Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.541
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
Re: Windows 8 - Problemi
Lovac kaže...

Večer. Da li ima netko iskustva sa sljedećim problemom (javlja se samo na Win 8)?

Kad ostavim PC i monitor se ugasi (turn off monitor opcija) često puta se desi da se na trzaj miša "upali" monitor, ali je crna slika i jedino mogu napraviti restart... Na Win 7 tih problema nema, a na 8 mi se i u prvom druženju s tim OS-om to događalo, pa samo od sebe prestalo. GPU driveri definitivno nisu jer se to dešava isključivo u opisanoj situaciji (dakle ako ostavim da ne gasi monitor nema problema, al to je nepraktično) i na Win8, dok je s istim driverima sve ok na prethodniku.

Preko updatea instaliraj ovaj hotfix KB 2756559

17 godina
Windows 8 - Problemi

Taj hotfix mi nije dostupan, a među instaliranim ga nema. Na netu mi ovako veli: 2756559 removed (superseded). Zamijenili su ga nekim drugim koji očito ne radi svoj posao. Hvala svejedno.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Kak da rjesim ovo? Radi se o laptopu pod "moj PC" kojeg nikako ne mogu natjerati da boota u Windowse. Pored Windowsa imam na njemu i Ubuntu koji najnormalnije radi. 

"Esc for recovery" nista ne pomaze. Ponovno isti ovaj blue screen. Enter ista stvar. f8 takodjer nista ne pokazuje. 

Uopce se ne sjecam da sam gasio laptop dok je bio spojen neki vanjski uredjaj ili nes slicno. Zapravo nisam uopce nista ovih dana spajao (jucer navecer mi se ovo pojavilo) 

Izvadio sam i drugi hard disk kojeg imam u laptopu i msata ssd (na kojem je Ubuntu), probao sam bootati s dvd-a na kojem je Win8 (isto mi se javlja isti ovaj blue screen), bas nista ne pomaze.  

Jel se moze nekako iz Ubuntua napraviti recovery ili nesto drugo, ili mi je jedina opcija iz ubuntua formatirat c disk? 

 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 12:34 (Agent Rico).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Agent Rico kaže...

Kak da rjesim ovo? Radi se o laptopu pod "moj PC" kojeg nikako ne mogu natjerati da boota u Windowse. Pored Windowsa imam na njemu i Ubuntu koji najnormalnije radi. 

"Esc for recovery" nista ne pomaze. Ponovno isti ovaj blue screen. Enter ista stvar. f8 takodjer nista ne pokazuje. 

Uopce se ne sjecam da sam gasio laptop dok je bio spojen neki vanjski uredjaj ili nes slicno. Zapravo nisam uopce nista ovih dana spajao (jucer navecer mi se ovo pojavilo) 

Izvadio sam i drugi hard disk kojeg imam u laptopu i msata ssd (na kojem je Ubuntu), probao sam bootati s dvd-a na kojem je Win8 (isto mi se javlja isti ovaj blue screen), bas nista ne pomaze.  

Jel se moze nekako iz Ubuntua napraviti recovery ili nesto drugo, ili mi je jedina opcija iz ubuntua formatirat c disk? 

Pa, piše ti da se to moguće desilo jer si iskopčao stick dok je nešto transferao.. To može biti i stick od miša, pa kada se updateao, da si ti iskopčao pa se to desilo.. Prije formata probaj ukopčati sve stickove koje si ukopčavao prije ovog errora.

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Ali nisam nista tada iskopcavao. Jedino sto spajam na laptop je prijenosni hard disk (koji mi je vec vise od tjedan dana u drugom stanu) i unifying receiver s kojim sam takoder isprobao i i dalje ne radi.. :/ 

15 godina
Agent Rico kaže...

Ali nisam nista tada iskopcavao. Jedino sto spajam na laptop je prijenosni hard disk (koji mi je vec vise od tjedan dana u drugom stanu) i unifying receiver s kojim sam takoder isprobao i i dalje ne radi.. :/ 

Koliko dugo ti se pojavljuje taj error? Jesi probao fixati sa win 8 cdom?

15 godina
neaktivan

Od jucer navecer. Jesam, isto me vodi do blue screena 

15 godina
Agent Rico kaže...

Od jucer navecer. Jesam, isto me vodi do blue screena 

Neznam jel se može na linuxu, no probaj čisto odvrtiti jedan test sa hd tuneom da budemo sigurni da nije ništa sa hdd-om ;)..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 14:20 (luxxxfromhell).
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Evo proradilo mi samo od sebe. lol? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam problem sa task managerom, tj. nemogucnoscu killanja aplikacija :S
nakon neuspjesnog dopodneva rjesenja sto iz glave sto s interneta, događa mi se da mi neki proces ostane ukljucen u pozadini, kao npr. bf3.exe, te se nemogu ponovno uci u igru (origin kaze da nemoze komunicirat s vec pokrenutom igrom, koju ja nemogu ugasiti (slika.)

Je li itko imao sličan problem (nemojte mi tu nešto tipa taskkill, task explorer, antivirus blokira terminaciju, nije moguce nista od toga)

hvala

http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 14:39 (bur3k).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bur3k kaže...

Imam problem sa task managerom, tj. nemogucnoscu killanja aplikacija :S
nakon neuspjesnog dopodneva rjesenja sto iz glave sto s interneta, događa mi se da mi neki proces ostane ukljucen u pozadini, kao npr. bf3.exe, te se nemogu ponovno uci u igru (origin kaze da nemoze komunicirat s vec pokrenutom igrom, koju ja nemogu ugasiti (slika.)

Je li itko imao sličan problem (nemojte mi tu nešto tipa taskkill, task explorer, antivirus blokira terminaciju, nije moguce nista od toga)

hvala

Probaj sa comodovim CCE-om, on ti ima KillSwitch pa sa njime probaj endati proces.

15 godina
neaktivan
Neradi ni tako, kaze attempt was made to exiting process, a kada odem na force terminate killswitch is not responding :S

http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
15 godina
bur3k kaže...
Neradi ni tako, kaze attempt was made to exiting process, a kada odem na force terminate killswitch is not responding :S

Jesi probao opet pokrenuti taj isti file, pa onda ga ugasiti?

15 godina
neaktivan

Pa ja ću se ranit.. Danas ujutro opet isto sran{#}e. (klik) Sad sam iz biosa pokrenuo nekakav Lenovo utilities koji mi je testirao ram i storage i to je trajalo nekih 5-10 min. Nakon što je završio te testove (za sve je javio "passed")   resetirao se i evo sad opet najnormalnije radi. Ali mislim kako to što je proradilo uopće nema nikakve veze s tim programom, nego je opet jednostavno samo od sebe proradilo.. {#}

E sad jeli itko ima pojma o čemu se tu radi? Kako ja to iz Windowsa mogu rješiti da mi se to više ne događa? Bojim se uopće gasiti više taj laptop, ne znam što me čeka nakon što ga ponovno upalim. {#}

15 godina
Agent Rico kaže...

Pa ja ću se ranit.. Danas ujutro opet isto sran{#}e. (klik) Sad sam iz biosa pokrenuo nekakav Lenovo utilities koji mi je testirao ram i storage i to je trajalo nekih 5-10 min. Nakon što je završio te testove (za sve je javio "passed")   resetirao se i evo sad opet najnormalnije radi. Ali mislim kako to što je proradilo uopće nema nikakve veze s tim programom, nego je opet jednostavno samo od sebe proradilo.. {#}

E sad jeli itko ima pojma o čemu se tu radi? Kako ja to iz Windowsa mogu rješiti da mi se to više ne događa? Bojim se uopće gasiti više taj laptop, ne znam što me čeka nakon što ga ponovno upalim. {#}

Slijedeći put kada upali, pripremi ext. hard itd. i reinstaliraj windowse.. Mislim da ti je to najbolja solucija..

12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi
Imam problem sa jezikom na windows 8. kad mi je pc na engleskom piše da je windows aktiviran a kad je na hrvatskom piše da nije aktiviran i nemogu ga aktivirat....POMOĆ
Imam windows 8 pro,nije orginal.........

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Disk ce ti bit oko 450kn,ostalo su valjda ruke i vrijeme.
Sta su rekli da je diskom?
Jesu ti ga vratili?
To si bio u Asus servisu ili...?

Uzeli su WD hard disk i ja zadovoljan jer znam da se radi o kvalitetnom proizvodjacu,na skoro svim laptopovima i kompovima koje imam su na WD hard disk koje rade duze nego sto sam ocekivao (pokucao o drvo)

Ali nije mi jasna jedna stvar...sto je radio Samsung hard disk u najnovijem laptop Asusu?Dali su mi stari hard disk i objasnavali da laptop ne bi smio biti stalno u sleep modu jer to unistava hard disk...rekao je da je hard disk krckao (presporo radio) pa nije mogao dizati sustav kako treba,tj gubio vezu s laptopom...to je objasnjavalo tu scenu koju sam imao vise od mjesec dana...ali jos ne vjerujem,novi laptop!

15 godina
Windows 8 - Problemi

prije dan, dva sam htio ugasit komp i slucajno sam stisnuo sleep umjesto shut down i nije mi se dalo cekat pa sam ga iza ugasio preko one tipke... sad mi se ovo pojavilo maloprije kad sam upalio komp (slika). sta to znaci i jel to neki problem?? i skuzio sam da mi autocad ne radi kako treba, zasteka i ne spremim crtez. jel to zbog toga?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

prije dan, dva sam htio ugasit komp i slucajno sam stisnuo sleep umjesto shut down i nije mi se dalo cekat pa sam ga iza ugasio preko one tipke... sad mi se ovo pojavilo maloprije kad sam upalio komp (slika). sta to znaci i jel to neki problem?? i skuzio sam da mi autocad ne radi kako treba, zasteka i ne spremim crtez. jel to zbog toga?

''Stranična dadoteka''?! OMG

To je pagefile. Ništa strašno.

Restartaj PC normalno i sve će doći na svoje.

I malo više strpljenja drugi put.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
Windows 8 - Problemi

Ja kad windows poruke citam na hrvatskom razumijem ih kao da pisu na kineskom.....

10 1 hvala 1
17 godina
povecaj si tu virtualnu memoriju.
Koliko imas RAM?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
15 godina
djigibao kaže...
povecaj si tu virtualnu memoriju.
Koliko imas RAM?

2GB

17 godina
stavi si min i max na 4096Mb
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
16 godina
djigibao kaže...
stavi si min i max na 4096Mb

Ako ništa u postavkama nije dirano i pagefile je na automatic ,nema potrebe da išta dira!!

Da nebi opet bilo ''ajme ,šta je sad?''

15 godina
Windows 8 - Problemi

opet problemu s update-om... nije mi htjeo updejtat i kizo mi je reko za rijesenje,zaustavljanje updejt procesa i brisanje u software distribution folderu... ali sad svaki put da napravi updejt moram zaustavljait i brisat i tak bi svaki dan trebo zbog defendera.... ima li tko trajno rijesenje?

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne ,sigurno nisam rekel da brišeš foldere i fileove unutar Software Distribution foldera. Samo preimenuj u Software Distribution.old i restartaj update proces u servisima.

To bi trebalo riješiti problem.

15 godina

da al si stavio link vise .... i tamo je s microsoftove podrske receno da se obrise sve u 2 foldera kad se zaustavi proces....

Opali HVALA ↓↓↓
13 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav kolege, naime imam problem kod ikona u metro-u, ni jedna osim store-a nece se pokrene, dok ostale rade normalno. imam stardock start8 (da nije do njega) te rainmeter (windows-i su orginalni, Pro verzija 64-bit)

I Love Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kizo2703 kaže...
maxy0 kaže...

evo i par dana nakon , jos uvijek mi se prilikom paljenja javlja ta poruka. kako da je se rijesim. i pocinje mi stekati komp u zadnje vrijeme i javlja mi se poruka da mi je low memory. to mi nije bilo prijetako

15 godina
maxy0 kaže...
kizo2703 kaže...
maxy0 kaže...

evo i par dana nakon , jos uvijek mi se prilikom paljenja javlja ta poruka. kako da je se rijesim. i pocinje mi stekati komp u zadnje vrijeme i javlja mi se poruka da mi je low memory. to mi nije bilo prijetako

heeeelpp!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice