Windows na vanjskom disku

poruka: 11
|
čitano: 2.655
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam jedno pitanje jel mogu imat windowse na vanjskom disku i dok mi se komp boota ja ukljucim disk i u bios-u ukljucim da buta s usb-a, ali stim da to radi na bilo kojem kompuCool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da bi trebalo radit ali moglo bi bit problema ako ćeš na raznim konfama jer imaju različite komade hardvera i periferije, za koje idu različiti driveri i tako...

a onda sam se probudio...///DIJELIM LOCKERZ POZIVNICE! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ali kak da windowse instaliram na vanjski

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Raditi će na tvojem kompu ali ne i na drugima, jer svaka instalacija win. napravi boot sektor koji se nalazi na hdd-u i diže se prije win. Kada ti priključiš svoj hdd na drugi komp taj komp neće moći bootati win sa prijenosnog diska jer njegov hdd u boot sektoru nema zapis o verziji windowsa koja se nalazi na tvom prijenosnom hardu. Tj. ako se na kompu nalaze 2 ili više OS tada trebaš imati dual boot kod kojeg ćeš odabrati koji win ćeš koristiti, a ti to na drugom kompu nemaš. Neodlučan

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije vazno a jel mogu napravit da to radi samo na mojem laptopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

islim da tak nešto ne ptoji. naime kad bi ti to tako sredio na svom kopu, i potpno ga osposobio da ti normalono radi, i da bi taj sti HDD u kojem je instaliran na primjer windows XP ili neki drugi izvadio i stvio na neki sasim drugi kmp i pokrenuo tada bi ti windovsi sreli sa sasvim drukčiju konfiguraciju i ne bi si mogao pokrenuti na tom kompu, osim što če prepoznati kao normalni HDD. Žalim. A za laptop , ako je samo za tvoj laptop to ne i trebalo biti prolem. Jer kad ti laptop nomano radi i na kraju ga ugasiš tda izvadiš taj mali HDD i to je to. Kad ga opet trebš vati taj ist HDD u lptop pokreneš ga i to je to,osim ako staviš neki drugi tada neće raditi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 15:04 (SRLETRON).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisi me skuzio ja bi htio da to radi na samo jednom jedinom laptopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa instaliraš potpuno normalno, priključiš hard, ubaciš CD odabereš instalaciju i odabereš da se instalira na vanjski disk.

Tj. normalno instaliraš.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i to je dobro reko. eto rječenje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako ti lapto podržava usb boot (vjerojatno ti je eksterni hdd preko usb-a?) možeš instalirati os na eksterni disk. samo ne znam zašto bi to napravio, zar ne gubiš time bit prijenosnog računala?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

na neki nacin gubim ali to hocu zato ako mi nastane bsod ili nes slicno da  mogu napravit backup prije instaliranja windowsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice