Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 903.456
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

evo čini se da sam odlučio kupit

Pro verziju ovog mobitela, ako netko nema neki argument za neki drugi sličan mob?

pa me zanima di je najsigurnije a pritom i jeftino za naručit i koliko će me izać sa svim troškovima ako će ih bit?

koja je razlika ovdje

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Snapdragon-650-Hexa-Core-5-5-2GB-RAM-16GB-ROM/32596065322.html?spm=2114.01010208.3.1.zPs5w8&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_3_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10020_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=d5021dc8-347d-43c8-93d3-a8dad06e66fd

u besplatnoj poštarini i DHL od 25$, je li samo brzina, ili ako uzmem besplatnu poštarinu, onda ide iz kine uz sve one dodatne troškove PDV i to, a ako platim 150kn poštu dhlu onda dobivam sigurno bez dodatnih troškova?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 14:22 (bgm256).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Ne možeš uzeti besplatnu poštarinu s Alija, ne za nas (barem je tako bilo kad sam ja kupovao)

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Sve ti pise. Eu dhl no tax. Platis 23 dollara i stize ti doma za 10 ak dana nakon kaj procesuiraju uplatu bez carine i pdva.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skyactive kaže...
megan2711 kaže...
Brunocro kaže...

Naručio sam prije dva tjedna od aliexpres goldway,

sad mi na tracking statusu piše Insert item into bag (Otb),

dali znate kaj to znači točno ?

Google ti je prijatelj link

Ja i dalje prezadovoljna s mobom, ovaj novi updejt 7.2.3.0 nema nikavih bugova koliko primjećujem.

Baterija max drži 2 dana uz 4h SOT-a, ja happy 

Vidim neki pričaju o 6h SOT-a neznam kako 

edit. e šta se tiče aplikacija šta se ne mogu prebacivat na sd karticu? (kao da sam već nešto čitala o tome ali isparilo mi)

na koliko posto ti je bila svjetlina ekrana? koliko si se igrala na telefonu i koristila procesorski zahtjevne appove? jesi li koristila gps?

Svjetlina je na cca. 30%, tu i tamo igram 8 pool ne više od 20-30min.

Wi-fi i mob.data konstantno uključeni, jedino preko noći isključeno, pod preferiranu mrežu sam stavila 3G, da ne troši s traženjem 4G. 

BT uključen non-stop zbog mi band.

Dado25 kaže...

Sto se tice trajnosti baterije. Kad ga malo vise gazim izdrzi 2 dana uz oko 6.5-7 h sot. Pri normalnom koristenju oko 3.5 dana pri cemu imam oko 4.5 h sota. U pitanju je sd s automatskom svj., gps, wifi i povremenim bt radi mi banda. 

What?! How?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 17:36 (megan2711).
17 godina
Mislim da se za 90kn razlike ne isplati uzimati sa alija bez garancije, kada imas na eu skladistu s garancijom
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
megan2711 kaže...
skyactive kaže...
megan2711 kaže...
Brunocro kaže...

Naručio sam prije dva tjedna od aliexpres goldway,

sad mi na tracking statusu piše Insert item into bag (Otb),

dali znate kaj to znači točno ?

Google ti je prijatelj link

Ja i dalje prezadovoljna s mobom, ovaj novi updejt 7.2.3.0 nema nikavih bugova koliko primjećujem.

Baterija max drži 2 dana uz 4h SOT-a, ja happy 

Vidim neki pričaju o 6h SOT-a neznam kako 

edit. e šta se tiče aplikacija šta se ne mogu prebacivat na sd karticu? (kao da sam već nešto čitala o tome ali isparilo mi)

na koliko posto ti je bila svjetlina ekrana? koliko si se igrala na telefonu i koristila procesorski zahtjevne appove? jesi li koristila gps?

Svjetlina je na cca. 30%, tu i tamo igram 8 pool ne više od 20-30min.

Wi-fi i mob.data konstantno uključeni, jedino preko noći isključeno, pod preferiranu mrežu sam stavila 3G, da ne troši s traženjem 4G. 

BT uključen non-stop zbog mi band.

Dado25 kaže...

Sto se tice trajnosti baterije. Kad ga malo vise gazim izdrzi 2 dana uz oko 6.5-7 h sot. Pri normalnom koristenju oko 3.5 dana pri cemu imam oko 4.5 h sota. U pitanju je sd s automatskom svj., gps, wifi i povremenim bt radi mi banda. 

What?! How?!

na tim postavkama, ako imas najnoviji firmware, 7.2.3, baterija bi ti morala trajat barem 5-6 sati, a meni traje i vise od toga. S time da sam ja imao stalno upaljen i 4G (tele2, Zagreb) te wifi a igram se i više od tebe te surfam puno (cca 70% wifi, 30% 4G).

koji ROM imaš, verziju?

eventualno bi stalno uključen BT mogao bit krivac, mada sumnjam...i da, pričaš o MTK ili o SD modelu?

Patrick_cro kaže...
Mislim da se za 90kn razlike ne isplati uzimati sa alija bez garancije, kada imas na eu skladistu s garancijom

na kojoj to stranici je skuplji 90kn a da dolazi s eu garancijom? pitam jer mi buraz zeli uzet ovaj mob isto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 18:06 (skyactive).
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

^^

SD verzija naravno  

Na 7.2.3.0. sam 

Blokirala sam neke app pa ću vidjet kako će se ponašat.

Stari mob je bio na punjenju svaku veče, tako da je ovaj premija.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Bok,

ja imam rmn 3 mtk, cca 2 mjeseca. Kupila preko mobiexpressa, hrv jezik, google play instaliran, sve 5.

No, ne dobivam nikakva ažuriranja. Na slici vidite koju miui verziju imam, i koliko sam skužila ne dobivam ota updateove jer je ovo "neslužbeni" rom? Ispravite me ako sam u krivu.

Sad, ako bih htjela ažurirati sustav pratim upute na ovoj http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html stranici, i moram skinuti china stable rom. I pratim slike naravno. Nakon toga bih trebala skinuti najnoviji rom preko ovog http://en.miui.com/download-301.html#438, global stable. Ali vidim da tu imaju global samo za pro verziju ako se ne varam. Pišem sve ovo jer sam čak čitala ovu temu ali mi je iskreno sve zbunjujuće, svatko ima drugačiju verziju kada tek dobije mobitel i ne znam što da pratim. Netko je napisao da skinem neslužbeni rom sa xiaomi.eu stranice jer i ja imam neslužbeni rom i da ne moram nikakva flashanja radit, tražiti nekakve bootloadere i to.

Pomoć molim vas, ovo me malo puno zbunjuje, a ne želim si mob sjebati jer nemam drugi 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Lalalilla kaže...

Bok,

ja imam rmn 3 mtk, cca 2 mjeseca. Kupila preko mobiexpressa, hrv jezik, google play instaliran, sve 5.

No, ne dobivam nikakva ažuriranja. Na slici vidite koju miui verziju imam, i koliko sam skužila ne dobivam ota updateove jer je ovo "neslužbeni" rom? Ispravite me ako sam u krivu.

Na vendor romove ne stizu nadogradnje.

Sad, ako bih htjela ažurirati sustav pratim upute na ovoj http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html stranici, i moram skinuti china stable rom.

I pratim slike naravno. Nakon toga bih trebala skinuti najnoviji rom preko ovog http://en.miui.com/download-301.html#438, global stable. Ali vidim da tu imaju global samo za pro verziju ako se ne varam.

Ako instaliras china stable, odmah nakon instalacije bi trebala stici OTA nadogradnja na najnoviju verziju. China stable nema gapps, no nije ih problem instalirati

Pišem sve ovo jer sam čak čitala ovu temu ali mi je iskreno sve zbunjujuće, svatko ima drugačiju verziju kada tek dobije mobitel i ne znam što da pratim. Netko je napisao da skinem neslužbeni rom sa xiaomi.eu stranice jer i ja imam neslužbeni rom i da ne moram nikakva flashanja radit, tražiti nekakve bootloadere i to.

EU romovi su dosta bolji od 'kuhanih', imas i root i jos nekih zgodnih dodataka, i naravno gaps. i redovno se pojavljuju nadogradnje, doduse ne bas cesto preko OTA, ali nadogradnja je moguca putem flash toola tako da se ne izgube podaci. Kao i china rom, imas stable i developer. Zakljucan bootloader nije problem. 

Pomoć molim vas, ovo me malo puno zbunjuje, a ne želim si mob sjebati jer nemam drugi 

Ako pazljivo pratis upute, ne bi trebalo biti problema. Napominjem da bi trebala aktivirati developer mode/usb debuging prije flashanja.

Razlog sto sam se upustio u flashanje je trojan kojeg je otkrio malwarebytes u jednoj od aplikacija na "kuhanom" romu, kojeg nisam mogao ukloniti. Mislim da se zarazena app zvala tube, ili tako nesto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 19:02 (#FFFFFF).
14 godina
neaktivan
Lalalilla kaže...

Bok,

Sad, ako bih htjela ažurirati sustav pratim upute na ovoj http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html stranici, i moram skinuti china stable rom.

Sve ti pise unazad par stranica teme. Cemu china rom kad za mtk imas odlican xiaomu.eu rom? evo LINK , tamo imas i upute. Stavi najnoviji .eu rom, ota update cca svaka tri tjedna, rucno mozes svaki tjedan.

#FFFFFF kaže...

Na vendor romove ne stizu nadogradnje.

xiaomi.eu romovi imaju uredne weekly nadogradnje, nikakvi flashevi ni backupovi koje spominjes potrebni.

14 godina
neaktivan
JuXo kaže...

znači nema potrebe za rootom, a što se tiče unlock bootloadera, da li je to potrebno obaviti? hvala

Nema potrebe za rootom ni unlockom ako si zadovoljan official global stable romom. unlock trebas ako hoces staviti neki nesluzbeni fork, ili AOSP rom. Mada ne znam zasto kraj odlicnog miuija.

razorinc kaže...
u ovom trenutku itekako ima potrebe za rootom...

Koja je to potreba? Ozbiljno pitam, ne flejmam.

9 godina
neaktivan

Da bi eu rom dobio nadogradnju, prvo ga treba flashati.  Tjedne nadogradnje stizu na dev, ne i na stable. A nisam siguran da dolaze OTA

I, eu rom nije vendor rom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 19:43 (#FFFFFF).
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

mcf, to i ja kazem, cemu eksperimentiranje i rootanje kada je zadnji official stable global ROM sasvim ok i podržava OTA ažuriranja za nadogradnje u budućnosti.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
megan2711 kaže...

^^

SD verzija naravno  

Na 7.2.3.0. sam 

Blokirala sam neke app pa ću vidjet kako će se ponašat.

Stari mob je bio na punjenju svaku veče, tako da je ovaj premija.

recimo da taj mob ima problema s battery life-om (a nema) onda bi bio potreban eventualno root, ali pošto nema, onda nije potreban. A postoji i mogućnost unutar miui-ja da se blokiraju appovi.

da, najvažnije je da baterija izdrzi od jutra do večeri, dalje nije toliki problem

ja sam koristio čak i gps cca sat vremena, surfao puno, imao stalno ukljucen wifi i 4g (na kojem sam također dosta surfao, s time da je tele2 4g signal jak u Zagrebu - barem dijelu gdje živim i radim - a to isto znači za bateriju) pa i poigrao se i SOT mi je bio cca 7 sati

po meni ako moderni smartfoni izdrze 2 dana umjerenog koristenja, uz preko 6 sati SOT-a. to je odličan rezultat, a pogotovo kad se tome doda brzo punjenje, odnosno punjenje do 50% u pola sata kakvo ima RMN3 pro.

14 godina
neaktivan
fpozar kaže...
Ne možeš uzeti besplatnu poštarinu s Alija, ne za nas (barem je tako bilo kad sam ja kupovao)

može se uzeti besplatna poštarina, ali ne znam odakle se onda šalje i naplaćuje li se dodatni troškovi u tom slučaju??

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Dali je netko kupovao od njih?

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-3-dual-16gb-black-silver.html

Cijena mi je ok, s obzirom na jamstvo 24mj.. ali me zanima dali ima problema u slučaju kvarova, iskustva..

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sestra mi je tu kupila j5 trgovac je bio dosta ljubuzan al za reklamacija ne znam još nije imam nikakvih problema
9 godina
neaktivan
Sestra mi je tu kupila j5 trgovac je bio dosta ljubuzan al za reklamacija ne znam još nije imam nikakvih problema
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Uzeo bih kod njih, ipak mi je bolje radi jamstva u slucaju necega, nego iz kine. Hvala na odgovoru.

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

0 0 hvala 1
17 godina
mario1990 kaže...

Uzeo bih kod njih, ipak mi je bolje radi jamstva u slucaju necega, nego iz kine. Hvala na odgovoru.

Za taj novac mozes da uzmes pro verziju sa 3/32 GB, mogucnsti koristenja memorijske kartice i snapdragon procesorom sa aliexpressa koji je mnogo bolji izbor, ali odluka je opet samo na tebi. Ja lično ne bih uzimao taj 2/16 sa MTK procesorom.

9 godina
neaktivan
Evo na pr. zašto je meni potreban root:

adblocker definitivno najveći razlog, kome to ne smeta svaka mu čast :D

razni modovi na pr Viper4Android, Xposed, promjena dpi..

instaliranje i korištenje aplikacija koje trebaju root

malo naprednije stvari poput modanja samog miuija

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 14:53 (NITRO_100).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

bravo, konačno netko tko razumije... nemoguće je iz uređaja izvući maksimum ako nije rootan. ako ću imat vremena napisat ću cijeli postupak za maksimalnu uštedu baterije bez gubljenja performansi.

6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Nakon tjedan dana odlicnih iskustava sa RN3 Pro, jucer iz cista mira prestao raditi zadnji zvucnik. Mobitel nije pao/smocio se/sjeo na njega i slicno. Gore je bio kineski stable rom v7.2.2.0 (LHOCNDA), jucer se updateo na v7.2.3.0 oko podneva. Push je stekao na gmailu i viberu, i nakon updatea je proradilo, sto me razveselilo dok nisam skuzio popodne da "nisam cuo" kad je stigla poruka preko vibera. Onda skuzim da ne radi zadnji zvucnik. Zvucnik je radio nakon updateanja. Mic i slusalica rade normalno.

Sve u nadi da je problem sofverski, odlucim ga se flashnuti. Prvo na global stable v7.1.8.0, pa natrag na  china stable v7.2.3.0 i na kraju na china dev v6.4.14, ali nemam srece. :(

U QC Testu (klikovi na kernel nekoliko puta da se otvori), ne radi. Dakle, najvjerovatnije mrtav.

Usput, kad sam instalirao global stable, nisam uspio naci hr jezik, nije da ga koristim, ali me interesiralo jer nisam uspio naci ni Hr u lokaciji. Jedino sam vidio spanjolsku i GB ako se sjecam. Slabo se sjecam jer mi je bio sumrak cijelo popodne nakon sto sam skontao da nema zvuka.

Mob je sa xiaomiforsale, pa cu vidjeti sto je sa tom famoznom eu garancijom. Ako je netko imao kakvih slicnih iskustava s njima i garancijom neka se javi.

Inace, mob je odlican. Na china stable v7.2.2.0,uz 4G i WiFi, maltretiranja po cijele dane, sot oko 8h. Brz i fluidan, nista ne skripi, maaalo manji od RN2. Kamera...a sto reci, blago razocaranje. Jos uvijek imam Redmi 1S, zena ga koristi. Kad usporedim fotke slikane s njime, pa s RN2 i RN3, istim redom se poredali po kvaliteti fotki. Video isto tako. Da se razumijemo, nije to lose kad se usporedi sa dosta drugih telefona, pa i skupljih. Ali nije u skladu sa ostatkom hardveraja, a i ocekivanjima.

Idem ga sad ponovo flashnuti na global stable, mozda nisam dobro vidio jucer ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

na tom china stable sam ja bio 2 dana. I mogu potvrditi da je trajanje baterije bilo cca 1 sat sot-a duze. Sad sam na zadnjem global stable. Tako da si razmisljam sad vratit na china i puknut google play i zdravo..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

probao sam staviti ROM preko ovog threada  http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html  i odmah zapnem pa prvom koraku

na mobitelu je gore MIUI 7 Global Beta 6.4.14

kad pokusam uci u taj download mode pojavi mi se ovakva slika (vidim da neki isto imaju taj problem): http://en.miui.com/data/attachment/forum/201512/25/111813o65zjc5cfwjcxezm.jpg

i u device manageru vidim nesto sasvim drugo, i kad pokrenem adb i komande upisujem nista ne prepoznaje

ako netko zna vise moze pomoc, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Cmd moras pokrenuti u folderu i kojem su adb fileovi koje si skinuo zipane. Cmd iz start izbornika ne prepoznaje komande

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

da da, radio sam bas po uputama, ali ocito mobitel uopce ne ude u taj download mode pa ga ni ne prepozna

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

telefon mora biti upaljen, ukljucen USB debugging.

nakon ukljucivanja kabela u mob pobrini se da ti ekran bude upaljen jer ti u jednom trenutku kod instaliranja adb drivera (na mobu) iskoci pitanje u stilu "da li dozvoljavas kompu tom i tom da se spoji" (ne znam sad napamet, ali tako nesto)

15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

heeeelpp! instaliro sam preko kineskog app storea onaj google installer.. sve proslo uredu, i kad zelim nesto skinut uvijek dobijem ovu poruku.. maloprije sam factory reseto mobitel... 7.2.3.0 china stable

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice