Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 603.028
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Problem rijesen, ali zasto u storeu pod top free imam samo 37 aplikacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - Problemi

Problem sa zauzećem diska na Windows 8

Da, imam problem koji traje već duže vrijeme na dva kompjutera, od kojih jedan potpuno nov. Oba imaju 4 GB RAM-a. Veliko zauzeće diska koje se događa s vremena na vrijeme. Najveće zauzeće je kad korisim uTorrent, ali gotovo stalno je na 100%. Barem polovicu dana. Drugu polovicu je na minimumu. Znači problem do samih računala nije jer su dva, od kojih je jedan novi. Nema ni virusa jer su oba Windowsa 8 instariani opet prije par dana. Sad mi frend kaže da mu instaliram osmicu, ali ne želim ga zaje..t :) Što se događa? Ne želim se vratiti na Windows 7. Pomozite! :) Evi i slike u privitku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 13:06 (MarkoRi).

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - Problemi

Evo sad je pao na ovo... Naglo. I tako stalno.

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - Problemi

Uključim utorrent i evo :)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8 - Problemi
MarkoRi kaže...

Problem sa zauzećem diska na Windows 8

Da, imam problem koji traje već duže vrijeme na dva kompjutera, od kojih jedan potpuno nov. Oba imaju 4 GB RAM-a. Veliko zauzeće diska koje se događa s vremena na vrijeme. Najveće zauzeće je kad korisim uTorrent, ali gotovo stalno je na 100%. Barem polovicu dana. Drugu polovicu je na minimumu. Znači problem do samih računala nije jer su dva, od kojih je jedan novi. Nema ni virusa jer su oba Windowsa 8 instariani opet prije par dana. Sad mi frend kaže da mu instaliram osmicu, ali ne želim ga zaje..t :) Što se događa? Ne želim se vratiti na Windows 7. Pomozite! :) Evi i slike u privitku.

Na toj prvo slici ti se radi o windows defender-u (antivirusni program) koji kad se komp upali radi update i radi quick scan.

Mozes ga zamijenit za neki drugi (npr. Panda Cloud) koji ne cacka toliko po disku.

MarkoRi kaže...

Uključim utorrent i evo :)

Ovo drugo ti je najvjerojatnije isto do antivirusnog programa jer provjerava sve sto se skida na komp, posto cijelo vrijeme skida onda i taj program cijelo vrijeme skenira i ruje po disku.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
16 godina
neaktivan

Izgleda da utorrent ne može osigurati kompletan prostor za torrent datoteku, pa to radi na sporiji način (upisivanjem nula) koji opterećuju disk.

Da bi to izbjegao utorrent mora biti pokrenut sa administratorskim pravima.

Ako ti je uključen UAC pokreni "utorrent" sa desni klik na ikonu "utorrent" i "run as administrator". 

17 godina
Windows 8 - Problemi

Problem - kada stavim komp u sleep, često mu treba puno vremena da se "probudi".

Uglavnom moram više puta pritisnuti tipke na tipkovnici, pokušavao sam i s tipkom za paljenje na kompu.

"Buđenje" potraje duže nego boot, što je jako čudno, pogotovo kada se obziruje da imam SSD.

Primjetio sam i da komp teško odlazi sam u sleep, odnosno da mi se promijeni nakon koliko vremena da ode u sleep na "never".

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

U zadnje vrijeme primjećujem jedan problem koji ide dosta na živce, a ne znam što je točno uzrok (sumnjam na ATI drivere).
Imam podešeno da mi se nakon 15 minuta neaktivnosti monitor gasi (nikakav screen saver), a sam desktop iz siga radi bez sleepa u pozadini. Dok se vratim za PC i ako mrdnem periferiju (tipkovnica/miš), očito je da računalo radi, ali monitor javlja kao da nema video input (blank screen), te ne pomaže ništa osim restarta kompa.
Ista stvar mi se nikad nije desila na laptopu iz siga, koji vrti isto windowse 8, pa mi se driveri od grafičke nameću kao očita razlika. Na desktopu su zadnji non-beta driveri za 64-bitnu osmicu.
Jel tko uspio riješiti ovaj problem, jer ide na živce lagano?

Potemkinhr#2800
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav, 

danas sam instalirao wi 8 na laptop (asus n56vb). Sve radi kako treba osim jedne stvari. Kod restaranja laptop vise ne boota, nego samo dode crni ekran i tu stane. Nakon toga ga moram ugasit na tipku i ponovno upalit. JE zna netko u cemu bi mogao biti problem? Evo sad sam primjetio da kad zatvorim laptop i opet otvorim da mi isto bude samo crni ekran.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 18:21 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kizo2703 kaže...
1950Killer kaže...
1950Killer kaže...

imam problem sa ikonama u metro-u, niti jedna koja je dosla sa win-on nece se pokrene osim shopa (win nije jogurt). 

Pomoc?

File repair isproban? [sfc /scannow

isprobano, ne radi

I Love Music
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav,

imam problem da kad skinem neki problem sa interneta i pokrecem neki setup od programa windows smart screen mi izbaci poruku: Windows smart screen can't be reached now zbog cega to dilazi a internet normalno radi? i jos jedan problem sa adblockom u chromu i firefoxu da mi ne moze preuzeti niti jednu listu za blokiranje reklama pise da je došlo  do greške kod preuzimanja. probao sam na ostalim racunalima u kuci isti problem a u skoli i kod ujaka sve normalno radi. Probao sam reinstall windowsa i reset rutera i ništa ne pomaze. dali netko zna u cemu je problem?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Rjesio sam ove probleme.  Problem je u dns od optime , promjenom dns u comodov ili od googla sve normalno radi

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

danas mi se ovo pocelo dogadjati,ne mogu uci uci ni u safe mode ni ono da izaberem da mi boota s dvd drajva da napravim reinstall

EDIT:nekako rijesio :D

battlelog:KICKASS_HR
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 20:21 (kurt).

0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Problem - kada stavim komp u sleep, često mu treba puno vremena da se "probudi".

Uglavnom moram više puta pritisnuti tipke na tipkovnici, pokušavao sam i s tipkom za paljenje na kompu.

"Buđenje" potraje duže nego boot, što je jako čudno, pogotovo kada se obziruje da imam SSD.

Primjetio sam i da komp teško odlazi sam u sleep, odnosno da mi se promijeni nakon koliko vremena da ode u sleep na "never".

Nadogradnja Avasta riješila je problem. Program mi se nije ažurirao automatski već samo virus definicije, a izgleda da je imao neki bug.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 12:26 (191x7).
14 godina
neaktivan
p0temk1n kaže...

U zadnje vrijeme primjećujem jedan problem koji ide dosta na živce, a ne znam što je točno uzrok (sumnjam na ATI drivere).
Imam podešeno da mi se nakon 15 minuta neaktivnosti monitor gasi (nikakav screen saver), a sam desktop iz siga radi bez sleepa u pozadini. Dok se vratim za PC i ako mrdnem periferiju (tipkovnica/miš), očito je da računalo radi, ali monitor javlja kao da nema video input (blank screen), te ne pomaže ništa osim restarta kompa.
Ista stvar mi se nikad nije desila na laptopu iz siga, koji vrti isto windowse 8, pa mi se driveri od grafičke nameću kao očita razlika. Na desktopu su zadnji non-beta driveri za 64-bitnu osmicu.
Jel tko uspio riješiti ovaj problem, jer ide na živce lagano?

sumnjam da ce ti ovo pomoci ali prolistaj prirucnik od maticne,meni pise da one bijele jumpere trebam premjestiti na neko drugo mjesto ako zelim probuditi komp usb tipkovnicom i misem,eto,mozda pomogne

battlelog:KICKASS_HR
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Zdravo ljudi,

ja bi imao jedan mali problem sa svojim win 8 posto sam ga skinuo sa interneta i dobio sam orginalni serijski broj od prijatelja koji radi u MS. instalacija je prosla bez problema al sada nakon dva dana mi se pocinje restartovati al ne cijeli win nego samo npr ako sam imao upaljen chrome il jos neki program samo mi se ti programi ugase al ostalo je normalno i to mi se zna desit vise puta na dan. zbog cega bi se to moglo desavati?

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
jumper11 kaže...

Zdravo ljudi,

ja bi imao jedan mali problem sa svojim win 8 posto sam ga skinuo sa interneta i dobio sam orginalni serijski broj od prijatelja koji radi u MS. instalacija je prosla bez problema al sada nakon dva dana mi se pocinje restartovati al ne cijeli win nego samo npr ako sam imao upaljen chrome il jos neki program samo mi se ti programi ugase al ostalo je normalno i to mi se zna desit vise puta na dan. zbog cega bi se to moglo desavati?

hvala unaprijed!

Jesi li što skidao u ta 2 dana? Msm sa nekih sumnjivih stranica.. Ja sam ima slučajeva gdje bih ljudima reinstalirao Windows i oni bi nakon 2-3 dana dolazili OPET da im nešto nevalja (a pogodi šta)..

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
jumper11 kaže...

Zdravo ljudi,

hvala unaprijed!

Jesi li što skidao u ta 2 dana? Msm sa nekih sumnjivih stranica.. Ja sam ima slučajeva gdje bih ljudima reinstalirao Windows i oni bi nakon 2-3 dana dolazili OPET da im nešto nevalja (a pogodi šta)..

Nisam nista skidao sa sumljivih stranica imam na komp. nod32 ESS 6 tako da nez da bi tako brzo mogao upast virus. al pokusat cu da skeniram sistem mozda i jest nesto upalo. al ja vise kontam reko da nije do nekih postavki il tako nesto!

13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

zdravo ljudi,

jel mi moze ovo neko prevest :D htio sam da uradim update biosa i ovo mi je izbacilo prije instalacije.

slika prilikom instalacije biosa slika prilikom instalacije biosa
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 0:10 (jumper11).

0 0 hvala 0
16 godina
jumper11 kaže...

Nisam nista skidao sa sumljivih stranica imam na komp. nod32 ESS 6 ....

Koji je ,naravno (navodno?!) original? Ili aktiviran s ključem s Facebooka?! {#}

jumper11 kaže...

jel mi moze ovo neko prevest :D htio sam da uradim update biosa i ovo mi je izbacilo prije instalacije.

Ovo šta?

Zbog čega update BIOS-a uopće? Osim ako si mijenjao procesor?

Imaš Secure Boot uključen i radiš update BIOS-a? OMG ....

Kratko i jasno ,na ovom PC-u (laptopu?) zaboravi na update BIOS-a! End of story!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 0:18 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

nije navodno orginal nego je 100% orginal, kao da se u orginalnom win8 ne moze nesto pokvarit il kao sto je u mom slucaju bio virus :D, a update biosa ne znam pojavio mi se kao update na toshibinoj sluzbenoj stranici.

znaci da ne vrsim update.

hvala ti

16 godina
jumper11 kaže...

nije navodno orginal nego je 100% orginal, kao da se u orginalnom win8 ne moze nesto pokvarit il kao sto je u mom slucaju bio virus :D, a update biosa ne znam pojavio mi se kao update na toshibinoj sluzbenoj stranici.

..

-sve je original, razlika je u aktivaciji-keyu ili cracku.

-u win (svejedno) se ne može ništa pokvariti jer je sve software (software se ne kvari, ne treba mijepati odgovornost OSa s ostalim aplikacijama ili driverima, virusima itd), koji radi jednako na milionima drugih PCa, dakle problem je na tvojoj strani.

-BIOS update se radi ako/kad postoji neki razlog. Dobro je i pročitati opis izmjene, upute itd. Pošto se na notebooku hardware ne mijenja potreba za novijim BIOSom je vrlo rijetka (samo za neki bug-fix).

-UEFI-sec.boot je problematičan jer ograničava (onemogućuje) neke ponekad potrebne stvari, dok sama sigurnost za 99% juzera uopće nije bitna. To (sve postavke BIOSa) je potrebno podesiti prije instalacije, sad je kasno.. ili ako raiš clean install preporučljivo (naravno ako ti ne treba neki UEFIjev fičer).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
jumper11 kaže...

hvala ti

Nisam mislio na Windows ,za koji si rekao da je original ,nego na NOD32.

Ako nisi ništa mijenjao i nemaš nikakvih problema u radu ,NE DIRAJ BIOS.

ihush kaže...

-UEFI-sec.boot je problematičan jer ograničava (onemogućuje) neke ponekad potrebne stvari, dok sama sigurnost za 99% juzera uopće nije bitna. To (sve postavke BIOSa) je potrebno podesiti prije instalacije, sad je kasno.. ili ako raiš clean install preporučljivo (naravno ako ti ne treba neki UEFIjev fičer).

UEFI Secure Boot je koristan samo kod OEM instalacija Osmice ,pošto je aktivacijski ključ sada integriran u verificirani loader i Windows je aktiviran samo kad je uključen.

Kod custom instalacije najpametnije ga je prethodno isključiti.

Ali ,kad je sistem već instaliran na uključeni Sec.Boot ,bolje ga je više ne dirati (ili ga isključiti i ponovno napraviti clean install).

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 23:02 (kizo2703).
15 godina
protjeran
Windows 8 - Problemi
http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
16 godina

Odavno prežvakano:

Additional requirements to use certain features:

To access the Windows Store and to download and run apps, you need an active Internet connection and a screen resolution of at least 1024 x 768

To snap apps, you need a screen resolution of at least 1366 x 768

Da ponovimo ...

17 godina
Sta su sad nesto spominjali da ce s ovim updejtom omogucit i manje rezolucije ili je to samo za tablete tj. Windows RT?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Događa mi se povremeno da mi se 'restarta' windows explorer i poslje toga baci error. Je li uobicajen problem ili je nesto nepoznato.

Windowsi su original studentska verzija.

0 0 hvala 0
16 godina
Gigx0n kaže...

Događa mi se povremeno da mi se 'restarta' windows explorer i poslje toga baci error. Je li uobicajen problem ili je nesto nepoznato.

Windowsi su original studentska verzija.

Ne ,nije uobičajeni problem i koji error? (naprimjer ,0x007825)

Obično po kodu errora možeš saznat u čemu je problem.

14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Tj. ne izbaci error pogresno sam se izrazio samo pise da se crashao i daje mogucnost prijavljivanju problema microsoftu. Trazio sam po netu i nezna se tocan uzrok problema kolko sma ja nasao.

0 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...
Sta su sad nesto spominjali da ce s ovim updejtom omogucit i manje rezolucije ili je to samo za tablete tj. Windows RT?

Da, s Blue nadogradnjom, ali ona još nije izašla.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice