Windows 7---problem s instalacijom zaključana tema

poruka: 35
|
čitano: 27.383
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7---problem s instalacijom

kupio sam novi laptop hp compaq presario cq71(bez windowsa, na njemu je samo neki free dos), i pokusao sam instalirati windows 7...

i tu nastaje problem->ne znam kako pokrenuti instalaciju windowsa...

znaci ukljucim komp i uđem u bios i stavim da prvo boota cd-rom

i opet resetiram laptop i pritisnem f12 (nisam siguran koju tipku treba pritisnuti da pokrene, probao sam sa: f12,f11,f10...) da pokrene windowse i sa tipkom f12 mi se pojavi ovo samo kursor u desnom kutu i nista vise...

onda sam probao ovako: prtisnuo sam esc prije nego se otvori free dos

i  onda pritisnem f9 za boot device options

i pokrenem internal CD/DVD ROM Drive

i opet se otvori free dos

i nikako ne mogu pokrenuti instalaciju

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7---problem s instalacijom

Instalacijski dvd Windowsa nije bootabilan - to je jedini odgovor!! Ako si skinul s neta treba ga samo otvoriti u Neru ili kaj već imaš za prženje i klik na Burn disk.

NE KLIKAT NA EXPLORE ILI MOUNTAT I ONDA KOPIRAT ZA PRŽENJE NA DISK !!!

Ako si to napravil ,očito je tvoja kopija s*ebana i traži drugu ,a trebalo bi provjerit jel ta kopija ispravna!! To se radi provjerom hasheva i usporedbom s originalnima - ovdje je HashTab ,program za to ,a ovdje au original hashevi za sve verzije Sedmice skinuti s MS Connecta. Usporedi - ako su isti ,iso file je original. Ako nisu ,traži dalje. Obično sad svi ,pa i neki torrent siteovi stavljaju hasheve za usporedbu.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 2:55 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu...

Imam Windows 7 Ultimate x64 bit

Na jednom od računar a čiji je CPU Intel Pentium 4 3.00 GHz ne može instalirati taj windows koji savršeno radi na druga 2 računara...

Kada ubacim DVD na pokrenute windowse AutoRun mi izbacuje grešku da mi windowsi nisu kompatibilni sa ovim OS

Probam bootati sa DVD-a, krene instalacija, checking hardware configuration...

I na kraju izbaci grešku da ne mogu staviti Windows 7 jer moj CPU ne podržava x64 bit-ni OS

WTF?

Kako CPU ne može podržavati bite?

Nije mi jasno, molim pomoć?

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne podržava 64-bitne instrukcije, pa na podržava 64 bitni os
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima Bugovcima, ja sam novi na ovom forumu ,i vrlo mi je drago da i kod nas postoji ovako dobar forum.

Imam jedan problem, naime nemogu instalirat na svoj komp nista više od windows viste bez service pack 1. cim pokušam service pak 1 instalirat urade se prva dva dijela , restartuje se racunar i kad treba da se nastavi 3. dio instalacije samo stoji do iznemoglosti. pokušao sam i sa updates i skinuo posebno service pack 1. No to i nije tako bitno, kome treba vista kada ima windows 7. tu se stvara isti problem kad butam 7 i instalacija krene , dođe do 4 % expending files i tu stane do vijeka, probao sam sa različitim dvd-eovima, ali ništa. probao sam i sa xp-a ali također ne može. ja mislim da ima nešto sto je microsoft ubacio u service pack 1 za vistu i to su prenijeli i u windows 7. Molim da pomogne tko god može nemogu više da gleda xp. Specifikacije racunara:

Amd athlon3200+

Nvidia 8500 1gb super +

Ram 667 hercni 2gb

Matična Asus m2vx serija.

Unaprijed zahvaljujem svima.

Kornelije.

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj ovako : napravi clean install - stavi PC da se boot-a sa DVD-a Sedmice ,formatiraj sistemsku particiju i kreni dalje s instalacijom.

Tako ne bi trebalo biti nikakvih problema s nekim ostacima sa Viste.

Evo tutorijal kako se to radi - KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 11:54 (kizo2703).
16 godina

Znam da je ova tema zaq probleme na koje se nailazi prilikom instalacije Win7,no...da sad ne tražim dalje....

Imao sam uredno instaliran Paint.net 3.5.1 i neko vrijeme je radio kako treba.

Potom se dogodilo nešto...i program je otkazao poslušnost...

Zatim sam ga  uninstall sa Revo Uninstallerom i sad mi neće uopće instalaciju započeti.

Prije deinstalacije Paint.net-a sam pokušao prebaciti u kompatibility mode na Vista Sp1 i Xp...no bez rezultata.

Ako netko znade pomoći oko ovog problema...bio bi vječno zahvalan....program mi je potreban,

a ne da mi se rušiti system samo zbog njega jer mi inače sve drugo super radi.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći:)

bubamara...hehehehehe:)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Već pokušao, formatirao sam vistu , sa obe particije, samo sasm bio ostavio glazbu i slike i video. Jednostavno ne shvaćam zašto nece da nastavi , kao što sam vec rekao mogu instalirt xp sa svim service pakovima; vistu ali samo ćistu iz 2006. Isti problem je sa 32-64 bitnom verzijom. Iznad toga instalacija je nemoguća samo stoji na određenom procentu 4% ili 6%. Pokušao sam i upagrade sa xp na 7 ali ne može. Kada provjerim sa kompatibilnosti za 7 sve podržava, možda treba update bios ili nešto drugo. Ćak sam pokušao i resetovato bios vadeci onu batericu.

Korny
16 godina

@fromcelltohell :

Hvala bogu ,na Sedmici nisam imal takvih problema ,ali znam sa XP-a da mi ništa osim clean install-a u takvim slučajevima nije pomoglo. Probaj počistiti registry ,čak i ručno i onda skini i nstaliraj 3.5.2 ,danas je izašla nova verzija. Možda to pomogne.

@Korny :

Daj malo više informacija - Kakav sistem imaš ,koje komponente?

Jel možda imaš laptop ,sa recovery particijom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 12:50 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

molim vas za pomoc imam instaliran win7 i nikako neprihvaca instalaciju drivera za printer ..a na drugom kompu xp bez problema pa ako netko ima neko rjesenje bio bi zahvalan

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj naći ovdje - ukucaj proizvođača i model

15 godina
neaktivan

jesan ali ponovo isto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pitaj logica, on ti je po struci instaler windowsa

0 1 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...

@fromcelltohell :

Hvala bogu ,na Sedmici nisam imal takvih problema ,ali znam sa XP-a da mi ništa osim clean install-a u takvim slučajevima nije pomoglo. Probaj počistiti registry ,čak i ručno i onda skini i nstaliraj 3.5.2 ,danas je izašla nova verzija. Možda to pomogne.

Uspio sam install Paint.NET 3.5.2. Definitivno je uzrok tom problemu bio trojan.gen koji mi je divljao po systemu.

Čim sam uspio maknut zlotvora...a,trebalo je muke i vremena....instalacija paint.NET-a je prošla......

bubamara...hehehehehe:)))
15 godina
neaktivan

Nije laptop. Racunar stolni, trenutno imam xp service pak 3, vec sam napisao da je procesor jedno jezgreni amd athlon 3200+; matićna m2vmx asus, grafika nvidia 8500gt 1 gb, ram 2 ploćice od po 1 gb 667 hercni. Nevjerujem da je zbog nekih ostataka viste ili xp-a, jer sam pokušavao na ćist hard disk i ništa, sasmo dođe do expending files 0% ili 4% i tako stoji do vijeka. Pokušavao sam pokrenuti instalaciju sa xp-a tad se odradi sve do 3. restarta, i nece se sam restartati vec ga moram rucni, i onda piše finishing instalation, i opet stoji do vijeka, naprosto da poludiš. probao sam sa razlicitim dvd-ovima, razlicitim verzijama 7-mice 32, 64 bit i uvijek isto. Ćak sam pokušao odnijet hard disk kod prijatelja i kod njega se normalno odvija instalacija. Cuo sam da bi možda to moglo bit zbog procesora , ili matićne stvarno ne znam sta bi moglo bit u pitanju. Pozz

Korny
15 godina
neaktivan

Kupila sam novi laptop bez windowsa (procesor mu je Intel Core 2 Duo) pretpostavljam da je to 64 bitni. Na njemu je bia free dos kao za instalirat, al ja sam to škartala i ubacila sam cd za win 7. Ugl. problem je u tome sto kod instalacije uvijek pise Expanding Files 0% (kako da to pokrenem) Je li triba nesto cackat po BIOSU.. btw probala sam sa 2 dvd od win7 i ista stvar... ili  sam mozda nesto zezla sa particijima...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
trla.baba.la kaže...

Kupila sam novi laptop bez windowsa (procesor mu je Intel Core 2 Duo) pretpostavljam da je to 64 bitni. Na njemu je bia free dos kao za instalirat, al ja sam to škartala i ubacila sam cd za win 7. Ugl. problem je u tome sto kod instalacije uvijek pise Expanding Files 0% (kako da to pokrenem) Je li triba nesto cackat po BIOSU.. btw probala sam sa 2 dvd od win7 i ista stvar... ili  sam mozda nesto zezla sa particijima...

svi procesori unazad nekoliko godina su 64bitni, pitanje je samo da li želiš na taj laptop instalirati 32 bitni ili 64 bitni os, ako imaš 4 i više giga rama onda si stavi 64 bitni os. po biosu ne treba ništa čačkati osim prebaciti da boota s dvd-a. možda su ti ti windowsi koje pokušavaš instalirati oštećeni (ako su skinuti s nekog lošeg torrenta) ili ti medij nije dobro snimljen (trebalo bi pržiti na što manjoj brzini). kada instalacije dođe do faze expandiong files trebalo bi malo sačekati da krene. nedavno sam instalirao sedmicu na jedan stariji pc s pentiumom 4, pa mu je trebalo dosta vrema da prođe fazu "expanding files".

uglavnom ovdje je step by step uputstvo za instalaciju sedmice pa si pogledaj.

15 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu napisat ću ovdje:

želim instalirati win7 umjesto winxp, kako ga instalirati kad imam iso. file i kad počmem instlaciju hoće li  se stari windiwsi i ostali podaci sami izbristi ili ja to moram napravit prije(ili poslije) instalacije

molim pomoč jer ne bi želia nešto za*ebat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sprži .iso na cd ili napravi bootabilni usb stick uz pomoć aplikacije na ovom linku http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool

Kada počneš instalaciju dobiti ćeš mogućnost da formatiraš (izbrišeš) disk ili potpuno uništiš particije i napraviš ih iznova. to obaviš kako ti paše i instaliraš windowse.

Dakle ako imaš bitnih podataka snimi ih negdje, bootaj s cd-a/usb-a, izbriši disk iz sučelja instalacije windowsa i instaliraj windowse. Nakon toga imaš čiste windowse koji samo čekaju da ih natrpaš driverima i sličnim.

15 godina
neaktivan

mogu li ih tako instalirati sa hard disc-a (namam prazan dvd)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mozes,ali treba raspakirati taj iso sa nekim programom kao sto je iso buster..

ali bolje ti je iso stavit na dvd,pa onda instalirat sa dvda,jer onako ne mozes formatirat..

17 godina
neaktivan

MOzes sa USB sticka. Evo ovdje imas o tome.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/usb-boot-win-7/55672.aspx

:)
15 godina
neaktivan

moj usb stick ima kapacitet od samo 1gb što nije dovoljno

ali našao sam ovaj program za formatiranje disc-a.

znte li kako bi trebao formatirati disc s ovim.

mogu li sad potpuno uništit sadašnje particije ili to mogu napravit tek nakon instalacije novih windowse. (sad imam raznog smeća  na kompjuteru i želio bi da novi win7 budu čisti)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mozes formatirati sve particije,ali nemozes sistemsku particiju dok su dinuti windowsi,jer ti to nece windows dopustit.

ali ako vec mislis instalirati winse sa harda moze ovako..formatirati neku drugu particiju,gdje nema vaznih podataka,i onda na nju instalirati sedmicu,onda ce biti dual boot,pa dok je podignuta sedmica mozes formatirati particiju na kojoj je xp,i rijesena stvar.

ali zasto komplicirat kad mozes kupiti jedan dvd, i napraviti boot cd,i sve  formatirati i odradit bez ikakvih komplikacija u samom procesu instalacije..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 15:27 (robx).
16 godina

-upravo tako, neke stvari nije potrebno niti poželjno komplicirati.

Čista instalacija je najoptimalnije rješenje. Naravno prije toga sve podatke koje želiš privremeno prebaci... -negdje.

Za buduće potrebe, upravo sad (čista instalacija) treba biti pametno napravljena, tj. ovisno o veličini diska i potrebama/željama, podijeli disk na particije (logičke diskove). Tako više nećeš biti u situaciji da moraš bristai-kopirati (podatke) za buduće instalacije, nego samo konkretan OS, dok podatci ostaju posebno..

-pronađi jedan prazan DVD i snimaj ga na najnižoj brzini. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

htio sam ovo instalirati danas ali ako kažete da je to bolje napravit s dvd-om pričekat ću ponedjeljak.

p.s. kolika je particija potebna za win7

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 15:44 (VAPOR-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Minimum 15 GB samo za win i osnovne programe. Ostavi 50 GB ako mozes.

16 godina
VAPOR-X kaže...

p.s. kolika je particija potebna za win7

- logic, točno kaže, kao minimum 15GB (20), realno je minimum 30-40, jer razni updateovi, system restore itd. traže mjesta, dok programi zauzimaju jako malo (par GB).

- ako instaliraš igre, onda pravila nema. Možda posebna particija samo za instalaciju igara, samo nema smisla pretjerati sa cjepkanjem diska.

Dakle minimalni minimum=15 (20), realni 30-40... predloženo 50GB je OK, ali..

- 32 - 64GB su ''okrugli'' brojevi. Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Hahahhaha okrugli kao kvadrat ;)

15 godina
neaktivan

evo da se i ja javim sa svoji problemom. krenuo sam u instalaciju sedmice i sve je išlo dobro i tamo poslije restarta kada treba doći do setup is preparing for first use ili tako  nešto, meni se pojavi samo crna slika sa kursorom!

Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz (2 CPUs)

1.gb ram

Nvidia GeForce 6500

JEL NETKO ZNA KAKO RIJEŠIT PROBLEM?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice