Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 488.279
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5

Ne znam, ali vidim da puno njih svršava na te nadogradnje, flešanje, ovaj ROM, onaj ROM, stable, developer, svi briju na neke mogućnosti...

Čemu sve to...

Treba ti puno znanja ili hrpetina vremena i živaca.

kupiš mob i sad trebaš stalno visit na netu i živcirat se...

brijem da treba proći još godinu-dvije dok sve to ne stabiliziraju.

http://www.facebook.com/FoosCroatia?ref=hl
16 godina
neaktivan
PaleSamNaSvijetu kaže...

Jel jos nekome MIUI aplikacija Weather odnedavno ne radi? Javlja da se ne uspjeva spojit na 'network', valjda na server s kojeg pribavlja podatke, jer meni wifi i ostali servisi rade normalno.

Nasao sam na njihovom forumu brdo komentara ljudi sa slicnim problemima, sve postano u zadnjih par dana, ali bez konkretnih rjesenja, mozda neki update slijedi koji bi to rijesio? Dosta banalan problem u svakom slucaju.

Koji ROM imaš? Taj je bug vće neko vrijeme prisutan, jel ti prikazuje ispravno za third party aplikacije?

melkajk kaže...

kupio preko Honorbuy Mi 5s

kud je to sve otišlo...prije si kupio mob koji upališ i sve radi...danas moraš bit geek i power user da bi sve upogonio.

U startu ima neki bug sa kamerom i zvukom,

odem na miui forum i ispada da 50% ljudi ima iste bugove

i sad već 2 dana guglam po forumima, gledam na youtubeu indijske klipiće sa turbološim engleskim, te skini ovaj update, te ga ne može mob verificirat, pa naletiš na još jedan bug, ali hej, i on se može sredit, al da ga središ moraš sredit još jedan bug ali moraš opet flešat mob...

lagano mi se dimi iz glave i polako odustajem od svega jer da to sve upogonim morat ću provesti cijeli tjedan na forumima.

A cvikam da ne zeznem cijeli mob sa tim flešanjem.

Ne kužim zašto se uopće prodaju uređaji koji imaju toliko problema u samom startu.

To je upravo zkj nisam uzeo Mi5s - čuo sam da je pun bugova. Ako imaš global ROM, probaj sa EU custom romom, tamo je puno bugova riješeno koji nisu u global jer xiaomi baš i ne sluša svoje korisnike. Evo ja sam skužio bug sa mikrofonom u pozivima, nakon oko minutu sugovornik čuje nenormalnu buku i razgovor se može nastavit samo na spikerfonu, ako govorim u gornji mic (?!)

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
13 godina
neaktivan
Zato se ne kupuje mob ako barem 6mj nije proslo od izlaska...treba svima da ga ispeglaju...ako je dobra podrska sve ide brze. Ja pratim azuriranja ali zadnjih par tjedana nisam radio update jer ne nudi nesto sto mi treba...eventualno cu ga azurirat ako ponude optimizaciju kamere..ostalo je superb😉

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

MI5 je sa Global Rom sasvim uredan, nema tu nekih vecih bugova. To govorim da se pokaze da ne treba nista prckat po mobu da bi radio, vec koristis instaliran ROM.

I ja sam razmisiljao o mi5S, ali s obzirom da ne nudi nista spektalurano u odnosu na mi5 odustao sam. A i treba sacekat neko vrijeme radi same podrske ok ROMova, al doci ce to na svoje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
melkajk kaže...

kud je to sve otišlo...prije si kupio mob koji upališ i sve radi...danas moraš bit geek i power user da bi sve upogonio.

i sad već 2 dana guglam po forumima, gledam na youtubeu indijske klipiće sa turbološim engleskim, te skini ovaj update, te ga ne može mob verificirat, pa naletiš na još jedan bug, ali hej, i on se može sredit, al da ga središ moraš sredit još jedan bug ali moraš opet flešat mob...

lagano mi se dimi iz glave i polako odustajem od svega jer da to sve upogonim morat ću provesti cijeli tjedan na forumima.

Ne kužim zašto se uopće prodaju uređaji koji imaju toliko problema u samom startu.

Zašto kupci kupuju kineska sranja..., kao ušteda neka. Nema tu nikakve uštede samo patnja. To što sam i ja rekao. Kupiš moba i onda glumiš hakera da ga osposobiš. Ovo s kamerom nije prvi put...ima ekipa problema s kamerom i na jeftinijim Xiaomi-ima. Kolega je vraćao u Neutrino mobitel baš zbog toga.

http://zimo.dnevnik.hr/clanak/cifra-ce-vas-iznenaditi-evo-koliko-xiaomi-zaradi-od-svakog-prodanog-telefona---458573.html - 45% pad prodaje telefona u Kini. I onda kad mi @blackeagle29 poćne pričat bajke o Kinezima.

Da mu se to dogodilo na Samsungu ili LG...otfurao bi mobitel na servis da mu oni sve slože...a ovako može pjevat borbene.

Već ako netko kupuje kineza...onda si kupiš OP3 i riješen problem. Jedan model - ispoliran i nema problema. 

Kolega a šta da ti kažem - probaj naći riješenje. Možda ti netko od kolega može pomoć pa ti preporućit koji rom da instaliraš.

14 godina
neaktivan
R36 kaže...
melkajk kaže...

Zašto kupci kupuju kineska sranja..., kao ušteda neka. Nema tu nikakve uštede samo patnja. To što sam i ja rekao. Kupiš moba i onda glumiš hakera da ga osposobiš. Ovo s kamerom nije prvi put...ima ekipa problema s kamerom i na jeftinijim Xiaomi-ima. Kolega je vraćao u Neutrino mobitel baš zbog toga.

http://zimo.dnevnik.hr/clanak/cifra-ce-vas-iznenaditi-evo-koliko-xiaomi-zaradi-od-svakog-prodanog-telefona---458573.html - 45% pad prodaje telefona u Kini. I onda kad mi @blackeagle29 poćne pričat bajke o Kinezima.

Da mu se to dogodilo na Samsungu ili LG...otfurao bi mobitel na servis da mu oni sve slože...a ovako može pjevat borbene.

Već ako netko kupuje kineza...onda si kupiš OP3 i riješen problem. Jedan model - ispoliran i nema problema. 

Kolega a šta da ti kažem - probaj naći riješenje. Možda ti netko od kolega može pomoć pa ti preporućit koji rom da instaliraš.

Evo da se ja malo osvrnem na ovaj komentar koji je po meni jedan od totalno pogrešnih,

1. Imam 3 Xiaomi uređaja u porodici niti jedan nije napravio problem niti pokazuje da bi ga moglo biti,

2. Cijena/kvaliteta omjer uloženo /dobiveno je puno veči nego kod Samsunga...LG....ITD

3. Ako nemaš sreče i dobiješ uređaj sa greškom problema ce bit svakako a nema perfektne firme i proizvoda

stoga totalno promašeni komentari!

8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ja koji koristim mobitel debelo preko mjesec dana i nisam imao ni jedan takav problem. A ni ti sam trebao prckati da bi mobitel bio upotrebljiv, vec samo upalio mobitel i koristim ga sad ce vec skoro 2 mjeseca. Al eto, ocito je do mene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 9:47 (pajaro19).

0 0 hvala 0
9 godina
Opce je poznato da je r36 neki klinac koji samo ceka neki problem sa kinezima da bi mogo srat po svemu, a kad je s ajfonom ili samsungom problem... Onda opet sere da se jos gore dogada sa kinezima...

Zna se da nikad nije dobro kupovati nove modele zbog neispoliranog softvera..

Koji rom je gore na mi5s onda? Nigdje ne vidim da je nekp napisal...

I da, r36 kaj je s onim/onom kojoj se pojavila crta na samsungu nakon ljepljenja kaljenog na ekran? Kaj je s onim kojem ajfon 7 zasteka da ne moze ni zakljucat i kolko je ukupno takvih ajfona? Samo znas srat po svemu kaj nije precjenjeno, bolje da sutis i pomazes forumasima, bar probas pomoc... I 1+3 kolko znam je imal problema, 1+1 je dugo imal problem sa ghost touch..

Kakav problem s kamerom? Kolko znam na miui8 je i prije updateanja bilo poznato da nekima ne radi kamera ak je ukljucen datum na slikama..
Prije kupnje se informira sa sellerom koji rom je gore, i sa vlasnicima istog jel ima kakav problem.
Ja nikakvih problema nisam imal na 2 xiaomija i hrpi znj kineza, a bas da sam tolke srece da sam dobil dobre primjerke u moru losih ne vjerujem(jer me sve ostalo gdje sreca ima ikakve veze nejde..)

A ni nisam vidio neka pitanja na xiaomi redditu u vezi mi5s pa ne znam da ima bas nekih problema

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da se razumijemo...kamera u dobrim uvjetima osvjetljenja je ravno uz bok velikim i skupim deckima..tako da je s obzirom na cijenu isplativost vec u samoj kameri velika...dok je u slabijim uvjetima osvjetljenja nesto slabija kamera u odnosu na iste...naravno da za ulozeno ne ide vrh vrhova..a po performansama je ionako vrh.

Kinesko sranje velis?!..pa cijeli hardware je iz kine..i lg i samsung a i iphone...vise sranja se desilo samsungu i lg-u nego xiaomiju...i samsung ima pad prodaje pa sto sad!
Jedan samsung j5 2016 kosta ko suho zlato s obzirom sta nudi a kvaliteta mu je teski shit...imam ga pa znam ...mogu ti slike stavit koliko je ekran nakon 2mj koristenja izgreban uz koliko toliko paznju...a home tipka cijela oljustena.
Nijedan mob. nije savrsen..ali reci za xiaomi da je sranje je jako glupo.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne kuzim zasto bih kontaktirao ikoga u vezi ROMa prije kupnje.
To je kao da prije kupnje automobila (o kojem kao vozac a ne kao mehanicar ne trebam znat gotovo nista o tome sto je ispod haube) ja sad moram znat koja je verzija fergazera, koje su mu svijecice, da li boschove ili druge i ako su druge da mozda nece radit...
Kuzite me, proizvodjac mora isporucivat samo ispolirani proizvod
Zamisli da kupis auto a nisi automehanicar
Kupis Audi i onda jos tjednima ides mehanicaru da ti nekaj postelava
cisti mazohizam

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislim bez ljutnje ali sto prosjecni potrosac uopce zna o verzijama Rom-a i slicnim stvarima
Kupis mob da ti radi i da telefoniras.
Za sve ostalo trebaju stavit disclaimer i to je to

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xerexy kaže...  

Evo da se ja malo osvrnem na ovaj komentar koji je po meni jedan od totalno pogrešnih,

1. Imam 3 Xiaomi uređaja u porodici niti jedan nije napravio problem niti pokazuje da bi ga moglo biti,

2. Cijena/kvaliteta omjer uloženo /dobiveno je puno veči nego kod Samsunga...LG....ITD

3. Ako nemaš sreče i dobiješ uređaj sa greškom problema ce bit svakako a nema perfektne firme i proizvoda

stoga totalno promašeni komentari!

1. Odlično. Imaš sreče.

2. Da, da...omjer uloženog/dobivenog se gleda i kroz servisnu mrežu koja u EU ne postoji...osim ovih EU skladišta koji ti ga kao popravljaju.

zooman kaže...
Da se razumijemo...kamera u dobrim uvjetima osvjetljenja je ravno uz bok velikim i skupim deckima..tako da je s obzirom na cijenu isplativost vec u samoj kameri velika...dok je u slabijim uvjetima osvjetljenja nesto slabija kamera u odnosu na iste...naravno da za ulozeno ne ide vrh vrhova..a po performansama je ionako vrh.

Kinesko sranje velis?!..pa cijeli hardware je iz kine..i lg i samsung a i iphone...vise sranja se desilo samsungu i lg-u nego xiaomiju...i samsung ima pad prodaje pa sto sad!
Jedan samsung j5 2016 kosta ko suho zlato s obzirom sta nudi a kvaliteta mu je teski shit...imam ga pa znam ...mogu ti slike stavit koliko je ekran nakon 2mj koristenja izgreban uz koliko toliko paznju...a home tipka cijela oljustena.
Nijedan mob. nije savrsen..ali reci za xiaomi da je sranje je jako glupo.

Pad prodaje od 10% naspram pada prodaje od 45%. Krivo sam se izrazio - Xiaomi je sranje u razini top modela. Stave najjaći hardware i misle da su boga za bradu ulovili. Xaomi u razini "low budget" je odličan. Frendici preporučio Mi4c. Ali proizvođać se gleda po top modelima...

Pa proizvodi se u Kini ali ne u istoj tvornici., niti su isti inženjeri radili na njemu, niti je ista pamet sudjelovala u projektiranju i proizvodnji. Šta vam je to nejasno. Država kao država je ista., ali sve ostalo nije.

melkajk kaže...
Ne kuzim zasto bih kontaktirao ikoga u vezi ROMa prije kupnje.
To je kao da prije kupnje automobila (o kojem kao vozac a ne kao mehanicar ne trebam znat gotovo nista o tome sto je ispod haube) ja sad moram znat koja je verzija fergazera, koje su mu svijecice, da li boschove ili druge i ako su druge da mozda nece radit...
Kuzite me, proizvodjac mora isporucivat samo ispolirani proizvod
Zamisli da kupis auto a nisi automehanicar
Kupis Audi i onda jos tjednima ides mehanicaru da ti nekaj postelava
cisti mazohizam

Ma normalno kolega...slažem se. Zato sljedeći put pamet u glavu. Možda da si dao 50-100 eura više - mogao si imat poznatog proizvođaća bez tih peripetija. Na kraju ono što je jeftinije ispadne skuplje.

9 godina
Pad prodaje od 10% naspram 45? Daj mi reci odkud ti to? Mozda je 10% globalno a xiaomijevo u kini, ja nigdje nisam nasel neki graf da to tvoje potvrduje...

Melkajk a jel se informiras kad kupujes rabljeni auto? Kolko km ima, koji motor, kvaliteta i ostalo? Shvati da nisi kupil mob od proizvodaca nego preprodavaca, ko da ides kupil golfa na njuskalu koji je uvezen iz njemacke.. Neces samo doc, platit i odpeljat...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Opce je poznato da je r36 neki klinac koji samo ceka neki problem sa kinezima da bi mogo srat po svemu, a kad je s ajfonom ili samsungom problem... Onda opet sere da se jos gore dogada sa kinezima...

Zna se da nikad nije dobro kupovati nove modele zbog neispoliranog softvera..

Koji rom je gore na mi5s onda? Nigdje ne vidim da je nekp napisal...

I da, r36 kaj je s onim/onom kojoj se pojavila crta na samsungu nakon ljepljenja kaljenog na ekran? Kaj je s onim kojem ajfon 7 zasteka da ne moze ni zakljucat i kolko je ukupno takvih ajfona? Samo znas srat po svemu kaj nije precjenjeno, bolje da sutis i pomazes forumasima, bar probas pomoc... I 1+3 kolko znam je imal problema, 1+1 je dugo imal problem sa ghost touch..

Kakav problem s kamerom? Kolko znam na miui8 je i prije updateanja bilo poznato da nekima ne radi kamera ak je ukljucen datum na slikama..
Prije kupnje se informira sa sellerom koji rom je gore, i sa vlasnicima istog jel ima kakav problem.
Ja nikakvih problema nisam imal na 2 xiaomija i hrpi znj kineza, a bas da sam tolke srece da sam dobil dobre primjerke u moru losih ne vjerujem(jer me sve ostalo gdje sreca ima ikakve veze nejde..)

A ni nisam vidio neka pitanja na xiaomi redditu u vezi mi5s pa ne znam da ima bas nekih problema

Evo ga....hahahah. Čim ga piknem gdje boli odmah sam klinac. hahaha

Shvati već jednom - kad se nešto dogodi Samsugnu, Iphoneu, LG-u ili sl... u HR I U EU POSTOJI SERVISNA MREŽA. I tu priča prestaje.

Nastavno na ovo da nije dobro kupovat nove modele zbog neispoliranog software-a. Šta bi ja kao korisnik trebao znat jel i kad će oni imat ispoliran software. To je za mene poluproizvod. To ti je isto kao sa Salomelom u HR. 

Proizvođaći i distributeri ti uvaljuju sranje od mesa po povoljnoj cijeni i ti misliš kako si profitirao a ono jedeš Salomenlu. Isti k.. Kinezi.

To kao da korisnik kaže njima - ja ću Vam uplatit 70% cijene mobitela pa kad ga ispolirate stiže ostatak!! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 11:02 (R36).
13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Pad prodaje od 10% naspram 45? Daj mi reci odkud ti to? Mozda je 10% globalno a xiaomijevo u kini, ja nigdje nisam nasel neki graf da to tvoje potvrduje...

Melkajk a jel se informiras kad kupujes rabljeni auto? Kolko km ima, koji motor, kvaliteta i ostalo? Shvati da nisi kupil mob od proizvodaca nego preprodavaca, ko da ides kupil golfa na njuskalu koji je uvezen iz njemacke.. Neces samo doc, platit i odpeljat...

O ćemu ti prićaš. Nije kupio polovni mobitel - NEGO NOVI ZAPAKIRANI.

16 godina
R36 kaže...

Moooooolim te, nauči se razlici č i ć i gdje se piše jedno a gdje drugo.

U zadnjem si ga isto par puta fulao (proizvođać, sreče,..) i rekoh ajd neću ništa reć...al nemoj sipat pamet a ne znaš osnove gramatike.

Radije piši "proizvodac, sreca"... A što se tiče OP3, i on je ima žešćih bugova i problema sa softverom kod launcha pa su tek nedavno ispolirali...i izdali 3T i stavili ga svim kupcima.

origin: mrxa
9 godina
Jedina salmonela ovdje si ti 😂😂😂

Naravno da si klinac kad ak nes ne valja na samsungu ili ajfonu onda covjek ni nema taj mobitel nego ima kineza pa je ljubomoran, po tvojem.. A kad nes ne valja na kinezu odma je najvece smece, nema veze kaj je preprodavac stavil neki znj rom da dodatno zaradi na tebi od reklama, da kupis direkt od xiaomija nebi toga bilo neg bi dobil najvjerojatnije china stable.. Da imaju nekog ovlastenog sellera kod nas, sigurno bi dolazil sa global stable, ili bi cak napravili neki rom posebno prilagoden za europu..
Kupi auto u uk pa ga probaj po nasim cestama vozit..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
R36 kaže...

Moooooolim te, nauči se razlici č i ć i gdje se piše jedno a gdje drugo.

U zadnjem si ga isto par puta fulao (proizvođać, sreče,..) i rekoh ajd neću ništa reć...al nemoj sipat pamet a ne znaš osnove gramatike.

Radije piši "proizvodac, sreca"... A što se tiče OP3, i on je ima žešćih bugova i problema sa softverom kod launcha pa su tek nedavno ispolirali...i izdali 3T i stavili ga svim kupcima.

Kolega bitno da ti mene razumiješ. Ako je č ili ć mjerilo nečijeg znanja, onda ga j...

To kao da je netko rekao bivšem guverneru HNB-a Rohatinskom. Ti si glup jer eto mucaš.

9 godina
Dok god je preko preprodavaca nije novi zapakirani... Ne znam kakva je sad situacija, al znam da kad se prije kupil samsung u tcomu dolazil je sa 10+ tcom shit aplikacija, isto tak i preprodavaci stave svoje preinake da zarade na tebi a ne gledaju jel ima kakva greska u njima
9 godina
Mucanje je govorna mana a to da ne razlikujes slova nije...
13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Mucanje je govorna mana a to da ne razlikujes slova nije...

Da ne spamamo temu : Meni je forum kao kava s ekipom...opušteni i ne pazim baš kako pričam.

Pola Hrvata kaže "dešava" umjesto "događa". Č i ć je još najmanji problem.

17 godina
neaktivan
Ok ok
Nemojte se svadjat
Samo sam htio rec kako mi je nevjerojatno da se to desava u eu
Kupis npr novi passat k tome super recenziran
Kod npr Baotica
i sad moras se unaprijed informirat da li su gume kompatibilne s nasim cestama
da li ce ti se ako upalis brisace ugasit radio, bla bla bla
nis, javim ako sam uspio sta sredit

1 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Imam mob od 4.mj. Za sad nikakvi problemi.
Prije 2 mjeseca dobio sam dopustenje za otkljucavanje uredaja pa me zanima koliko dugo to dopustenje traje? Jednostavno mi se nije dalo zezat s njim a sad bi probo ove dane stavit global rom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
PaleSamNaSvijetu kaže...

Jel jos nekome MIUI aplikacija Weather odnedavno ne radi? Javlja da se ne uspjeva spojit na 'network', valjda na server s kojeg pribavlja podatke, jer meni wifi i ostali servisi rade normalno.

Nasao sam na njihovom forumu brdo komentara ljudi sa slicnim problemima, sve postano u zadnjih par dana, ali bez konkretnih rjesenja, mozda neki update slijedi koji bi to rijesio? Dosta banalan problem u svakom slucaju.

Koji ROM imaš? Taj je bug vće neko vrijeme prisutan, jel ti prikazuje ispravno za third party aplikacije?

MIUI 8 Global 6.10.20 | Beta

Trenutno koristim Morecast Weather i radi savrseno.

9 godina
Al je razlika kaj ovdje izmedu Baotica i tebe stoji jos jedan covjek koji ti npr stavi felge koje nisu dozvoljene i zbog kojih ces imat problema..

Nego, gdje si kupil mob tocno? Da ne listam 5 il kolko vec stranica...
13 godina
neaktivan
Kao sto su ljudi kupovali passat iz 2005g. Kupis i vozis jer to je passat to je svaba provjerena kvaliteta a nakon nekog vremena pocele crkavat dizne na injektorima gdje jedna kosta 4000kn...prosla su ta vremena kupovanja bez provjere...jer danas nema garantirane kvalitete..kupi novi mercedes i budi bez brige...mos mislit...zato i ide servisima
Ja barem sta god kupujem ajmo rec skuplje volim provjerit 3,4 alternative
9 godina
Dopustenje za unlock bl ti ostaje za stalno, jedino kaj mozes na jednom mobitelu mjesecno s tim accountom otkljucati bl.

Kaj se na ovom modelu treba bl otkljucat za official rom? I koji rom imas gore?
17 godina
neaktivan
Honorbuy
Kuzis zato me i zivcira, jer sam pretpostavio da ce digici ipak to provjerit i da nece pustit u prodaju ak ne stima
Ipak nisu to ulicni preprodavaci
Ne znam ak nece stimat budem ih kontaktirao
16 godina
neaktivan
PaleSamNaSvijetu kaže...
crazy_luđak kaže...
PaleSamNaSvijetu kaže...

MIUI 8 Global 6.10.20 | Beta

Trenutno koristim Morecast Weather i radi savrseno.

Flashaj si neki stable, beta nije toliko ispoliran pa ima bugova. Ili odi u About phone pa provjeri nadogradnje, izašlo je još dosta verzija nakon tvoje

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
16 godina
melkajk kaže...
Honorbuy
Kuzis zato me i zivcira, jer sam pretpostavio da ce digici ipak to provjerit i da nece pustit u prodaju ak ne stima
Ipak nisu to ulicni preprodavaci
Ne znam ak nece stimat budem ih kontaktirao

Ček, mislio si da će Talijan nešto ić korektno i konkretno odraditi?? 

origin: mrxa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice