Hvala, hvala, hvala. Hvala svima! Ma iskustvo i znanje nije problem, bar u mom slučaju, ako smijem biti toliko neskroman. Kod mene je više problem pristup kvalitetnim informacijama. Naime, ovo mi je prvi Xiaomi uređaj koji posjedujem, a shodno tome i prvi dodir sa MIUI sučeljem kao takovim. Do sada sam imao lepezu uređaja od ostalih proizvođača i uredno sam sam "stvarao" svoj ROM, prema svojim željama i smjernicama (cyanogenmod, naravno).
Dakle, ovo mi je prvi njihov uređaj, a ako malo bolje pogledate screenshot vidjeti ćete da se radi o Xiaomi Mi 4LTE-CU, a ne o Xiaomi Redmi Note 2! Stoga, djelomično je i moja krivica što sam u ovom dijelu foruma, gdje ste vi cure i momcovi s potonjim uređajem, a ne s ovim kojega ja imam postavio dotično pitanje, ali opet, u moju obranu, učinio sam to lijepo.
Apropo načina "flashanja", ako idemo samo s oficijalnim ROM-om, kao što je lijepo opisano na samim MIUI stranicama, postoje dva osnovna načina. "Fastboot" i tzv. "System Update".
Fastboot je više, hajmo tako reći low level, jer morate ući u fastboot mode (Vol down + Power On, naravno uređaj isključen, dakle sam OS nije aktivan u biti) i dobro ga je koristiti kada želite sve "pregaziti" te kada se prelazi na potpuno novu verziju androida (4 na 5 ili 5 na 6).
Update kroz system (ajmo to tako kolokvijalno nazvati) je dobar kada imamo neke inkrementirane update, a koji su opet u istoj reviziji OS-a (staviti skinutu zip datoteku u root diska, pokrenuti update koji prvo pokušava skinuti online, a potom u izborniku odabrati datoteku i dalje slijediti upute koje su same po sebi razumljive).
I da, naravno, pri sve ovome, osim ako niste sve podigli u neki od ponuđeni oblaka backup, backup, backup...
Hvala svima još jednom na odgovorima i linkovima.