike u performansama i potrošni baterije gotovo zanemario.
Još samo da se nadovežem na pojedine osvrte korisnika i potencijalnih korisnika serije Redmi Note 4 i njihovih mišljenja kako je kamera "smeće" ili "krš kakvog nema".
Eto, neki dan sam fotografirao (po dnevnom svjetlu) jedan A4 dokument jer mi skener nije bio pri ruci, a bilo mi je ptrebno imati tu informaciju.
Po slobodnoj procjeni dokument je ispao usporedive kvalitete kao i da je skeniran s cca 300 dpi rezolucijom - dakle otprilike je tolika razina detalja.
Iskreno, meni je stvarno nepojmljivo, što je tu toliko "smeće" ili "krš" od rezultata fotografiranja.
Očito se radi o onome "moj tata je jači od tvog tate".
Noćne snimke nisam radio, ali meni ova kamera apsolutno ispunjava zahtjeve fotografije, utoliko da ne moram zasebno nositi fotoaparat - pogotovo prilikom terenskih izvida.
Za sve drugo tu je SLR.
Noteovi dolaze s 3 senzora - skoro solidnim Sonyjevim, prihvatljivim Samsungovim te jedva prihvatljivim OmniVisionovim. Znači, na koji god primjerak da čovjek naleti, neće dobiti dobru kameru - dobit će tek prihvatljivu ili malčice bolju ako naleti na Sonyjev senzor. Ako netko želi u najmanju ruku dobru kameru, treba odabrati drugi model.
Manual mode prakticki ne postoji, a obicno se tu kod losijih kamera moze napraviti donekle ok fotka. Kome je imalo bitna kamera, ne mora skakati na dslr vec moze potraziti drugi mob, za istu cijenu p9 lite daje bolje fotke od notea 4, a da ne spominjemo skuplje mobitele.

Ekipa imam pitanje stavit cu link sa honorbuy https://www.honorbuy.com/1068-xiaomi-redmi-note-4-international-version-32gb-black.html da provjerit jel to dobar link za kupnju vidit da je sa snapdragon 625 dok ima isti takav sa Helios sad me zanima koji je stedljiviji te dal je dosta 3/32gb ili da idem na ovu verziju 4/64gb?
Cura ima Sony Xperiu XA, brat Samsung A5 2015. oba mobitela rade dosta bolje fotke s odlicim i s losim osvjetljenjem od mog Note 4 pro-a.
Nije krš, ali kao sto je kolega gore rekao nista vise od prihvatljivo. Slike pri suncanom danu s HDR-om znaju ispast jako dobro ali i tu se treba malo potrudit, s druge strane auto fokus je zivi uzas.