pozdrav ljudi, upravo sam kupio asus g551jw, sa ssdom od 128 gb, no kad sam ga dobio instaliro sam windows, stavio sam ga na taj ssd, a kad sam upalio laptop i otiso pod moj pc, ovaj hdd od 1 tb se ni ne prikaze?
Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.185
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozdrav ljudi, upravo sam kupio asus g551jw, sa ssdom od 128 gb, no kad sam ga dobio instaliro sam windows, stavio sam ga na taj ssd, a kad sam upalio laptop i otiso pod moj pc, ovaj hdd od 1 tb se ni ne prikaze?
1. Desni klik na ''Windows'',
2. nađi Disk Management i otvori,
te dodjeli slovo (ili slova) particiji na tom 1 tb hdd-u.hvala ti puno, no jel mogu sad postavi da sve sto mi e skida s neta i tako to ide na taj disk?
hvala ti puno, no jel mogu sad postavi da sve sto mi e skida s neta i tako to ide na taj disk?
Naravno, sam način kako ovisi o browseru i (ako to pitaš) torrent programu. Prouči opcije.
Ako koga zanima...
..
Baš sam htio napisati da zanemarite ...
dva posta kao primjer, umjesto foruma to se izgoogla u sekundi bez obzira na nivo znanja, pa do YT videa tako da ni jezik nije problem.
odgovor na forumu može biti brz, točan ... i ne mora, uz to već je bar 1000 puta naveden.
zato, koristite google, korisnije je, brže.. tek kad nešto zapne postajte.
(kao edukacijski dio korištenja foruma, NHF)
hvala ti puno, no jel mogu sad postavi da sve sto mi e skida s neta i tako to ide na taj disk?
da, možeš..
npr folder downloads.. desni klik-properties/svojstva (dalje ako ne znaš, ne diraj).
savijet, prije muvana lokacije, kreiraj neki folder na željenom disku (HDD 1TB u ovom slučaju), npr naziv 'Users'. Tad samo pretipkaj slovo diska tj C: zamjeniš ?: odgovarajućim slovom npr X: ako je to path do diska. Time zadržiš kompletnu strukturu, nije razbacano.. par prednosti, važnije za održavanje reda.
napravio sam mapu downloads na tom disku i u proertisu od glavnog downloada sam oznazio taj download, jesam dobro napravio?
ponovo.. muvneš željeni folder, njega ne kreiraš, njega muvneš.. (location).
tad je to defaultni folder na nivou OSa (dok npr torrent ima internu postavku).
jednako za sve željene foldere, pict, doc.. itd. A smisao users\ foldera je da to drži na jendom mjestu, ne na root disku. Vidi kako izgleda C:\users.. postoje razlozi za takvu organiaciju. Tad npr usera kompletnog kopiraš-backupiraš.. urednije održavaš, u slučaju kvara, reinstalla i sl..
ponovo.. muvneš željeni folder, njega ne kreiraš, njega muvneš.. (location).
tad je to defaultni folder na nivou OSa (dok npr torrent ima internu postavku).
jednako za sve željene foldere, pict, doc.. itd. A smisao users\ foldera je da to drži na jendom mjestu, ne na root disku. Vidi kako izgleda C:\users.. postoje razlozi za takvu organiaciju. Tad npr usera kompletnog kopiraš-backupiraš.. urednije održavaš, u slučaju kvara, reinstalla i sl..
Dobro, ako se ne želi muvati usere, može se u postavkama staviti druga download lokacija.
Možda je nekome prekomplicirano premještanje cijelog users foldera, pošto toga ipak nema u ''običnim'' postavkama.
Za te stvari ipak treba kopati po registryu, a to ipak nije za svakoga.
Imam pitanje, zašto se prilikom skidanje nekog foldera , stavlja u OS (C:), a ne u (D:)? Jer negdje sam vidio da je (C:) više na meti i osjetljivije i da može izgubiti podatke kada je napad virusa nego na (D:).
Imam pitanje, zašto se prilikom skidanje nekog foldera , stavlja u OS (C:), a ne u (D:)? Jer negdje sam vidio da je (C:) više na meti i osjetljivije i da može izgubiti podatke kada je napad virusa nego na (D:).
Gdje će se bilo što skinuti prvenstveno ovisi o useru (tebi!). Uvijek se može promjeniti glavna download lokacija.
C:\ je uvijek ranjiv, pošto je to sistemska particija.Dobro, ako se ne želi muvati usere, može se u postavkama staviti druga download lokacija.
Možda je nekome prekomplicirano premještanje cijelog users foldera, pošto toga ipak nema u ''običnim'' postavkama.
..
ne govorim o cijelom, nego pojedini folder.. a može i sve, samo 'organizacijska urednost', korisno u usporedbi s divljim zapadom..
'ljepše' je kreirati users folder.. tj kad npr ja sjednem i trebam nešto raditi/spasiti tad mi je to 'ergonomski logičnije'.. jednako pravilo vrijedi u autima, kuhinji.. a dali će se folder zvati tako i gdje će što biti je zapravo svejdno.. do trena kad netko osim korisnika mora nešto napraviti/pronaći...
.. zapravo sve to je sporedno :)
Imam pitanje, zašto se prilikom skidanje nekog foldera
-zato jer je C: default, ako ne odrediš drugačije. Jer C: uvjek mora postojati (a: i b: su rezervirani za floppy, u DOSu prva vidljiva particija.. od Viste, ona na kojoj je OS), a iduća slova d:, e:, f:, .. možda, + samo slovo (drive letter) je proizvoljna stvar osim C: koja je postavljena u installaciji i sve se referira relativno na C: path..
ihush
Kada je u windows exploreru podešen prikaz ikonica na detalji, zašto ne vidim ništa pod Size ??? Mislim na mape
pff, neznam ja to bas, jel mi mozes korak po korak objasniti
pozdrav ljudi,pomazite kako znate i umijete hehe
Imam problem sledeci,instalirao sam win 8 i skino driver za grafu
i govno mi koci ne mogu poruku normalno napisat,da l' da ovo sve izbacim kroz proroz ???
Probao sam win xp da inst,krene sve fino i kad zavrsi treba da krene sistem da se radi izbaci mi plavu podlogu sa bijelim slovima..Donesem od drugara jos 7 win xp ista situacija i onda inst ovaj win 8 i sve koci trokira boze sacuvaj!!
pozdrav ljudi,pomazite kako znate i umijete hehe
Imam problem sledeci,instalirao sam win 8 i skino driver za grafu
i govno mi koci ne mogu poruku normalno napisat,da l' da ovo sve izbacim kroz proroz ???
Probao sam win xp da inst,krene sve fino i kad zavrsi treba da krene sistem da se radi izbaci mi plavu podlogu sa bijelim slovima..Donesem od drugara jos 7 win xp ista situacija i onda inst ovaj win 8 i sve koci trokira boze sacuvaj!!
Ti imaš problema nekom od komponenti u PCu. Ako nisi sam vičan testiranju pojedinih komponenti PCa, upogoni frenda koji se više razumije i laganini istestirati, te zamijeniti problematični dio kada se otkrije (nekako mi smrdi ili na HDD ili na RAM ovako isprve).
S obzirom da odjednom ne možeš ni XP ni 7 ni 8 instalirati, očito nešto ne štima. Pogotovo ako je probano sa više različitih medija. Sumnjam baš da imaš toliki peh da su svi instalacijski mediji prdnuli sad kad ti radiš reinstalaciju. Nego... da te pitam. Čemu uopće reinstalacija putem instralacijskog medija? U Win 8 mogao si odabrati Refresh (shift + klik na restart - u izborniku koji se pojavi odabrati refresh) i imao bi čistu instalaciju Windowsa kao na dan kad si ih stavio.
Riješio sam problem.Problem je bio u drajveru...Izbris'o drajver i updateovo novi i sve u fulu..
Od problema Winows 10 sat sam došao na još veči i bitniji problem na Windows 8.1 koji sada neče da se naloži. Pošto je desetki prošlo vreme probe, sam je skino uz pomoč Bug foruma takošto sam sformatirao tu particijo i sredio sam zagon tako, što sam izbornu vrstico za desetku izbrisao. Kod zagona sada više nije bilo izbora ali hoču da izaberem 8 ili 10 WIndows, odmah se naližil sistem 8 Windows. To je radilo bez greške dok nisam odlučio,da taj disk od desetke vadim iz kompjutera. Pre demontaže sam ga na novo formatirao, pri tome i odstranio neku još neko malo particijo, mislio sam da je to još ostalo od desetke. Kraj priče znate, posle sam ostao bet sistema, osmica ne može da se zažene. Može se situacija ispraviti i spasiti Windows 8 da ga probudim ? Molim pomoč !
Od problema Winows 10 sat sam došao na još veči i bitniji problem na Windows 8.1 koji sada neče da se naloži. Pošto je desetki prošlo vreme probe, sam je skino uz pomoč Bug foruma takošto sam sformatirao tu particijo i sredio sam zagon tako, što sam izbornu vrstico za desetku izbrisao. Kod zagona sada više nije bilo izbora ali hoču da izaberem 8 ili 10 WIndows, odmah se naližil sistem 8 Windows. To je radilo bez greške dok nisam odlučio,da taj disk od desetke vadim iz kompjutera. Pre demontaže sam ga na novo formatirao, pri tome i odstranio neku još neko malo particijo, mislio sam da je to još ostalo od desetke. Kraj priče znate, posle sam ostao bet sistema, osmica ne može da se zažene. Može se situacija ispraviti i spasiti Windows 8 da ga probudim ? Molim pomoč !
DVD ili stick s medijem u računalo, bootati s njega i repair instalation odabrati.
Ima li još netko problema s instaliranjem updejtova? Imam 23 updejta od 14.7. i nikako ih ne mogu instalirati. Instalira ih, restarta se i onda kaže undoing changes. I to na 2 kompa tako. :/
Ima li još netko problema s instaliranjem updejtova? Imam 23 updejta od 14.7. i nikako ih ne mogu instalirati. Instalira ih, restarta se i onda kaže undoing changes. I to na 2 kompa tako. :/
Nešto je očito ''pokvareno''. Probaj napraviti DISM repair (naravno, uz prethodno napravljen system image backup).
Nešto je očito ''pokvareno''. Probaj napraviti DISM repair (naravno, uz prethodno napravljen system image backup).
Išao sam prvo na provjeru i dao je "The component store is repairable.". Znači, ima nekih grešaka i trebao bih napraviti RestoreHealth? Kako su mogle nastati te greške? Treba li mi system image backup kad je repairable?
Išao sam prvo na provjeru i dao je "The component store is repairable.". Znači, ima nekih grešaka i trebao bih napraviti RestoreHealth? Kako su mogle nastati te greške? Treba li mi system image backup kad je repairable?
Za svaki slučaj, ostavi ga dok ne vidiš da sve radi kak treba!
Brisati!
Clean install? Kako se moglo tako nešto dogoditi? Windows ovako radi normalno.