Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.805
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
13 godina
odjavljen
Windows 8 - Problemi

Od kad sam instalirao W8 (tocnije W8.1) zapoceli su svakakvi problemi i užasno mi je žao što sam otišao sa W7, ali što je tu je.

Nego, na W7 sam otključavao preostalih 1TB (tj. 800GB) harda tako da sam samo skinuo ASRock 3TB+ unlocker i sve okej, sad na W8 svaki put kad dođem do kraja instalacije 3TB+ unlockera, Windows se sruši...

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

jos uvijek imam problem sa disk usage na 100% {#}

ima li netko rijesenje?sve je instalirano.. neznam.. proces koristi 3.5 mb diska a on mi ga kuca na 100 usage.. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 8 - Problemi
David87 kaže...
David87 kaže...

Da li mi može netko pojasnit zašto mi se računalo pali samo od sebe, to se događa od kad sam prešao na Windows 8 Pro. Nekad se upali, nekad ne, a to me živcira...

Virusa i takvih gluposti nemam!

Evo ista stvar i sa Windows 8.1, napravio clean install i opet mi se pali sam od sebe! {#}

Jedino ako je matična problem...

kizo2703 kaže...
Isključivanje ''Allow this device to wake up computer'' u power managementu mrežne kartice obično rješava problem. A krivca se obično može naći i u Event Vieweru - %windir%\system32\eventvwr.msc /s u Run i traži pod Windows Logs.

Ovo ne šljaka, da li ima netko neki drugi savjet kaj da napravim u vezi toga? Već mi na k... ide to gašenje računala čak i po 2 puta tokom noći {#}

Maurer
17 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Samo da javim da sam svoj problem (donekle) rijesio sa rucnim upisivanjem Amisovih DNS servera u properties od konekcije. Al i dalje mi se sporo loadaju stanice, odnosno treba im dok krenu. Speedtest kaze da je brzina ok. Sve sam blizi odustajanju od ovog poluproizvoda...natrag sedmica. Jedino ce mi faliti task manager i ribbon UI. Al bar nema metro-a vise. :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...

jos uvijek imam problem sa disk usage na 100% {#}

ima li netko rijesenje?sve je instalirano.. neznam.. proces koristi 3.5 mb diska a on mi ga kuca na 100 usage.. 

ja sam imao problema sa search disk indeksiranjem. indeksirao mi je dosta foldera pa sam sve maknuo ono što nisam htio da indeksira.

Control Panel - Indexing Options (ukucati u search gore desno)

last.fm/user/jolly_bravo
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam jedan problem - nikako ne mogu pronaći Windows Media Center. Imam original Windows 8.1 skinuto preko DreamSpark-a, i piše mi da je Pro verzija. Windows Media Player je instaliran i radi ok.

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DmL kaže...

Imam jedan problem - nikako ne mogu pronaći Windows Media Center. Imam original Windows 8.1 skinuto preko DreamSpark-a, i piše mi da je Pro verzija. Windows Media Player je instaliran i radi ok.

u Osmici ,Windows Media Center nije instaliran. Moraš ga posebno kupiti.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
neaktivan
DmL kaže...

Windows Media Centar i Windows Media Player su dva popuno različita softvera. Po novome MS ima praksu naplate WMC-a kao dodatnog sadržaja. Jedno vrijeme su dijelili ključeve kojim se moglo nadograditi MS Win Pro verziju sa WMC-om. Ako imaš takav ključ, koji je aktiviran u roku onda možeš jednostavno dodati tu opciju preko Add Futures (mislim da se tako zove). Ako nemaš taj ključ ili plati ili se snađi.

@kizo: brz si ko munja. Ali daj brate malo obrazloži ovaj svoj odgovor, malo je štur. Napiši post ko ihush da te svak razumije.{#}

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 0:11 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

A niš onda, hvala ljudi na odgovoru. {#}

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jučer sebi instaliram Windows 8 Pro (64bit) i sve ide kao podmazano. Danas sam ih instalirao kod prijatelja i njemu se stalno crasha, jednostavno zašteka i ugasi se komp. Dosad mu je sedmica normalno radila, ali bila je dugo na kompu pa je htio promjenu. 

CPU-Intel q6600

MBO-Gigabyte GA-WP45-DS3P

RAM-4GB DDR2.

Jednostavno ne znam u čemu bi mogao biti problem, pa ako može pomoć.

GL&HF
14 godina
Windows 8 - Problemi

AmD

- Koliko vidim ta ploča ni nema podršku za win 8.

- Rušenje uzorokuje vjerojatno neki driver, probaj sa windows update skinut sve drivere i nadogradnje koje nađe, sa stranice proizvođača matične skini zadnji BIOS.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

@kizo: brz si ko munja. Ali daj brate malo obrazloži ovaj svoj odgovor, malo je štur. Napiši post ko ihush da te svak razumije.{#}

Odgovor je bio kratak i jasan ,uz davanje linka s dodatnim objašnjenjima ,čemu obrazloženja?

{#} ihush razumljiv?! Dobro ,je ,s vremena na vrijeme ,kad ga ne puca inspiracija. {#}

AmD kaže...

Jednostavno ne znam u čemu bi mogao biti problem, pa ako može pomoć.

Vrati mu Sedmicu ,i nek te dobro išamara! {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 14:30 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Prije nadogradnje na windows 8.1 reinstalirao sam windows 8.Nakon što sam ga instalirao ušao sam u trgovinu i počele su se update-ati osnovne aplikacije(videozapisi,igre,glazba...), išlo je sporo jer sam u isto vrijeme update-o windows-e pa sam ugasio trgovinu(islio sam da ću prekinuti update aplikacija, pa da ću moći kasnije).Nakon nadogradnje na windows 8.1 ili prije više se nesječam ušao sam u trgovinu i htio nastaviti update ali nisam više mogao.Kad sam pokrenio windows 8.1 i pokušao uči u igre ali pri pokretanju me je izbacilo i večina metro aplikacija crash-a.Tažio sam po internetu i pokušao pra načina ali ne pomaže. Ako je netko imao takav problem i zna kako da to riješim molim da napiše.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
ivozadro kaže...

Prije nadogradnje na windows 8.1 reinstalirao sam windows 8.Nakon što sam ga instalirao ušao sam u trgovinu i počele su se update-ati osnovne aplikacije(videozapisi,igre,glazba...), išlo je sporo jer sam u isto vrijeme update-o windows-e pa sam ugasio trgovinu(islio sam da ću prekinuti update aplikacija, pa da ću moći kasnije).Nakon nadogradnje na windows 8.1 ili prije više se nesječam ušao sam u trgovinu i htio nastaviti update ali nisam više mogao.Kad sam pokrenio windows 8.1 i pokušao uči u igre ali pri pokretanju me je izbacilo i večina metro aplikacija crash-a.Tažio sam po internetu i pokušao pra načina ali ne pomaže. Ako je netko imao takav problem i zna kako da to riješim molim da napiše.

Hvala unaprijed!

Ukratko ,uyebo si cijeli sistem i prije nego si istalirao 8.1?

A ništa ,najbolja opcija je reinstalacija ,i to odmah 8.1. Svi tvoji kupljeni programi u Storeu će ti biti odmah na raspolaganju ,tako i tako.

Naravno ,sve desktop programe ćeš reinstalirati.

Ako si od upgradea nisi napravio dvd ili usb ,to možeš još uvijek,naravno pod uvjetom da nisi obrisao ESD folder u C:\.

Tu su svi fileovi za instalaciju ,od kojih se može napraviti instalacijski medij. Sve što ti treba je ImgBurn.

Ako si ga ipak obrisao ,8.1 ipak možeš ponovno downloadati i napraviti instalaciju.

Nakon toga ,imat ćeš iso ili dvd ,šta već izabereš i s kojim će se onda moći instalirati 8.1.

Samo nemoj zaboraviti napraviti backup svega bitnoga sa C particije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 20:06 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ivozadro kaže...

Hvala unaprijed!

Ukratko ,uyebo si cijeli sistem i prije nego si istalirao 8.1?

A ništa ,najbolja opcija je reinstalacija ,i to odmah 8.1. Svi tvoji kupljeni programi u Storeu će ti biti odmah na raspolaganju ,tako i tako.

Naravno ,sve desktop programe ćeš reinstalirati.

Ako si od upgradea nisi napravio dvd ili usb ,to možeš još uvijek,naravno pod uvjetom da nisi obrisao ESD folder u C:\. Tu su svi fileovi za instalaciju ,od kojih se može napraviti instalacijski medij. Sve što ti treba je ImgBurn.

Ako si ga ipak obrisao ,8.1 ipak možeš ponovno downloadati i napraviti instalaciju.

Nakon toga ,imat ćeš iso ili dvd ,šta već izabereš i s kojim će se onda moći instalirati 8.1.

Samo nemoj zaboraviti napraviti backup svega bitnoga sa C particije.

Drugog naćina nema.Neda mi se to raditi sve sam podesio.Sad sam gledao nemam ESD, a nesječam se da sam ga brisao jedino da ga disk-cleanup nije obrisao.

16 godina
ivozadro kaže...

Drugog naćina nema.Neda mi se to raditi sve sam podesio.Sad sam gledao nemam ESD, a nesječam se da sam ga brisao jedino da ga disk-cleanup nije obrisao.

Da ,hoće to Disk Cleanup napravit. {#}

Skini onda ponovno instalaciju kao što je opisano u linku i napravi si instalacijski medij po izboru.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ivozadro kaže...

Da ,hoće to Disk Cleanup napravit. {#}

Skini onda ponovno instalaciju kao što je opisano u linku i napravi si instalacijski medij po izboru.

Znači to je jedini način?A hoče li mi pomoči ako ne napravim "clean install" tj da instaliram preko ovih i onda stare obrišem Disk Cleanup-om?To sam radio sa windows 8 našao sam na netu piratski key za media center i nisam mogao više aktivirati ga sa svojom lincenco.Tad mi je to pomoglo,neznam da li bi i sada?

17 godina
Windows 8 - Problemi

Od instalacije Windowsa 8.1 sami problemi...

Jel imao tko problema s ovim low memory stvarima?

Igram recimo PES i najednom low memory, a slobodno 6 od 8GB... Evo sad mi se i prilikom instalacije jednog programa pojavilo isto... A memorije slobodno više od pola. Ne kužim...

Prvo sam stavio W8.1 update na W8 i to se počelo dešavati. Mislio sam da je nešto do updatea, pa sam skinuo i instalirao čisti 8.1 i opet ista stvar... Par puta mi se i BSOD pokazao.... Pretpostavljam da nešto nije u redu s driverima, jer W8 su radili bez ikakvih problema, i mislim da ću se morati vratiti na njih.

Tražio sam malo, i vidim da nisam jedini s tim problemom, no rješenje nisam uspio nać, o bome ni uzrok. Windowsi su inače original skinuti s MSDNAA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...

Od instalacije Windowsa 8.1 sami problemi...

Jel imao tko problema s ovim low memory stvarima?

Igram recimo PES i najednom low memory, a slobodno 6 od 8GB... Evo sad mi se i prilikom instalacije jednog programa pojavilo isto... A memorije slobodno više od pola. Ne kužim...

Prvo sam stavio W8.1 update na W8 i to se počelo dešavati. Mislio sam da je nešto do updatea, pa sam skinuo i instalirao čisti 8.1 i opet ista stvar... Par puta mi se i BSOD pokazao.... Pretpostavljam da nešto nije u redu s driverima, jer W8 su radili bez ikakvih problema, i mislim da ću se morati vratiti na njih.

Tražio sam malo, i vidim da nisam jedini s tim problemom, no rješenje nisam uspio nać, o bome ni uzrok. Windowsi su inače original skinuti s MSDNAA.

Ja imam isti problem. Taj low memory i BSOD-ovi u igrama.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
mind_challenge kaže...

Zanimljivo, mislio sam da je do drivera grafičkih, no očito nije. Ti koristiš nvidiu, ja Intel. Stvarno ne znam. Da bar znam uzrok, ovako ne znam ni kak da probam rješit problem...

16 godina
lllnuclearlll kaže...
mind_challenge kaže...

Zanimljivo, mislio sam da je do drivera grafičkih, no očito nije. Ti koristiš nvidiu, ja Intel. Stvarno ne znam. Da bar znam uzrok, ovako ne znam ni kak da probam rješit problem...

Meni su ruše driveri od zvučne, barem tako piše u dumpu kad ga analiziram.

edit: ali ovaj low memory mi i dalje nije jasan

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 13:59 (mind_challenge).
17 godina
Windows 8 - Problemi

Ma vraćam se ja na čistu osmicu. Kad oni to popeglaju malo za 2-3 mjeseca možda pokušam ponovno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 - Problemi

Da li postoji način da Skype Metro aplikacija vidi web kameru koja ima nepotpisani (unsigned) driver ili trebam kupiti novu kameru? U desktop okruženju sve radi kako treba! Postoji li kakav trick?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Može li mi tko reći kako da namjestim na win 8 da nemoram upisivati sifru od profila kad ulazim od svog microsoft acounta...jab stavio neku drugu ova mi je predugačka, neda mi se uvijek to upisivati. Ja bi stavio kraću..Ali želim ostati prijavljen na taj email racun preko win..?
ako me je netko razumio. :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
markot kaže...

Može li mi tko reći kako da namjestim na win 8 da nemoram upisivati sifru od profila kad ulazim od svog microsoft acounta...jab stavio neku drugu ova mi je predugačka, neda mi se uvijek to upisivati. Ja bi stavio kraću..Ali želim ostati prijavljen na taj email racun preko win..?
ako me je netko razumio. :) 

Ukucaj netplwiz u Search (ili C/P)

i makni kvačicu sa Users must enter ...
To je sve.

Dodatno ,u Accounts imaš mogućnost logiranja sa četveroznamenkastim PIN-om.

Probaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 21:58 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Rješio sam problem sa metro aplikacijama zahvljujem na pomoči kizo2730-u!E sad imam problem sa prolem sa titlovima u WMP-u pokušao sam instalirati par codecs-a ali bezuspješno osim jednog ali titlovi su koma i nema č,ć,đ,dž,š,ž.Ponovno sam instalirao K-Lite Codec Pack titlova ima samo u Media Player Classic-u i poduplani, ali u WMP-u ih i dalje nema.Dok sam koristio Win 7 nisam imao problema instaliram codec i sve radi.Neželim prijeć na alternativne player-e(BSPlayer,GOM,VLC...) ako netko kako da to rješim molim da napiše.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...

..

..

disk (sys za tempove i pagefile...), ne RAM. Očigledno misliš na RAM, ako ipak misliš na disk, tad 6-8GB nije dovoljno... Za normalno 'disanje' Win (Vista-7-8) trebaju cca +20GB, uz redovito čišćenje tempova, updateova i sl, realan minimum je 60GB disk (bez većih app, današnje igre, download i sl brzo potroše mjesto). Ponekad treba počitistiti win.updateove, inače disk cleaner je dovoljan za higijenu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...
lllnuclearlll kaže...

..

..

disk (sys za tempove i pagefile...), ne RAM. Očigledno misliš na RAM, ako ipak misliš na disk, tad 6-8GB nije dovoljno... Za normalno 'disanje' Win (Vista-7-8) trebaju cca +20GB, uz redovito čišćenje tempova, updateova i sl, realan minimum je 60GB disk (bez većih app, današnje igre, download i sl brzo potroše mjesto). Ponekad treba počitistiti win.updateove, inače disk cleaner je dovoljan za higijenu.

Ma pojavljuje mi se low memory warning baš vezan za RAM. Windowsi su instalirni na SSD od 128GB. Slobodno je 85GB od toga. RAMa ima 8GB.

Tu i tamo se i BSOD pojavi prilikom paljenja računala. Izgleda da je problem u nekim driverima, ali ne znam u kojim. Također prošao sam po googleu i skužio da ima dosta ljudi koje to zeza nakon što su prešli s W8 na W8.1. Samo što nitko ne zna u čemu je problem. Ne znam.

W8 je radio ko urica, nikad nikakvih problema. Instaliranjem 8.1 sami problemi... Ne znam u čemu je problem i izgleda da ću se morat vratit na čistu osmicu, barem dok se nešto ne rješi...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 10:47 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

e ljudi mene interesuje da li postoji iso 8.1 i da ja llijepo to postavim i instaliram -.- nmp na win xp

kao npr sto ima za win 7 ili tako to

vjerovatno ima ali moze link?

{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BOLAC kaže...

e ljudi mene interesuje da li postoji iso 8.1 i da ja llijepo to postavim i instaliram -.- nmp na win xp

kao npr sto ima za win 7 ili tako to

vjerovatno ima ali moze link?

{#}

Ako imaš kupljeni win8 tj. original licencu možeš napraviti dvd sa 8.1 slijedi ove upute.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice