Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 487.835
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
ZARA_26* kaže...
Pozdrav
Zelim si naruciti Xiaomi mi5 pro.
Pa me zanima preko koje stranice da narucim.
Koja mi je naj sigurnija ili ako je netko vec narucivao Xiaomi na kojoj je stranici narucio.
Hvala!!

Ja sam naručio mi5 pro bijeli sa grossoshopa na black friday. Stigao je super zamotan dpd-om na kućna vrata za 7 radnih dana. To mi je drugi mi5 koji sam već naručio od njih.
Na checkoutu odabereš SF express (nekih 20$ usd) i miran si. Uostalom imaš i kupon "DS-TLKZ" u vrijednosti 6€ ako ćeš kupovat. Good luck

11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Hvala na pomoći, na kraju ispada da je problem oko TWRPa bio sto ga je stock ROM prebrisao pri bootu a ja nisam odmah skocio u TWRP i to sprijecio. Sad sam instalirao najnovije izdanje 6.11.3 globala ali i dalje mi Weather javlja da se ne uspjeva spojiti na mrezu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PaleSamNaSvijetu kaže...

Hvala na pomoći, na kraju ispada da je problem oko TWRPa bio sto ga je stock ROM prebrisao pri bootu a ja nisam odmah skocio u TWRP i to sprijecio. Sad sam instalirao najnovije izdanje 6.11.3 globala ali i dalje mi Weather javlja da se ne uspjeva spojiti na mrezu

Haha čitao sam po forumima da je taj bug i dalje aktualan.. Osobno za weather koristim yr.no aplikaciju. Uvijek su točni :)

13 godina
Xiaomi Mi5

Da li je još netko primijetio da Mi5 ima dosta slab wifi?
Router je TP-Link 1043ND, uspoređujem doma s Redmi 3 pro, u svim pozicijama R3 ima bolji prijem signala barem za 10 dBi, npr. -55 vs -70 kod Mi5. R3 se konektira na 150Mbps, a Mi5 52, samo iznimno na 72.
Probao sam syncati nešto s Mi5 na LAN share, išlo presporo pa sam onda išao malo pročavati. ROM je stock global 8.1.2.
Imam doma i nekog linksysa koji podržava 5GHz band, mogu probati kako tu radi Mi5, ali smrdi mi na hw problem.
Guglanjem isto nalazim opise problema da je wifi slabiji na Mi5, ako je to tako by design, onda je wifi stvarno ispod kriterija za jedan flagship uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NNS- kaže...
PaleSamNaSvijetu kaže...

Haha čitao sam po forumima da je taj bug i dalje aktualan.. Osobno za weather koristim yr.no aplikaciju. Uvijek su točni :)

HRT Meteo ili Accuweather. Ostalo sve je upitne točnosti.

origin: mrxa
13 godina
neaktivan
Vrijeme i radar app je daleko najtočnije... Prilično mi je potrebna prognoza i isprobao sve moguće... Accuweather najpoznatiji ali nije baš točan...
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Jel moguce namjestiti neki drugi app da bude default za weather jer ocito ova zajebava, meni se spoji na server al automatski se ne spaja, tek samo kad otvorim app

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Nop, i ništa ne daje točnije prognoze nego Climendo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crazy_luđak kaže...

Gore od netočne prognoze je samo više prognoza (opet potencijalno netočnih) 

16 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
crazy_luđak kaže...

Gore od netočne prognoze je samo više prognoza (opet potencijalno netočnih) 

Pokaže ti iz Accuweather ako se pokazao točnim za tvoju lokaciju. Ako ne - ponudi ono što je točno

čak ima i skalu točnosti čak ima i skalu točnosti
16 godina
crazy_luđak kaže...

Pokaže ti iz Accuweather ako se pokazao točnim za tvoju lokaciju. Ako ne - ponudi ono što je točno

Svaka čast njima na tom da imaš više mišljenja ali meni je ovo koma...4,4,2,3, sunčano, magla, sunce, oblačno...

Mislim da bi svejedno HRT Meteo nova aplikacija trebala biti donekle najtočnija jer su naša mjerenja, idu isti podaci kao sa meteo.hr...mislim jasno je uvijek da nijedan servis nije savršen i najbolji. Pogotovo kad je u pitanju tako nešto prevrtljivo kao vrijeme.

P.S. Nadam se da se može odabrati da pokazuje samo prognozu sa jednog servisa (tipa neki favorit ili sa najtočnijeg).

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 12:10 (mrxa1).
16 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
crazy_luđak kaže...

Svaka čast njima na tom da imaš više mišljenja ali meni je ovo koma...4,4,2,3, sunčano, magla, sunce, oblačno...

Mislim da bi svejedno HRT Meteo nova aplikacija trebala biti donekle najtočnija jer su naša mjerenja, idu isti podaci kao sa meteo.hr...mislim jasno je uvijek da nijedan servis nije savršen i najbolji. Pogotovo kad je u pitanju tako nešto prevrtljivo kao vrijeme.

P.S. Nadam se da se može odabrati da pokazuje samo prognozu sa jednog servisa (tipa neki favorit ili sa najtočnijeg).

bio bi kaos da nemreš

Po defaultu pokazuje samo jednu, "najtočniju", a kad klikneš onda vidiš šta svatko pojedinačno kaže

Al ionako je nebitno hoće bit stupanj gore dolje, mene probije kad mi kaže da će bit suho i ne uzmem kišobran, a neki pljusak se spusti ostatak dana

16 godina
crazy_luđak kaže...

bio bi kaos da nemreš

Po defaultu pokazuje samo jednu, "najtočniju", a kad klikneš onda vidiš šta svatko pojedinačno kaže

Al ionako je nebitno hoće bit stupanj gore dolje, mene probije kad mi kaže da će bit suho i ne uzmem kišobran, a neki pljusak se spusti ostatak dana

heheheh, a moram provjerit 

slažem se, tak je svejedno dal je -2 ili -3, bitnije da ne fulaju sa padalinama iako tu dosta njih ima priličnih problema.

13 godina
neaktivan
Nije mi bitan stupanj..nego bude kise ili ne i u kojim kolicinama...pljusak ili lagana kisica...i vjetar jak sjeverac ili jug nije isto...tako da u tom djelu je barem meni wetter und radar najtocniji...ne sjecam se da bi za kisu promasio...cool zar ne? 😉

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

Evo danas došao Mi5 (zlatni 3/32) za curu.

Trebalo je 9 radnih dana za dostavu što je stvarno dobro.

Prvi dojmovi....woow! Leprša, klizi, čitač otiska odličan. Punjenje prebrzo! ;) (iako će trebati naručiti EU QC3 punjač, ovaj prijelaz je potencijalno lomljiv (pogotovo poznavajući nju).

Poslali su i soft case iako će za par dana doći i flip case. Isto tako, poslali su 2 zaštite za ekran mada moram reći da sam razočaran da nije tempirano staklo kako su najavili. Ali ajde...

Mob je došao resetiran na tvorničke sa global beta ROM-om 6.11.3.

Snimio sam i unboxing video, možda ga i stavim ako koga to uopće zanima 

Ukratko, da nije te zlatne boje i da ne želim imat curu, uzeo bih si ga sebi! 

6 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

Dupli post, molim admina da obriše....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 19:01 (mrxa1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Drago mi je da se sviđa i tebi, a kamoli curi.
I ja sam jutros isti (3/32 gold) narucio zeni.
Znaci valjalo bi kupiti novo tempirano staklo i futrolu.
Molio bih te da stavis ovdje ili da posaljes pp sa linkom kakvu si maskicu kupio, pa kada ju dobijes, ako je kvalitetna i ako se mojoj zeni sviđa da i njoj narucim.
Znaci nista od softwera ne treba instalirati, rootati i ostalo?!
Pozz..
16 godina
knez_b kaže...
Drago mi je da se sviđa i tebi, a kamoli curi.
I ja sam jutros isti (3/32 gold) narucio zeni.
Znaci valjalo bi kupiti novo tempirano staklo i futrolu.
Molio bih te da stavis ovdje ili da posaljes pp sa linkom kakvu si maskicu kupio, pa kada ju dobijes, ako je kvalitetna i ako se mojoj zeni sviđa da i njoj narucim.
Znaci nista od softwera ne treba instalirati, rootati i ostalo?!
Pozz..

Uzeo sam od drugog sellera pošto TopOne nije imao te flip maske u drugim bojama osim crne. Ovu sam naručio.

Što se tiče stakla, vjerujem da neće trebati pošto će biti u caseu IAKO sa ženama se nikad ne zna, cura je uspjela zdrobiti ekran na mobu koji je isto bio u flip caseu.

Mogu one sve kada se potrude 

Što se tiče softwarea, mislim da za prosječnog usera će ovaj global ROM biti i više nego dobar i s obzirom da je MIUI odlično optimiziran, neće biti potrebe za rootom.

Njoj ga svakako neću rootati, možda svoj iako i to sumnjam.

Samo se prijavit sa dosadašnjim gmail accountom and you are ready to go ;)

17 godina
Xiaomi Mi5

bok nougat

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 18:07 (MASVA).

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MASVA kaže...

bok nougat

Jel vrijedan flasha? Čitao sam da je brdo korisnika hard brickalo mi5 zbog toga što nisu rebootali u flashani twrp ili su wipeali /system ili su flashali rom sa CM-a.

Kakvav je battery life?

9 godina
@Masva..

Kad će nougat za Mi4c ?
Ili bar MM :)
16 godina
neaktivan
NNS- kaže...
MASVA kaže...

bok nougat

Jel vrijedan flasha? Čitao sam da je brdo korisnika hard brickalo mi5 zbog toga što nisu rebootali u flashani twrp ili su wipeali /system ili su flashali rom sa CM-a.

Kakvav je battery life?

Pa što nije kad ne rebootaš u flashani twrp da ti ga sistem prebriše sa defaultnim fastbootom i onda opet preko njega možeš flashat twrp?

al bitno, kakav je battery?

17 godina
NNS- kaže...
MASVA kaže...

bok nougat

Kakvav je battery life?

vrijedan kako kome

da, na žalost, ima dosta njih koji su hard brickali svoj mob

ali srećom nije teško opetga oživiti

za bateriju mislim da je malo bolja ali je ipak još prerano za reći

čak razmišljam clean flash napraviti

vidjeti ćemo

nisu promjene neke extra vidljive ali eto, nougat je ipak tu

@Gogo222

ne znam kada će Mi4C dobiti update Androida

mislimda će njihov orijentir biti da note 2 , mix i mi5s plus slijedeći dobiju nougat

ostaje nam da vidimo

MIUI HR TRANSLATOR
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ozbiljno razmišljam kupiti ovaj mob, no vidim na netu ogromnu količinu ljudi koji prijavljuju probleme sa GPS-om.

Koja su vaša iskustva, problemi očito postoje no da li je neka verzija SW-a to riješila ili je to jednostavno bug s kojim se vlasnici Mi5 moraju pomiriti?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zadnji mogući Global Beta i do sada niti jedan problem sa GPSom. Oćeš u gradu ili u vukojebini kao što je Prečec. Sve radi kako treba.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pozdrav!

Namjeravam kupiti Xiaomi mi5. Kupio bih prime verziju, ali zanima me je li isplativije nadodati 600, 700 kn za Pro verziju. Koja je po vama najbolja stranica sa koje mogu naručiti? Na što moram obratiti pažnju prilikom kupnje(carina, dostava itd.)?

Dolazi li uz global rom i hrvatski jezik?

Kada ga dobijem moram li nešto posebno instalirati i slično?

Bio bih zahvalan na odgovoru :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sorcrus kaže...

Pozdrav!

1. Namjeravam kupiti Xiaomi mi5. Kupio bih prime verziju, ali zanima me je li isplativije nadodati 600, 700 kn za Pro verziju.
  2. Koja je po vama najbolja stranica sa koje mogu naručiti?
  3. Na što moram obratiti pažnju prilikom kupnje(carina, dostava itd.)?
  4. Dolazi li uz global rom i hrvatski jezik?
  5. Kada ga dobijem moram li nešto posebno instalirati i slično?

Bio bih zahvalan na odgovoru :)

1. Po meni da, drugi se ne moraju složit.

2. TopOne imam to dobro iskustvo u suradnji sa Ilionom na Telekineza forumu. Ali drugi kažu da su dobro prošli i na grossu pa razmisli i ocijeni koje ti je povoljnije (na TopOneu sam u paketu kupio i flip case a uz to sam na poklon dobio 1 kaljeno staklo, 2 zaštitne folije i prozirnu gel maskicu)

3. Ako je preko TopOne-a moraš uzet DHL opciju dostave jer to jedino garantira da nema carine i dodatnih nameta. Meni je prošlo, a mislim i dobrom dijelu kolega ovdje.

4. Da.

5. Ne.

15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

da li ovaj metod radi i sa mi5:

http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html

Dobio sam neki vendor rom, pa hocu da stavim global, ovo mi se cini kao najlaksi nacin. i da li kasnije bootloader i dalje ostaje zakljucan nakon ove metode?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BugFanNo1 kaže...

da li ovaj metod radi i sa mi5:

http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html

Dobio sam neki vendor rom, pa hocu da stavim global, ovo mi se cini kao najlaksi nacin. i da li kasnije bootloader i dalje ostaje zakljucan nakon ove metode?

Ne mozes tom metodom jer nemas recovery..

Jedina metoda ti je EDL mod a za njega ti treba flashing cable s obzirom da su ga zakljucali softverski .Prije se moglo preko ADB-a

Nesto sam citao da postoji jos metoda sa kineskim pc suite,ali nikad nisam radio.U dva tj sam dva vendor roma rijesio sa flashing kablom.Najlaksa,najbrza i najjednostavnija metoda...ali treba imati flashing kabel

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

xiaomi se bas potrudio da zakomplikuje stvari 

citao sam za taj deep flashing kabl, a na aliju je oko 7$, mislio sam da se moze i bez njega rijesiti, ali da ne dodje do brickanja bolje naruciti kabl i uraditi to bez brige

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice