Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.029
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
12 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - Problemi

kad odem na computer i probam otvoriti DVD ,ništa kao da nema dvd unutra

15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav svima! Zamolio bih nekoga ko koristi Windows 8 da mi upload-a ova tri fajla:   PC Settings.lnk , Remote Desktop Connection.lnk , Store.lnk . Nalaze se u C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs.

Imam ponovo ovaj problem nakon reintalacije OS-a, za koji je zasluzan CCleaner jer obrise tri gore navedena fajla. Kada vratim fajlove, problem ce nestati

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo ih ovdje: KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Skinuo sam fajlove, ali ih vec imam tamo, sinoc nisu bili tu. Ove ne mogu kopirati tamo jer ne dozvoljava nista kopirati u Local Disk C:

Ni Take Ownership ne funkcionise sa tim fajlovima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

C: je sistemska particija i na Osmici je dodatno zaštićena.

Ali ,ja ,sa svojim accountom ,radim kaj hoću.

Dokaz - kopiranje linka u C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Windows System:

Bez problema ,samo sa potvrdom.

16 godina
Windows 8 - Problemi

Meni ih Ccleaner ne briše na defaultnim postavkama kakve jesu uključuješ nešto što ne treba....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
kizo2703 kaže...
dinos3 kaže...

Kako maknuti ovo 

Kad odem u kut s misem.

To je inače zamjena zarati se na Sedmicu ,pa ga nećeš gledat. {#}

Nismo se bas dobor razumili. Imam ja start button (classic shell). Ali kad odem u kuteve onda mi baca one windows 8 metro fore (ne znam kako se to zove)... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 14:52 (dinos3).
16 godina
dinos3 kaže...

Nismo se bas dobor razumili. Imam ja start button (classic shell). Ali kad odem u kuteve onda mi baca one windows 8 metro fore (ne znam kako se to zove)... 

Ja sam tebe dobro razumio - ali ,ako hoćeš potpuno maknuti sve ''Metro goodies'' i podešavanja ,sorry - ili plati Start8 (koji to u potpunosti skriva) ili se vrati na Sedmicu.

14 godina
kizo2703 kaže...
dinos3 kaže...

Ja sam tebe dobro razumio - ali ,ako hoćeš potpuno maknuti sve ''Metro goodies'' i podešavanja ,sorry - ili plati Start8 (koji to u potpunosti skriva) ili se vrati na Sedmicu.

Evo ima i ta opcija u classic shellu, malo sam zujao i nasao. Hvala ;)
BTW: radi bez potrebe reboota. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 15:36 (dinos3).
12 godina
neaktivan

Ej, bok svim BUG Forumašima. Imam jedan problem sa Windows 8; Uvijek na Desktopu mi u donjem desnom kutu u alatnoj traci lijevo od svih onih stvari (antivirus,baterija,internet...) mi je nekakva tipkovnica. Kada ju stisnem, se pojavi tipkovnica kao za Touch. Moj laptop nije na Touch, a za osmicu ne znam. Može li se nekako pogledati koristim li Windows 8 na Touch ili kao normalan?

17 godina

Windows 8 podrzava touch ali ako nemas monitor koji ima touch nista od toga.

Provjeri ovako kao na slici {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 18:15 (djigibao).
12 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Windows 8 podrzava touch ali ako nemas monitor koji ima touch nista od toga.

Provjeri ovako kao na slici {#}

Ne, ne mogu te ništa to s Touchom, ali mene zanima samo ako se ta tipkovnica ili cijeli OS da nekako maknuti/staviti na drugi koji ne podržava Touch funkcije (ako podržava).

15 godina
moderator
hamstercic kaže...

ali mene zanima samo ako se ta tipkovnica ili cijeli OS da nekako maknuti/staviti na drugi koji ne podržava Touch funkcije (ako podržava).

Da, može.

Instaliraj Windows 7.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
hamstercic kaže...

ali mene zanima samo ako se ta tipkovnica ili cijeli OS da nekako maknuti/staviti na drugi koji ne podržava Touch funkcije (ako podržava).

Da, može.

Instaliraj Windows 7.

Windows 7 ima aplikaciju Store jer sam tamo našao odlične igre, koje se ovako ne mogu skinuti?

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

C: je sistemska particija i na Osmici je dodatno zaštićena.

Ali ,ja ,sa svojim accountom ,radim kaj hoću.

Dokaz - kopiranje linka u C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Windows System:  Bez problema ,samo sa potvrdom.

Mogao sam i ja sve to raditi dok se nije desilo ovo.

16 godina
Almin94 kaže...

Sam si napisao da si ''nešto prčkao''? Šta? Imaš li backup image?

Ako nemaš ,napravi Refresh.

Ako ni to ne pomogne ,sorry ,jedina opcija je reset.

Pa onda drugi put gledaj i pamti kad ideš prčkat! I prije prčkanja ,napravi system image backup.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 0:12 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Almin94 kaže...

Sam si napisao da si ''nešto prčkao''? Šta? Imaš li backup image?

Ako nemaš ,napravi Refresh.

Ako ni to ne pomogne ,sorry ,jedina opcija je reset.

Pa onda drugi put gledaj i pamti kad ideš prčkat! I prije prčkanja ,napravi system image backup. 

Znaci nista bez Refresha, a Refresh je skoro kao i Clean install. :(

16 godina
Almin94 kaže...

Znaci nista bez Refresha, a Refresh je skoro kao i Clean install. :(

Ne - reset je clean install.

Refresh:

''Refreshing your PC reinstalls Windows and keeps your personal files, settings, and the apps that came with your PC and apps that you installed from Windows Store. Resetting your PC reinstalls Windows but deletes your files, settings, and apps—except for the apps that came with your PC''

Dakle ,ostaje ti sve osim programa koje si instalirao. Sorry ,ali ako ništa drugo ne pomaže ,idi na refresh.

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ne - reset je clean install.

Refresh:

''Refreshing your PC reinstalls Windows and keeps your personal files, settings, and the apps that came with your PC and apps that you installed from Windows Store. Resetting your PC reinstalls Windows but deletes your files, settings, and apps—except for the apps that came with your PC''

Dakle ,ostaje ti sve osim programa koje si instalirao. Sorry ,ali ako ništa drugo ne pomaže ,idi na refresh.

Ali nista drugo mi i ne treba osim programa.. Ici cu na refresh opet, nemam drugog izbora. 

Hvala svima na pomoci. :)

13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Raja, je li se iko susretao da mu neće da pokreće metro aplikacije. Normalno sve radilo i nisam nesta ni koristio pc zadnjih dana i sad krenuo da udjem u metro aplikaciju nece, kamera (metro) pise nije kompatibilna sa ovom verzijom sustava. Napravio novi user tamo radi.. Ima li neko neku ideju? 

Edit: uspio sam napraviti. Obrisao sve metro apps i onda uspio uci u store i ponovo ih skinuo, sad rade opet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 10:47 (neo.gz).

0 0 hvala 0
12 godina

@neo.gz,

Vidiš da niko nema odgovora. Puno problema a nigdje rješenja.Tek sa SP1 ili čak SP2,zavisno od politike microsofta, možeš očekivati da se riješe ove sitnice koje jesu iritirajuće. Meni recimo na svježoj osmici neće da se update-ju aplikacije.Izbacuje mi neki error code.Nema to nikakve logike jer je do sada sve radilo. Ali to je osmica, svjež sistem sa hiljadu rupa,pa ga ti sad koristi za ozbiljan rad {#}

http://www.avast.com/get/2udv4zIj
16 godina
neo.gz kaže...

Edit: uspio sam napraviti. Obrisao sve metro apps i onda uspio uci u store i ponovo ih skinuo, sad rade opet.

Vidiš da se sve može.

abyssis kaže...
Vidiš da niko nema odgovora. Puno problema a nigdje rješenja.Tek sa SP1 ili čak SP2,zavisno od politike microsofta, možeš očekivati da se riješe ove sitnice koje jesu iritirajuće. Meni recimo na svježoj osmici neće da se update-ju aplikacije.Izbacuje mi neki error code.Nema to nikakve logike jer je do sada sve radilo. Ali to je osmica, svjež sistem sa hiljadu rupa,pa ga ti sad koristi za ozbiljan rad {#}

Windows 7 - Problemi (original tema - koja je nažalost obrisana ,ne ova sada) je u prvih par mjeseci već imala nekoliko tisuća postova ,od kojih su mnogi bili slični tvojem.

I Sedmica je mnogima bila ''svjež sistem sa hiljadu rupa ,koji ću instalirati kad izađe SP2''!!

Problemi se ne rješavaju postanjem na forum i čekanjem da ti netko servira rješenje ,nego ''kopanjem'' bespućima neta i traženjem!! Pogotovo ako ti se žuri!

(ili ,Format C:\) {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 10:59 (kizo2703).
16 godina
Windows 8 - Problemi

.. nastavak na Hitnu PS službu, (nakon Format C:)

- NEKI-OS + ključna riječ problemi, na googlu otkrivaju da je to nebitno dal je OS MSov, 7, 95.. ili OSX.

- uzevši zastupljensot (neke službene brojke) može se zaključiti da će +90% rezultata biti za Win usere, 7% za OSX, 1,5% linux.. sve ostalo je deviacija koja može biti i sama statistička greška ili slučajna/namjena greška googlea u prikazu rezultata (ako se isti ponove na konkurentnoj tražilici..).

Zključak, onaj post je trabunjanje. Osmica nije nikakav izuzetak, osim što Win začuđujuće dobro radi na zdelancima za razliku os OSXa koji je na konkretnom hardwareu, osim kad se krene u Hackintosh vode.. realno se tad mogu uspoređivati samo Win-Linux, ali ni to jer je linux ispod standardne devijacije greške (nije usporedivo). Ostaje samo uspoređivanje XP-Seven.. varijacija. Koje je besmisleno ako gledamo maćehinski odnos proizvođača, support treće strane itd.

Možda je ovo bliže istini: Svaki OS (popularniji) je dobar. Iza njega stoje timovi s iskustvom, nema lošeg OSa ili OSa koji je uzrok problema. (hint baciti pogled na ReacOS ili opskurne distre..). Recimo MS, Apple, Canonical.. su sigurno OK. Pa se opet i kod njih dešavaju 'dječje bolesti'.. interesantno, npr ubuntu pokazuje puno više dječjih bolesti, počevši da npr odabir jezika drugačijeg od engleskog može biti problematičan za vrijeme installa ili Live boota.. to je početnička greška, objašnjava statistički nekoliko puta višu brojku u odnosu na postotak korisnika (koji u ugl ipak iskusniji nego prosječan korisnik koji čak ne postoji kao definiran pojam.. objašnjavam neobjašnjivo??)

.. Osmica je OK, ima nekih svojih rješenja koja su izvrsna, nešto mi se ne sviđa. To mogu reči za film, ćevape.. za sve na svijetu. I odgovor, koristi ono što moraš, što želiš ili što možeš, sve ostalo je više problem korisnika nego binarnih nakupina bilo čega pa i OSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 - Problemi

Meni se update-ala svaka aplikacija eto sada zadnje pinball opet.... Znači niije problem u osmici niti u microsoftu. ;)

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
jocommb kaže...

ljudi imam problem...nece update da mi napravi....treba definicije defendera i jos nesta i dobijam eror neki samo....izbaci error kod i na helpu nista nema za taj kod.....slike su tu da vidite.... i jos jedna stvar, imam privatni stvari i imao sam program hide folders...nesta sam mjenjo i ponovo instaliro ali nece da ga pokrene sad vidse zanima me jos kakvih programa za zakljucavanje i sakrivanje foldera pod sifrom ima molim vas....

Zaustavi Windows Update servis ,obriši temporary fileove ,restartaj servis.

Probaj ponovno. Trebalo bi sve ponovno raditi u redu.

Više .....

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 13:36 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...
jocommb kaže...

ljudi imam problem...nece update da mi napravi....treba definicije defendera i jos nesta i dobijam eror neki samo....izbaci error kod i na helpu nista nema za taj kod.....slike su tu da vidite.... i jos jedna stvar, imam privatni stvari i imao sam program hide folders...nesta sam mjenjo i ponovo instaliro ali nece da ga pokrene sad vidse zanima me jos kakvih programa za zakljucavanje i sakrivanje foldera pod sifrom ima molim vas....

Zaustavi Windows Update servis ,obriši temporary fileove ,restartaj servis.

Probaj ponovno. Trebalo bi sve ponovno raditi u redu.

Više .....

uspjelo...

Opali HVALA ↓↓↓
16 godina
jocommb kaže...

uspjelo...

Naravno da je - princip je isti još od W2k-a ,samo se neki folderi i funkcije zovu malo drugačije.

Inače ,najbrži ,zdravoseljački način je preimenovanje SoftwareDistribution foldera u SoftwareDistribution.old i restart.

14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Dobro jutro,eh evo i mene sa jednim problemčićom..dakle,već nekoliko dana pokušavam sa Xperie s prebaciti slike na Hp G62 putem bluethootha i nisam uspijela(donedavno je radilo super i nesječam se da sam ja ili netko dr.kopali po tome),pusta restartanja pa brisanje uređaja pa ponovna spajanja nisu dala rezultat i jutros ni napokon stiže važna poruka od sustava kako je moj bluethoot zaustavljen zbog nečega,pri dizanju window8 sistema i još nešto bi nadrobljeno..nisam zapamtila,davalo mi je riješenje i kliknem na to ona poruka bijah "spremljena"al malo sutra..(poruke nigdje nema da vam točno kažem što je pisalo)..uglavnom odvede me na stranicu http://www.broadcom.com/support/  gdje sam skinula ovo http://www.broadcom.com/support/bluetooth/update.php to se sve fino inst.ali i dalje ne šljaka,dakle komp vidi mobitel i mobitel vidi komp..

-komp šalje sliku preko bluethoota na mobitel ali ne i mobitel na komp..jesam fulala di??

HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Pozdrav!

Jutros upalim laptop, windowsi 8 se dignu bez problema ali koji god program sam želio pokrenut ništa ne radi... ni chrome ni ništa slično ne reagira uopće.... odem pokrenut task manager... nula bodova... desni čošak ekrana da odem restart laptopa, sve se normalno otvara, kliknem na restart... ništa se ne dešava... ponovim radnju al ovaj puta želim shut down, ni sada se ništa ne dešava.... napravim hard reset... ono 5 sec držim tipku paljenja laptopa, ponovo pokrenem sustav... windowsi se dignu bez problema, odma krenem na control panel, otvorio, odem na recovery, otvorio, kliknem da napravim restore... ništa... ne reagira.... lud sam totalno već... ne znam koji mu je... sinoć zadnje gledao neku seriju na  laptopu, ugasio sve programe i zaklopio laptop....

nekolko puta sam probavao restart i kad se dignu windowsi sve radi minutu il dvije i onda blokada, ne reagira na otvaranje programa... normalno prebacujem sa desktopa na onaj prvi screen sa aplikacijama... al kad pokušam nešto otvorit ne radi ništa...

ubacio sam i dvd sa windowsima i probao restore sa njim preko troubleshoot opcija, al mi kaže da za ovu verziju windowsa 8 to ne može.. HALO?! WTF??

Daj ak neko ima neku ideju ili sličnu situaciju a da je zna riješit neka pomogne da ne moram radit novu instalaciju bzvz....

HVALA :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi
Samo da se nadovezem na post gore. Vidim da u metrou ak se to tak veli sve normalno refresha. Vremenska prognoza vidim Uredno odradjuje svoj posao al se ne da pokrenut kao takva. Od jutra se mijenjala temperatura u skladu sa realnim. Znaci kao radi sve a nista ne radi...

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice