Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 807.012
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Hvala, hvala, hvala. Hvala svima! Ma iskustvo i znanje nije problem, bar u mom slučaju, ako smijem biti toliko neskroman. Kod mene je više problem pristup kvalitetnim informacijama. Naime, ovo mi je prvi Xiaomi uređaj koji posjedujem, a shodno tome i prvi dodir sa MIUI sučeljem kao takovim. Do sada sam imao lepezu uređaja od ostalih proizvođača i uredno sam sam "stvarao" svoj ROM, prema svojim željama i smjernicama (cyanogenmod, naravno).

Dakle, ovo mi je prvi njihov uređaj, a ako malo bolje pogledate screenshot vidjeti ćete da se radi o Xiaomi Mi 4LTE-CU, a ne o Xiaomi Redmi Note 2! Stoga, djelomično je i moja krivica što sam u ovom dijelu foruma, gdje ste vi cure i momcovi s potonjim uređajem, a ne s ovim kojega ja imam postavio dotično pitanje, ali opet, u moju obranu, učinio sam to lijepo.

Apropo načina "flashanja", ako idemo samo s oficijalnim ROM-om, kao što je lijepo opisano na samim MIUI stranicama, postoje dva osnovna načina. "Fastboot" i tzv. "System Update".

Fastboot je više, hajmo tako reći low level, jer morate ući u fastboot mode (Vol down + Power On, naravno uređaj isključen, dakle sam OS nije aktivan u biti) i dobro ga je koristiti kada želite sve "pregaziti" te kada se prelazi na potpuno novu verziju androida (4 na 5 ili 5 na 6).

Update kroz system (ajmo to tako kolokvijalno nazvati) je dobar kada imamo neke inkrementirane update, a koji su opet u istoj reviziji OS-a (staviti skinutu zip datoteku u root diska, pokrenuti update koji prvo pokušava skinuti online, a potom u izborniku odabrati datoteku i dalje slijediti upute koje su same po sebi razumljive).

I da, naravno, pri sve ovome, osim ako niste sve podigli u neki od ponuđeni oblaka backup, backup, backup...

Hvala svima još jednom na odgovorima i linkovima.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Na miui.com su službeno ROMovi, na xiaomi.EU prevedeni ROMovi pa onda po tome možeš pronaći za svoj uređaj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Nema problema. Hvala u svakom slučaju. To sam shvatio i sam no dosta je to sve skupa konfuzno i nepovezano tako da je to razlog mojih upita. Pomislio sam da netko od vas starih vukova ima koju dobru adresu, a gdje bi se moglo pronaći štogod pametno. Uglavnom, da skratim priču, to je to. P.S. Neznam jeste li vidjeli, za ovaj Mi 4, preskaču Lollipop i idu odmah na Marshmallow, ako je istina.

0 0 hvala 0
13 godina
Jehonan kaže...

P.S. Neznam jeste li vidjeli, za ovaj Mi 4, preskaču Lollipop i idu odmah na Marshmallow, ako je istina.

Istina je.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
9 godina
neaktivan
matija410 kaže...
Pise imei ispod baterije vrlo vjerovatno
 šalje se orginalna kutija,samo se sva papirologija(cijena i uputstvo) prebaci sa kutije na kutiju
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Posto sam ostao bez mobitela i prije nego sam ga dobio,duga i tuzna prica. 

Od kud da narucim mobitel da stigne najbrze i najjeftinije 16gb model. 

I jel ima netko tko bi mi narucio iz Zagreba jer nemam srece s paypalom i internet kupovanjem. 

0 0 hvala 0
15 godina
Jel ima informacija kad ćemo mi na marshmallow ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Ali imei je jos uvijek na mobitelu (ispod baterije)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
matija410 kaže...
Ali imei je jos uvijek na mobitelu (ispod baterije)

ma šaljem kutiju iz kine sa kineskim mobom,samo na kutiju prebacujem cijenu,i garanciju,nigdje ne piše imei u računima i garanciji

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav ekipo,

kako da stavim stable multilanguage rom (xiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.1.0.LHMCNDB_v7-5.0) sa xiaomi.eu???

Mobitel sam naručio sa Giztopa i došao je sa nekakvim modificiranim multilanguageom rom-om, nije mi se svidio pa sam stavio global stable rom(7.1.3.0) sa miui.com preko update aplikacije na mobu.

Kod tog global rom-a sve radi normalno, ali nema hrvatskog jezika, e sad bih htio staviti multilanguage stable rom sa xiaomi.eu-a da imam hrvatski jezik, pokušao sam ga staviti preko mirecovery-a i svaki put mi je odmah na početku prekinulo instalaciju.

Molio bi nekog da mi objasni kako da stavim stable rom sa xiaomi.eu-a preko ovog official sa miui.com, može neki tutorial??

Da li bi možda trebao instalirati twrp recovery i superSU, ako da onda kako bi išao cijeli postupak??

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 20:07 (Pinhead).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozz
Imam problem mob mi je u fastbootu nevidljiv na kompu i nemogu instalirat twrp preko windroida, dali znas mozda sto je problem?
legaliseit
13 godina
11 godina
neaktivan

zar se en primjenjuje metoda koja je opisan u više navrata u ovoj temi?

9 godina
neaktivan

Imao sam isti problem. Poslije prvog skidanja Windroida verzija 2.6.exe

odmah je prepoznao mobitel.

Međutim kasnije kad sam prikljucio mobitel poslije nekoliko dana windroid

je trazio odmah nadogradnju na verziju 3.1.exe. Poslije nadogradnje

vise nije prepoznavao mobitel.

Pokusao sam par puta ponoviti postupak ali jednostavno nije islo.

Onda sam na drugi racunar direkt instalirao windroid verziju 3.1.exe

i sve je bilo ok. pozz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 9:36 (brato123).
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jel zna tko koliki je SAR Redmi Note 2?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kako ću isključiti autocorrect? 

0 0 hvala 0
13 godina
Nikola_Cro kaže...

Kako ću isključiti autocorrect? 

Ukoliko koristiš stock tipkovnicu:

Settings > Additional settings > Language & input > Google Pinyin Input > Input i tamo imaš opciju za Auto correct.

10 godina
neaktivan

Hfala evo ovo psem bez ato croecta

Sala mala, hahah a ja gledam na krivom mjestu cijelo vrijeme za maknit a-c.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Sry za dp

Zanima me jel je moguce npr na long press na slovo L mi se stvori znak upitnika da ne odem ono alt pa trazit tu

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Nisam siguran, kod mene na US layout kada drzim na slovu "v" mi se pojavi upitnik.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ekipa, koliko vam traje bat na mob-u?

meni jedva izgura jedan dan, a moglo bi se reć da san nekakav prosječni korisnik (rom eu 7.1 stable)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 7:05 (vajkl1).

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ubacio sam novu memorijsku karticu (Transcend 64GB UHS-I) i telefon nije hteo da je mountuje. U obaveštenjima mi je izašlo da kartica ima nepodržam fajl-sistem i ponuđeno mi je da je pripremi za upotrebu, što sam prihvatio. Umesto toga, dobio sam potpuni wipe uređaja (sad se sve restoreuje), a kartica i dalje nije mountovana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
To se i meni dogodilo, dali zbog prijevoda ili po meni xiaomijeve pogreške...
Ali i u meniu pohrana isto pod sd card, svugdje dalje piše vanjska pohrana al naslov je sd card ima odabir brisanja usb memorije(što se tebi dogodilo ali direktno, nisi ulazio u meni pretpostavljam ) - u biti unutarnje ili memorije uređaja...
Zašto pod sd karticom ili vanjskom memorijom treba pitati kreatore romova...
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2 - PIP kamera

Ima li netko neku preporuku za program koji bi omogućio slikanje sa obje kamere odjednom. Uzmimo npr. snimam panoramu sa zadnjom kamerom i imam mogućnost na određenom dijelu slike dodati kavdratić-kružić i sl. u kojem istovremeno slikam sa prednjom (selfie) kamerom ?

Prije RN2 sam imao Ulefone Be Pro telefon koji je imao tu mogućnost integriranu u stock kameru i full mi se sviđala. Na google play nalazim razne programe no nijedan nije to što tražim. Možda je netko naletio na neki program pa molim za preporuku.

0 0 hvala 0
13 godina
Ovaj mobitel ima najcudniju bateriju... Jedan dan dura ko blesava, drugi dan se brze trosi... Ali skuzio sam da ako ga punim preko noci, znaci ostane na punjacu duze vrijeme nakon 100% i baterija se sporije trosi. A mozda je i placebo neam pojma vise...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2 - SlimMIUI
razorinc kaže...

mislim da ti je problem kod svih cm isti, 2nd sim nema 4g i nema fm radio... što se tiče samog cm-a, brz, jednostavan, prialgodljiv, kamera odlična ( u posljednoj verziji focus još brži), batery life vrlo dobar, itd...

ja bih preporučio mokee (developer bule): https://drive.google.com/file/d/0B9dmV78-XYO6ejk3YmMzdTJuS2s/edit?pref=2&pli=1

link na temu:http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-cm-12-1-mokee-bule-mokee-blue-t3328382

a tko voli miui, onda bih preporučio slim miui (developer barome): https://www.androidfilehost.com/?fid=24438995911970405

link na temu: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-slimmiui-dev-stable-t3296594

dva jako dobra roma za naš uređaj, vrijedi probat...

Trenutno imam weekly 6.3.3_v7-5.0 ROM. Mogu li flashnut ovaj SlimMIUI rom bez potrebe brisanja cijelog moba - znači u TWRP pobrišem samo cash i dalwik bez wipe system?

17 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2 - SlimMIUI
Roosty kaže...
razorinc kaže...

Trenutno imam weekly 6.3.3_v7-5.0 ROM. Mogu li flashnut ovaj SlimMIUI rom bez potrebe brisanja cijelog moba - znači u TWRP pobrišem samo cash i dalwik bez wipe system?

ne,ako ideš na potpuno različiti rom,moraš napraviti full wipe/dalvik/cache

edit:makar vidim da piše Installation :
(- if you're not on a dev MIUI, wipe factory reset),tak da onda vjerovatno ne bi trebal.ne znam,možda netko zna iz prve ruke

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 8:02 (jura).
16 godina
neaktivan
Klipson kaže...
Ovaj mobitel ima najcudniju bateriju... Jedan dan dura ko blesava, drugi dan se brze trosi... Ali skuzio sam da ako ga punim preko noci, znaci ostane na punjacu duze vrijeme nakon 100% i baterija se sporije trosi. A mozda je i placebo neam pojma vise...

njie placebo, potpuno je točno. ako ostane preko noći na punjaču, onda ćeš imati najbolje rezultate. meni je jednom baterija umrla na 2% ali je napon bio još oko 3,6v. izvadio bateriju, ponovno vratio u mobitel, upalio i dobio još skoro sat vremena SOT-a a baterija cijelo vrijeme na 2 %.

sad će neki reći da je potrebna kalibracija baterije, ali sve sam probao. uvijek je ista stvar, na miui, na aosp, na cm, na svakom isto, ne povezuje dobro postotke i stvarni kapacitet. pogotovu ako se žešće igrate pa temperatura skoči u nebesa. onda baterija curi na očigled. možda je problem u kernelu? ili je baterija jednostavno preslaba za mobitel.

13 godina
Sot zasad, jucer u isto vrijeme oko pola sata manje a skoro isti rad hahaha
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sot zasad, jucer u isto vrijeme oko pola sata manje a skoro isti rad hahaha
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka: