Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.327
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
10 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1 - Problemi

Jel zna netko možda zašto me windows svaki dan muči sa ova 2 procesa, glavno računalo servisa i system...normalno je da oni ovijek rade, ali ne u ovakvoj mjeri.

svaki dan evo kao na slici ta 2 procesa dođu do te mjere da mi otvaranje obične mape ili npr. internet preglednika  treba bar pol minute.

oni rade svoje 2-3 minute i poslje opet bude oke

Prava opasnost nije u tome da kompjuteri počnu razmišljati poput ljudi, nego u tome da ljudi počnu razmišljati poput kompjutera.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
as123 kaže...

Jel zna netko možda zašto me windows svaki dan muči sa ova 2 procesa, glavno računalo servisa i system...normalno je da oni ovijek rade, ali ne u ovakvoj mjeri.

svaki dan evo kao na slici ta 2 procesa dođu do te mjere da mi otvaranje obične mape ili npr. internet preglednika  treba bar pol minute.

oni rade svoje 2-3 minute i poslje opet bude oke

To se događa odmah nakon što uđeš u windowse ili tokom rada (random)?

Fortune favours the brave
10 godina
neaktivan

Većinom u početku, al zna bit često i nakon dužeg korištenja

Prava opasnost nije u tome da kompjuteri počnu razmišljati poput ljudi, nego u tome da ljudi počnu razmišljati poput kompjutera.
17 godina
as123 kaže...

Većinom u početku, al zna bit često i nakon dužeg korištenja

Ja sam primjetio da mi na početku zauzeće diska bude 100% i to dobrih 2-3 minute, ali na laptopu gdje je sporiji hard disk, dok na comp-u na ssd-u nije tako.

Navodno Windows 8 pokrene odmah sve potrebne servise, procese itd. odmah na početku, pa bude veliko opterećenje za disk. Na 7-ici nisam to doživio.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 16:42 (Hyperion).
12 godina
neaktivan

može netko reć kako staviti hrvatsk jezik, i gramatiku u ms office 2010 na windowsu 8.1 ? kada idem na npr. u wordu na review -> langugae i kliknem da doda novi jezik neda mi ništa na netu nego govori da je stranica stara i da je drugi link potreban. kada skinem s drugog linka verziju koja mi odgovara za ms office na kraju instalacije tog packa javi da nije nigdje pronađen program pogodan za instalaciju. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mile1989 kaže...

može netko reć kako staviti hrvatsk jezik, i gramatiku u ms office 2010 na windowsu 8.1 ? kada idem na npr. u wordu na review -> langugae i kliknem da doda novi jezik neda mi ništa na netu nego govori da je stranica stara i da je drugi link potreban. kada skinem s drugog linka verziju koja mi odgovara za ms office na kraju instalacije tog packa javi da nije nigdje pronađen program pogodan za instalaciju. 

Jesi li pogledao ovo?

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...

Jesi li pogledao ovo?

Da, ali on hoće i hrvatski jezični paket, a to se mora kupiti.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina

+ MSO paketi se ne žele instalirati na 'pogrešnu' verziju.

Prije je lsp bio free download, sad samo za odabrane i više ne žele dozvoliti jednostavan čenjđ jezika (kao i win). Ostaje Vistalizator za w-6.0-6.1 i nada da će netki samarićani napraviti 'metroizator' ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da, ali on hoće i hrvatski jezični paket, a to se mora kupiti.

Pa tko još stavlja HR jezik na sučelje? Za proofing tools razumijem ali za jezik sučelja to ne kužim.

16 godina
mario.L_hr kaže...

Pa tko još stavlja HR jezik na sučelje? Za proofing tools razumijem ali za jezik sučelja to ne kužim.

Nevjerojatno je , ali ima ih koliko hoćeš!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 18:42 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

ma netreba mi sučelje biti na hrvatskom jeziku. već da mi podvlači krivo napisane riječi. tipa kuča i kuća ... gramatika jel.

ja sam rijesio problem za sebe, al na način da sam dobio orginalnu verziju worda 2013. i sve štima. najbolje što sam uspio nać na netu je da se npr bosanski moze skinut besplanto, dok je hrvatski 20 dolara.

0 0 hvala 0
16 godina
mile1989 kaže...

ma netreba mi sučelje biti na hrvatskom jeziku. već da mi podvlači krivo napisane riječi. tipa kuča i kuća ... gramatika jel.

ja sam rijesio problem za sebe, al na način da sam dobio orginalnu verziju worda 2013. i sve štima. najbolje što sam uspio nać na netu je da se npr bosanski moze skinut besplanto, dok je hrvatski 20 dolara.

-to nisu iste stvari.. (zato cijena..). Jedno je MUI, drugo pravopis/proofing/spel. Nisi dobio 'originalnu' (jer ne postoji lažnjak), nego odgovarajuću-jezičnu, jer je tako MS odlučio, jer se dodatak u suprotnom ne želi instalirati. Milslim 2003/2007, od 2010-> je 'zakomplicirano'.

@nastavak na kizo.. da, ali hrpa OEMa/cro, pa i kad biraš iz partner paketa odabereš jezik (jezike) koji su korisnicima bitni, OS nebi trebao ali postaje povezan, pa tad radije stavim jezični OS (užas s đermani ver. dok od hrvatizma dobijem vrućicu) npr zbog MSOa.. just in case. Uvjek tad poskidam uz eng. i hr/ger.. MSO/IE ... sve, jer 'sutra' to možda više MS neće dozvoljavati.

Stariji MSO kao i win-SPovi ... sve se mijenja, pa i taj naoko sporedan dio, ali gledajući lokalne verzije (zbog gramatike) postaje teže s TPBa kupiti odgovarajuću verziju jer se tamo ugl nalazi ENG(Russ..).

12 godina
neaktivan
Windows 8.1 problem

Znaci imam problem,kada startam windowse i kada se sve popali,svakih minutu do dvije mi iskace "license will expire soon",i jos kada to iskoci mi se u tom trenutku(na jednu do dvije sekunde)prekine žićani internet.Rješenje neko?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8.1 problem
Kupi kljuc
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Re: Windows 8.1 problem
djigibao kaže...
Kupi kljuc

+ aktiviraj... ako nije neki beta/TP jer tad je killswich.. i provjeri žicu.

12 godina
neaktivan

najbolji savjet , kupi ovo kupi ono. kupi onda windowse nove u comelu i

uzivaj. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

odjednom mi je prestao funkcionirati volume control, stalno je na najjače. Smanjivanjem glasnoće se ništa ne događa, niti je moguće muteat.. 

Nakon reseta isto, trenutno vrtim SFC, ali ima li itko ideja što bi moglo bit, jer po googleu nema ništa, iako ima nešto slično, al opet, nije to to.

Dobri stari System Restore... nadam se da nije do nekog Updatea koji bi se mogao sam instalirati pa da opet moram pribjegavat ovoj metodi... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 19:12 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
15 godina

pozz, kupio stari sebi laptop sa predinstaliranim windows 8.1 , i sve on sebi sredio i kreno valjda update, 94 njih odjednom.... i sad place da mu 5 sati se updejta a na nekih 82/96 je, je imo ko slicnih iskustva, koliko ce to jos trajat kad se bude restarto laptop..

0 0 hvala 0
15 godina

nakon jos 2 sata, sad je zaglavio na ponovno pokretanje log, odnosno Restarting, i vrti se onaj krugic i nista se nedogadja, 1h prosao, cak se i monitor sam ugasi nakon 15 min, zar nebi trebao ako je sve uredu reci , configuring updates randombroj%

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

pozz, kupio stari sebi laptop sa predinstaliranim windows 8.1 , i sve on sebi sredio i kreno valjda update, 94 njih odjednom.... i sad place da mu 5 sati se updejta a na nekih 82/96 je, je imo ko slicnih iskustva, koliko ce to jos trajat kad se bude restarto laptop..

Ne prekidaj dok ne završi. Ovisi koliko je "star" laptop. Pod star mislim na to koju OEM verziju (iz kojeg mjeseca) windowsa ima. Ponekad imam osjećaj da se kroz update skinu cjelokupni windowsi i držim da bi pametnije bilo skinuti zadnju verziju s neta nego instalirati ovako.

14 godina
neaktivan

Hitno trebam pomoc. Naime, snimio sam Windows 8.1 i nikako ne pronalazi kucni internet (Speedtouch Thomson 780i WL). Probao sam sve i svasta, rucno ukljucit mrezu, zvao tcom, nista nije pomoglo...internet tj ruter radi normalno i preko mobitela se mogu spojit, ali win 8.1 ga ne pronalazi nikako...u tcomu mi je rekao da bi taj ruter trebao biti kompatibilan s sustavom. Sta da radim?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 19:30 (Spartacus).

0 0 hvala 0
16 godina
Spartacus kaže...

Hitno trebam pomoc. Naime, snimio sam Windows 8.1 i nikako ne pronalazi kucni internet (Speedtouch Thomson 780i WL). Probao sam sve i svasta, rucno ukljucit mrezu, zvao tcom, nista nije pomoglo...internet tj ruter radi normalno i preko mobitela se mogu spojit, ali win 8.1 ga ne pronalazi nikako...u tcomu mi je rekao da bi taj ruter trebao biti kompatibilan s sustavom. Sta da radim?

tko/što ne pronalazi internet? PC s win8.1? Imaš mrežu? (mrežna kartica = žica ili wlan bežično).

-imaš odgovarajući driver, instlairan, mreža uključena...?

.. pa do toga da HW mora biti ispravan, žice, smetnje.. sve, da bi radilo. + Podaci koje si naveo nemaju veze s vezom.

14 godina
neaktivan

Sorry što kasnim s odgovorom. Ma da, zaboravio sam instalirat drivere za LAN Network s dvd-a od matične. Odmah je prepoznao mrežu :D Svejedno, hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
16 godina

Iz kojeg je stoljeća ta ploča kad ih sami windowsi nisu pronašli?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spartacus kaže...

Moj ti je savjet da se prvo probaš spojiti kabelom.

Ako se spajaš bežično možda je u pitanju sakriveni Wi-Fi (hidden network). To je vrlo lako riješiti ukoliko znaš kako ti se zove pristupna točka.

EDIT: Pisao prije čitanje svih postova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 8:58 (mario.L_hr).
14 godina

Molim za jedan savjet, nadam se da nisam fulao temu.

Kupio sam origigi 8.1 key pošto imam  sedmicu pa krećem u friški reinstall sistema.

Malo me strah priče sa drajverima, naime prilikom zadnjeg reinstalla sedmice prije par mjeseci poskidao sam sve drajvere sa official Asus stranice i neki nisu radili.

Pisalo je da OS nije supportan i slične sheme pa me zanima dal postoji način da napravim frišku instalaciju i onda odmah nakon nje napraviti backup particije ako nešto sprčkam da ne radim reinstall jer prepostavljam da će Windowsi prepoznati moj novi key kao već korišten?

Znači kako napraviti backup particije prije bilo kakve instalacije drajvera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1samek kaže...

Kupio sam origigi 8.1 key pošto imam  sedmicu pa krećem u friški reinstall sistema.

Malo me strah priče sa drajverima, naime prilikom zadnjeg reinstalla sedmice prije par mjeseci poskidao sam sve drajvere sa official Asus stranice i neki nisu radili.

Pisalo je da OS nije supportan i slične sheme pa me zanima dal postoji način da napravim frišku instalaciju i onda odmah nakon nje napraviti backup particije ako nešto sprčkam da ne radim reinstall jer prepostavljam da će Windowsi prepoznati moj novi key kao već korišten?

Windows 8.1 ima hrpu drivera i ne vjerujem da ćeš imati nekog velikog problema. Budući da imaš origigi CD bez problema ćeš, kad to poželiš moći resetirati sustav na početno stanje.

17 godina

@1samek

Imas u control panelu isto kao i kod win7 mogusnost izrade backup image.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 10:33 (djigibao).
14 godina

OK, hvala vam na odgovorima! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1samek kaže...

- svaki hardware da bi radio traži i odgovarajući driver. Ništa ne radi bez drivera. Win u sebi (dio instalacije) ima hrpe drivera, noviji win ima novije.. veća šansa da će outofbox podržavati noviji HW koji nije ni postojao u vrijeme izlaska w7.

- za install ti je neopodan samo chipset/kontroler driver, 99% da će install OSa proći tj da vidi HDD (to je osnovni preduvijet). Nevažno koji OS/verzija..

- sve ostalo kad se OS upali se može povuči s interneta ako nema na installmediju ili neki MBO/HW medij-CD-DVD kojeg se ugl dobije. Naravno, preduvijet je funkionalna mreža tj driver za mrežnu karticu. Ako je install prepoznao, problema nema. Ako nije, moraš imati taj driver. Tek tad se trebaš zabrinuti... (ako nemaš drugo računalo i sl..)

- zato (uz bezbroj drugih razloga), možeš imati neki live medij, miniPE/Hirens, Linux.. i uvjek bootnuti različite PCje (osim najnovijeg HWa ako je baš mreža drugačija) i pribaviti potrebno.

- zapravo, ako imaš original medij 99% da možeš instalirati driver bez obzira što npr medij nema driver za konkretan (noviji) OS kao w81, jer mrežni driver se 'stoljećima' ne mijenja (osim baš najnoviji chip..). Problem je češće 32-64 bita (npr XP je 99,999% 32bitni driver, dok je jednako postotak da ćeš instalirati 64bitni OS, tad trebaš i odgovarajući 64bitni driver..).

-drivere uvjek tražiš na str. proizvođača HWa (mrežna je na MBO, spomenuo si Asus..) ako ima za w81, ili w8, ili 7.. (ideš od najnovijeg) i VAŽNO 32-64 bita!

-problem može biti setup-installer. Ako ne prepozna OS neće instalirati.. ali driver zapravo radi (samo installer ne radi), slično ako nije certificiran tad win defaultno odbije instalciju itd. Tad moraš ručno-forsirati.. (i biti siguran da je to pravi driver!).

-najsigurnije je imati *.inf (text) driver, radi na svim OSevima jer ne ovisi o installeru/net/.. možeš npr raspakirati installer i vidjeti foldere..

-problem koji ti se desio 'skidanjem svih drivera'... ne skidaš sve drivere, skidaj onaj driver koji ti treba (ostalo može biti kolekcija koju je svejdno poželjno imati), konkretan driver za konkretan chip (mreža, audio, vga.. chipset) i konkretan OS. Svi ostali driveri nisu za tu kombinaciju (a često se na npr notebookovima nađe desetak mrežnih drivera za isti model.. jer se ovisno o zemlji modeli razlikuju i po tome + sa/bez bluetotha, koji mrežni chip, mobilna mreža itd..

-mrežni driver (ako nema na konkretnoj stranici kao spomenuti Asus..), može biti realtek, atheros, broadcom, intel.. + neki broj/oznaka. Driver se može potražiti i na njihovim stranicama (ali oni kao pravi proizvođači to baš i ne žele supportati.. možda treba više klikova dok se dođe do drivera..).

-sve ostale drivere se lako može kroz autoupdate.. + ali, poželjno je imati kolekciju, uz mrežu LAN/WLAN adapter, MBO+VGA+Audio.

kraće, ako install prođe, jedini driver koji te 'zabrinjava' može biti mrežni.. kad ga nabaviš, spremi ga na sigurno. Ne treba image sistema (ali backup je poželjan).

-dok ti je OS funkcionalan, pogledaj mrežni driever u systemu, naziv kartice/chipa.. i skini ga.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice