Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.523.011
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
neaktivan
Windows 8

Evo instalirao sam win8, radi dobro.

Dali mi možete preporučiti koji je najbolji free antivirus za win8, pa da instaliram?

Vrijedi li šta skidati ove piratske verzije full antivirus programa, pa svako malo novi key upisivati?

Kako da isključim ili obrišem internet explorer?

Imate li za preporučiti neku bitnu stvar koju bih trebao instalirati sad kad imam win8?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 15:30 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Windows 8
Tsar kaže...

Control Panel\Programs\Programs and Features > Turn Windows features on or off

سمندری ڈاکو
15 godina
Windows 8

smeta me sta u onom win store nepostoji search,ili ga ja nevidim,jel ima ko neku preporuku must have applikacija,jer ovako je skroz nepregledno za pronac ista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
crack kaže...

smeta me sta u onom win store nepostoji search,ili ga ja nevidim,

Samo počmi tipkati.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
crack kaže...

smeta me sta u onom win store nepostoji search,ili ga ja nevidim,jel ima ko neku preporuku must have applikacija,jer ovako je skroz nepregledno za pronac ista.

Kak nema?!

U Storeu ,jednostavno počni tipkati - odmah ti se na desnoj strani pojavljuje search!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
kizo2703 kaže...
crack kaže...

Kak nema?! U Storeu ,jednostavno počni tipkati - odmah ti se na desnoj strani pojavljuje search!!

eto hvala,nisam znao da taj side panel radi u storeu

16 godina
@Tsar:Imas u Windowsima vec ugradjen antivirusni,Windows Defender,bivsi MSE.Sasvim je dovoljan,sam se upgreadea preko.Windows.updatea,vrlo dobro prepoznaje malware.Ako si prosjecan korisnik,koristis WOT u browseru i malo.pameti pri surfanju i skidanju,biti ces veoma dobro zasticen.
16 godina
Tsar kaže...

Evo instalirao sam win8, radi dobro.

Dali mi možete preporučiti koji je najbolji free antivirus za win8, pa da instaliram?

Vrijedi li šta skidati ove piratske verzije full antivirus programa, pa svako malo novi key upisivati?

Imate li za preporučiti neku bitnu stvar koju bih trebao instalirati sad kad imam win8?

- već postoji defender-live express.. ali možeš koristiti i bilo koji dodatni ('pravi'), osim piratskih jer je to oximoronizam, ima dovoljno free AVa (otripiš reklame). Kod instalacije bilo čega (pogotovo free appsa) uvjek odabrati samo konkretan proizvod inače se (u večini slučajeva) instalira i neki dodatni bloatware (nevažan, samo uvaljeno kao free, smeće).

crack kaže...
kizo2703 kaže...
crack kaže...

Kak nema?! U Storeu ,jednostavno počni tipkati - odmah ti se na desnoj strani pojavljuje search!!

- metro/modern UI je zapravo kao stari start menu konstantno otvoren na ekranu, tako ga se lakše razumije i pronađu ovakve jednostavne sitnice (ili lupi u gugl pitanje i za pola sekunde imaš odgovor).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
crack kaže...

Side panel i search u njemu radi u svim aplikacijama.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ali ,nijedan program ti neće napraviti klon sistemske particije iz samih Windowsa.

(ispravite me ,ako ipak ima)

Kako mislis nijedan nece iz samih Windowsa?

Mnogi znaju iskoristit Volume Shadow Copy servis (Acronis, Ghost.....)

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Dakle imam računalo, imam stari sistemski i imam novi disk.

Želim klonirati sistemski, maknuti ga van i koristiti novi.

Čime najjednostavnije to napraviti? ;)

Samo sa Acronisom. Imas veliki gumb "Clone Disk"

Toliko

Sve ce biti klonirano na novi sa proporcijom (ako je novi veci)

Acronis je besplatan za korisnike WD diskova.

www.wdc.com

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 18:07 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Kako mislis nijedan nece iz samih Windowsa?

Mnogi znaju iskoristit Volume Shadow Copy servis (Acronis, Ghost.....)

Acronis ne koristim već par godina - znam da mi True Image 2010 to nije htjel radit iz Windowsa (kloniranje ,ne backup).

Zato sam i napisal da me netko ispravi.

12 godina
Windows 8

Iz prve ruke. Aktivacije sa WMC ključem više ne prolaze.Čim oborite sistem i nanovo podignete nećete moći aktivirati windows osim ako ne napravite backup aktivacije sa tokens managerom. Probao na desktop računaru na kojem sam već aktivirao osmicu.Tačnije: win8pro sa integriranim WMC + WMC ključ ne radi.

0 0 hvala 1
14 godina

Prebacio sam se na loklani racun, tako da vise nemam lozinke. Sad me zanima kako da pri pokretanju racunala odma boota u windows, a ne da moram stisnuti na usera... Imam samo jednog usera.

15 godina
dinos3 kaže...

Prebacio sam se na loklani racun, tako da vise nemam lozinke. Sad me zanima kako da pri pokretanju racunala odma boota u windows, a ne da moram stisnuti na usera... Imam samo jednog usera.

Mogao si ostati i na online računu.

Samo ovo napravi, i onda ti se odmah pali.

http://xtendedview.com/computer/windows-8/how-to-set-auto-login-in-windows-8/645/

Swedish latin super funk.
15 godina
Windows 8
Zanima me koja je razlika između "Stvaranje slike sustava" i "Stvaranje diska za popravak sustava" osim kaj je ovaj sprema na DVD, a ovaj na disk. Kad je to najpametnije napraviti? Kad se snime na novo Windowsi ili ne smeta nakon nekog korištenja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abyssis kaže...

Iz prve ruke. Aktivacije sa WMC ključem više ne prolaze.Čim oborite sistem i nanovo podignete nećete moći aktivirati windows osim ako ne napravite backup aktivacije sa tokens managerom. Probao na desktop računaru na kojem sam već aktivirao osmicu.Tačnije: win8pro sa integriranim WMC + WMC ključ ne radi.

Po X-ti put: ne možeš aktivirati Pro verziju sa WMC ključem zbog toga jel u sistemu nemaš instaliran WMC!!

Jedino ako nabaviš instalaciju sa integriranim WMC-om ,koje Microsoft nije izdao ,ali ,ima verzija za skinuti.

A ima i načina da to sam napraviš.

Amazon637 kaže...
Zanima me koja je razlika između "Stvaranje slike sustava" i "Stvaranje diska za popravak sustava" osim kaj je ovaj sprema na DVD, a ovaj na disk. Kad je to najpametnije napraviti? Kad se snime na novo Windowsi ili ne smeta nakon nekog korištenja?

"Stvaranje slike sustava" - na engleskom ''Create a system image'' - backup sistemskih (ili sistemske) particija - kopija sistema koja se u slučaju kvara sistema ,ili hardverskog kvara diska vrati i s nje se pokrene Windows kakav je bio u trenutku kad je image napravljen.

Stvaranje diska za popravak sustava - ili system repair disc - cd koji služi za popravak sistema ,vraćanje system image-a ,testiranje  memorije itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 23:48 (kizo2703).
16 godina
dinos3 kaže...

-jednako kao i na ostalim reinkarnacijama, autologinom. CMD: control userpasswords2 ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Nema potrebe da to radim. Napisao sam samo svoj slučaj kod kojeg aktivacija više ne prolazi a prolazila je,a u vezi sa izvještajem da je microsoft zakrpio rupu

0 0 hvala 0
15 godina
Gnjavator kaže...

Probaj varijantu da instaliraš obični pro bez WMC, aktiviraš ga na 6 mjeseci i onda odeš na add feature i upišeš ključ, to bi trebalo raditi.

probao sam ja instalirat sad kad sam stavio novi disk, i verziju sa WMC i obični PRO bez WMC-a
ne funkcionira nikako više, obje instalacije su bile instalirane i odmah ugašen update

kod verzije sa WMC-om pišem key kod instalacije i dobivam error da ne mogu aktivirat, error koji je neki dan kolega stavio

kod verzije bez WMC-a aktiviram sa KMS, i idem na add features, skine WMC, ali ne može proć aktivacija windowsa, uvijek baci error

možda sam ja negdje griješio, možda je neka greška u serveru od microsofta, neznam

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
abyssis kaže...

@kizo...

Verzija windows8 pro sa integriranim media centrom

se nemoze aktivirati a istu sam verziju prije 7 dana uredno mogao.Dibiva se error kod koji je opisan na internetu da se dobiva jer je urađena zakrpa baga. Jedino je sada spas ako si ranije sa tokenom uradio beckup licence

Rupa je zatvorena ,nažalost.

Gle ,očito su uz updatee u utorak ,sredili i aktivacijske servere i oni više ne propuštaju aktivaciju sa WMC upgrade keyevima na neaktivirane Windowse.

I ja sam u nedelju aktiviral Pro verziju s integriranim WMC-om sa keyem sa ''Add features'' sitea!

Znači ,ko je jamio ,jamio je. Sorry dečki. Dok se ne nađe nova rupa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 19:52 (kizo2703).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windows 8

ne mogu naći app na storu: xbox smartglass a znam da ga ima ali ne znam kako doć to toga...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ne mogu naći app na storu: xbox smartglass a znam da ga ima ali ne znam kako doć to toga...

Izvoli: KLIK - samo kad bi čovjek našel Store u Windowsima za otvoriti taj link.

Ako ne možeš naći neku aplikaciju ,promjeni ''Region'' u Control Panelu na US pa onda probaj - ovako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 18:07 (kizo2703).
12 godina
Windows 8

Razmisljam da se prebacim na Win 8. 

E sad dojmovi vasi : 

Dali su ista poboljsane perfomanse na Win 8 !?!

Dali da se prvo odlucim za ! narodnu ! verziju pa onda !ako! mi pase odlucim uzeti novu ?? 

Uglavnom koji su vasi dojmovi ?? 

Koja je razlika izmedju !narodne! i normalne verzije ??

Kako vam se pokazala dosad verzija koju imate ?? jedna ili druga nebitno ??  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
L1nNk kaže...

E sad dojmovi vasi : 

Dali da se prvo odlucim za ! narodnu ! verziju pa onda !ako! mi pase odlucim uzeti novu ?? 

1.super,neznam zasto dosta ljudi mrzi taj metro,ugodan je za rad,imas normali desktop,alt+Tab izrazito brz,sve u svemu izgleda mi ko ispolirana 7-ica 

2.neznam,jedino sam primjetio brze alt tab-anje

3.ja imam org verziju

14 godina
L1nNk kaže...

E sad dojmovi vasi : 

Sto se tice igrica http://www.tomshardware.com/reviews/windows-8-gaming-performance,3331.html
I nebi se vise nikad vracao na Windows 7.. 

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Samo sa Acronisom. Imas veliki gumb "Clone Disk"

Toliko

Sve ce biti klonirano na novi sa proporcijom (ako je novi veci)

Acronis je besplatan za korisnike WD diskova.

www.wdc.com

Hvala svima na savjetima.

Na kraju sam s ovim Acronisom s WD stranica, kad je već besplatan. Diskovi su mi ionako WD, ali kako vidim radi i sa SG-om, odnosno pokazao mi ga je kad sam birao destinaciju.

3 klika i počeo je klonirati, 10-ak minuta radi sam i gotovo je. Nakon toga sam maknuo stari i sve radi super, nije mi ni aktivaciju maknuo iako sam mijenjao 2 komada hardvera, očito reaktivacija treba samo kad se mijenja nešto značajnije. MBO?

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

nije mi ni aktivaciju maknuo iako sam mijenjao 2 komada hardvera, očito reaktivacija treba samo kad se mijenja nešto značajnije. MBO?

Obicno zesce reagira na promjenu maticne ali trebas paziti posto si pokrenuo unutrasnji triger (mislim da je 30 dana) koji pazi da nesto drugo ne promjenis unutar tih dana.

MS smatra da su disk, ram pa i procesor potrosna roba

17 godina
neaktivan
Mijenjao sam spomenuti disk i grafičku. Valjda nebu problema. :)
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Mijenjao sam spomenuti disk i grafičku. Valjda nebu problema. :)

Nece biti problema ali meni se desilo da mi trazi aktivaciju (davno, na XP) nakon promjene RAM-a i DVD pogona

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice