Windows 7 traži 60GB??

poruka: 24
|
čitano: 3.040
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Dakle, imam jedan iritantan problem. Jučer sam  krenuo s nadogradnjom starije verzije sedmice s novom verzijom. I sve je išlo svojim tokom, 'stisnuo' sam upgrade i krenuo je proces instalacije. Na particiji C gdje sam imao stariju verziju sedmice sam imao oko 20GB, što sam čuo da će biti sasvim dovoljno. I tako je sve lijepo išlo 20 min, kad sam dobio informaciju da nema dovoljno mjesta na hard disku. Ta mi se obavijest pojavila kod 'poglavlja' kad se prebacuju podaci (piše transfering files, programs i što li već ). Mislio sam, k vragu, ajde dobro, prekinuo sam nadogradnju, išao na C i obrisao još 20GB. Opet sam krenuo s instalacijom, kad mi je na istom mjestu dato do znanja da nemam mjesta na hard disku. Iz podataka koji pišu koliko je prebačeno i koliko se treba prebaciti, shvatio sam da mi treba 60gb (?) slobodnog prostora. I u tome je problem. Ja ne kužim zašto i gdje se ti podaci (i zašto tih 60gb?? ) prebacuju? Imam dva hard diska; jedan od 500 i jedan od 160gb ( na ovom  drugom se nalaze windowsi). Ja stvarno ne znam koje on to podatke prebacuje i od kuda? što s tog drugog hard diska? Pa onda bi mu trebalo 400gb a ne 60! Mogu li saznati koji su to fileovi i programi koje on prebacuje i kako? Mogu li neke maknuti pa da mi se smanji to prebacivanje? Mogu li nekako promijeniti particiju instalacije ili to nije moguće jer imam već postojeću verziju sedmice pa se prilikom upgrade to ne može učiniti? Mogu li kako možda 'dodati' C particiji još par GB (bez brisanja podataka)? Evo, dosta pitanja, ali ovo je jedino mjesto gdje ljudi znaju odogovoriti, pa zahvaljujem se unaprijed na ukazanoj pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows 7 traži 60GB??
Riker kaže...

Dakle, imam jedan iritantan problem. Jučer sam  krenuo s nadogradnjom starije verzije sedmice s novom verzijom. I sve je išlo svojim tokom, 'stisnuo' sam upgrade i krenuo je proces instalacije. Na particiji C gdje sam imao stariju verziju sedmice sam imao oko 20GB, što sam čuo da će biti sasvim dovoljno. I tako je sve lijepo išlo 20 min, kad sam dobio informaciju da nema dovoljno mjesta na hard disku. Ta mi se obavijest pojavila kod 'poglavlja' kad se prebacuju podaci (piše transfering files, programs i što li već ). Mislio sam, k vragu, ajde dobro, prekinuo sam nadogradnju, išao na C i obrisao još 20GB. Opet sam krenuo s instalacijom, kad mi je na istom mjestu dato do znanja da nemam mjesta na hard disku. Iz podataka koji pišu koliko je prebačeno i koliko se treba prebaciti, shvatio sam da mi treba 60gb (?) slobodnog prostora. I u tome je problem. Ja ne kužim zašto i gdje se ti podaci (i zašto tih 60gb?? ) prebacuju? Imam dva hard diska; jedan od 500 i jedan od 160gb ( na ovom  drugom se nalaze windowsi). Ja stvarno ne znam koje on to podatke prebacuje i od kuda? što s tog drugog hard diska? Pa onda bi mu trebalo 400gb a ne 60! Mogu li saznati koji su to fileovi i programi koje on prebacuje i kako? Mogu li neke maknuti pa da mi se smanji to prebacivanje? Mogu li nekako promijeniti particiju instalacije ili to nije moguće jer imam već postojeću verziju sedmice pa se prilikom upgrade to ne može učiniti? Mogu li kako možda 'dodati' C particiji još par GB (bez brisanja podataka)? Evo, dosta pitanja, ali ovo je jedino mjesto gdje ljudi znaju odogovoriti, pa zahvaljujem se unaprijed na ukazanoj pomoći.

nisam imao problema sa time, tj nisu mi windowsi uzeli niti priblizno toliko..

probaj sa drugom instalacijom istih aki maš ako ne nabavi bar je to danas lako

16 godina
Windows 7 traži 60GB??

Ja ti imam 35 gb za win 7 7600 built i on ak treba mu sistemskog mjesta sam si 100 mb rezervira kako je i kod mene i gotovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mozda zato sto je to nadogradnja pa u odredenom vremenu treba 60gb, dok ne izbrise stare fajlove...ja bi na tvom mjestu clean install
eXtreme overclocker
16 godina
neaktivan

Znam da upozorava kod upgrade-a da moraš imat 16 gb slobodno na particiji kod x86 verzije ili 20 kod x64 ako je mala particija ,recimo 20 - 30 gb ,ali 60?! To još nisam videl!

Meni je Sedmica prije bila na 30 gb particiji ,dva puta sam radil upgrade ,i imal sam upozorenja. Ja sam to riješil restartom PC-a na gumb ,nakon čega bi se normalno nastavil upgrade.

Inače ,to ne preporučam ,a ako ju hoćeš upgrade-at na RTM ,bolje prekini i obavezno radi clean install.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 12:29 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Clean install? Ali ja bih želio zadržati 'stare stvari', tj. ne želim izgubiti podatke. Jer piše da ako se radi čista instalacija, podaci na toj particiji će nestati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prekopiraj si vazne podatke na drugu particiju i pukni clean install :)
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
benko kaže...
prekopiraj si vazne podatke na drugu particiju i pukni clean install :)

Ajde ok...:-)

16 godina
Windows 7 traži 60GB??

Pa prebaci na ex hard ili negdje te podatke  s C diska i napravi clean install i sam C formatiras i to ti je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 traži 60GB??

pa tako ja radim podjeljen disk na 2particije ili

uvalim kao i sad starog maxtora od 40gb za os

a na ovoga od 160  stavljam podatke i sve programe, kad

treba install samo instaliram i nema problema...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Sada čitam vaše prijedloge i razmišljam koji je način najbolji :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pojedine verzije win 7 se NE MOGU nadograđivati. to piše negdje na microsoft stranicama,ne da mi se tražiti

Z
17 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Vjerojatno je već iskopirano ponešto gigabajta prije nego si prekinul proces( u neku "temporary" mapu) i odotuda toliko zauzeće prostora na particiji. Kak su ti predložili, clean install.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Najbolje ti je da uzmes prijenostni hard disk od terabajt ko ja i puknes si jos jedan hdd od 500 gigi za svaki slucaj ko ja i namoze da nema mjestaCool

U prvom razredu osnovne (još se toga sjećam) Morana je dignula ruku, a nastavnica ju je pitala; Reci Morana. A ona će; Mogu ić srat?

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja sam valjda neki mađioničar - Win7, office, cod2, photoshop cs4 firefox i još par sitnica....

Stick to the shadows....
17 godina
neaktivan
kresimir.kralj kaže...

Najbolje ti je da uzmes prijenostni hard disk od terabajt ko ja i puknes si jos jedan hdd od 500 gigi za svaki slucaj ko ja i namoze da nema mjestaCool

Da..najbolja ideja...samo ta ideja traži i najviše novaca...Namigiva

17 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Sada opet imam jedan problemčić...Probao sam čistu instalaciju. Ukupno imam 5 particija (dva hdd). I kad sam probao odabrati određenu particiju (koju sam prije oslobodio), pisalo mi je da ta particija nije 'Logical drive', nego je 'Primary Partition'. A ona C particija je 'Logical drive', ali ne želim na nju instalirati jer su mi tamo već windowsi, pa želim na drugoj particiji napraviti čistiu instalaciju. I kako sad da od te Primary particije napravim logical drive kako bi je mogao korisiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

Da..najbolja ideja...samo ta ideja traži i najviše novaca...Namigiva

Pa jel imaš 500 kn? Ako imaš ,pogledaj ovdje cijene i diskove ,pa razmisli. Mjesta tak i tak nikad dosta ,pa ako si možeš priuštit ,bilo bi ti pametno.

Edit : Za to gdi ćeš ti instalirat nema veze jel primary ili logical ,ako je prazna i ako se vidi u Setup-u Sedmice ,samo pokreni instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 18:15 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

Neće se pokrenuti! U tome jest i problem. Kad me pita koja particiju želim izabrati, ja odaberem tu N particiju, i on odbije instalirati sedmicu tamo. Dopušteno mi je samo da je instaliram na C...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jesi prije toga formatiro particiju?
addicted to HD :D
16 godina
neaktivan
Windows 7 traži 60GB??

jedno pitanje: ja ću sada isto ići nadograđivat sa builda 7100 na build 7600, e sad, kako da to napravim - jel trebam bootati sa diska kao kod instalacije OS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

Neće se pokrenuti! U tome jest i problem. Kad me pita koja particiju želim izabrati, ja odaberem tu N particiju, i on odbije instalirati sedmicu tamo. Dopušteno mi je samo da je instaliram na C...

Da ,baš kak Benko pita :jesi li formatiral particiju? I otkud pokrećeš instalaciju? Iz Windowsa ili sa DVD-a? Clean install se uvijek pokreće sa DVD-a ,jel iz Windowsa možeš samo na C - sistemsku particiju.

@window-u-sobi :

Ajde molim te pročitaj postove na ovoj strani ,a i prije u ovoj temi - ne možeš (bar ne bez problema) radit upgrade sa RC-a(7100) na RTM(7600).

Dakle ,još jedamput : napravi backup i napravi clean install!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 19:52 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Riker kaže...

Da ,baš kak Benko pita :jesi li formatiral particiju? I otkud pokrećeš instalaciju? Iz Windowsa ili sa DVD-a? Clean install se uvijek pokreće sa DVD-a ,jel iz Windowsa možeš samo na C - sistemsku particiju.

@window-u-sobi :

Ajde molim te pročitaj postove na ovoj strani ,a i prije u ovoj temi - ne možeš (bar ne bez problema) radit upgrade sa RC-a(7100) na RTM(7600).

Dakle ,još jedamput : napravi backup i napravi clean install!!

Pa da! Shvaćam...pokrećem iz windowsa i nisam znao da se ne može tako...Smijeh Hvala još jednom. Idem probati. Ali!...imam jedno pitanje; ako budem instalirao tu novu verziju sedmice na drugu particiju, ostati će mi stara verzija sedmice na onoj drugoj, zar ne?

16 godina
neaktivan

Da ,sve ti ostaje u staroj ,i onda možeš selit fileove u novu. Normalno ,programe moraš nanovo instalirat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice